Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان گفت: در سال‌های اخیر، اقدامات خوبی در دانشگاه لرستان برای تقویت پژوهش‌محوری کاربردی انجام شده و توانسته‌ایم مرکز رشد واحد‌های فناور و مرکز آپا را در دانشگاه راه‌اندازی کنیم. محمد فیضیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان امروز ۱۴ آذرماه در نشست مشترک معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و رؤسای پارک‌های علم و فناوری منطقه پنج کشور که به میزبانی معاونت پژوهشی و فناوری این دانشگاه برگزار شد، گفت: دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری منطقه پنج کشور بایستی تبادل دیدگاه و همکاری‌های مشترک خود را برای انجام هر چه بیشتر پژوهش‌های کاربردی در جهت رفع چالش‌ها و معضلات منطقه پنج کشور بیشتر نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فیضیان افزود: استان‌های منطقه پنج کشور درد‌ها و چالش‌های مشترکی دارند؛ مثلاً موضوعات محیط‌زیست، جنگل‌ها، منابع آب، ریزگرد‌ها و زوال بلوط. برای رفع اینگونه چالش‌ها بایستی پژوهش‌های کاربردی را تقویت کنیم و تلاش نماییم که ارتباط بین دانشگاه‌ها با بخش اجرایی بیشتر شود.

وی تشریح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر، اقدامات خوبی در دانشگاه لرستان برای تقویت پژوهش‌محوری کاربردی انجام شده است؛ از جمله این‌که دفتر ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان به سطح مدیریت ارتقاء یافته است و توانسته‌ایم مراکزی همچون مرکز رشد واحد‌های فناور و مرکز آپا را در دانشگاه لرستان راه‌اندازی کنیم. همچنین تجهیزات خوبی برای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان خریداری و نصب شده است که همگی این کار‌ها در جهت تقویت ارتباط بین دانشگاه با بخش‌های صنعت و کارآفرینی استان لرستان بوده است.

محمد فیضیان، تصریح کرد: علم‌آموزی زمانی مفید است که منجر به حل چالش‌های جامعه شود. تحقق این مهم نیز نیازمند تقویت ارتباط بین دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری با جامعه است و همچنین بایستی همفکری بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی استان‌های یک منطقه، مثلاً استان‌های زاگرس‌نشین را بیشتر نماییم.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان اظهار داشت: در بخش پایان‌نامه‌هایی دانشجویی نیز باید تلاش کنیم این پایان‌نامه‌ها در جهت تحقیقات کاربردی متناسب با مشکلات و چالش‌های استانی تهیه شوند. پژوهش‌ها و تحقیقات، بایستی هم در راستای تحقق اهداف اسناد بالادستی دانشگاهی باشند و هم اینکه، بتوانند معضلات و چالش‌های منطقه‌ای و استانی را رفع نمایند.

رئیس پارک علم و فناوری استان لرستان، محمودرضا شاکرمی نیز در این نشست گفت: در مراکز دانشگاهی بایستی مقاله‌محوری در راستای تلاش برای رفع چالش‌های منطقه‌ای و استانی باشد. استان‌های منطقه پنج کشور، دارای معضلات و چالش‌های مشترکی هستند که پژوهشگران و محققان دانشگاهی، بایستی با رویکرد رفع معضلات جامعه، پژوهش‌ها و تحقیقات خود را تهیه نمایند. نیاز به پژوهش‌های کاربردی بایستی یک نیاز اجباری برای دانشگاه‌های ما باشد.

گفتنی است، منطقه پنج کشور شامل استان‌های لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پارک علم و فناوری لرستان منطقه 5 کشور دانشگاه لرستان پایان نامه های دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۷۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس بودجه ١٤٠٣، وزارت آموزش و پرورش با احتساب ردیف‌های متفرقه اعمال نشده در مجموع ٢٧٨ هزار میلیارد تومان بودجه دارد؛ رقمی که نشان می‌دهد این وزارتخانه سهمی معادل ۹.۸۳ درصد از منابع بودجه عمومی کشور دارد.

اگرچه انتظار می‌رفت که بودجه ١٤٠٣ متناسب با برنامه هفتم توسعه ارائه شده باشد و مقدمات اجرای سال اول برنامه را فراهم کند، اما اکنون بسیاری از احکام تصویب شده در برنامه هفتم مورد توجه قرار نگرفته است. 

سهم آموزش و پرورش از بودجه ١٤٠٣ به گواه گزارش نهاد پژوهشی مجلس، «چالش‌هایی را برای نظام آموزش و پرورش در سال پیش رو ایجاد خواهد کرد» که «توان مدیریت تحولی و حل چالش‌های اساسی تعلیم و تربیت کشور» را از این وزارتخانه خواهد گرفت.

ماجرای چالش برانگیز در اعتبارات این وزارتخانه به بزرگترین هزینه جاری آن بازمی‌گردد؛ «حقوق و دستمزد و مطالبات فرهنگیان» که مرکز پژوهش‌ها تاکید دارد «برآورد دقیق» درباره آن صورت نگرفته و از این رو، همچنان «حقوق و دستمزد و مطالبات فرهنگیان» از جمله مشکلات پیش روی آموزش و پرورش در سال جاری خواهد بود. 

بودجه‌ای که ۳۵ درصد آب رفت

عدم برآورد دقیق از این نقطه آغاز شده است؛ آنجا که وزارت آموزش و پرورش برای ردیف «ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها» در سال ١٤٠٣ حدود ٣٣٧ هزار میلیارد تومان بودجه مورد نیاز برآورد کرده و این در حالی است که اکنون در لایحه تقدیمی از سوی دولت به مجلس، این رقم به ٢١٧ هزار میلیارد تومان تقلیل یافته؛ یعنی ۳۵.۵ درصد کمتر از برآورد اولیه وزارتخانه. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش اخیر خود این موضوع را به معنای «کمبود قطعی اعتبارات برای پرداخت حقوق و دستمزد معلمان در سال پیش رو» تعبیر کرده است.

تخصیص مازاد بر بودجه مصوب آموزش و پرورش به خصوص ذیل ردیف «ادارات کل آموزش و پرورش استانها» تقریباً در همه سال‌های گذشته، تبدیل به رویه‌ای مشخص شده است. در ١٠ سال گذشته تخصیص «ادارات کل آموزش و پرورش استانها» تا ١٢٤ درصد نیز رسیده است و در برخی از سال‌ها همچون سال ۱۳۸۴ یا ۱۳۷۵ تخصیص بالاتر از ١٥٠ درصد نیز صورت گرفته است. این موضوع موجب به هم ریختن نظم و نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کشور می‌شود و این چالش دقیقا از عدم برآورد دقیق منابع مورد نیاز برای این ردیف نشئت می‌گیرد؛ عارضه‌ای که از آن در بودجه با عنوان کم‌برآوردی یاد می‌شود و اگر رخ نمی‌داد، اجبار به پرداخت‌های مازاد در طول سال وجود نداشت. 

افزایش ۱۷ درصدی بودجه هم دردی را دوا نمی‌کند

این موضوع در حالی به یک چالش تبدیل شده که به طور کلی بودجه آموزش و پرورش در بودجه امسال نسبت به قانون بودجه سال ١٤٠٢، افزایش ۱۷ درصدی داشته است. با این حال این «افزایش سقف اعتبارات»، آموزش و پرورش را از قید مشکلات همیشگی و روزمره خارج نکرده و توان لازم برای تحول و حل مشکلات اساسی را ایجاد نمی‌کند.

بررسی وضعیت عملکرد بودجه آموزش و پرورش در ۸ ماهه اول ۱۴۰۲

برای روشن‌تر شدن وضعیت بودجه آموزش و پرورش در سال ١٤٠٣ سراغ گزارش دیگری از مرکز پژوهش‌های مجلس رفتیم که در پایان ماه دی سال گذشته منتشر شد و وضعیت عملکرد بودجه هشت ماه ابتدای سال ۱۴۰۲ را بررسی و تصویری از وضعیت مالی این وزارتخانه ارائه کرد.

طبق اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس، تا پایان آبان ۱۴۰۲ از کل اعتبارات هزینه‌ای عمومی وزارت آموزش و پرورش که ۱۹۶ هزار میلیارد تومان بود، ۶۷.۵ درصد یعنی معادل ۱۳۱ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته که این عدد بیش از انتظار تحقق در هشت ماه است. قابل توجه آنجاست که از این مبلغ ۱۱۸ هزار میلیاردتومان (۹۰.۱۱ درصد) صرف پرداخت حقوق کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی و بازنشستگان شده است.

از اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ۷.۸ هزار میلیارد تومان نیز که عمده و مهمترین بخش اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای وزارت آموزش‌وپرورش را تشکیل می‌دهد، تا پایان آبان ۱۴۰۲ تنها ۲۵ درصد معادل ۱.۹ هزار میلیارد تومان تخصیص داده شده است. این وضعیت گویای آن اســت که تقریبا کل بودجه تخصیص‌یافته به وزارت آموزش و پرورش، صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و به پروژه‌های تحولی یا ساخت وساز مدارس بودجه‌ای که حلال مشکلات باشد، اختصاص نیافته است.

ریشه بسیاری از کمبود‌ها و ناکارآمدی‌ها در نظام آموزش وپرورش را باید در بودجه این وزارتخانه جستجو کرد. وقتی که با وجود برنامه‌ریزی‌های دقیق به دلیل عدم تخصیص بودجه، کاری پیش نمی‌رود و تنها با بودجه‌های ناچیز، وظایف روزانه انجام شده و حقوق و دستمزد ماهیانه کارمندان پرداخت می‌شـود.

آنچنان که گزارش‌های نظارتی پژوهشی نیز صحه می‌گذارد، یکی از دلایلی که سبب کمبود بودجه می‌شود، عدم برآورد دقیق همه هزینه‌ها و مصارف از سوی آموزش‌وپرورش و نبود آمار‌ها و سنجه‌های دقیق و شفاف است. درباره تبصره‌های بودجه‌ای مرتبط با آموزش و پرورش نیز در برخی موارد به دلیل مشکلات فرایند اجرا یا قدرت پایین آموزش‌وپرورش در چانه‌زنی نسبت به سایر حوزه‌ها، تخصیص کاملی دیده نمی‌شود.

در اکثر ردیف‌های بودجه آموزش‌وپرورش مبالغ تخصیص داده شده به مراتب کمتر از انتظار تخصیص در هشت ماه (مأخذ هشت دوازدهم) است و عمده آنچه که بیش از انتظار تخصیص داده شده مربوط به ادارات کل آموزش وپرورش استان‌هاست که بازهم صرف حقوق و دستمزد خواهد شد.

بودجه هزینه‌ای تخصیصی به ادارات کل آموزش وپرورش استان‌ها تا پایان آبان سال جاری ۱۲۳ هزار میلیارد تومان بوده است. از این میزان ۱۱۶ هزار میلیارد تومان ۹۴.۴ درصد صرف پرداخت حقوق کارکنان رسـمی، پیمانی و قراردادی و بازنشستگان می‌شود.

با توجه به گزارش‌های بازوی پژوهشی مجلس، دولت باید فکری برای وزارت آموزش و پرورش کند، وزارتخانه‌ای که عمده هزینه‌های آن مربوط به حقوق و دستمزد معلمان است و هر سال با کسری بودجه دست و پنجه نرم می‌کند؛ اتفاقی که پیامد‌های آن علاوه بر معلمان، نظام آموزشی کشور را نیز به چالش می‌کشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • هشدار جدی مرکز پژوهش‌های مجلس به دولت/ چالش حقوق معلمان در کمین آموزش و پرورش
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • مُلک و مِلک مولود مانای معلم است
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • مدیر دفتر شهردار تهران و دستیار ویژه ارتباطات مردمی منصوب شدند
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است