Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:56:16 GMT

نظارت دقیق محیط زیست بر محصولات تراریخته‌

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۲۴۹۱۴

نظارت دقیق محیط زیست بر محصولات تراریخته‌

مشاور بیوتکنولوژی رییس سازمان محیط زیست ضمن پاسخگویی به برخی انتقادات درباره واگذاری مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی، واگذاری مسئولیت «جف» به سازمان محیط زیست را یک فرصت برای دریافت تسهیلات مالی بین المللی دانست و گفت: متاسفانه میزان دریافت اعتبارات مالی از «جف» توسط کشور ما حتی از افغانستان هم پایین تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌ گزارش ‌ایسنا، نیره خوش خلق سیما در نشست خبری شورای ملی ایمنی زیستی که امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: کنوانسیون تنوع زیستی مهم‌ترین کنوانسیون بین‌المللی است که  به منظور حفاظت و بهره‌برداری پایدار از تنوع زیستی ایجاد شده است. یکی از وظایف مهم این کنوانسیون استفاده از تنوع زیستی در جهت حفظ منافع نسل‌های کنونی و آینده است.

وی با اشاره به این که از ۲۲ سال پیش کشور ما به عضویت کنوانسیون تنوع زیستی در آمده است، گفت‌: طی ۲۲ سال گذشته مسئولیت این کنوانسیون بر عهده وزارت امور خارجه کشور ما بود و در تصمیم جدید دولت مرجعیت این کنوانسیون به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است.

خوش خلق سیما در پاسخ به برخی انتقادات در مورد واگذاری مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی اظهارکرد:  طی ۲۲ سال گذشته  تنها یک بار نماینده محیط زیست در جلسات کنوانسیون تنوع زیستی  حضور پیدا کرده بود و صندلی محیط زیست همواره در کنوانسیون تنوع زیستی خالی بود. امسال دکتر امیدی نیا - معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست - به عنوان نماینده سازمان حفاظت محیط زیست در کنوانسیون تنوع زیستی حاضر شد.

دبیر شورای ملی ایمنی زیستی با بیان این که پروتکل «کارتاهینا» به عنوان زیر مجموعه کنوانسیون تنوع زیستی شکل گرفته است، گفت‌: مرجع ملی این پروتکل وزارت جهاد کشاورزی است و اگر هم نماینده‌ای از این وزارتخانه در کنوانسیون تنوع زیستی حاضر شود، ایرادی ندارد.

خوش خلق سیما با تاکید بر اینکه کار گروه ایمنی زیستی در سازمان حفاظت محیط زیست به منظور تدوین آیین‌نامه‌ و دستورالعمل‌های لازم برای نظارت بر واردات و تولید محصولات تراریخته تشکیل شده است، گفت‌: ارزیابی ریسک محصولات تراریخته در کار گروه ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست صورت می‌گیرد. نتایج بررسی‌های این کار گروه به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت اعلام می‌شود.

وی با تاکید بر این که سازمان حفاظت محیط زیست از طریق کار گروه ایمنی زیستی بر واردات محصولات تراریخته نظارت کامل دارد، اظهار کرد: این سازمان ارزیابی‌های وزارت جهاد کشاورزی را در مورد این محصولات بررسی و نظر خود را درباره آن‌ها اعلام می‌کند.

مشاور بیوتکنولوژی رئیس سازمان حفاطت محیط زیست با اشاره به فعالیت کمیته‌ صدور مجوز واردات و رها سازی محصولات تراریخته در وزارت جهاد کشاورزی ، گفت‌: از سال ۹۴ این کمیته‌ با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت علوم، وزارت بهداشت و دفتر محیط زیست وزارت جهاد کشاورزی و سایر بخش‌های مرتبط این وزارتخانه تشکیل شده است. تا قبل از تشکیل این کمیته‌ تمام محصولات تراریخته بدون هیچ نظارتی وارد کشور می‌شد.

خوش خلق سیما با اشاره به روند صدور مجوز واردات محصولات تراریخته به کشور گفت‌: بر اساس آیین‌نامه‌های کمیته‌ صدور مجوز واردات و رهاسازی محصولات تراریخته، هر محصولی برای ورود به کشور حتما باید اجازه واردات آن در چهار کشور اروپایی صادر شده باشد، همچنین کشور مبدا حتما باید خودش مصرف کننده آن محصول باشد و اجازه کشت محصول را در کشور خودش بدهد. افزون بر اینها این محصول باید به کشورهای پیشرفته از جمله ژاپن، کانادا، استرالیا، روسیه و آمریکا وارد، کشت و مصرف شده باشد.

وی با بیان این که دو آزمایشگاه مجهز و پیشرفته در کشور برای ردیابی و آنالیز ریسک محصولات تراریخته داریم، گفت‌: یک آزمایشگاه برای وزارت علوم و دیگری برای وزارت جهاد کشاورزی است که هر دو مسائل مختلف مربوط به محصولات تراریخته را رصد می‌کند و از همه محصولات وارداتی نمونه برداری می‌کنند.

خوش خلق سیما با اشاره به واگذاری مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی، خاطر نشان کرد: این موضوع فرصت و ماموریت‌هایی را برای سازمان محیط زیست نیز ایجاد می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به این که مرجعیت جف (تسهیلات جهانی محیط زیست) به سازمان حفاظت محیط زیست سپرده شده است، گفت‌: جف بودجه بسیار خوبی در اختیار دارد که برای حفظ زیر ساخت‌های محیط زیست به کشورها ارائه می‌دهد.

مشاور بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست ‌افزود: تاکنون «جف» برای پرداخت تسهیلات مالی به کشورها در حوزه محیط زیست هفت فاز را اجرا کرده است که  در کشور ما تنها از فاز یک و فاز چهار استفاده شده و متاسفانه برای استفاده از تسهیلات مالی سایر فازهای «جف» پروژه‌ای از سوی ایران تحویل داده نشده است.

خوش خلق سیما همچنین در پاسخ به انتقادات، اظهار کرد: اتفاقا کسی که بیشترین مخالفت را با واگذاری مرجعیت «جف» از وزارت امور خارجه به سازمان محیط زیست داشت، خانم معصومه ابتکار – رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست - بود. او این طور مطرح می‌کرد که وضعیت سیاسی کشور ما به شکلی است که بهتراست مرجعیت ملی (فوکال پوینت) «جف» بر عهده وزارت امور خارجه باشد.

وی ادامه‌ داد: این‌ در‌ حالی است که سازمان محیط زیست به عنوان یک نهاد غیر سیاسی بهتر می‌تواند اعتبارات «جف» را به منظور تقویت زیرساخت‌های محیط زیستی دریافت کند.

مشاور بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: طی ۲۲ سال گذشته که ایران به «جف» ملحق شده است، تنها ۱۷۰ میلیون دلار تسهیلات مالی دریافت کرده‌ایم این‌ در حالیست که  برزیل ۸۳۶ میلیون دلار ، فیلیپین ۵۹۲ میلیون دلار ، هند ۷۳۴ میلیون دلار ، مصر ۴۸۴ میلیون دلار ، آرژانتین ۳۹۴ میلیون دلار ، ترکیه ۳۱۹ میلیون دلار و افغانستان ۱۹۶ میلیون دلار دریافت کرده است.

وی تاکید کرد: متاسفانه کشور ما حتی از افغانستان هم تسهیلات مالی کمتری از «جف» دریافت کرده است. این‌ در حالی است که ما حق عضویت پرداخت می‌کنیم اما نتوانسته‌ایم از اعتبارات بین‌المللی در این حوزه به خوبی استفاده کنیم.

مشاور بیوتکنولوژی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با تاکید بر اینکه تا زمانی که وزارت بهداشت مجوز سلامت محصول تراریخته را ندهد، رهاسازی صورت نمی‌گیرد، گفت: برای مثال در مورد رهاسازی محصول تراریخته پنبه وزارت بهداشت اعلام کرده که برای لوازم آرایشی و بهداشتی امکان استفاده از پنبه وجود دارد اما مجوز استفاده خوراکی از پنبه را نداده است.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در بررسی‌های اولیه اعلام کرده که رهاسازی پنبه تراریخته هیچ مخاطره‌ای ندارد و سلامت استفاده از آن را برای مصارف بهداشتی تایید کرده است و برای مصرف خوراکی نیز نیاز به بررسی دیگری دارد. وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که وزارت بهداشت نظر قطعی خود را در مورد استفاده از پنبه دانه‌ها در روغن‌های خوراکی ارائه دهد.

خوش خلق سیما در مورد برچسب گذاری محصولات تراریخته در کشور گفت: از دی ماه سال گذشته وزارت بهداشت مکلف شده است که برچسب گذاری محصولات تراریخته را انجام دهد. قانون نیز روی این موضوع تاکید دارد. از نظر ما علاوه بر برچسب گذاری محصولات تراریخته حتما باید میزان سموم باقیمانده در محصولات غذایی نیز مشخص شود و مردم نسبت به آن آگاهی داشته باشند.

دبیر شورای ایمنی زیستی همچنین تاکید کرد: باید در مورد سلامت محصولات تراریخته به مردم اطمینان دهیم. برای همین هم باید ریزبینی‌ها و دقت کامل در صدور مجوز تولید این محصولات صورت گیرد.

وی در پایان اظهار کرد: ۱۵۰ هزار هکتار پایلوت کاشت گیاهان مقاوم به شوری در مناطق مختلف کشور اجرا شده است که حاشیه دریاچه ارومیه یکی از این مناطق است. در این پایلوت از گیاهان بومی کشور استفاده شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تراريخته سازمان حفاظت محیط زیست کنوانسیون تنوع زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۴۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند

دولت چین معافیت‌های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا پایان نوامبر سال جاری تمدید می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دارایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد پکن معافیت های تعرفه‌ای برای واردات برخی محصولات آمریکایی را تا 30 نوامبر سال جاری تمدید می کند.

این وزارت خانه افزود: معافیت های بیشتر که از روز چهارشنبه اول ماه مه اجرایی می شود، در ادامه معافیت های اخیر است که روز سه شنبه منقضی می شود.

در همین حال سه روز پیش وزیر خارجه چین در دیدار با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود تاکید کرد که منطقه آسیا و اقیانوسیه نباید به میدان جنگ برای قدرت های بزرگ تبدیل شود و گفت که واشنگتن اقدامات بی پایانی برای ضربه زدن به اقتصاد و فناوری چین انجام داده است.

وانگ یی به بلینکن گفت که واشنگتن نباید از تایوان به عنوان ابزاری برای کنترل چین و توقف تسلیحاتی آن استفاده کند.

همچنین سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست در امور داخلی چین دخالت نکند.

در همین حال چند روز پیش یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا بدون ذکر جزئیات بیشتر اظهار کرد واشنگتن برای برداشتن گام هایی علیه شرکت های چینی که به اعتقاد آنها امنیت آمریکا و اروپا را تهدید می کنند، آماده است.

همچنین در دولت آمریکا بحث های مقدماتی درمورد تحریم بانک‌های چینی به دلیل حمایت این کشور از روسیه در جنگ علیه اوکراین، صورت گرفته اما مقامات به رویترز گفتند که دولت هنوز برای انجام این کار طرحی ندارد.

این در حالی است که واشنگتن تاکنون برخی تحریم‌های بانک‌های اصلی چین را به دلیل تاثیراتی که ممکن است بر اقتصاد جهانی و روابط بین دو کشور داشته باشد، متوقف کرده است.

همچنین یک مقام وزارت امور خارجه چین در گفت‌وگو با خبرگزاری شینهوا اظهار کرد از زمان دیدار بایدن با شی جین پینگ در نوامبر سال گذشته در سان فرانسیسکو، ارتباطات بین دو کشور نشان دهنده روند توقف کاهش ارتباطات و تثبیت آن است.

براساس این گزارش، سفر بلینکن به پکن در حالی صورت گرفت که کنگره و سنای آمریکا در هفته جاری لایحه کمک 8 میلیارد دلاری به تایوان را تصویب کرد. هدف از اختصاص این بودجه به تایوان، کمک به این کشور در مقابله با اقدامات چین در منطقه است.

در همین حال چندی قبل وانگ یی وزیر امور خارجه چین در گفتگو با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، اظهار کرد واشنگتن باید تحریم های اعمال شده بر کارخانه ها و افراد چینی را بردارد.

آقای یی در این گفتگو اظهار داشته واشنگتن باید این تحریم ها را بردارد و به حقوق توسعه مشروع چین، آسیب نرساند.

براساس این گزارش، واشنگتن تحریم هایی را بر شرکت های مختلف چینی اعمال کرده، شرکت هایی که واشنگتن آنها را به همکاری با صنایع نظامی چین به رغم انکار این شرکت ها متهم کرده است. تحریم های آمریکا همچنین بر افراد و نهادهای چینی وضع شده که متهم به نقض حقوق بشر در منطقه شین جیانگ هستند.

در ماه های اخیر روابط بین آمریکا و چین شاهد علایمی از بهبودی است در حالی که هر دو طرف گام هایی را برای ایجاد دوباره کانال های ارتباطی پس از تنش های فزاینده فی مابین طی دهه های اخیر، برداشته‌اند.

چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را نداردچین، آمریکا را تهدید به اقدام تلافی جویانه کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان