Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، کتاب «آیت الله کاشانی؛ ابرمرد جهاد و اجتهاد» به کوشش سید محمود خسروشاهی از سوی مرکز بررسی های اسلامی و انتشارات کلبه شروق قم منتشر شد.

در این کتاب مقالات نویسندگان و شخصیت های برجسته ای چون‌ اکبر هاشمی رفسنجانی، سید محمّدباقر سلطانی طباطبایی، سید حسین بدلا، محسنی ملایری، محمّد واعظ ‌زاده خراسانی، شیخ لطف ‌الله صافی گلپایگانی، محمد شریف رازی، محمدرضا حکیمی، حسین مکی، احسـان طبـری، محمـد ترکمان، نـصــرالله شیفتـه، جعفـر رائد، سید جلال ‌الدین مدنی، سید محمود کاشانی، علی حجتی کرمانی، محمدعلی همایون کاتوزیان، شمس ‌الدین امیرعلائی، شروین، علی کریمیان، مظفر شاهدی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. آمده است.

مبارزات آیت الله کاشانی و احساس خطر انگلیسی ها

آیت ‌الله سید ابوالقاسم کاشانی، فقیه وارسته و مجتهد برجسته، زندگی را در نجف اشرف با مبارزه مسلحانه علیه نیروهای اشغالگر انگلیسی آغاز نمود و در این راه، توسط متجاوزان، همراه آیت ‌الله سید محمدتقی خوانساری، مرجع عالیقدر در دادگاهی قلابی محکوم به «اعدام» گردید، ولی برخلاف آیت ‌الله خوانساری که دستگیر و به «هند» تبعید شد، توانست از مرز عراق بگذرد و خود را به ایران برساند...

آیت ‌الله کاشانی در ایران مورد توجه مراجع و علمای عظام و استقبال عامه مردم قرار گرفت و توانست در زمینه ‌های ‌مختلف: سیاسی، اجتماعی و دینی، خدمات ارزنده ‌ای را برای عموم ارائه کند... و با توسعه فعالیت ‌های ‌سیاسی ـ اجتماعی، در واقع رهبری مبارزه بر ضد اشغالگران انگلیسی در ایران را به عهده بگیرد و در همین راستا، در کنار گروهی از عناصر و گروه ‌های ‌مذهبی، نهضت ملی شدن صنعت نفت را پایه ‌گذاری نمود و به تدریج توانست ضمن به تصویب رساندن لایحه ملی شدن صنعت نفت ایران در مجلس، به بیرون راندن ـ‌ به قول او ـ «سگ های ‌انگلیسی» اقدام کند و  در این راه نیز موفقیت با او همراه بود...

استعمارگران انگلیسی که با ارزیابی حرکت آیت ‌الله کاشانی منافع پَست مادی خود را، نه تنها در ایران، بلکه در منطقه خاورمیانه، در خطر می دیدند، توسط مزدوران داخلی و عوامل وابسته، با تخریب شخصیت ایشان، در واقع به نوعی «ترور» ناجوانمردانه شخصیت ایشان دست زدند و متأسفانه بعضی از ملی گرایان نیز ـ در وسایل ارتباط جمعی که در اختیار داشتند ـ در این توطئه ضد انسانی و ضد اخلاقی سهم بزرگی را به عهده گرفتند و تا آنجا در بی ‌شرمی و وقاحت پیشتاز شدند که آیت ‌الله کاشانی را «جاسوس»!! انگلیس نامیدند... و دولت محمد مصدق هم با اقدام موافقت‌ گونه خود، در این سیاه‌ نمایی و اقدام خائنانه، به طور روشن شرکت نمود و آنچه را که سفارت انگلیس در تهران به دنبال آن بود ـ یعنی تخریب وجهه ملی ـ مذهبی آیت ‌الله کاشانی ـ به ثمر رساند و آیت الله کاشانی، به طور ناجوانمردانه‌ای توسط دوستان سابق! و به اصطلاح ملی!، منزوی و خانه نشین گردید.

علت چاپ کتاب؛ پاسخ به اکاذیب درباره آیت الله کاشانی

سید محمود خسروشاهی، تدوینگر کتاب در مقدمه می نویسد: «یک ربع قرن پیش، والد معظم آیت ‌الله سید هادی خسروشاهی، که فصلنامه گرانسنگ «تاریخ و فرهنگ معاصر» را از حوزه علمیه قم منتشر می‌ساخت، ویژه‌ نامه‌ ای را به چگونگی زندگی و مبارزات آیت ‌الله کاشانی اختصاص داد که نویسندگان مقالات آن، از طیف ‌ها و جناح ‌های ‌مختلف بودند و این شماره از فصلنامه مزبور ـ شماره ۶ و ۷ سال دوم ـ پس از چاپ و توزیع، در مدت کوتاهی نایاب شد. اکنون و پس از نشر اکاذیب گزارش‌های منتشر شده توسط سازمان سیا و وزارت امور خارجه آمریکا، که به طور عمد به تجریح شخصیت آیت ‌الله کاشانی می ‌پردازد و متأسفانه توسط دوستان به اصطلاح: «ملی گرا» و «اصلاح‌ طلب!» در سطح وسیعی توزیع گردید، از والد محترم درخواست نمودم که اجازه بدهند برای پاسخگویی عملی به مطالب کذب آنان، مقالات آن شماره از فصلنامه را تجدیدچاپ کنیم و ایشان ضمن موافقت با این امر، بحث‌هایی را که خود نوشته و تهیه نموده و در آن ویژه‌ نامه منتشر شده بود ـ جدا نموده و به طور مستقل و تحت عنوان: «زندگی و مبارزات آیت ‌الله کاشانی» ـ توسط کلبه شروق قم، منتشر ساختند و تنظیم و نشر بقیه مقالات را به عهده اینجانب گذاشتند که اینک به یاری خدا، به طور مستقل و به شکل کتاب حاضر، چاپ و در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد.»

محتوای کتاب

۱. اسلام مذهب صلح و آشتی است(مقاله ای از آیت الله کاشانی)، ۲. ابرمرد جهاد و اجتهاد؛ آیت ‌الله حاج سید ابوالقاسم کاشانی (نسب‎ نامه آیت ‌الله کاشانی، تألیفات آن بزرگوار، آیت ‌الله حاج سیدابوالقاسم کاشانی و گفتار تاریخ‌نگاران درباره او، مقام علمی آیت ‌الله کاشانی، آیت ‌الله کاشانی و شهادت شهید نواب صفوی، شهادت حضرت صادق(ع) و آیت ‌الله کاشانی، آیت ‌الله کاشانی و رهبر کبیر انقلاب و...)، ۳. مجاهدات آیت ‌الله کاشانی (آیت الله علی اکبر رفسنجانی)، ۴. روابط آیت ‌الله بروجردی با آیت ‌الله کاشانی (حضرات آیات سلطانی طباطبایی، سید حسین بدلا، محسنی ملایری، واعظ زاده خراسانی و صافی گلپایگانی)، ۵. مبارزات آیت ‌الله کاشانی و نهضت ملی شدن نفت ( آگاه)، ۶. آیت‌ الله سید ابوالقاسم کاشانی: آن‌طور که من می ‌شناختم (جعفر رائد)، ۷. آیت‌ الله کاشانی و مسأله فلسطین ( سید جلال الدین مدنی)، ۸. اصل تفکیک قوا، بحران سیاسی دی ماه سال۱۳۳۱در ایران ( محمود کاشانی)، ۹. آیت ‌الله کاشانی و نامه مهندس حسیبی (مجاهد)، ۱۰. سندشناسی نامه آیت ‌الله کاشانی به محمد مصدق ( حسن سالمی)، ۱۱. سندی جدید: توصیه‌ای درباره زرتشتی‌ها (محمد ترکمان)، ۱۲. آیت ‌الله کاشانی و علاّمه شرف ‌الدین (محمد رضا حکیمی)، ۱۳. آیت ‌الله کاشانی و چگونگی روابط با مصدق (نصرالله شیفته)، ۱۴. طرح اعدام آیت ‌الله کاشانی توسط هندرسُن، شوارتسکف و اشرف پهلوی(حسین مکی)، ۱۵. چند دیدار با آیت ‌الله کاشانی (علی حجتی کرمانی)، ۱۶. حزب توده، آیت ‌الله کاشانی و مصدق (احسان طبری)، ۱۷. خلع ید، یک ضرورت ـ خلیل طهماسبی، مجری اراده قاطبه ملت (دلمر)، ۱۸. تصمیم ملت برای ملّی کردن صنعت نفت (تمپو)، ۱۹. سال‌های بحران! نامه کاشانی به مصدق (محمدعلی همایون کاتوزیان)، ۲۰. توصیه‌های آیت ‌الله کاشانی ( شمس‌ الدین امیرعلائی) و ۲۱. نگاهی به مبارزات و زندگی آیت ‌الله سید ابوالقاسم کاشانی (از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا رحلت) (مظفر شاهدی)

یکی از مهمترین ویژگی های کتاب، تنوع مطالب و نگارش مقالات توسط شخصیت‌ ها و عناصر مختلف در جناح ‌های گوناگون است که هر کدام از زاویه خودشان به این موضوع پرداخته اند.

مشخصات کتاب

کتاب «آیت الله کاشانی؛ ابرمرد جهاد و اجتهاد» به کوشش سید محمود خسروشاهی در ۵۲۰ صفحه، قطع وزیری و در تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۰۰۰۰ تومان از انتشارات کلبه شروق قم منتشر شد. خسروشاهی تاکنون درباره نهضت ملی شدن صنعت نفت، فدائیان اسلام و شخصیت نواب صفوی کتابهای «خاطرات مستند درباره نواب صفوی»، «خاطرات مستند درباره زندگی و مبارزات آیت الله کاشانی»، «خاطرات مستند درباره تاریخ نگاری معاصر و کودتای ۲۸ مرداد»، «زندگی و مبارزه نواب صفوی»، «مبانی فقهی - فکری مبارزات فدائیان اسلام: متن کامل سخنرانی در شصتمین سال شهادت نواب صفوی» (هر چهار کتاب از انتشارات کلبه شروق)، «فدائیان اسلام: تاریخ، عملکرد، اندیشه از شهید سید مجتبی نواب صفوی» (انتشارات اطلاعات) و «یادواره شهید نواب صفوی» (انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی) را نوشته است.

برای تهیه این کتب و مجموعه آثار خسروشاهی می ‌توانید در قم به فروشگاه کلبه شروق واقع در ابتدای خیابان صفاییه و در تهران به فروشگاه کتاب موسسه اطلاعات واقع در خیابان انقلاب روبروی دانشگاه تهران مراجعه نمایید و یا با مرکز پخش کتب در قم به شماره تلفن ۳۷۸۳۸۱۴۴ (۰۲۵) یا سایت مرکز بررسی های اسلامی (www.iscq.ir) یا سایت پاتوق کتاب فردا (www.bookroom.ir) تماس بگیرید.

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۵۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» منتشر شد

کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر ولاضرار» اثر حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دزفولی در ۷۸۴ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

حکمرانی حِکمی در عرصه مباحث فقهی، افزون بر به کارگیری استراتژی اجتهاد قسم اول و دوم و سوم، شدیداً به قواعد فقهیه نیازمند است و مهم‌ترین قاعده از قواعد فقهیه قاعده لا ضرر است که سراسر فقه را در بر می‌گیرد.

اثر حاضر با عنوان «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» حاصل تدریس یک سال تحصیلی استاد خسروپناه است که بخش نخست، یعنی فقه قاعده لا ضرر، به تبیین و تحلیل فقهی قاعده لا ضرر و بیان انتقادی نظرات فقها و ارائه دیدگاه برگزیده اختصاص دارد.

بخش حکمرانی قاعده لاضرر نیز به کاربست این قاعده در ابواب مختلف فقه از طهارت تا دیات و فقه معاصر و مباحث حقوقی مربوط است.

نگارنده بر این باور است که بدون نگرش حکمرانی اسلامی، دولت اسلامی که مقدمه جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است، شکل نمی‌گیرد.

ساختار اثر

این کتاب در دو بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «فقه قاعده لا ضرر و لاضرار» مشتمل بر پنج فصل است؛ فصل اول با عنوان «کلیات قواعد فقهی» چیستی فقه، تنبیهات تعریف قواعد فقهیه و تقسیم قواعد فقهی را بیان کرده و منابع و مصادر قواعد فقهی، اهمیت و فواید قواعد فقهی و تعداد قواعد فقهی را به نگارش درآورده است.

فصل دوم با عنوان «مقدمات قاعده لا ضرر و لاضرار» تعبیرها و چیستی قاعده لا ضرر و لاضرار، اهمیت قاعده لا ضرر و لاضرار و ساختار مباحث قاعده لا ضرر و لاضرار را بررسی می‌کند.

نویسنده در فصل سوم با عنوان «مدارک قاعده لاضرر و لاضرار» دلیل عقلی و سیره عقلا بر قاعده لا ضرر و لاضرار، دلایل قرآنی قاعده لا ضرر و لاضرار و دلایل روایی قاعده لا ضرر و لاضرار نزد شیعه را تبیین می‌کند.

«فقه الحدیث قاعده لا ضرر و لاضرار» عنوان چهارمین فصل از بخش اول کتاب حاضر است که در آن تهافت در حدیث سمره، معنای ضرر و ضرار و تطبیق معنای هیئت لا ضرر بر قصه سمره بیان شده و شمول حدیث نسبت به احکام عدمی، ضرر شخصی یا نوعی و نفی ضرر، رخصت یا عزیمت به رشته تحریر درآمده است.

فصل پنجم با عنوان «تنبیهات قاعده لا ضرر و لاضرار» اشکال تخصیص اکثر در قاعده لاضرر و لاضرار، توجیه تقدیم قاعده لا ضرر و لاضرار بر ادله احکام اولی و ضرر واقعی یا ضرر علمی را تشریح کرده و حرمت یا عدم حرمت اضرار به نفس، حکم سازی قاعده لا ضرر و لاضرار و تعارض قاعده لا ضرر و لاضرار با قاعده سلطنت را مورد تأکید قرار داده است.

بخش دوم با عنوان «حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» مشتمل بر دو فصل است؛ نویسنده در فصل اول با عنوان «کاربست قاعده لا ضرر و لاضرار در فقه» کاربست قاعده لاضرر در فقه عبادات، کاربست قاعده لا ضرر در فقه خانواده و کاربست قاعده لا ضرر در فقه اقتصاد را تبیین کرده، کاربسته قاعده لاضرر در فقه قضاء و شهادات، کاربست قاعده لا ضرر در فقه سیاسی - اجتماعی و کاربست قاعده لاضرر در فقه اخلاق - تربیت را بررسی کرده و کاربست قاعده لا ضرر در فقه پزشکی، کاربست قاعده لا ضرر در فقه هنر و کاربست قاعده لا ضرر در فقه محیط زیست را به نگارش درآورده است.

دومین و آخرین فصل از این کتاب با عنوان «کاربست قاعده لا ضرر و لاضرار در حقوق» به تشریح کاربست قاعده لا ضرر در قانون اساسی، کاربست قاعده لا ضرر در منشور حقوق شهروندی و کاربست قاعده لا ضرر در حقوق مدنی پرداخته و کاربست قاعده لا ضرر در قانون تجارت، کاربست قاعده لا ضرر در قوانین بین المللی و کاربست قاعده لا ضرر در قانون حریم آب‌های زیرزمینی را مورد تأکید قرار داده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کتاب آداب آبادانی منتشر شد
  • مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد
  • بیت مرحوم آیت‌الله کاشانی بیانیه صادر کرد
  • بیت مرحوم آیت الله کاشانی بیانیه صادر کرد +جزئیات
  • پیام تشکر بیت آیت‌الله امامی کاشانی از رهبر انقلاب و آحاد مردم
  • پیام تشکر بیت آیت الله امامی کاشانی ازرهبر معظم انقلاب وآحاد مردم
  • کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» منتشر شد
  • مستند «ابوجهاد، پدر جهاد» منتشر شد+فیلم
  • قدردانی خانواده مرحوم آیت الله امامی کاشانی از مردم و مسئولان
  • نیت خاص آیت‌الله امامی‌کاشانی در تشرف ۴۰ هفته‌ای به جمکران با پای پیاده!