Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@14:32:09 GMT

علائم نشان دهنده سرطان استخوان را بشناسید

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۱۸۵۲۴

سرطان استخوان یک نوع نادر از سرطان است که در استخوان‌ها آغاز می‌شود. حدود ۵۵۰ مورد جدید در هر سال در انگلستان تشخیص داده می‌شوند. این وضعیت جُدا از «سرطان استخوان ثانویه» است که به سرطانی گفته می‌شود که بعد از توسعه در قسمت دیگری از بدن، به استخوان انتقال می‌یابد.“سرطان استخوان” شاید به واقع جزو سخت ترین نوع سرطان باشد چرا که این بیماری اسکلت بدن فرد مبتلا را درگیر می‌کند و به طبع فعالیت برای این شخص بسیار مشکل خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 انواع سرطان استخوان:
 
برخی از انواع اصلی سرطان استخوان عبارتند از:
 
استئوسارکوم - شایع‌ترین نوع است که بیشتر بر کودکان و نوجوانان زیر ۲۰ سال تأثیر می‌گذارد.
 
ایوینگ سارکوم - که بیشترین تاثیر را در افراد بین ۱۰ تا ۲۰ سال دارد.
 
کندروسارکوم - که بیشترین تاثیر را بر بزرگسالان بالای ۴۰ سال می‌گذارد.
 
جوانان می‌توانند تحت تأثیر قرار بگیرند، زیرا رشد سریعی که در دوران بلوغ رخ می‌دهد ممکن است تومورهای استخوانی را توسعه دهد. انواع فوق سرطان استخوان بر انواع مختلف سلول تاثیر می گذارد و درمان و چشم انداز بستگی به نوع سرطان استخوان شما دارد.
 
علائم و نشانه های سرطان استخوان:
 
سرطان استخوان می‌تواند بر تمام استخوان‌ها تاثیر بگذارد، اما اغلب موارد، در استخوان های بلند تر پاها یا دستها وجود دارد ؛علائم اصلی عبارتند از:
 
درد مداوم استخوان که در طول زمان بدتر می شود و شب ها نیز ادامه دارد.
 
تورم و قرمزی (التهاب) بیش از یک استخوان است که اگر استخوان آسیب دیده نزدیک یک مفصل باشد، می‌تواند حرکت را دشوار کند.
 
توده قابل توجهی بیش از حجم استخوان.
 
یک استخوان ضعیف که شکستگی در آن بسیار راحت تر از حالت طبیعی رخ می‌دهد.
 
اگر شما یا فرزندتان در معرض درد مداوم، و خیلی شدید از استخوان هستید، به پزشک مراجعه کنید.
 
در حالی که به احتمال زیاد برای اطمینان از داشتن سرطان استخوان، تحقیقات بیشتری لازم است.
 
شرایط خطرناک و موثر برای ابتلا به سرطان استخوان چیست؟
 
در اغلب موارد، مشخص نیست که چرا یک فرد سرطان استخوان می گیرد.
 
اگر شما:
 
• در معرض تابش پرتودرمانی بوده‌اید.
 
• وضعیتی که به عنوان بیماری پاجست استخوان شناخته می‌شود - با این حال، تنها تعداد بسیار کمی از افراد مبتلا به بیماری پاجست، در واقع سرطان استخوان در بدنشان گسترده می‌شود.
 
• یک وضعیت ژنتیکی نادر به نام سندرم لی-فریمنی وجود دارد – که مبتلایان به این بیماری یک نسخه معیوب از یک ژن دارند، که معمولا به توقف رشد سلول‌های سرطانی کمک می‌کند.
 
در صورت وجود این علائم در معرض خطر ابتلا به آن هستید؛
 
علت اصلی ابتلا به انواع سرطان استخوان:
 
سرطان زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌ها در یک منطقه خاص بدن توقف و تکثیر می‌شوند و به سرعت زیاد می‌شوند، این یک توده بافتی است که به عنوان تومور شناخته می‌شود. دلیل دقیقی که این اتفاق بخاطر آن می‌افتد اغلب شناخته شده نیست، اما موارد خاص می‌توانند شانس خود را برای توسعه شرایط افزایش دهند، از جمله:
 
• درمان رادیوتراپی در گذشته
 
• دیگر شرایط بیماریهای استخوانی، مانند بیماری پاجست استخوان
 
• شرایط ژنتیکی نادر، مانند سندرم
 
• سابقه برخی شرایط دیگر، از جمله رتینوبلاستوما و فتق ناف
 
درمان رادیوتراپی:

 
قرار گرفتن در معرض دوزهای بالای تابش در طول پرتودرمانی ممکن است تغییرات سرطانی در سلول های استخوانی را در مرحله بعد ایجاد کند.
 
شرایط استخوانی:
 
برخی از شرایط غیر سرطانی (خوش خیم) که بر روی استخوان ها تاثیر می‌گذارد، ممکن است خطر ابتلا به سرطان استخوان را افزایش دهد، اگرچه هنوز خطر وجود دارد ؛ به طور خاص، یک بیماری به نام بیماری پاجت استخوان می‌تواند خطر ابتلا به سرطان استخوان در افراد بالای ۵۰-۶۰ سال را افزایش دهد. شرایط خفیف تر که موجب رشد تومورها در استخوان‌ها می‌شود، مانند بیماری Ollier، همچنین می تواند خطر ابتلا به سرطان استخوان را افزایش دهد.
 
شرایط ژنتیکی:
 
یک بیماری ژنتیکی نادر که به نام سندروم Li-Fraumeni نامیده می شود خطر ابتلا به سرطان استخوان، و نیز چندین نوع سرطان را افزایش می دهد. افراد مبتلا به این سندروم دارای نمونه معیوب یک ژن هستند که معمولا به توقف رشد تومورهای بدن کمک می کند.
 
سایر شرایط:

 
افراد مبتلا به سرطان چشم نادر نوعی به نام رتینوبلاستوما به عنوان یک کودک ممکن است بیشتر به سرطان استخوان مبتلا شوند، زیرا همان ژن معیوب ارثی می‌شوند. همچنین تحقیقات نشان داده است که نوزادان مبتلا به مشکلات فتق، ۳ برابر بیشتر از یک نوع سرطان استخوان به نام سینوزیت اویینگ وجود دارد رنج می برند، اگرچه این خطر هنوز هم بسیار احتمالش ضعیف است.
 
سرطان ثانویه در استخوان:

 
سرطان ثانویه در استخوان، نتیجه سلول‌های سرطانی است که از تومور اولیه در جایی دیگر از بدن استخراج می‌شوند. این نوع از سرطان استخوان نتیجه سلول‌های سرطانی است که از یک تومور اولیه در جایی دیگر در بدن به استخوان منتقل و گسترش می‌یابد.
 
گاهی اوقات تنها یک قسمت از استخوان تحت تاثیر قرار می‌گیرد، اما در برخی از افراد، سرطان به تعدادی از بخش‌ها گسترش می‌یابد و تحت عنوان سرطان ثانویه استخوان شناخته می‌شوند. سرطان های ثانویه استخوان در بخش‌های مختلف در بدن توسعه می یابند و همه ثانویه ها نشانه‌ها یا مشکلات ایجاد نمی‌کنند.
 
شایع ترین انواع سرطان
 
• پستان
 
• پروستات
 
• ریه
 
• تیروئید
 
• کلیه
 
نشانه های سرطان ثانویه در استخوان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
 
درد استخوان - شایع ترین علامت سرطان ثانویه در استخوان، درد در ناحیه آسیب دیده است که ممکن است خفیف و ماندگار باشد ،که می تواند در طول روز و همچنین در شب اذیت کننده باشد. ممکن است تورم و حساسیت در منطقه وجود داشته باشد اگر این نوع درد را دارید و بیش از ۱-۲ هفته طول بکشد، پزشک را در اسرع وقت مطلع کنید. اگرچه می تواند در چندین استخوان مختلف در یک زمان رخ دهد،اما معمولا تنها یک یا دو ناحیه دردناک است.
 
استخوان‌های ضعیف - گاهی اوقات اگر یک استخوان توسط سرطان تضعیف شود، شکستگی (شکستگی) ایجاد می شود، حتی اگر تصادف یا سقوط نداشته باشید ،این به عنوان یک شکست پاتولوژیک شناخته شده است.
 
سطح کلسیم افزایش یافته - هنگامی که استخوان ها تحت تاثیر سلول های سرطانی ثانویه قرار می گیرند، مقدار بالایی از کلسیم (ماده ای که به ساخت استخوان ها کمک می کند) ممکن است به خون منتقل شود. سطح بالایی از کلسیمِ در خون، نامیده می‌شود. این می‌تواند علایم مانند خستگی، دل درد (تهوع)، یبوست، تشنگی و سردرگمی ایجاد کند. با این وجود، هیپرکلسمی اغلب با آزمایش خون قبل از تشخیص هر گونه علائم تشخیص داده می‌شود.
 
فشار روی نخاع - اگر سرطان استخوان ثانویه بر روی استخوان ستون فقرات تأثیر بگذارد، می‌تواند فشار روی اعصاب نخاعی ایجاد کند.
 
علائم دیگر:
 
گاهی اوقات سرطان ثانویه در استخوان، می‌تواند موجب احساس خستگی بیش از حد شود و گاهی ، سرطان ثانویه استخوان می‌تواند بر روی عملکرد مغز استخوان تأثیر بگذارد. مغز استخوان حاوی موادی است که استخوان‌ها را پر می‌کند و سلول‌های خونی تولید می‌کند ؛ به تولید انواع مختلف سلول های خونی می‌پردازد:
 
_گلبولهای قرمز خون که اکسیژن را در بدن حمل می کنند.
 
_گلبولهای سفید خون، که به مبارزه با عفونت و بیماری کمک می کند.
 
_پلاکتها، که باعث لختگی خون شده و به جلوگیری از خونریزی کمک می کند.
 
اگر مغز استخوان قادر به تولید گلبول های قرمز خون نباشد، ممکن است فرد دچار کم خونی شده که باعث خستگی و تنگی نفس می شود. اگر گلبول های سفید خون کاهش یابد، بیشتر به عفونت و بیماری نقص ایمنی مبتلا خواهید شد. و اگر تعداد پلاکتها کم باشد، ممکن است کبودی یا خونریزی مدام ایجاد شود.
 
چگونه سرطان استخوان درمان می شود:
 
درمان سرطان استخوان بستگی به نوع سرطان استخوان شما دارد و اینکه تا چه اندازه گسترش پیدا کرده است؛ اکثر مردم ترکیبی از:
 
جراحی برای حذف بخش استخوان سرطانی - اغلب ممکن است بازسازی یا جایگزینی استخوان که حذف شده است،انجام بگیرد و گاهی هم لازم است که قطع شود.
 
شیمی درمانی
 
- درمان با داروهای سرکوب کننده قوی.
 
رادیوتراپی
 

- جایی که تابش برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود.
 
در بعضی موارد از استئوسارکوم، ممکن است یک دارو به نام میفاموراید نیز توصیه شود ، را برای درمان در پیش گرفته‌اند.
 
موفقیت در درمان سرطان استخوان به چه عواملی بستگی دارد؟
 
چشم انداز بهبود سرطان استخوانی بستگی به عواملی مانند سن، نوع سرطان استخوان، گستردگی سرطان (مرحله) و احتمال گسترش بیشتر آن (درجه) دارد.به طور کلی، در مورد سرطان استخوان بسیار ساده تر است،که افراد سالمی که سرطان آنها گسترش نیافته است درمان شوند. به طور کلی، حدود ۶ از هر ۱۰ نفر مبتلا به سرطان استخوان، حداقل ۵ سال پس از زمان تشخیص آن زندگی می کنند و بسیاری از آنها ممکن است به طور کامل درمان شوند.
 
کشف داروی جدید برای درمان سرطان استخوان
 
کشف درمان برای سرطان استخوان
 
داروی جدید محققان انگلیسی، امیدی برای مبتلایان به سرطان مغز استخوان به وجود آورده است. براساس گزارشات امیدوار کننده محققان بنیاد خدمات درمانی بیمارستان های نیوکاسل دریافتند که افزودن داروی به درمان استاندارد سرطان خون  می تواند خطر پیشرفت بیماری به سوی مرگ را تا نزدیک به یک سوم کاهش دهد.
 
طبق مطالعات وبررسی های دقیق این دارو با اتصال مولکول SLAMF۷ به سلول‎های سرطانی عمل کرده که سیستم ایمنی را قادر به فعالسازی سلول های کشنده طبیعی برای هدف قرار دادن و تخریب myeloma می کند.
 
استاد هماتولوژی بالینی بنیاد خدمات درمانی بیمارستان های نیوکاسل اظهار کرد، توسط این دارو، عصری جدید در مداوای سرطان مغز استخوان آغاز شده و بیماران با دردی کمتر و مدت زمانی طولانی‎تر قادر به ادامه حیات خواهند بود.

منبع: رکنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۸۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل

در سرطان معده، سلول‌های دیواره معده یا بافت‌های مختلف آن رشد بی‌رویه دارند. این رشد بی‌رویه عملکرد سلول‌های سالم را مختل می‌کند و در نتیجه معده کارایی خود را به تدریج از دست می‌دهد.

فاکتورهایی مانند سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ریسک بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. اگر جزو گروه‌های پرخطر هستید، لازم است با علائم و شیوه‌های تشخیص این بیماری بیشتر آشنا شوید.

بهترین راه برای تشخیص سرطان معده چیست؟

به گزارش گجت نیوز، بهترین و مطمئن‌ترین راه برای این‌که بدانید به سرطان معده (Stomach cancer) مبتلا هستید یا خیر، آزمایش است. در ادامه آزمایش‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که پزشکان گوارش اغلب آن‌ها را برای تایید سرطان معده و رد سایر احتمالات پزشکی توصیه می‌کنند:

آزمایش خون: این تست می‌تواند شامل آزمایش CBC و تومور مارکرها مانند CEA باشد. این تست سرطان معده در منزل به‌راحتی انجام می‌شود و نیازی نیست حتما به آزمایشگاه مراجعه کنید. برای این آزمایش‌ها به نمونه خون نیاز دارید که از ورید بازویی گرفته می‌شود. تست‌های تصویربرداری پزشکی مانند سی‌تی اسکن آزمایش بلع باریم (Barium swallow): این تست یک روش تصویربرداری پزشکی است که برای تشخیص مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش فوقانی مانند معده و مری استفاده می‌شود. آندوسکوپی فوقانی: در این آزمایش لوله ظریف و باریکی به نام آندوسکوپ از راه دهان وارد مری و معده می‌شود. در انتهای آن یک لنز قرار دارد که از وضعیت داخلی اندام‌های گوارشی تصویر تهیه می‌کند. پزشک با بررسی این تصاویر در مانیتور بروز سرطان معده را بررسی خواهد کرد. بیوپسی: در واقع این آزمایش به‌طور دقیق مشخص می‌کند که آیا سرطان معده رخ داده است یا خیر. پزشک در طی آندوسکوپی نمونه‌ای از بافت معده را خارج می‌کند و به آزمایشگاه می‌فرستد. علائم اولیه سرطان معده چیست؟

سرطان معده مانند بسیاری از سرطان‌های دیگر در مراحل ابتدایی نشانه خاصی ندارد یا علائم آن با سایر بیماری‌های گوارشی همپوشانی دارد. بسیاری از بیماران به بهانه مشکلات گوارشی به دکتر گوارش مراجعه می‌کنند و در ادامه متوجه می‌شوند به این بیماری مبتلا شده‌اند. در واقع آن‌ها زمانی متوجه سرطان معده می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است. از علائم اولیه سرطان معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوء هاضمه

این مشکل گوارشی اغلب با احساس ناراحتی در قسمت بالایی یا میانی شکم، سوزش معده، احساس پُری شکم و ترشی دهان همراه است. سوءهاضمه می‌تواند به دلایل مختلف مانند پُرخوری، استرس و مصرف بیش از حد غذاهای چرب نیز ایجاد شود.

تهوع و استفراغ

سرطان معده به تدریج باعث تخریب بافت‌های سالم معده و کاهش اسید معده می‌شود. این فرآیند باعث اختلال در فرآیند جذب و هضم غذا خواهد شد و می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد. از سوی دیگر، تومورهای سرطانی به‌طور مستقیم بر سیستم گوارش فشار وارد می‌کنند.

این موضوع نیز منجر به بازگشت اسید معده به مری، حالت تهوع و استفراغ می‌‌شود. همچنین سرطان معده ممکن است سطح هورمون‌ها و مواد شیمیایی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد، این مشکل نیز می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد.

نفخ بعد از غذا خوردن

سرطان معده به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث ایجاد تغییراتی در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است به نفخ و تورم شکمی پس از غذا خوردن منجر شود. برای مثال تومورهای سرطانی باعث ایجاد فشار در قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش می‌شوند. این فشار می‌تواند عصب و بافت‌های حسی در دیواره معده را تحریک کند و باعث ایجاد نفخ شود.

کاهش حجم معده

همین‌طور که تومورها رشد می‌کنند، حجم معده را نیز اشغال خواهند کرد. به همین دلیل معده خیلی زودتر از ظرفیتش پُر می‌شود. در این حالت بیمار با خوردن مقدار کمی از غذا احساس سیری پیدا می‌کند. همچنین تومورهای سرطانی با تحریک عصب‌های معده باعث می‌شوند بیمار زودتر از حد طبیعی احساس سیری داشته باشد. این مشکل در طولانی‌مدت با کاهش وزن همراه می‌شود.

اگر به‌طور مکرر با این علائم گوارشی مواجه هستید باید برای بررسی‌های بیشتر و تشخیص دقیق به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. همچنین به یاد داشته باشید بروز این علائم به این معنی نیست که حتما به سرطان معده مبتلا شده‌اید.

گاهی اوقات مشکلات ناشی از غدد می‌توانند منجر به بروز علائمی مانند کم‌اشتهایی یا کاهش وزن شوند، اگر تشخیص این باشد پزشک گوارش شما را به دکتر غدد ارجاع می‌دهد.

علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته چیست؟

زمانی که بیماری پیشرفت می‌‌کند، علائم سرطان معده نیز به‌طور خاص دیده می‌شوند. از رایج‌ترین علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد

درد ناشی از سرطان معده به فاکتورهایی مانند مکان و اندازه تومور بستگی دارد. این درد می‌تواند در ناحیه معده و یا بافت‌های اطراف آن حس شود. بیماران اغلب آن را دردی تیز و مزمن توصیف می‌کنند که می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند پشت، شکم، شانه‌ها و حتی قفسه سینه منتشر شود. همچنین بسیاری از بیماران پس از غذا خوردن با تشدید این درد مواجه می‌شوند.

خون در مدفوع یا مدفوع سیاه

یکی از عوارض متداول سرطان معده خونریزی معده است. تومور با آسیب رساندن به عروق خونی در دیواره معده باعث خونریزی داخلی می‌شود. این خون در فرآیند هضم قرار می‌گیرد و باعث سیاه شدن مدفوع خواهد شد. باید بدانید خون روشن و تازه در مدفوع اغلب نشانه‌ خونریزی اندام‌های گوارشی تحتانی است و در بیشتر مواقع به بیماری‌هایی مانند بواسیر و هموروئید مرتبط است.

استفراغ خونی

تومورهای سرطانی به عروق خونی آسیب می‌زنند و باعث خونریزی می‌شوند. این خون وارد دیواره معده وارد می‌شود و به دلیل حساسیتی که این قسمت از دستگاه گوارش دارد، ممکن است بیمار خون را به‌صورت استفراغ تخلیه کند.

آب آوردن شکم

رشد تومور در دیواره معده به انسداد آن منجر می‌شود و از عبور مواد غذایی جلوگیری می‌کند. این مشکل با انبساط معده و شکم همراه است، زیرا مواد غذایی و مایعات درون معده تجمع می‌یابند.

به این موضوع توجه داشته باشید که این علائم جدی هستند و در صورت بروز آن‌ها به مشاوره با پزشکان متخصص نیاز دارید. با این حال بروز این علائم اصلا به این معنا نیست که حتما سرطان معده رخ داده است.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی