Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از افراد از محل تولد و زندگی‌شان خوش‌شان نمی‌آید و گاهی آنقدر نسبت به این مسئله حساس می‌شوند که اگر از آن‌ها بپرسی که کجا به دنیا آمده‌ای؟ بعد از مکثی کوتاه تلاش می‌کنند تا محل تولدشان را از شما پنهان کنند!

کشور 80 میلیون جمعیت دارد و هر کس در یکی از استان‌ها و یکی از شهر‌ها یا روستا‌ها به دنیا آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما برخی از افراد از محل تولد و زندگی‌شان خوش‌شان نمی‌آید و گاهی آنقدر نسبت به این مسئله حساس می‌شوند که اگر از آن‌ها بپرسی که کجا به دنیا آمده‌ای؟ بعد از مکثی کوتاه تلاش می‌کنند تا محل تولدشان را از شما پنهان کنند! اما واقعا چه اهمیتی دارد که چه کسی در کجا به دنیا آمده باشد؟ چرا برخی از افراد محل به‌دنیا آمدنشان را دوست ندارند؟

به تازگی دکتر ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه فرهنگی در مردم ایجاد شده که سعی می‌کنند برای تولد فرزندان‌شان به تهران یا شهر‌های بزرگ بیایند تا شناسنامه فرزندشان تهرانی باشد، گفته: «این در حالی‌ست که این موضوع مشکلاتی را در سیستم بهداشت و درمان ایجاد و هزینه‌هایی را تحمیل می‌کند.»

به‌نظر می‌رسد که پس از تلاش برخی از سلبریتی‌ها برای به‌دنیا آوردن فرزندشان در خارج از کشور حالا بسیاری از افراد تلاش می‌کنند که محل تولد فرزندشان در پایتخت کشور باشد. شاید یکی از دلایل این موضوع، لطیفه‌هایی باشد که علیه اقوام مختلف منتشر می‌شود و به آن‌ها بی‌احترامی می‌کند. متاسفانه همین لطیفه‌ها آن‌قدر متداول شده که حتی اقشار تحصیل‌کرده جامعه نیز از آن به‌عنوان نوعی سرگرمی یا بدتر ازآن بعنوان گزینه‌ای برای نمود برتری قومیتی استفاده می‌کنند!

بحران بی‌اعتنایی به زادگاه و کم‌توجهی به اصالت خانوادگی

مجید ابهری، جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی درباره علت اصرار برخی از خانواده‌ها برای گرفتن شناسنامه فرزندشان در تهران می‌گوید: «رفتار برخی از خانواده‌ها برای دریافت شناسنامه فرزندشان در تهران نوعی بی‌اعتنایی به زادگاه و کم‌توجهی به اصالت خانوادگی خودشان است. این افراد تمایل دارند فرزندشان متولد تهران شناخته شود و از مزایای پایتخت نشینی استفاده کنند، مثلا روزی در تهران درس بخوانند یا پلاک خودرویشان، پلاک تهران باشد!»

او ادامه می‌دهد: «گاهی افراد پای خود را از گرفتن شناسنامه در تهران نیز فراتر می‌گذارند و موج بی‌اعتنایی به هویت‌شان تا جایی می‌رسد که همسر حامله خود را به کشور‌های غربی می‌برند تا بعد از تولد فرزندشان شناسنامه غیر ایرانی و تابعیت کشور دیگر را برای فرزندشان بگیرند. در حالی که باید از این افراد پرسید اگر زادگاه‌شان اهمیت ندارد باید درآمد و شغل در این زادگاه نیز بی‌اهمیت باشد. پس چرا که درآمد وطن خود را دوست دارند و تابعیت بیگانگان را؟»

این جامعه شناس اظهار می‌دارد: «چشم و هم‌چشمی در بین افراد چه برای گرفتن شناسنامه در تهران و چه در خارج از ایران، تبدیل به‌نوعی رقابت در بین برخی از خانواده‌ها شده و آن‌ها را وادار به این رفتار می‌کند.»

اعتبار هر فرد، شخصیت و صداقتش است نه محل تولد او!

ابهری می‌گوید: «هویت‌گریزی و هویت‌ستیزی گاهی ناشی از ضعف فرهنگ و شخصیت افرادی است که برای قومیت‌ها و فرهنگ‌های دیگر انواع لطیفه‌ها را ساخته‌اند و با وقاحت آن را بیان می‌کنند. بعضی از افراد بخاطر ضعف اعتماد به نفس و کمرنگ بودن خودباوری‌شان برای گریز از این‌گونه تهاجم، محل تولدشان را تغییر می‌دهند و به خیال خودشان هویت‌شان را تغییر داده‌اند! در حالی که فرهنگ و هویت بومی با تغییر نام و زادگاه عوض نمی‌شود و تا مرگ به دنبال آنها خواهد بود.»

او با اشاره به این مسئله که فقدان اطلاع‌رسانی، ضعف فرهنگ سازی توسط رسانه‌ها باعث شده تا عده‌ای این‌گونه رفتار‌ها را برای خود اعتبار قلمداد کنند، می‌گوید: «در حالی که اعتبار هر فرد در ذات، شخصیت و صداقت او قرار گرفته و نه در شناسنامه و گذرنامه آن، اما متاسفانه برخی از خانواده‌ها تصور می‌کنند که محل تولد فرزندشان به او هویت جدیدی می‌دهد!»

ساخت هویتی جعلی برای کسی که شاید آن را قبول نکند!

مجید ابهری می‌گوید: «گرفتن شناسنامه تهرانی برای افرادی که در تهران زندگی نمی‌کنند نوعی تقلب به حساب می‌آید و خانواده‌ها از تولد فرزندشان به او یاد می‌دهند که متقلب باشد و این خود آغاز بسیاری از ناهنجاری‌هاست که در آینده در جامعه روی خواهد داد.»

این آسیب شناس اجتماعی تصریح می‌کند: «کسانی که برای فرزندشان شناسنامه در تهران می‌گیرند و اقامت‌شان در زادگاه خود می‌باشد باید بدانند که هر جای ایران عزیز و مقدس است. از روستا‌های بلوچستان تا خراسان و کردستان، وجب به وجب خاک ایران وطن و زادبوم ماست؛ بنابراین این‌گونه حرکات کسب اعتبار کاذب می‌باشد و هیچ معلوم نیست این بچه‌ها در آینده هویت جعلی خود را قبول داشته باشند.»

 

جوان

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000BEi برچسب ها: فرهنگ ، شناسنامه ، هویت ، محل تولد

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: فرهنگ شناسنامه هویت محل تولد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۹۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی برخی انتصابات رییس دانشگاه در این دانشکده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده تازه تاسیس خانواده این دانشگاه جمیله علم الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را نیز به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.

اقدام رییس دانشگاه تهران در دو انتصاب فوق واکنش های زیادی همراه داشت که روابط عمومی دانشکده علوم خانواده این دانشگاه در این خصوص توضیحی ارائه داد که متن آن به شرح ذیل است:

«در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛
•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران نجات یافت
  • همسر رئیسی پُست جدید گرفت
  • نجات جوان اهل گرمی از چوبه دار در تهران
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد