Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، رییس انجمن علمی نقد ادبی ایران روز چهارشنبه در این مراسم اظهار داشت: همایش نقد ادبی یکی از همایش های علمی اثرگذار و مهم در حوزه پژوهش های میان رشته ای است که همه ساله با محوریت علمی انجمن نقد ادبی ایران و با مشارکت یکی از دانشگاه های کشور، برگزار می شود.
ابراهیم خدایار افزود: امسال نیز دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) میزبانی این همایش را دارد تا با توجه به ظرفیت های علمی و همکاری مدیریت دانشگاه، استادان و دانشجویان خود بستر مناسبی برای تبادل افکار و معرفی آخرین پژوهش های علمی در حوزه نقد و نظریه ادبی با تاکید بر بومی سازی نقد و نظریه ادبی در متون ادب فارسی را فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خدایار ادامه داد: دهه 90 را می توان در ایران، دهه نقد ادبی نامید چرا که با تلاش 500 عضو انجمن نقد ادبی، خدمات فراوانی در این عرصه صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه هیچ ادبیاتی به صورت تصادفی با تقلید از دیگران به وجود نمی‌آید و ماندگار نمی‌شود، اظهار داشت: جامعه نقد ادبی دستاورد‌های خوبی داشته و راه را برای جوانان با انگیزه هموار کرده است.
دبیر علمی همایش نقد نظریه ادبی نیز در این مراسم یادآور شد: با فراخوان این دوره از همایش، 190 مقاله پذیرفته و در چهار مجله به چاپ می رسند.
سیدعلی قاسم زاده افزود: این مقالات با موضوعات مختلف از استادان و دانشجویان دانشگاه ‌های دولتی، آزاد و پیام نور دریافت شده است.
وی اضافه کرد: آثار رسیده در محورهایی چون رویکردهای زبان شناختی و نشانه شناختی، جامعه شناسانه و مارکسیستی، ساختارگرا و پساساختارگرا، روایت شناختی، روان شناسانه، نقد کلاسیک، ادبیات کودک، تاریخی ـ فرهنگی، ادبیات تطبیقی، سبک شناختی، فلسفی ـ ادبی، نظریه های بین رشته ای و نظریه های ادبیات عامه هستند.
در پایان این مراسم از قاسم انصاری، استاد پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی در قزوین به پاس چند دهه خدمت به فرهنگ و ادبیات کشور تجلیل به عمل آمد.
7388/8054
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف ادبیات امام خمینی انجمن علمی جامعه زبان و ادبیات فارسی منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۷۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «قلمروزدایی علم و دین» تألیف گریگور داوس به تازگی با ترجمه جواد درویش آقاجانی منتشر و روانه بازار نشر شده است.

پروفسور گریگور داوس (زاده ۱۹۵۷)، استاد دانشگاه نیوزلند است که در زمینه فلسفه دین مدرک دکتری دارد. هدف این کتاب، تحلیل منازعه «علم و دین» از طریق توسعه رویکردهای ممکن به روابط بین آن‌ها و همچنین توسعه مفهومی علم از یک سو و دین از سوی دیگر است. کتاب در مقابل مدل‌های ساده‌تر از روابط علم و دین، مدل پیچیده‌تری را پیشنهاد می‌دهد که شامل چهار بُعد برای پرداختن به رابطه علم و دین است و عبارت‌اند از: بُعد شناختی، غایت‌شناختی، نهادی و معرفت‌شناختی، بُعد شناختی به محتوای گزاره‌های علمی و دینی می‌پردازد. بُعد غایت‌شناختی به اهداف مندرج در علم و دین اختصاص دارد. بُعد نهادی شامل بررسی رابطه علم و دین از طریق سازمان‌های اجتماعی مرتبط با آن‌هاست. بُعد معرفت‌شناختی هم به صورت‌های مختلف معرفت، زبان و منابع دانش می‌پردازد.

مجموعه بن‌مایه‌های کمبریج تا به‌حال در ۲۵ سرفصل موضوعی مختلف منتشر شده است. سرفصل موضوعی فلسفه این مجموعه در ۱۵ شاخه و تاکنون ۲۲۸ کتاب تقدیم جامعه علمی کرده است. همچنین در سرفصل موضوعی دین نیز ۸ شاخه مختلف مورد توجه قرار گرفته و ۸۱ کتاب منتشر شده است. همان‌طور که گفته شد در شاخه فلسفه دین تا به حال ۳۱ کتاب منتشر شده است که در حال حاضر ترجمه ده کتاب از آن مجموعه به فارسی عرضه شده است.

فلسفه دین در کشورمان نیز در سال‌های اخیر مورد توجه استادان و محققان به‌ویژه نسل جوان‌تر قرار گرفته است. البته با توجه به گستره موضوعی مباحث فلسفه دین، میزان دغدغه‌مندی نسبت به هر کدام از این موضوعات در جوامع مختلف متفاوت است. موضوعاتی نظیر «معنای زندگی»، «علم و دین»، «خداباوری»، «تکثرگرایی» و «مسئله‌های شر و رنج» که در زمره موضوعات اصلی و مشترک مباحث فلسفه دین‌اند، مصادیقی از چالش‌های فکری محیط‌های علمی ایران نیز محسوب می‌شوند. به هر روی، انتشار کارهای متنوعی در سال‌های اخیر در فضای فکری فلسفه دین ایران ستودنی است. مجلات، کتاب‌ها، مقالات و رساله‌های دانشجویی مختلف در کنار برگزاری رویدادهای علمی و پژوهشی متنوع، اگر چه سرمایه‌ای خوب هستند اما ناکافی برای تحقیقات بیشتر و کامل‌تر در آینده است.

این کتاب با ۱۲۴ صفحه، شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۹۰ هزار تومان عرضه شده است.

کد خبر 6090175 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • برگزاری همایش هوش مصنوعی و طلا و جواهر در یزد
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
  • وزیر علوم وارد یاسوج شد