Web Analytics Made Easy - Statcounter

روپیه بدترین عملکرد را در سال جاری میلادی در بین ارزهای اصلی آسیا داشته است و از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون بیش از ۱۰ درصد ارزش خود را از دست داده است .

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، روپیه هند درشش ماه آینده به خاطر بی ثباتی ناشی از انتخابات ملی در ماه مه ضعیف خواهد شد . در حالیکه سقوط قیمت نفت باید به اقتصاد کند هند و روپیه کمک کند ولی ادامه نگرانی در مورد کساد تقاضای داخلی بیش از پیش بر رشد اقتصادی سه ماهه سوم سال میلادی جاری تاثیر گذاشته است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر ارزهای آسیا در بحبوحه تقویت ارزش دلار در سال جاری ضربه خورده اند ، ولی ارزش برخی از آنها پس از توافق آمریکا و چین برای یک آتش‌بس ۹۰ روزه بالا رفته است .

ولی روپیه که بدترین عملکرد را در سال جاری بین ارزهای آسیا داشته یک استثنا بود.ارزش روپیه در روز دوشنبه بیش از ۱ درصد ضعیف شد. ارزش روپیه از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون بیش از ۱۰ درصد کاهش داشته است.

افزایش قیمت نفت در این هفته به همراه ارقام رسمی که نشان دهنده رشد اقتصادی ضعیف در هند در سه ماهه دوم سال بود، امیدها برای آرامش در جنگ تجاری را بر باد می دهد .
علی رغم چند پیشرفت اخیر، روپیه بدترین عملکرد خود را طی ۵ سال در سال ۲۰۱۸ تجربه می کند و پیش بینی می شود ارزش آن پایین تر هم برود .

پراکاش ساکپال، اقتصاددان آسیایی گفت احتمالا این سیاست است که در مورد مسیر روپیه هند در سال ۲۰۱۹ تصمیم می گیرد. با برگزاری همه پرسی هایی در ۵ ایالت برای زمینه چینی انتخابات ملی در مه ۲۰۱۹، گرمای سیاسی بیشتر هم میشود .

ساکپال گفت بنابراین دولت نخست وزیر نارندا مودی باید قدرت را برای دور بعدی در دست بگیرد. او به عصبانیت عمومی ادامه دار پس از تظاهرات آشوب طلبانه ۲۰۱۶ و بر اجرای مالیات بر کالاها و خدمات در اواسط ۲۰۱۷ اشاره کرد .

۴نظر سنجی از حدود ۴۰ استراتژیست پیش‌بینی می‌کند که روپیه تا پایان ماه مه ۲۰۱۹ ، درست پس از انتخابات عمومی ، ضعیف تر خواهد شد و ارزش آن به ۷۲ در برابر دلار می‌رسد. روپیه در روز سه‌شنبه ۷۰.۴۹ دلار معامله شد .

ولی دورنمای روپیه در آخرین نظر سنجی نسبت به نظر سنجی قبلی خوش بینانه تر است. تقریباً نیمی از پنجاه و یک تحلیلگر در آخرین نظرسنجی پیش بینی کردند که ارزش روپیه در مواردی در ۱۲ ماه آینده به ۷۴.۴۸ هم می‌رسد .

ارز هندی روپیه در ۱۱ اکتبر به خاطر تصمیم ثابت نگه داشتن نرخ روپیه توسط بانک رزرو هند به پایین‌ترین حد رسید .

ولی آرام شدن تنش‌ها بین دولت هند و بانک مرکزی به همراه کاهش شدید قیمت نفت از اوایل اکتبر باعث افزایش نسبی ارزش روپیه در هفته های اخیر شده است .

ساکپال اضافه کرد از بین رفتن درگیری‌ها بین بانک مرکزی و دولت نکته مثبت دیگری است چون ادامه این تنش‌ها برای ارز ملی کشور مفید نیست .

با پایین بودن تورم ماه اکتبر نسبت به شاخص بانک مرکزی که چهار درصد برای فصل سوم است، انتظار می‌رود بانک مرکزی نرخ روپیه را روی ۶.۵ درصد در روز چهارشنبه تا حداقل آوریل ثابت نگه دارد .بعد ممکن است دوباره افزایش یابد.

ولی احتمالا روپیه نتواند بدون حمایت بانک مرکزی به راحتی ارزش از دست رفته خود را به دست آورد .

ایمی یان جانگ، تحلیلگر برتر آسیا گفت:« علی‌رغم آرام شدن اوضاع در هند ، این کشور هنوز نسبت به گرفتاری های داخلی و خارجی آسیب پذیر است . بعلاوه، خرد شدن نقدینگی در سیستم مالی آن به همراه بدهی‌های شدید بین بانکی، اعتبار سرمایه های هند را پایین آورده است» .

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دلار روپیه قیمت نفت نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۲۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی