Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@14:18:35 GMT

بیش از هشت هزار عنوان درسی دانشگاهی بازنگری شد

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۱۷۴۱۴

بیش از هشت هزار عنوان درسی دانشگاهی بازنگری شد

سمنان- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بیش از هشت هزار عنوان درسی دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد تجدید و بازنگری شد.

به گزارش ایرنا، منصور غلامی شامگاه سه شنبه در شورای اداری شهرستان سمنان در دانشگاه این شهر افزود: نمی شود روی رشته های سنتی متمرکز شد و باید به علوم و رشته های جدید توجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بیش از سه هزار مرکز آموزش عالی در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به کم شدن متقاضیان ورود به دانشگاه برخی ظرفیت ها خالی است.
غلامی افزود: در این راستا در یکسال گذشته برنامه ساماندهی آموزش عالی در قالب استانی طراحی و مشخص شد که هر استان باید چه میزان پذیرش دانشجو داشته باشد.
به گفته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، به زودی دستورالعمل مذکور برای اجرا ابلاغ می شود.

* تاکید بر ارتباط دانشگاه با صنعت
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت تاکید کرد و گفت: طرح گذراندن دوره خدمت سربازی در صنعت برای دانش آموختگان دوره دکتری تدوین و اجرایی می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه طرح مهارت افزایی دانشجویان در دستور کار است، تصریح کرد: تفاهم نامه ای با وزارت نفت امضا شده که از توان علمی دانشجویان و استادان دانشگاه برای اکتشاف نفت و گاز و استخراج معیانات استفاده شود.
وی ادامه داد: 43 پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد و به تدریج از آن شرکت های دانش بنیان استخراج می شود؛ توجه به این شرکت ها نیاز کشور را به محصولات وارداتی کمتر و در عین حال اشتغالزایی ایجاد می کند.

* وعده بدون عمل ممنوع
غلامی گفت: پیش از این سفر استانی، رییس جمهور به تمامی وزیران گفت که حرف و وعده ای بدون برنامه به مردم ندهند.
وی ادامه داد: دکتر روحانی توصیه کرد که از کلنگ زدن طرح ها خودداری شود چرا که کلنگ زنی وعده نسیه است و طرح های نقد یعنی افتتاح و بهره برداری ها را اطلاع رسانی کنیم.

* سال آینده سال صرفه جویی است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه دولت امسال با مشکلات زیادی با توجه مسائل داخلی و بین المللی دست و پنجه نرم کرد، گفت: بسیاری از مسائلی که ممکن بود بحرانی شود مدیریت شد اما این به این معنی نیست که تمام مشکلات حل شده است.
وی ادامه داد: دشمنان انتظار داشتند که با کارشکنی خود ایران اسلامی به مشکلات جدی مواجه شود، اما دولت با اقتدار و تحت رهبری مقام معظم رهبری مسائل را مدیریت کرد.
وی در خصوص بودجه سال آینده نیز گفت: در بودجه سال آینده به قشر حقوق بگیر توجه زیادی شده و در عین حال تکمیل طرح های عمرانی در دستور کار است.
به گفته غلامی، برای کاهش درآمد حاصل از فروش نفت در لایحه بودجه تمهیداتی اندیشیده شده تا کشور با مشکل مالی روبرو نشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: با چکش کاری لایحه بودجه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سال پیش رو سال صرفه جویی و به هدف رساندن طرح ها خواهد بود.
9343/6103

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي سفر رئيس جمهوري وزير علوم بازنگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۷۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر سیدعلی قاسم‌زاده، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیأت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی‌وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا کم‌کم بتوانیم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

قاسم‌زاده ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین فعال شده و گزارش‌های هیأت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت دانشگاهی در استان قزوین است.

روح‌الله رازینی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم هم در این نشست گفت: تعدد مراکز نظارتی در حوزه وزارت علوم ‌مطلوب نیست و تضمین‌کننده کیفیت بالای آموزشی و علمی در دانشگاه‌های ما نخواهد بود.

وی اضافه کرد: تسلسل در نظارت کیفیت آموزشی خوب را ضمانت نمی‌کند و حتی در مواردی از بازوهای نظارتی سلب مسئولیت می‌کند، اما به هر حال می‌شود با تقسیم نقش‌ها و وظایف این تسلسل را تا حدودی توجیه کرد. با این حال اصل کار ما توجه به هدف غایی ارزیابی و نظارت در حوزه علمی و دانشگاهی است.

همچنین در حاشیه این نشست رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و هیات همراه از تالار قزوین شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بازدید کردند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900193

دیگر خبرها

  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • تجمع دانشگاهیان واحد علوم و تحقیقات در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد