Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (عضو دفتر تحکیم وحدت) در واکنش به اتفاقات دیروز این دانشگاه با صدور بیانیه‌ای مسبب اصلی شکل‌گیری تجمع دیروز این دانشگاه را «انجمن ترقی‌خواه» عنوان کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (عضو دفتر تحکیم وحدت) در واکنش به اتفاقات دیروز این دانشگاه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: شوربختانه مسببین اصلی شکل گیری و ادامه تجمع روز گذشته اعضای منسوب به تشکل «انجمن ترقی خواه» بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این بیانیه به شرح زیر است:
صبح روز دوشنبه ۱۲ ام آذر ماه، پوستری با مضمون دعوت دانشجویان برای حضور در یک تجمع غیرقانونی در فضای مجازی پخش شد؛ این پوستر‌ها که یادآور اغتشاشات دی ماه ۹۶ نیز بودند، در فاصله زمانی کوتاه به صورت سازمان یافته و در حجم بسیار بالا، به صورت شبنامه در خوابگاه‌های دانشگاه امیرکبیر و بعضی از دانشکده‌های دانشگاه توزیع گردید.

همچنین این پوستر در کانالی که پیش از این با موضوع «اعتراض به غذای سلف» تشکیل شده بود و به این بهانه توانسته بود تعداد قابل توجهی از دانشجویان را با خود همراه کند، و همواره تاکید داشت که وارد مسائل سیاسی نخواهد شد و تنها پیگیر موضوعات صنفی دانشجویان است، نیز ارسال گردید؛ در نتیجه بر همگان ثابت گشت که کانال تلگرامی مذکور و جریان و اعتراضی که در ابتدای سال تحصیلی شکل گرفت، با اینکه ظاهری صنفی و دانشجویی داشت، اما پشت این نقاب اهداف سیاسی خود را دنبال میکرد.

لازم به ذکر است انجمن اسلامی دانشجویان، بنابر رسالت و هویت وجودی اش همواره دلسوز دانشجو و به دنبال رفع مشکلات رفاهی-صنفی او بوده است، همانطور که در ابتدای سال نقش خود را برای حل مسائل صنفی دانشجویان از طرق قانونی ایفا نمود؛ اما همواره خود را از زیرپا گذاشتن قانون مبری می‌دارد و حال که ماهیت اصلی اعتراضات ۳۰ مهر ماه نسبت به سلف و کانال تلگرامی مربوط به آن بر همگان آشکار گشته است، انجمن اسلامی دانشجویان بنابر وظیفه خود از تمامی دانشجویان خواهشمند است بیش از این بازیچه اهداف سیاسی پشت پرده آن‌ها نشوند و مشکلات صنفی خود را از طریق نهاد‌های رسمی دانشجویی دانشگاه پیگیری نمایند.

ساعت ۱۲ ظهر دیروز، ۱۳ ام آذرماه، عده‌ای از دانشجویان منسوب به تشکل «انجمن اسلامی دانشجویان ترقی خواه»، در صحن دانشگاه تجمع نمودند و قصد داشتند به صورت غیرقانونی با استفاده از بلندگوی دستی اقدام به پخشِ صوتی ضبط شده در صحن دانشگاه نمایند و نهایتا با رفتار‌های ساختار شکنانه فضای دانشگاه را به التهاب بکشانند که دانشجویان با تقبیح این عمل، مانع رسیدن آن‌ها به هدفشان شدند. اما این افراد بار دیگر در رفتاری به دور از اخلاق، حرمت‌ها و مقدسات را زیرپا گذاشته و به نحوی وقیحانه، احترام مسجد را نگاه نداشتند و اینبار قصد داشتند با نیرنگ، صوت مذکور را از بلندگو‌های مسجد دانشگاه پخش نمایند که باز هم نتوانستد به مقاصد شوم سیاسی خود برسند.

نکته قابل توجه و جالب در این میان اینست که دعوت کنندگان به این تجمع غیرقانونی، در حالی بهانه این تجمع را وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم ابراز کرده اند که خود، عاملین به وجود آمدن وضع موجود هستند. «انجمن ترقی خواه» که پیش از این در موقعیت‌های مختلف از جمله انتخابات ۹۶ خود را حامی دولت و سیاست‌های لیبرالی آن نشان داده است، حال پذیرفتنی نیست خود در قامت اپوزیسیون و معترض به دولت ظاهر شود چراکه خود یکی از بستر سازان تحقق وضعِ نامطلوبِ موجود است.

مسئله‌ای که نباید فراموش شود این است که ما دانشجویان هیچ گاه عاملین به وجود آمدن «وضع موجود» را نخواهیم بخشید و نه فراموش میکنیم؛ سال آینده انتخابات مجلس میباشد و پر واضح است اصلاح طلبان نیز برای پیروزی در آن برنامه ریخته اند، اما این بار مردم از عملکرد آن‌ها راضی نیستند و دیگر حاضر نمیشوند به آن‌ها اعتماد کنند؛ به همین خاطر اصلاح طلبان به دنبال ایجاد دوقطبی بین مردم و قرار دادن خود در نقش منتقد وضع موجود هستند، این نقشه را در دانشگاه‌ها نیز دنبال میکنند و طبیعتا به افراد خود در دانشگاه‌ها دستور میدهند تا شرایط چنین اقداماتی را فراهم آورند؛ واقعه دیروز نیز در راستای تامین همین هدف بوده است.

متاسفانه این قشر به جای اینکه پذیرای اشتباه خود باشد و خارج از رفتار‌های جناحی و قبیله ای، اشتباه خود را پذیرفته و در راه رفع مشکلات کشور قدم بردارد، در موضع طلبکار ظاهر شده و حتی به خود حق حمله به دانشجویان را می‌دهد.

شوربختانه در تجمع روز گذشته که مسببین اصلی شکل گیری و ادامه آن اعضای منسوب به تشکل «انجمن ترقی خواه» بودند، یکی از دختران بسیجی از ناحیه سر آسیب دید؛ راویان در شرح ماجرا ابراز میدارند: یکی از افراد حاضر در تجمع، با قلدری پرچم ایران را، که یکی از دانشجویان برای اعلان انزجار خود علیه حرکات ضد ملی این قماش همراه با خود به صحن دانشگاه آورده بود، از او گرفت، آن را شکست و وقیحانه آن را به سمت جمعیت دختران ایستاده در صحنه پرتاب کرد؛ چوب به سر یکی از دختران اصابت کرد و سر او شکست، در حالی که آن فرد همچنان داشت به فحاشی خود نسب به دختران ادامه می‌داد و از کاری که کرده بود راضی بود؛ لعنت خداوند بر این قوم که نه دین دارند و نه آزاده اند؛ بزدلانه و دون شأن انسانیت به دختران حمله میکنند، هم سرمیشکنند، هم فحاشی میکنند.

در پایان، انجمن اسلامی دانشجویان، به عنوان بزرگترین تشکل دانشگاه، ضمن تقبیح تجمع غیرقانونی روز گذشته که با هدف ایجاد ناامیدی و نارضایتی بین دانشجویان و مردم و با هدایت جریان‌های انحرافی خارج دانشگاه و عملگی افراد آن‌ها در دانشگاه شکل گرفته بود، اما با پاسخ قاطع داشنجویان انقلابی مواجه شد، به مسئولین دانشگاه تأکید میکند تا با برقراری فضای قانون مداری در دانشگاه و برخورد قاطع با متخلفین و عدم تساهل در انجام اقدامات لازم، مانع از هرج و مرج در محیط پرنشاط دانشگاه شود که در غیر اینصورت قطعا این چنین فضایی را دانشجویان انقلابی دانشگاه برنخواهند تابید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اغتشاشات دی ماه 96

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۰۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟

فرارو- از ایالات متحده تا فرانسه و استرالیا، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تبدیل به بخشی از تظاهرات حامی فلسطین شده اند؛ تظاهراتی که دانشجویان دانشگاه کلمبیا آن را آغاز کرده اند.

به گزارش فرارو، تصاویر ارسالی از تظاهرات دانشجویی که عمدتا با خشونت مواجه شده است، حاوی تعداد زیادی از دانشجویان در سراسر جهان است که پلاکارد‌هایی را در دست دارند و خواهان پایان یافتن خشونت در نوار غزه هستند. خشونتی که از سوی رژیم صهیونیستی ماههاست ادامه دارد و منجر به کشته شدن هزاران زن، کودک و غیرنظامی شده است.

اعتراضاتی که مثل آتش زیرخاکستر فراگیر شد

همه چیز از زمانی آغاز شد که دانشجویان معترض داخل محوطه دانشگاه کلمبیا تجمع کردند و از آن زمان دامنه اعتراضات به دانشگاه‌های کالیفرنیا، تگزاس و سایر ایالت‌ها گسترش یافت. اعتراض حامیان فلسطینیان در دانشگاه کلمبیا که از زمان آغاز جنگ در نزدیک به هفت ماه پیش ادامه دارد زمانی بالا گرفت که رئیس این دانشگاه در پی فشار جمهوری‌خواهان در کنگره از پلیس خواست که با تحصن‌کنندگان مقابله کند.

در حال حاضر، بیش از ۲۰ دانشگاه در آمریکا علیه حملات وحشیانه اسرائیل به غزه تظاهرات می‌کنند؛ جایی که حمله نظامی اسرائیل بیش از ۳۴۰۰۰ کشته برجای گذاشته و محاصره غزه نیز باعث گرسنگی شدید ساکنان این منطقه شده است. اما اعتراضات به ایالات متحده محدود نمی‌شود، زیرا دانشجویان در سراسر جهان از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر در حمایت از غزه تظاهرات می‌کنند. پس از دانشگاه کلمبیا، اعتراضات بیشتر به دانشگاه‌های مختلف اروپا از فرانسه تا استرالیا گسترش یافت. در پاریس، دانشجویان دانشگاه سوربن به خیابان‌ها ریخته اند. علاوه بر این، کمیته‌ای با اعضاء فلسطینی در حال سازماندهی اعتراضی است که در آن دانشجویان حدود ۱۰ تجمع اعتراضی را در روز چهارشنبه برپا کردند. با وجود سرکوب پلیس، معترضان روز پنجشنبه نیز گرد هم آمدند.

در استرالیا، دانشجویان دانشگاه سیدنی روز سه‌شنبه تجمعاتی را برای حمایت از فلسطین برپا کردند و روز جمعه به اعتراضات خود ادامه دادند. همچنین، دانشجویان دانشگاه ملبورن روز پنجشنبه در چمن جنوبی محوطه اصلی دانشگاه خود تجمع کردند. در ایتالیا، رم، دانشجویان دانشگاه ساپینزا تظاهرات، تحصن و اعتصاب غذا را در روز‌های ۱۷ و ۱۸ آوریل ترتیب دادند. ماه گذشته، دانشجویان دانشگاه لیدز در انگلستان، در اعتراض به همراهی مسئولان این دانشگاه با اسرائیل، ساختمان دانشگاه را اشغال کردند.

مطالبات معترضان دانشجویی چیست؟

طبیعتا یکی از مهمترین مطالبات دانشجویان معترض پایان یافتن خشونت علیه مردم فلسطین است، اما خواسته دوم که از سوی اغلب دانشجویان صراحتا اعلام می‌شود، درخواست پایان دادن به هرنوع همکاری علمی، فرهنگی، مطالعاتی، مالی و عملی با اسرائیل است. دانشجویان می‌گویند تمایلی ندارند در سیستمی درس بخوانند که با اسرائیل همکاری می‌کند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته اند که روابط خود را با دانشگاه‌ها و سازندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.

خواسته سوم، درخواست تخصیص بودجه برای کمک به فلسطینیان جنگ زده و آسیب دیده است. دانشجویان دانشگاه سوربن از دولت فرانسه می‌خواهند که به فلسطینیان کمک کند. همچنین برخی تجمعات دانشجویی یک گام فراتر رفته و در محل کارخانه‌ها و شرکت‌های مرتبط با اسرائیل اعتراض می‌کنند. برای مثال معترضان دانشجو در انگلستان با تجمع در برابر یک کارخانه تولید پهپاد خواستار توقف ارسال پهپاد به اسرائیل شده اند. از زمان آغاز جنگ، بسیاری از دانشگاه‌های ایالات متحده صحنه اعتراضات بوده، اما این نخستین بار است که اعتراضات و خشونت‌های متقابل آن تا این حد فراگیر شده است.

برخورد پلیس با معترضان

برخی از حامیان رژیم صهیونیستی مدعی شده اند که با ادامه اعتراض ها، نگران امنیت دانشگاه هستند. آن‌ها ادعا می‌کنند که دانشگاه‌ها ارعاب علیه یهودیان و سخنان نفرت‌انگیز را تشویق می‌کنند. در مقابل این نوع اتهامات، تظاهرکنندگان که شامل تعدادی از دانشجویان یهودی هستند، اتهام یهودی‌ستیزی را رد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز چهارشنبه، پلیس تظاهرات مسالمت آمیز دانشجویان را پس از چند هشدار با خشونت متوقف کرد. برخی شاهدان عینی می‌گویند معترضان توسط بیش از ۵۰ نفر از نیرو‌های امنیتی از دانشگاه بیرون کشیده شده اند و حدود ۱۰۰ نفر افسر پلیس بیرون از دانشگاه منتظر آن‌ها بوده اند. بر اساس ویدئویی که توسط پایگاه خبری الجزیره منتشر شده است، دانشجویان سوربن نیز توسط پلیس ضد شورش محاصره شدند.

برخی تصاویر و ویدئو‌های پربازدید در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که به درخواست روسای شماری از دانشگاه‌ها، افسران ضد شورش پلیس با استفاده از گاز اشک‌آور به تعدادی از دانشگاه‌ها وارد شده‌اند تا مانع از ادامه اعتراض و تحصن دانشجویان شوند. بیش از ۲۰۰ معترض روز چهارشنبه و بامداد پنجشنبه در دانشگاه‌های لس‌آنجلس، بوستون و آستین، تگزاس (جایی که حدود ۲ هزار نفر در روز پنجشنبه تجمع کرده بودند) دستگیر شدند. پیش‌تر صحنه‌های پرتنشی در محوطه دانشگاه تگزاس در آستین دیده شد. صد‌ها پلیس محلی و ایالتی سوار بر اسب و در حالی که باتوم به دست داشتند در صدد متفرق کردن معترضان برآمدند و فرماندار تگزاس، گارد ملی را برای جلوگیری از راهپیمایی معترضان در محوطه دانشگاه مستقر کرد. مقامات گفته‌اند که در جریان این درگیری ها، ۳۴ نفر دستگیر شده‌اند.

اما با وجود بالارفتن سطح خشونت‌ها در برخی دانشگاهها، با توجه به نزدیک شدن به ایام امتحانات، مسئولان برخی دیگر از دانشگاه‌ها سعی دارند با وعده هایی، دانشجو‌های خود را به آرامش دعوت کنند. دانشگاه سیانس‌پو روز جمعه اعلام کرد که دانشجویان معترض توافق کرده‌اند در ازای «بحث و مناظره داخلی» با مدیران دانشگاه درباره مناسبات این دانشگاه با اسرائیل فعلاً به اعتراض پایان دهند.

دیگر خبرها

  • فیلم| تجمع دانشگاهیان بجنورد در حمایت از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • بیانیه دانشگاه امیرکبیر در محکومیت سرکوب خشونت‌بار پلیس آمریکا با دانشگاهیان حامی فلسطین
  • حمایت دانشگاه امیرکبیر از دانشجویان آمریکا در حمایت از غزه
  • محکومیت سرکوب و برخورد خشونت‌بار پلیس آمریکا با دانشجویان از سوی دانشگاه امیرکبیر
  • حمایت دانشگاه امیرکبیر از خیزش دانشجویان آمریکا در اعتراض به رژیم صهیونیستی
  • تجمع دانشگاهیان در حمایت از خیزش دانشجویان دانشگاه های آمریکا و اروپا