Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار کمال هادیانفر در حاشیه همایش نشست سراسری روسای پلیس فتا سراسر کشور گفت: در این جلسه تغییراتی را که در حوزه فضای مجازی در سال جاری اتفاق افتاده است بررسی کردیم همچنین سند نظام پیشگیری و مقابله با جرائم فضای مجازی به مصوبه شورای عالی فضای مجازی که سازمان از جمله پلیس فتا را مسئول کرده است که در حوزه مردم، کسب و کارها و سازمان‌ها و شرکت‌های عمومی و خصوصی اقداماتی را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: یکی از موضوعات محوری سند نظام پیشگیری و مقابله با جرائم فضای مجازی، آگاه‌سازی مردم و هشدارها در خصوص آسیب‌ها و مخاطراتی است که در این حوزه وجود دارد. از همین رو سامانه نظام پیشگیری هشدار را نیز تشکیل دادیم.

رئیس پلیس فتای ناجا با بیان اینکه مشکل عمده ما افزایش 71 درصد جرائم سایبری نسبت به سال گذشته است گفت: هرچند که توان خوبی در کشور در خصوص کشف جرائم فضای مجازی داریم و عملکرد ما در این زمینه بسیار فوق العاده است، اما این نگرانی وجود دارد که رشد جرائم در این حوزه ما را دچار مشکل می‌کند.

هادیانفر تاکید کرد: از ابتدای سال تاکنون 41 هزار جرم در فضای مجازی گزارش شده است و پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال این مقدار به 58 تا 59 هزار فقره برسد.

وی با اشاره به بیشترین جرائمی که در حوزه فضای مجازی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: بیشترین جرائم در فضای مجازی برداشت غیرمجاز است. در همین زمینه هماهنگی‌هایی با دادستانی و بانک مرکزی صورت گرفته است تا بانک‌ها رمزهای یک بار مصرف را در اختیار کاربران قرار دهند.

وی ادامه داد: 400 میلیون کارت بانکی در کشور وجود دارد و هر ایرانی بالغ بر 5 الی 6 کارت در اختیار داشته و از تسهیلات آنها استفاده می‌کند. امنیت این کارت‌های بانکی یکی از مباحث جدی است که چه در ساختار کارت و چه در رمز باید در نظر گرفته شود.

رئیس پلیس فتای ناجا با بیان اینکه با هماهنگی‌های صورت گرفته 32 بانک باید رمز یک بار مصرف برای شهروندان تهیه و در اختیار آنان قرار دهد، گفت: بانک‌ها در این زمینه اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام داده‌اند و مردم برای اینکه بتوانند رمز یک بار مصرف را دریافت کنند باید به بانک مراجعه کرده و سیستم لازم را فعال کنند. گوشی‌های تلفن همراه با سیستم اینترنت بانک و کارت بانکی در این سیستم قرینه شده است و کاربران هر بار که بخواهند از طریق اینترنت بانک اقدامات بانکی را انجام دهند می‌توانند با استفاده از سیستم یک بار مصرف فعالیت خود را انجام دهند. در صورتی که بانک این تسهیلات را در اختیار مشتریان قرار ندهد اگر خسارتی برای کاربران حادث شود بانک باید پاسخگو باشد. چرا که براساس توافق صورت گرفته با بانک مرکزی همه بانک‌ها باید رمز یک بار مصرف را در اختیار مشتریانشان قرار دهند.

وی با بیان اینکه پس از استفاده از رمزهای یک بار مصرف در حوزه بانکداری الکترونیک در مرحله بعد به سراغ ‌ای‌تی ام‌ها خواهیم رفت، گفت: پس از آن سعی می کنیم از رمزهای یک بار مصرف برای پوزهای خرید نیز استفاده شود. در حال حاضر توانستیم بانکداری الکترونیک را به رمزهای یک بار مصرف مجهز کنیم. بانک‌ها نیز همانطور که پول‌های مردم را برای افزایش نقدینگی دریافت می کنند باید به امنیت هم توجه داشته باشند.

سردار هادیانفر با بیان اینکه 500 هزار ای‌تی‌ام در کشور وجود دارد گفت: مهم‌ترین موضوع برای ما برطرف کردن مشکلات پیشین در خدمات بانکداری الکترونیک بود که خوشبختانه منتفی شده و در مرحله بعد به سراغ ای‌تی‌ام‌ها و بحث اسکینر کپی از کارت‌های عابربانک و... می‌رویم تا این معضلات را نیز برطرف کنیم.

وی با اشاره به کسب و کارهای جدید یا استارتاپ‌ها گفت: استارتاپ‌ها رشد 3هزار و 200 درصدی داشتند و اگرچه ما این استارتاپ‌ها را حمایت می‌کنیم اما قانون مشخصی در خصوص آنها وجود ندارد و به همه این کسب و کارهای جدید در فضای مجازی تاکید می‌کنیم که باید اطلاعات کاربرانشان را در داخل کشور ثبت کنند نه در کشورهای بیگانه.

وی ادامه داد: 51 هزار متقاضی نماد اعتماد در کشور وجود دارد که تاکنون 32 هزار فروشگاه اینترنتی نماد اعتماد دریافت کرده‌اند.

وی در خصوص وقوع جرائم در فضای مجازی از جمله اینیستاگرام و تلگرام گفت: 41 درصد از جرائم در حوزه تلگرام، 24 درصد در اینیستاگرام است و خوشبختانه به دلیل فیلترینگ تلگرام درصد وقوع جرائم در این بخش از فضای مجازی کاهش پیدا کرده است. همچنین 35 میلیون نفر از هاتگرام و طلاگرام استفاده می‌کنند که موضوعات مجرمانه در آنجا قرار دارد.

سردار هادیانفر با بیان اینکه امنیت در فضای مجازی یک محصول نیست بلکه یک فرآیند نسبی است گفت:‌ 42 هزار همیار پلیس فتا در حال حاضر به پلیس فتا کمک می‌کنند همچنین 210 هزار دانش‌آموز آموزش‌هایی در حوزه فضای مجازی ارائه شده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرد هتاک فضای مجازی دستگیر شد

چالوس- فرمانده انتظامی چالوس از دستگیری فرد هتاک فضای مجازی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش مشرق، سرهنگ محسن سلیمانی اظهار کرد: در پی کسب خبری مبنی بر هتک حرمت و حیثیت از سوی یک صفحه اینستاگرامی با انتشار تصاویر کاندیداها و تمسخر آنان و انتشار اخباری تحت عنوان افشاگری بر علیه برخی افراد و مسوولان با هدف تشویش اذهان عمومی در زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.

وی تصریح کرد: با انجام اقدامات اطلاعاتی و فنی، متهم شناسایی و با هماهنگی قضائی در اقدامی غافلگیرانه دستگیر شد.

سرهنگ سلیمانی، افزود: متهم در تحقیقات و بازجویی‌های فنی پلیس به بزه انتسابی اقرار کرد و پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی و سپس روانه زندان شد.

دیگر خبرها

  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • بایدن از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون ۱۴۸ اشتباه لفظی مرتکب شده است
  • خسرو غفوریان کیست؟
  • زبان طنز نیشدار است
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • فرد هتاک فضای مجازی دستگیر شد
  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • صبا آذرپیک به ۲ سال حبس قطعی و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی محکوم شد
  • محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه