Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@23:03:45 GMT

دستگاه گوارش، "قلب دوم" تان است؛ مراقبش باشید

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۲۵۷۰۸

دستگاه گوارش، 'قلب دوم' تان است؛ مراقبش باشید

سیستم گوارش، مجموعه از چندین اندام است: دهان، مری، معده، روده کوچک، پانکراس، کبد، کیسه صفرا، و روده بزرگ.
این مجموعه اندام ها، وظیفه گوارش، جذب، سوخت و ساز و دفع هر چیزی که روزانه مصرف می کنید را بر عهده دارند. به همین دلیل، دستگاه گوارش و مشخصاً روده را مغز دوم انسان نیز می نامند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "لیو لاو فروت"، دستگاه گوارش وظیفه تغذیه بدن را با مواد مغذی ضروری و مورد نیاز برای حفظ سلامت بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، اگر مشکل و اختلالی در این مجموعه ایجاد شود می تواند اثر منفی بر سلامت کلی انسان داشته باشد.

اهمیت آنزیم ها

توانایی گوارش درست غذا نقش نخست و مهم‌ترین وظیفه دستگاه گوارش است. اگرچه ما غذا را در دهان می جویم، اما این اقدام غذا را به حالت مایع تبدیل نمی کند و  زمان ورود به معده همچنان حالت جامد دارد. بدن نمی تواند از غذای جامد استفاده کند و باید آن را به حالت مایع تبدیل کند تا هرآنچه نیاز است به درستی از غذا جذب شود. این فرآیند در معده، جایی که اسید، آنزیم ها و دیگر شیره های گوارشی تولید می شوند تا غذا تجزیه شود، رخ می دهد. اگر آنزیم ها یا شیره های گوارشی به میزان کافی وجود نداشته باشند، گوارش به خوبی صورت نمی گیرد، که به معنای ورود غذا به صورت تکه های جامد و نه حالت مایع به روده کوچک است.

اگر بدن قادر به جذب ذرات گوارش نشده غذا نباشد، استفاده از مواد مغذی موجود در غذای مصرفی شما نیز امکانپذیر نخواهد بود. در صورت تداوم این شرایط، سلول ها و پیرو آن کل بدن به تدریج با کمبود مواد مغذی مواجه می شوند. شما می توانید سالم‌ترین رژیم غذایی در جهان را دنبال کنید، اما اگر بدن قادر به تجزیه درست غذا نباشد، هیچ سودی از این رژیم غذایی نخواهید برد. بدن با سوء تغذیه، خستگی، کمبود انرژی و ناتوانی در تولید گلبول های قرمز سالم مواجه می شود که بسیاری از بخش های بدن، به عنوان مثال قلب، مغز، و استخوان ها را با مشکل مواجه می سازد.

نشت از روده

مساله دیگری که به واسطه ورود غذای گوارش نشده به روده کوچک شکل می گیرد، شرایطی به نام سندرم نشت روده است. در شرایطی که روده کوچک تلاش می کند ذرات غذا را جذب کند، آنها سوراخ ها یا پارگی های کوچکی را روده کوچک ایجاد می کنند. این به معنای آن است که مواد بیش از حد نیاز، وارد بدن می شوند که به واکنش سیستم ایمنی، مانند واکنش های آلرژیک به غذاها یا حساسیت های غذایی منجر می شود. سندرم نشت روده یکی از دلایل آلرژی های غذایی یا مسائل مربوط به گلوتن در دنیای امروز محسوب می شود.

جمعیت باکتریایی روده

یکی دیگر از مسائل مربوط به گوارش که موجب بروز مشکلات سلامت در کل بدن می شود، عدم برخورداری از یک جمعیت باکتریایی قوی در روده است. هشتاد درصد از سیستم ایمنی بدن انسان در روده قرار دارد، به این دلیل که بیشتر از طریق دهان در معرض میکروب ها، باکتری ها و ویروس ها قرار می گیریم. دستگاه گوارش ما منزل تریلیون ها باکتری خوب است که به مبارزه با میکروب هایی که روزانه در معرض آنها قرار می گیریم، کمک می کنند.

اما افراد بسیاری به میزان کافی باکتری های خوب در روده خود ندارند تا این کار به درستی انجام شود. به واسطه رژیم های غذایی ضعیف، سطوح بالای استرس و استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها، جمعیت باکتریایی روده ما می تواند به شدت در معرض خطر قرار بگیرد. غلبه جمعیت باکتریایی بد بر جمعیت باکتریایی خوب در روده می تواند به بیماری و عفونت های منظم منجر شود. همچنین، احتمال مواجهه با مشکلات گوارشی مانند یبوست، اسهال، گاز و نفخ بیشتر می شود.

اجابت مزاج نامطلوب

زمانی که درباره مشکلات دفع مواد زائد از بدن صحبت می شود، اجابت مزاج نامنظم می تواند به بروز مشکلات سلامت و پزشکی منجر شود. در حالت ایده آل باید سه بار در روز اجابت مزاج داشته باشید. اگر سه وعده غذایی در روز مصرف می کنید، باید سه بار در روز نیز اجابت مزاج داشته باشید.

افراد بسیاری این شرایط را تجربه نمی کنند و ممکن است تنها یک بار در روز اجابت مزاج داشته باشند که می تواند به یبوست اشاره داشته باشد. تجمع مدفوع در روده بزرگ می تواند موجب انباشت سموم در این بخش از بدن شود. روده های ما لوله هایی فلزی نبوده و بافت هایی هستند که خون در آنها جریان دارد. سموم می توانند از طریق جریان خون راهی بخش های دیگر بدن، مانند مغز و قلب شوند. این خون سمی می تواند موجب بروز سردرد، فیبرومیالژیا، تحریکات پوستی، خستگی، سطوح کم انرژی، مغز مه آلود و موارد دیگر شود.

با توجه به آنچه گفته شد، سلامت سیستم گوارش را جدی بگیرید و هر گونه علامت منفی در این مجموعه را جدی بگیرید.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۵۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

آفتاب‌‌نیوز :

یک مرد بلژیکی با یک بیماری متابولیک بسیار نادر که باعث می‌شود بدنش الکل تولید کند، اتهام رانندگی در حالت مستی علیه خود را در روز گذشته در دادگاه رد کرد.

به نقل از اس‌ای، این مرد ۴۰ ساله ثابت کرد که مبتلا به سندرم تخمیر خودکار(ABS) است که باعث تخمیر کربوهیدرات‌ها در معده‌اش می‌شود و بر اثر آن، سطح اتانول در خون او افزایش می‌یابد و در نتیجه علائم مسمومیت الکلی برای وی ایجاد می‌شود.

به نقل از ویکی‌پدیا، نشانگان تخمیر خودکار یا خودآبجوسازی(Auto-brewery syndrome) یک وضعیت پزشکی نادر است که طی آن مقادیر مستی‌زای الکل اتانول توسط فرآیند تخمیر درون‌زاد در دستگاه گوارش ساخته می‌شود. علت این حالت، وجود نوعی مخمر به نام «ساکارومایسس سرویزیه» در دستگاه گوارش است.

پژوهش‌های اخیر نشان داده که باکتری «کلبسیلا نومونیا» هم قادر است کربوهیدرات‌ها را در درون روده به الکل تبدیل کند و بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی در فرد را تسریع نماید. این حالت ممکن است در مبتلایان به «سندرم روده کوتاه» در پی برداشت قسمتی از روده رخ دهد که طی آن کربوهیدرات جذب‌ نشده، تخمیر می‌گردد.

پس از گزارش رسانه‌های بلژیکی در مورد این رویداد، وکیل این مرد این پرونده غیرعادی را در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه تایید کرد.

وی گفت که دانشمندان بر این باورند که تعداد موارد ABS در جهان کمتر از حد واقعی آن برآورد شده است و در حال حاضر تنها حدود ۲۰ نفر در سراسر جهان به طور رسمی مبتلا به این بیماری شناخته شده‌اند.

او تاکید کرد که موکلش که هویتش را فاش نکرده است، پس از آزمایشات انجام شده توسط سه پزشک، مدرکی مبنی بر ابتلای خود به ABS به دادگاه ارائه کرده است و دادگاه تشخیص داده که تبصره عوامل پیش‌بینی نشده در قانون در مورد این مرد اعمال می‌شود و او را از اتهام رانندگی در حالت غیر عادی بر اثر نوشیدن مشروبات الکلی تبرئه کرده است.

ادعای ابتلا به این سندرم تاکنون چندین بار برای دفاع در برابر اتهامات رانندگی در حین مستی مطرح شده‌ است، اما از آنجایی که تاکنون قضات دادگاه، چنین دفاعیاتی را نپذیرفته و احکام زندان برای این رانندگان صادر کرده‌ بود، پزشکان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به این وضعیت در راندن وسایل نقلیه بسیار محتاط باشند، چرا که در برخی کشورها این رانندگان را به ‌دلیل بالا بودن میزان الکل خونشان دستگیر می‌کنند.

گفتنی است که نوع خاصی از این وضعیت نیز در کسانی که اختلالات کبدی دارند، رخ می‌دهد که در آنها کبد نمی‌تواند الکل را به ‌درستی تجزیه و دفع کند. در این افراد، حتی اگر مقدار الکل تولیدی در روده‌ها بسیار ناچیز باشد باز هم «سندرم تخمیر خودکار» رخ می‌دهد و حالت مستی در فرد دیده می‌شود.

این مرد بلژیکی نیز پس از آنکه پلیس در آوریل ۲۰۲۲ وسیله نقلیه‌اش را متوقف کرد و با ثبت ۰.۹۱ میلی‌گرم الکل بر لیتر در هوای تنفسی او، وی را جریمه کرد و دوباره یک ماه بعد هنگامی که نفسش حاوی ۰.۷۱ میلی‌گرم الکل بر لیتر بود، دادگاهی شد.

حد قانونی وجود الکل در خون در کشور بلژیک ۰.۲۲ میلی‌گرم در ازای هر لیتر هوای بازدمی است که با سطح ۰.۵ گرم الکل در هر لیتر خون مطابقت دارد.

این مرد پیش از این در سال ۲۰۱۹ با وجود اعتراض به عدم مصرف مشروبات الکلی، جریمه نقدی شده بود و گواهینامه رانندگی او نیز تعلیق شده بود.

گفتنی است که او قبل از جریمه شدن توسط پلیس از ابتلای خود به این سندرم نادر بی اطلاع بوده است.

اکنون این مرد به توصیه پزشکان از یک رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات پیروی می‌کند تا معده‌اش الکل بیشتری تولید نکند.

دادستان نیز در دادگاه از او درخواست کرده است که از هرگونه نوشیدنی الکلی پرهیز کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیسیون تخصصی شرط اجرای سند ملی امنیت تغذیه
  • شرط اجرایی شدن سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه
  • ۲۵ نانوایی در شیراز نان کامل توزیع می‌کنند
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون
  • رصد اقدامات دستگاه‌های اجرایی در حیطه امنیت غذایی و سلامت غذا
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!