Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@06:41:13 GMT

بازگشت به عقب با اهداف دوره های تحصیلی

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۳۴۲۹۶

بازگشت به عقب با اهداف دوره های تحصیلی

عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: با این اهداف برنامه دوره های تحصیلی به عقب برمی‌گردیم. ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۱ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، حجت‌الاسلام والمسلمین علی ذوعلم عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی  در نشست علمی نقد و بررسی پیرامون مسائل آموزش و پرورش با عنوان سند اهداف دوره‌های تحصیلی که در کانون تربیت اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت تعلیم و تربیت برای کشور و جامعه مشخص است و اگر بخواهیم به جامعه مطلوب برسیم، توجه به نظام تعلیم تربیت ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در نظام تعلیم و تربیت، برنامه درسی اهمیت ویژه دارد چون  محتوا را تأمین می‌کند و نمود آن، کتاب درسی است البته همه برنامه درسی نیست.اگرچه برنامه درسی ملی به طور کامل انجام نشده است اما نویدبخش حرکت خوبی در نظام آموزشی است اما حرکت اول، اهداف است و اینکه چه توانمندی‌هایی را برای دانش آموزان در نظر داریم، باید حساسیت در تراز پژوهشی و شخصیت‌های فرهنگی شکل بگیرد تا محتوا و اجرای برنامه درسی تابع این اهداف باشد.

ذوعلم گفت: از چند بعد می‌توان این اهداف را بررسی کرد؛ اول اینکه بر مبنای دوره‌های تحصیلی و ساحتهای شش‌گانه تبیین شده است؛ چراکه در حال حاضر مبنای اهداف بر اساس ساحت‌های شش‌گانه است و باید بررسی شود چرا بر اساس حوزه‌های یادگیری 11 گانه نیست که تبلور اهداف دوره های تحصیلی است و باید بر این مبنا باشد.

معاون آموزش ابتدایی مسئول نظارت بر عدم استفاده از کتاب‌های آموزشی در دبستان‌ها شدانتظار به حق خانواده ها درباره افت کیفیت مدارس دولتی/ محتوای آموزشی مدارس باید تغییر کند

این استاد دانشگاه گفت: علاوه بر آن 5هدف کلان برنامه درسی شامل عقلانیت و تفکر، ایمان، رشد علمی و معرفتی و پرداختن به رشد اخلاقی و ارتقای توانمندی های عملی و معرفتی مورد توجه قرار نگرفته است.

وی ادامه داد: در سند اهداف دوره‌های تحصیلی از سند جامع علمی و سند 20 ساله و سند تحول بنیادین اسم برده شده است اما از سند برنامه درسی ملی اسم برده نشده است؛ ضمن اینکه از مبانی نظری تحول اسم برده نشده است چراکه  در آنجا بحث‌های عمیق و جدی مطرح شده است اما در اینجا بسیار محافظه کارانه و حداقلی است. در دوره اول ابتدایی در عرصه اعتقادی اخلاقی، آشنایی با آموزه‌های اخلاقی پیشوایان دینی را می خواهیم.  یا در بحث سیاسی - اجتماعی هیچ اثری از ادبیات انقلاب اسلامی نیست.

وی ادامه داد: در این سند، آن نگاه بلندی که به دنبال دانش‌آموز فکور و دشمن شناس باشند نمی‌بینم و تعبیر این است در اتاق‌های در بسته و با کنار نهادن مبانی نظری تحول نوشتند و نگاه تقلیل گرایانه به دانش‌‌آموزان داشتند.با این اهداف به عقب برمی‌گردیم و پشتوانه عمیق نمی‌بینم و اینکه با چه روشی به این اهداف رسیده‌ایم واقعا سوال است.

وی تصریح کرد: واقعا چون رئیس جمهور این را ابلاغ نکردند به نظرم بهتر است به چند تیم کارشناسی بدهند و بررسی مجدد شود زیرا نقطه عملیاتی شدن تحول بنیادین آموزش و پرورش، همین اهداف است. یعنی سرپل خراب شود و پیوند گفتمانی با مبانی نظریه تحول نیست و برای تمام تلاش‌های 10 ساله، انقطاع گفتمانی را شاهدیم.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: از دوستانی که بدون توجه این سند را تصویب کردند، می‌خواهم تجدیدنظر داشته باشند و کاش در نهصد و پنجاه و دومین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش که این سن تصویب شد، تدوین کنندگان برنامه درسی ملی حضور می‌یافتند.

وی اظهار کرد: 10 چرخش اساسی در مبانی نظری تحول شاهدیم اما ایا در سند اهداف دوره‌های تحصیلی شاهدیم.
به گزارش تسنیم, در این مراسم از مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش هم برای پاسخگویی دعوت شده بود که او حضور نیافت.

انتهای پیام/

R1014132/P1014142/S2,22/CT11 واژه های کاربردی مرتبط وزارت آموزش و پرورش دانش‌آموزان فرهنگیان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان فرهنگیان وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان فرهنگیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۴۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریز ۳ مطالبه معلمان تا پایان اردیبهشت


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه رقم حق‌التدریس معلمان در هر ماه بیش از 700 میلیارد تومان است، اظهار کرد: برای پرداخت حق‌التدریس زمستان معلمان به 2100 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وی افزود: برای پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات 700 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و قبل از پایان اردیبهشت 1403، حق التدریس معلمان شاغل و بازنشسته، حقوق معلمان خرید خدمات و حق الزحمه امتحانات نهایی را پرداخت خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره گلایه سرایداران مدارس از عدم واریز 2 میلیون تومان افزایش حقوق گفت: این رقم برای اکثر سرایداران مدارس واریز شده است و اگر فردی آن را دریافت نکرده با حقوق اردیبهشت به همراه معوقه فروردین ماه دریافت خواهد کرد.

 

همچنین رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش امروز گفت: حق‌التدریس معلمان در حال به روز شدن است تا کنون سه ماه پرداخت شده است و در اردیبهشت باقی مانده آن یعنی تا پایان اسفند 1402 پرداخت خواهد شد و کل مطالبات حق‌التدریس سال تحصیلی 1402-1403 تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید پرداخت خواهد شد همچنین از ابتدای سال تحصیلی آینده حق‌‌التدریس معلمان هر دو ماه پرداخت خواهد شد‌.

دیگر خبرها

  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند
  • برنامه آزمون‌های نهایی خرداد ۱۴۰۳
  • جذب ۲۴ هزار و ۸۸۰  نفر  دبیر و هنرآموز/ برگزاری آزمون استخدامی ۲۸ اردیبهشت
  • نیروی هوایی ارتش به علت مسائل آموزشی هیچ وقت زمین‌گیر نشد
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت
  • واریز ۳ مطالبه معلمان تا پایان اردیبهشت
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی
  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها