Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@03:01:38 GMT

پیگیری تسنیم از تداوم کمبود گاز در سیستان و بلوچستان+فیلم

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۳۳۶۱۷

پیگیری تسنیم از تداوم کمبود گاز در سیستان و بلوچستان+فیلم

‍‍‍‍‍‍

در هفته‌های اخیر کمبود سیلندر گاز به معضلی جدی برای مردم برخی از شهرستان‌های سیستان و بلوچستان تبدیل شده بود که حالا این معضل با پیگیری مسئولان کمرنگ‌تر شده است. ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۵ استانها سیستان و بلوچستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، تقریباً از اوایل آذرماه شاهد صف‌های طولانی مردم برای پر کردن سیلندر های گاز خانگی بوده ایم که به دنبال آن خبرهای مختلفی در رابطه با انتظار مردم برای رسیدن به گاز و کمبود گاز در سیستان و بلوچستان از رسانه های مختلف مخابره شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلایه‌های مردم زمانی بیشتر به قضیه کمبود گاز در زاهدان دامن زد که با روشن شدن مشعل گاز در کلانشهر زاهدان در اسفند ماه 1395 امیدی در دل آن‌ها روشن شده بود و تصور می‌کردند حداقل در زمستان سال 97 با گذشت دو سال از این ماجرا دیگر مشکل کمبود گاز در زاهدان احساس نشود و آن‌ها هم مانند دیگر استان‌های کشور زمستانی سرشار از آرامش را سپری کنند.

چند روز پیش از خیابان‌های زیبا شهر، میدان امام رضا(ع) و میدان کارگر زاهدان که محل استقرار خودروهای شرکت‌های خدمات رسان در زمینه پر کردن سیلندرهای گاز هستند توسط خبرنگار تسنیم بررسی میدانی انجام شد که متن گزارش وی انتظار کشیدن مردم در  صف‌های طولانی برای رسیدن به گاز را کاملا برای خواننده ملموس نشان می‌داد.

کمبود گاز در سیستان و بلوچستان داد مردم را درآورد + تصاویرگازرسانی به زاهدان تا اواسط سال 99 به پایان می‌رسدروستائیان پلدختر در بند سرما؛ وعده‌های گازرسانی یخ زد+تصاویر

جواب ندادن اپراتور شرکت گاز، کمبود سیلندرهای گاز در شهر و بالا رفتن یکباره قیمت سیلندرهای گاز در بازار آزاد از جمله گلایه‌های مردم با رسیدن موج سرما به زاهدان بود که خوشبختانه با ورود مسئولین قضایی و فرمانداری به این قضیه برخی از این مشکلات کمرنگ ترشده است.

سیلندر پر و خالی اجازه تردد از مرز را ندارد

دادستان عمومی مرکز سیستان و بلوچستان چند روز پیش در جلسه کمیته سوخت شهرستان زاهدان که در فرمانداری برگزار شده بود در جمع خبرنگاران دستور برخورد قضایی با سودجویان بازار گاز مایع را داده بود که در پی این دستور با برخی از سودجویان برخورد و بازار این افراد بهم خورد.

حجت الاسلام والمسلمین موحدی راد با اشاره به مشکلات توزیع و عرضه سیلندر گاز مایع گفت: طی بازدیدی که با سرپرست فرمانداری شهرستان زاهدان از ایستگاه توزیع سیلندر گاز در زیباشهر داشتیم مقرر شد سیلندرهای گاز موجود در کلیه واحدهای صنفی توسط نیروی انتظامی جمع‌آوری و توقیف شوند همچنین این واحدهای صنفی نیز پلمپ شود و پس از اجرای این طرح در هر واحد صنفی که سیلندر گاز جهت فروش مشاهده شد با شرکت توزیع کننده آن سیلندر برخورد قضایی شود و به هیچ وجه سیلندر پر و خالی اجازه تردد از مرز را ندارد.

مسئولان باید به نیاز مردم داشته داشته باشند

یکی از شهروندان زاهدانی که به محل توزیع سیلندر گاز مایع در خیابان زیبا شهر مراجعه کرده بود در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: وضعیت گاز به صورتی بوده چند روز متوالی برای تهیه سیلندر گاز به محل‌های مختلف مراجعه کرده بودم اما موفق به تهیه آن نشده بودم و ناچار دست خالی برمی‌گشتم.

کیخا ادامه داد: با توجه به اینکه کارمند هستم مجبور بودم از اول هفته هر روز چند ساعتی برای این امر از اداره خارج شوم که این موضوع مشکلات زیادی را برایم ایجاد کرد اما خوشبختانه با ورود مسئولان به قضیه امروز بدون کمترین معطلی توانستم سیلندر گاز را تهیه کنم.

وی با بیان اینکه با سرد شدن هوا مردم نیاز دارند از لحاظ گاز و نفت تامین باشند گفت: مردم نیاز دارند به این موضوعات نظارتی خوب صورت گیرد امیدواریم این مشکلات هرچه زودتر حل شود.

بازار فروش سیلندرهای گاز آزاد کساد شده است

یکی از فروشندگان که به صورت آزاد سیلندر گاز به مشتریان می‌فروشد در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: تا چند وقت پیش هیچ مشکلی برای تهیه سیلندر گاز از سوی  خودروهای شرکت توزیع گاز مایع برایمان وجود نداشت اما حالا به هر نفر در روز فقط 2 کپسول تعلق می‌گیرد.

براهویی ادامه داد: اگر بخواهیم مسیر خیابان زیباشهر، میدان امام رضا(ع) و میدان کارگر زاهدان را که معمولاً خودروهای شرکت‌های خدمات‌رسان در زمینه پر کردن سیلندرهای گاز در آنها مستقر هستند طی کنیم با توجه به اینکه از هم فاصله زیادی دارند باید حداقل برای رسیدن به هدفمان روزانه بیش از 30 هزار تومان کرایه بدهیم با این اوصاف فایده ای که نمی‌کنیم هیچ قطعا دچار ضرر مالی نیز خواهیم شد.

صف‌های توزیع سیلندر گاز در زاهدان شکسته شده است

رئیس تاسیسات شماره یک پرسی و ایران در گفتگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان اظهار داشت: از ابتدای سال هیچ مشکلی در تامین سیلندرهای گاز مایع در شهرستان زاهدان نداشته‌ایم اما با نزدیک شدن به فصل سرما و افزایش مصرف خانگی مصارف مردم از گاز مایع بالا رفته است به همین دلیل کمبود گاز مایع بیش از زمان های دیگر در این فصل احساس می‌شود.

حمیدرضا سراوانی افزود خوشبختانه با پیگیری هایی که از سوی مسئولین قضایی انجام شده است کار توزیع گاز در شهر زاهدان تقریبا می توان گفت به روال قبل برگشته است با توجه به اینکه قبل از این موضوع هر نفر می‌توانست به تعدادی که کپسول گاز احتیاج دارد برسد سودجویان بازار آزاد از این فرصت استفاده کرده بودند و سیلندرهای گاز را با قیمت چند برابر به مردم می فروختند که همین امر به بی نظمی در توزیع سیلندر گاز مایع و کمبود آن دامن زده بود  که برای جلوگیری از این مشکلات  حالا به ازای نفر فقط 2 سیلندر گاز تعلق می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه فقط 2 سیلندر گاز به هر نفر تعلق می‌گیرد سودجویان ممکن است اگر 10 سیلندر گاز داشته باشند به همان تعداد با خود نفر می‌آورد که برای ایجاد نظم در شهر و جلوگیری از هر گونه تخلف در توزیع گاز مایع به همراه دیگر همکارانم در کنار خودروهای شرکت‌های خدمات‌رسان در زمینه پر کردن سیلندرهای گاز  مستقر شده ایم که امیدواریم به زودی مشکل کمبود گاز در زاهدان حل شود.

گاز رسانی به زاهدان تا اواسط سال 99 به پایان می‌رسد

به گزارش تسنیم  به نقل از وزارت نفت، مدیر گاز رسانی شرکت ملی گاز ایران به تشریح وضع گازرسانی در استان سیستان و بلوچستان و به‌ویژه شهر زاهدان پرداخت و گفت: سال 95 مشعل گاز در زاهدان روشن شد و تاکنون روند گازرسانی به این شهر مطابق برنامه پیش رفته است.

سعید مومینی افزود: اکنون مردم زاهدان با مشکل گاز طبیعی روبه‌رو نیستند و مشکل گاز مایع LPG نیز برعهده شرکت ملی گاز نیست.وی با بیان اینکه اکنون 800 ظرفیت خالی اشتراک گاز در شهر زاهدان وجود دارد، ادامه داد: پس از این‌که طرح گازرسانی به شهر زاهدان با حضور رئیس جمهوری به‌ بهره‌برداری رسید، عملیات طراحی و گازرسانی به صورت همزمان آغاز و پنج فاز برای گازرسانی به سراسر شهر زاهدان در نظر گرفته شد.

مومنی طول شبکه مورد نیاز شهر زاهدان را یک‌هزار و 350 کیلومتر عنوان کرد که از این میزان با توجه به ظرفیت شهر، اکنون 450 کیلومتر شبکه‌گذاری انجام شده است و اکنون هفت هزار و 600 انشعاب در زاهدان نصب شده و بیش از 14 هزار مشترک، مصرف‌کننده گاز طبیعی هستند.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، این شرکت را متولی اصلی تامین گاز طبیعی و اجرای پروژه‌ها دانست و ادامه داد: تامین گاز مایع یا سایر فرآورده‌ها برعهده شرکت ملی گاز نیست.

مومنی از افتتاح طرح گازرسانی به شهر زابل در آذر ماه خبر داد و گفت: عملیات نصب ایستگاه‌های سی‌ان‌جی در زابل به پایان رسیده و مراحل نهایی را سپری می‌کند، بنابراین به‌زودی تزریق گاز در این شهر نیز انجام خواهد شد با توجه به اینکه شهر زابل به 450 کیلومتر طراحی شبکه نیاز دارد که اکنون 50 کیلومتر آن اجرایی شده و به‌زودی تزریق گاز آغاز خواهد شد. تا پیش از آن‌که خط انتقال گاز به زابل برسد، از طریق سی‌ان‌جی به این شهر گازرسانی می‎شود که بعد از اتمام پروژه خط انتقال گاز زابل، این شهر نیز از خط سراسری گاز استفاده خواهد کرد.

وی افزود: اکنون 2 پروژه خط انتقال گاز در استان سیستان و بلوچستان اجرایی می‌شود؛ نخست خط انتقال گاز از زاهدان به سه‌راهی زابل با قطر 36 اینچ است که پیمانکار در حال اجرای کار است. پیمان دیگری نیز از سه‌راهی زابل تا شهر زابل انجام می‌شود که اکنون در آستانه انتخاب سرمایه‌گذار است و مراحل نهایی را طی می‌کند. این پیمان برای اجرایی شدن حدود یک سال و نیم تا دو سال زمان نیاز دارد.

مومنی با بیان این‌که گازرسانی به همه شهر زاهدان انجام نشده، ادامه داد: 2 پیمان برای فاز جدید گازرسانی زاهدان در نظر گرفته شده که برای پیمان نخست، پیمانکار کار خود را آغاز کرده است و پیمان بزرگ دیگری نیز برای انتخاب سرمایه‌گذار در دست اقدام است که فراخوان آن نوزدهم آذرماه در روزنامه‌ها منتشر خواهد شد تا باقی‌مانده حجم کار گازرسانی زاهدان با حضور سرمایه‌گذار اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در صورتی که همه کارها مطابق برنامه و بدون مشکل پیش برود پیش‌بینی می‌کنیم تا اواسط سال 99 همه امور مربوط به گازرسانی به زاهدان اجرا و تکمیل شود همچنین اکنون در ایرانشهر حدود 15 هزار مشترک و در زاهدان نیز نزدیک 15 هزار مشترک گاز طبیعی از این نعمت خدادادی استفاده می‌کنند که با توجه به شبکه‌گذاری انجام شده پیش‌بینی می‌شود حجم مشترکان زاهدان تا پایان امسال به بیش از 26 هزار مشترک برسد.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ادامه داد: در صورتی که زابل نیز به جمع مشترکان گاز طبیعی استان سیستان و بلوچستان اضافه شود، احتمال می‌دهیم تا پایان امسال تعداد مشترکان گاز این استان به 50 هزار مشترک افزایش یابد.

وی تأکید کرد: ما از برنامه گازرسانی استان سیستان و بلوچستان عقب نیستیم، اما گاهی اوقات در زمان اجرا مشکلاتی پیش می‌آید که قابل پیش‌بینی نیستند و برای رفع این مشکلات به هماهنگی با سایر سازمان‌های خدماتی مثل شهرداری‌ها و راهنمایی و رانندگی نیاز داریم؛ زیرا گاهی از منظر ترافیکی ایرادهایی به روند احداث پروژه‌های گازرسانی گرفته می‌شود و حفاری می‎تواند در روند ترافیکی شهر اختلال ایجاد کند، بنابراین گازرسانی به زاهدان را فاز به فاز پیش می‌بریم و تأکید می‌کنیم که از برنامه عقب نیستیم.

انتهای پیام/ش

R7843/P1018188/S6,65/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۳۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران

 حبیب غزنوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در آیین گرامیداشت روز ماما گفت: در حوزه سلامت نیرو‌ها با جان انسان‌ها سر و کار دارند، اما در فرآیند مامایی، سلامت نوزاد و مادر باردار حائز اهمیت است و بر همین اساس فضیلت در شغل مامایی دو چندان است، ماما علاوه بر اینکه وظیفه کمک به دنیا آوردن نوزاد را بر عهده دارد در آگاهی بخشی و آرامش مادر نیز نقش موثری بر عهده دارد.

وی ادامه داد: ماما‌ها در رسیدن به دستاورد‌هایی مانند کاهش مرگ مادران و نوزادان، ترویج تغذیه با شیر مادر نقش قابل قبولی بر عهده داشته اند.

وی گفت: خوشبختانه با اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته علیرغم افزایش در تعداد مادران باردار نیازمند مراقبت‌های ویژه، کاهش قابل توجه به میزان ۲۵ درصد در مرگ و میر آنان در شهر‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ثبت رسید و این ثمره مجاهدت و تلاش‌های شبانه روزی جامعه مامائی و متخصصین محترم زنان و زایمان است. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: علیرغم همه این پیشرفت ها، اما هنوز هم دارای نقطه ضعف‌هایی هستیم و برخی مداخلات بسیار جزیی و اثر بخش ممکن است منجر به نتایج بسیاری مطلوب تری شود.

وی عنوان کرد: توسعه و ترویج زایمان بدون درد یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای استان سیستان و بلوچستان است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ترویج فرهنگ زایمان طبیعی و ترغیب هرچه بیشتر مادران باردار به این امر و بالا بردن میزان سلامت مادر و کودک در گرو توسعه و راه اندازی واحد‌های زایمان بدون درد در زایشگاه‌ها است.

زهرا ابراهیمی مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: از فعالیت‌های انجام شده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حوزه جوانی جمعیت که در واقع می‌توان گفت عملکرد مطلوبی داشته اند تقدیر و قدردانی می‌کنم.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان دارای نرخ باروری زیادی در سطح کشور است و باید حواسمان باشد و بر نامه ریزی دقیقی صورت گیرد تا در شیب نزولی قرار نگیریم.

خانم ابراهیمی افزود: ماما‌ها نه فقط در حوزه سلامت بلکه در حوزه امیدآفرینی هم در جامعه نقش آفرینی می‌کنند و می‌توانند با شیوه بیان خودشان مادران را به فرزند آوری ترغیب کنند.

دکتر محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: تمام تلاش‌های هیئت رئیسه رئیسه دانشگاه در راستای رفع کمبود‌ها و چالش‌های جامعه مامایی است.

وی ادامه داد: در سال گذشته اقدامات خوبی جهت جذب ماما در زاهدان انجام شد و در حال حاضر هم مجوز جذب تعدادی ماما جهت شهرستان سراوان صادر شده است که بزودی وارد سیستم خواهند شد.

وی افزود: یکی از کار‌هایی که اداره مامایی و دفتر پرستاری به صورت ویژه در دستور کار قرار دارند تعرفه‌های خدمات مامایی است که پیگیری‌های مرتبط از تهران در حال انجام است و امیدواریم به زودی به سرانجام برسد.


خانم لیلا عرب نژاد رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: کادر مامایی یکی از کنشگران فعال حوزه جوانی جمعیت و خانواده محسوب می‌شوند.

وی ادامه داد: مادر واژه مقدسی معادل صبر، ایثار و شکیبایی است و ماما‌های عزیز همواره همراه لحظات شیرین و ماندگار تولد نوزاد و حامی مادران عزیز هستند.

وی افزود: سیستان بلوچستان بالاترین میزان زاد و ولد را در سطح کشور دارد و ماما‌های این استان جزو پرکارترین ماما‌های کشور محسوب می‌شوند.

قابل ذکر است مراسم گرامیداشت روز ماما صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در سالن همایش‌های پردیس علوم پزشکی به همراه برنامه‌های شاد برگزار و از تعدادی از ماما‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تقدیر و قدردانی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • هوای سیستان بارانی شد + فیلم
  • ورود عمره گزاران دو استان به فرودگاه بین المللی زاهدان
  • سیستان بارانی شد
  • آزمون حفظ قرآن در سیستان و بلوچستان برگزار شد
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود