Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-18@20:19:18 GMT

غربت ادامه‌دار «زرویی» در مجلس ترحیمش+عکس

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۳۰۶۹۵

غربت ادامه‌دار «زرویی» در مجلس ترحیمش+عکس

مجلس ترحیم زنده‌یاد ابوالفضل زرویی نصرآباد، شاعر عنوان‌دار حوزه طنز و پژوهشگر ادبی کشورمان، عصر امروز چهارشنبه در مسجد نور تهران برپا شد.

 در این مراسم یادبود، عمدتاً شاعران فعال در حوزه هنری و مدیران فعلی و پیشین این نهاد در آن شرکت کرده بودند و از نام‌های شاخص حوزه شعر و ادب که با حوزه همکاری ندارند، تقریباً خبری نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حجت‌الاسلام محمدعلی زم (رئیس اسبق حوزه هنری)، محسن مومنی شریف (رئیس فعلی حوزه)، سیدمهدی شجاعی (نویسنده و مدیر انتشارات کتاب نیستان)، سعید اوحدی (رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران)، علی موسوی گرمارودی (شاعر و پژوهشگر)، سیدمجتبی حسینی (معاون هنری وزیر ارشاد)، داریوش کاردان (مجری و بازیگر تلویزیون)، حسن سلطانی (مجری تلویزیون)، امیرحسین مدرس (خواننده، بازیگر و مجری تلویزیون)، مرتضی سرهنگی (نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس)، ناصر فیض (شاعر و طنزسرا)، محمود حبیبی کسبی (شاعر)، محمود عبدالحسینی (عکاس پیشکسوت)، رضا برجی (عکاس و مستندساز)، علیرضا قزوه (مدیر سابق مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری)، کوروش زارعی (مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری)، جواد محقق (شاعر)، مهدی قزلی (مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی)، بیوک ملکی (شاعر)، ابراهیم زاهدی مطلق (نویسنده و روزنامه‌نگار)، علی انسانی (شاعر آیینی)، فاضل نظری (رئیس سابق حوزه هنری استان تهران و مدیرعامل فعلی کانون پرورش فکری)، حسین انتظامی (رئیس سازمان سینمایی) و ... تعدادی از حاضران این مراسم بودند.


ابوالفضل زرویی نصرآباد، شاعر، طنزپرداز و نویسنده کتاب پرمخاطب «آه به روایت ماه» شنبه دهم آذرماه در ۴۹ سالگی دار فانی را وداع گفت. پیکر او روز دوشنبه از حوزه هنری تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

 

شاعران زیادی در مرگ او که لقب «ملانصرالدین زمانه ما» را داشت، متأثر و سوگوار شدند و پیام‌های تسلیت فراوانی در رثای او صادر شد، اما سیدمهدی شجاعی با انتقاد از بی‌اعتنایی دستگاه‌های فرهنگی به زرویی در زمان حیات، در متنی بیانیه‌گونه، شخصیت‌های فرهنگی و نهادهای مختلف را از دادن پیام‌هایی که موجب کسب آبرو برای نویسندگانشان می‌شوند، بر حذر داشت.

 

افشین علاء نیز با اعلام اینکه در هیچ کدام از مجالس ترحیم و یادبود او شرکت نخواهد کرد، از مرده‌پرستی در فضای فرهنگی کشور به شدت انتقاد کرد.

 

این در حالی است که دوشنبه شب، جمعی از شاعران با گرد آمدن در انجمن شاعران، یاد و نام این شاعر را گرامی داشتند.

منبع: فردا

کلیدواژه: غربت زرویی نصرآباد مراسم ترحیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۰۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مجلس ایرانشهر» در تنگستان برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحمن برزگر بعد از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران ضمن دعوت از علاقمندان به زبان و ادبیات فارسی گفت: با توجه به نشست‌های متعدد تخصصی و رایزنی‌های فراوان و تاکید در امسال، تصمیم گرفته شد موضوع پانزدهمین سالانه بهار تنگستان را به حوزه تمدنی ایران بزرگ تحت عنوان «مجلس ایرانشهر» اختصاص دهیم.

دبیر همایش بهار تنگستان افزود: تنوع در آئین‌ها و سنت‌های نیاکان، ما را بر آن داشت که نخست، اشتراکات فرهنگی را در شعر پارسی که جلوه گاهی از ماهیت یکپارچگی ایران بزرگ است را دست مایه اصلی مجلس ایرانشهر قرار دهیم، از این روی با دعوت از ادیبان و فردوسی پژوهان کشورهای پاکستان، افغانستان و ایران و همچنین سفیر و رایزنان فرهنگی کشورهای ازبکستان و تاجیکستان مجلسی برای هم آوایی و هم پایگی ایران در مرزهای سیاسی و فرهنگی برگزار کنیم.

دبیر همایش بهار تنگستان در پاسخ به این سوال که با توجه به ظرفیت‌های حوزه تمدنی ایران، آیا می‌توانیم بار دیگر شاهد یکپارچگی فرهنگی شویم.؟ وی گفت یکپارچگی فرهنگی محصول سال‌ها تلاش در این عرصه است، ادیبان و شعرای بی بدیلی پا به عرصه وجود گذاشتند تا ما اکنون بر خود ببالیم که زبان فارسی به مدد فردوسی، رودکی در کشورهای آسیای میانه، پاکستان و بخشی از هند و کشمیر تکلم و در مدارس تدریس می‌شود.

برزگر گفت نه تنها زبان بلکه آئین‌ها و از جمله نوروز این پیوند را عمیق و نا گسسته می‌کند و ما نیز به لطف تنوع آئین در حوزه تمدنی بزرگ می‌توانیم اشتراکات خود را تقویت و مطالبات جهانی داشته باشیم.

وی ادامه داد: لذا بر این باوریم که مهندسی فرهنگی و در ادامه شناسایی ظرفیت‌های استان می‌تواند حوزه تمدنی ایران بزرگ را در پیدا و پنهان تاریخ فراموش شده منطقه و حتی کرانه خلیج فارس باز یابد.

وی افزود: شهرستان تنگستان با ۱۰۳ روستا و ۳ شهر نیازمند داشتن «مرکز پایش و مطالعات روستایی» است تا بتواند تاریخ گذشته و افق پیش روی را مطالعه و مستند کند، البته تأسیس «بنیاد تنگستان شناسی» از مطالبات جدی مورخین و فرهیختگان این شهرستان است.

عبدالرحمن برزگر با اشاره به بخش‌های جنبی این همایش افزود: امسال طرحی نو در انداختیم و از هنرمندان خوشنویس، نویسنده و عکاس شهرستان تنگستان با بر پایی غرفه کتابت سروده‌های فردوسی بزرگ، بر پایی نمایشگاه آثار نویسندگان هم استانی و همچنین برگزاری اردو و نمایشگاه عکس بهره بردیم.

برزگر خاطر نشان کرد: خانواده بزرگ زنده یاد غلامعلی خلیلی توانسته‌اند در روستای گاهی از توابع شهرستان تنگستان، طی پانزده سال با برگزاری نشست‌های مختلف ادبی چراغ فروزنده فرهنگ و هنر این مرز و بوم را فروزان‌تر کنند، از این روی جا دارد از آقای خضر خلیلی به نمایندگی خانواده و مردم دوست داشتنی دهستان بوالخیر صمیمانه تشکر کنم.

وی گفت: می‌توانیم مجلس ایرانشهر را در جای جای استانمان برگزار کنیم.

کد خبر 6080200

دیگر خبرها

  • علیرضا قزوه: فصل دوم سرزمین شعر در حال ساخت است
  • بزرگداشت مفاخر و مشاهیر، غنی سازی فرهنگی است
  • برنامه‌های حوزه هنری باید زیست بوم محور باشد
  • اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب برگزار شد
  • اعتبار حوزه هنری فقط نیم درصد بودجه فرهنگی است
  • تاکید استاندار مازندران بر رفع مشکلات و تسهیل فعالیت هنرمندان
  • گیلان خاستگاه متفکران و چهره‌های مهم هنر انقلاب اسلامی است
  • «مجلس ایرانشهر» در تنگستان برگزار می‌شود
  • دهمین‌جلسه درس‌گفتارهای «سعدی‌خوانی» برگزار می‌شود
  • ما در سرزمین شعریم از حافظ تا فیض!