Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@05:16:32 GMT

جای خالی بصیرت‌افزایی در سه‌شنبه‌های مهدوی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۳۳۰۱۹

جای خالی بصیرت‌افزایی در سه‌شنبه‌های مهدوی

«سه‌شنبه‌های مهدوی»، حرکتی خودجوش و اجتماعی است برای یادآوری عزیزترینی که در این دل‌مشغولی‌های زندگی شده است غریب‌ترین، طرح‌ریزی شده تا شاید با عنایت حضرت صاحب‌الزمان(عج) باعث چشاندن نمکی از طعم زندگی مهدوی به جامعه شود.

طراحان این برنامه که گروهی از جوانان عضو مؤسسه فرهنگی «طلوع حق» هستند، درنظر دارند با استفاده از الگوهایی مانند واقعه پیاده‌روی اربعین حسینی و اردوهای جهادی سبک زندگی مهدوی را یادآوری کنند؛ برنامه‌ای با هدف افزایش معرفت و همچنین یاد امام و پیشوای رئوف و حاضرمان حضرت مهدی(عج).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف به این طرح پیوسته و حالا سه‌شنبه‌های مهدوی در بیشتر دانشگاه‌های کشور در حال اجرا است؛ در این طرح با پخش احادیث و جملاتی با موضوع مهدویت و امام زمان‌(عج) و نواهای مرتبط با این بحث یادی از امام زمانمان‌(عج) می‌شود.

درست است که کار فرهنگی مطلوب نیازمند فرایند تربیتی خاصی است که از طریق ابزار هدفمند و دارای اثرگذاری تربیتی انجام می‌گیرد، اما مسئله مهم‌تر نگاه کردن تعلیم و تربیت در کنار هم است، تعلیم یعنی فراهم‌آوردن زمینه مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای ذهنی انسان.
براین اساس مسئولان تشکل‌های فرهنگی باید توجه کنند که تربیت، در هر زمینه‌ای که باشد، به ناچار نیازمند تعلیم است؛ زیرا مربی برای تربیت متربی ناچار است که او را از حقایق و مطالبی آگاه و با تخصص‌هایی آشنا کند تا وی با آگاهی از آن‌ها و عمل برطبق موازین آموخته شده، به رشد و پرورش ابعاد مختلف روحی، معنوی و عملکردی و مدیریتی خود بپردازد.
در حال حاضر در بسیاری از مجموعه‌های فرهنگی دانشجویی(تشکل‌ها، کانون‌ها، انجمن‌ها و...) شاهد بی‌توجهی به این دو مقوله مهم هستیم؛ از شهيد گرانقدر دکتر چمران پرسيدند تعهد بهتر است يا تخصص؟ وی در جواب گفت «می‎گويند تقوا از تخصص لازم‎تر است، آن را می‌پذيرم. اما می‎گويم آن کس که تخصص ندارد و کاری را می‎پذيرد، بی‎تقواست».

اگر کسی تعهد داشته باشد و بداند که تخصص مسئوليتی را ندارد، سعی می‌‎کند آن مسئوليت را قبول نکند يا حداقل در صورت امکان، تخصصش را در آن حوزه افزايش می‌دهد.
سه‌شنبه‌های مهدوی طرحی است که هدف بسیار بزرگ و ویژه‌ای دارد که اگر با تخصص و ایده‌های خلاقانه و نو همراه باشد و برنامه‌های جدی برای آگاهی‌بخشی و بصیرت‌افزایی در این حوزه طراحی شود؛ قطعا شاهد اثرگذاری بیشتری خواهیم بود و قطعاً دو مقوله مهم تخصص و تعهد یا تعلیم و تربیت نیز محقق خواهد شد. تا زمانی که افراد و نیروی‌های متعهد و متخصص تربیت نشوند شاهد برنامه‌های مؤثر و جدی در حوزه فرهنگ نخواهیم بود.


پس چه بهتر است که به جای برگزاری برنامه‌های مختلف و همایش‌های بزرگ با هزینه‌های زیاد، گذرا و بدون تأثیرگذاری، برنامه‌های هدف‌دار، مداوم و اثرگذار طراحی کنیم و این مسئله قطعاً به مطالعه و تخصص در برخی حوزه‌ها نیاز دارد.

مطلب را با سخنی از استاد صفائی حائری به پایان می‌رسانم که گفت: «مغازه‏‌اى كه قفسه‌‏بندى و تنظيم شده، جنس‏‌هاى زياد آن به‌راحتى در دسترس قرار مى‏‌گيرند، اما دكه‌‏هاى درهم و شلوغ كه اجناس‏‌شان پخش و رها و زير پا افتاده است، دست و پاگير، خستگى‏‌زا و وقت‌كُش هستند».

به قلم سینا ربیعی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: سه شنبه های مهدوی امام زمان مهدویت مراسم طرح خودجوش دانشگاه ایکنا نبأ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۳۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کرمی شامگاه دیروز شنبه، در جلسه شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با تبریک هفته گرامیداشت مقام معلم افزود: معلمان در ابعاد مختلف و شاخه‌های گوناگون موجود در هر جامعه، انسان‌ها را تربیت می‌کنند، تربیت در آموزش و پرورش اتفاق می‌افتد و اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب که همه دستگاه‌ها، موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند و باید ظرفیت سنجی و بسترآفرینی برای تحقق اهداف نظام آموزشی و تربیتی انجام شود، ادامه داد: بهترین فرصت برای آموزش و پرورش مهیاست تا فرزندان جامعه را در مسیر رشد و بالندگی و توسعه همه جانبه شخصیت آنان تربیت کنند.

رئیس شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دانش آموزان دارای قابلیت‌ها و توانمندی‌های ذاتی فراوانی هستند که باید توسط معلمان و با هدفگذاری بلند، هدایت و ارشاد و تربیت شوند.

توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی در دستور کار سال جاری

مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه از برگزاری بیش از هشت هزار عنوان برنامه در ایام هفته گرامیداشت مقام معلم خبر داد و افزود: مهمترین رویکرد دستگاه تعلیم و تربیت در سال جدید توانمندسازی معلمان و تقویت مدارس دولتی است.

حسن بروشکی افزود: سال ۱۴۰۳ سال نهضت ملی آموزش و اجرای پرشتاب سند تحول بنیادین خواهد بود.

وی ادامه داد: اگر چه بخش‌ها، حوزه‌ها و دستگاه‌های مختلفی در بدنه جامعه به مردم خدماتی ارائه می‌دهند؛ اما دستگاه تعلیم و تربیت مجموعه‌ای متفاوت و متمایز با دیگر نهادها است.

شایان ذکر است در ادامه این جلسه از سوی اعضا گزارشها، پیشنهادات و درخواستهای خود را بیان کردند.

کد خبر 6096785

دیگر خبرها

  • ثبت نام دوره مربیگری درجه C آسیا در یزد تکمیل شد
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می شود
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • اصل کار تعلیم و تربیت بر عهده معلمین است
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • نیازمند جهاد تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه هستیم
  • نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت