Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی مازندران گفت: کارگران ساختمانی در بیمه تأمین اجتماعی دیده شده‌اند اما به مهندسان ساختمانی توجهی نشده است و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار ندارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیف‌الله علی‌نیا در گفت‌وگو با بلاغ، در خصوص آخرین وضعیت ساخت‌وساز در مازندران اظهار کرد: در خصوص ساخت‌وساز ساختمانی، در مجموع طی سال‌جاری نسبت به سال قبل با کاهش جدی مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: هم اکنون هم با توجه به قیمت مصالح ساختمانی و بلاتکلیفی سازنده‌ها، چشم‌انداز خوبی برای آینده از سوی کارشناسان پیش‌بینی نمی‌شود و در وضعیت حال نیز وضعیت خوبی نداریم.

کاهش 50 درصدی صدور پروانه اشتغال مهندسان
نائب رئیس سازمان نظام مهندسی مازندران  اظهار کرد: طی سال‌جاری تعداد پروانه‌های صادره در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در شهرستان‌ها به یک‌دوم و در برخی نیز تا یک‌سوم کاهش پیدا کرده است.

این مسئول ادامه داد: سازمان نظام مهندسی مازندران دارای 35 هزار عضو است که از این میزان، تعداد 13 هزار نفر با پروانه اشتغال و مابقی بدون پروانه اشتغال هستند.

دو نقشه‌ای بودن ساختمان‌ها مهمترین تخلفات ساخت‌وساز در مازندران
علی‌نیا در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر مهمترین تخلفات ساختمانی در ساخت‌وسازهای استان، بیان کرد: در حوزه کنترل و نظارت که هم در شهرستان‌ها و در سطح استان فعال است، بیشترین تخلفات ساخت‌وساز، مربوط به موضوع دونقشه‌ای است. در واقع هر ساختمانی دارای یک دستور نقشه‌ای است که در عمل، به واسطه برخی عوامل نظیر ماده  100 این دستور نقض می‌شود و شاهد سطح اشغال تا 1.5 برابری و گاه 90 درصدی در برخی ساخت‌وسازهای ساختمانی هستیم.


وی اضافه کرد: البته نبود مصالح ساختمانی استاندارد و عدم رعایت مشخصات فنی در ساخت‌وسازهای برخی از شهرهای استان‌ نیز قابل توجه است.

دست کوتاه نظام مهندسی از ورود به مقوله مقاوم‌سازی
نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی مازندران در خصوص ورود این سازمان به مقوله مقاوم‌سازی با توجه قرار داشتن استان مازندران روی خط گسل، پاسخ داد: موضوع مقاوم‌سازی در مبحث 22 که تعمیر و نگهداری ساختمان است اشاره شده که در بازرسی‌های دوره‌ای ساختمان لحاظ شده است.

این فعال حوزه ساخت‌وساز در استان ادامه داد: از آن‌جا که در خصوص اجرای مبحث 22 تعمیر و نگهداری، هنوز شیوه‌های اجرایی آن تدوین نشده است، لذا عملا سازمان نظام مهندسی نتوانسته در حوزه مقاوم سازی ورود پیدا کند.

افزایش 40 درصدی قیمت ساختمان در برابر رشد 3 برابری مصالح و دستمزد در مازندران
علی‌نیا در بخش دیگری از این گفت‌وگو در خصوص افزایش قیمت مسکن طی سال‌جاری پاسخ داد: گرانی مسکن در مازندران در مقایسه با سایر نقاط کشور، خیلی ملموس نیست، با توجه به اینکه قیمت مصالح ساختمانی دو تا 3 برابر شده است اما قیمت ساختمان در مازندران 30 تا 40 درصد رشد داشته است.

دلیل اصلی رکود بازار مسکن عدم تقاضا است
وی با بیان اینکه قیمت فعلی ساختمان در استان در مقایسه با رشد بالای مصالح ساختمانی، رشد چندانی نداشته است؛ متذکر شد: دلایل رکود فعلی ساختمان، عدم تقاضا در بازار است که باید دولت برای افزایش قدرت خرید مردم تمهیداتی را لحاظ کند.


بازار کار و بیمه مهم‌ترین مطالبات مهندسان مازندرانی
نائب رئیس سازمان نظام مهندسی مازندران در خصوص مهم‌ترین مطالبات و مشکلات حال حاضر مهندسان در استان اظهارنظر کرد: البته بخشی از مطالبات مهندسان در اختیار ما نیست اما از آن چیزی که به ما انتقال شده است آن است که مهندسان انتظار دارند طبق آنچه روی پروانه اشتغال آن‌ها آمده است کار کنند.

این مسئول افزود: البته ما متصدی رونق ساخت‌وساز در استان نیستیم و مهندسان انتظار دارند تا رونق به بازار ساختمان بازگردد و طبق آن‌چه در پروانه‌های صادره آن‌ها آمده است فعالیت کنند.

علی‌نیا در ادامه پاسخ به سوال عمده‌ترین مطالبات مهندسان استان گفت: البته در میان جامعه مهندسان استان، بخشی هم فاقد پروانه هستند که باید زمینه برای کسب مهارت این مهندسان نیز فراهم آورده شود.

جای خالی مهندسان در پوشش بیمه‌ای تأمین اجتماعی
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص اینکه آیا مهندسان هم تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند یا خیر، با بیان اینکه بیمه رایگان درمان برای مهندسان استان حتی مهندسانی که فاقد پروانه اشتغال هستند نیز فراهم آوردیم؛ تصریح کرد: البته مهندسان در این خصوص هم یک بحثی دارند و معتقدند کارگران ساختمانی در بیمه تأمین اجتماعی دیده شده‌اند اما به مهندسان ساختمانی توجهی نشده است و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار ندارند.

نائب رئیس سازمان نظام مهندسی مازندران اضافه کرد: البته برای مهندسان یک بیمه روستایی و عشایری دیده شده است که استفاده این بیمه برای مهندسان خیلی جالب و مطلوب نیست.

این مسئول متذکر شد: در مجموع مهمترین مشکلات مطروحه از سوی آنان، مربوط به بیمه و اشتغال آن‌ها است که از آن‌جا که بیمه در دل اشتغال نهفته است، باید فضا برای رونق اشتغال مساعدتر شود.


کاهش 15 درصدی مشارکت اعضای نظام مهندسی مازندران در انتخابات هیئت مدیره سال‌جاری
علی‌نیا در بخش پایانی این گفت‌وگو در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص مشارکت حداقلی اعضای سازمان نظام مهندسی در انتخابات اخیر هیئت رئیسه این سازمان، مطرح کرد: مبحث اول اینکه بحث مشارکت در همه حوزه‌های اجتماعی و صنفی بر اساس آمارهای قبلی عموما زیر 50 درصد لحاظ شده است.

شرایط جوی و نقد بر عملکرد دو دلیل اصلی مشارکت حداقلی اعضا در انتخابات
وی اضافه کرد: در این دوره، 10 تا 15 درصد کاهش مشارکت نسبت به دوره‌های گذشته داشتیم که مهم‌ترین عامل آن، شرایط جوی ویژه روز انتخابات بود که عملا امکان حضور اعضا را از اقصی نقاط استان به محل برگزاری را سخت کرده بود.

نائب رئیس اول سازمان نظام مهندسی مازندران یادآور شد: البته باید بپذیریم که بخشی از کاهش مشارکت اعضا در انتخابات اخیر به نقد عملکرد سازمان نظام مهندسی استان از سوی مهندسان و نارضایتی آن‌ها هم بر می‌گردد.

اگرچه در یک برهه، به‌دلیل رونق در بازار مسکن، رغبت افراد زیادی به امید اشتغال و کسب درآمد به سمت رشته‎های مهندسی افزایش پیدا کرد، اما رکود در بازار مسکن به خصوص در دو سال اخیر، نه تنها آینده‎ای برای فارغ‌التحصیلان در رشته‎های مهندسی با ساخت و ساز رقم نزد؛ بلکه شاهد افزایش میزان بیکاری در این قشر از جامعه هستیم و گویی باید برای حل مشکلات مهندسان به فکر یک راه حل مهندسی از سوی دولت باشیم.

عدم تطابق تعداد مهندسان مازندران با بازار کار تا رکود و بیکاری
از سویی دیگر جدا از سیطره رکود حاکم بر ساخت‌وسازهای ساختمانی در کشور و طبیعتا در استان، در شرایط حال حاضر، کار برای مهندسان ساختمان متناسب با جمعیت قابل توجه آن‌ها نیست و این عدم تناسب، منجر به بیکاری این قشر و بروز مشکلات مالی برای آنان شده است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۴۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسجد اولین نهاد و جایگاه  قضاوت، محل عبادت، علم و دانش، علما، مفسران و پایگاه تبلیغاتی اسلام است که حرمت بالایی دارد.

یوسف خجیر (عضو هیئت‌علمی گروه ارتباطات) در مقاله‌ای با عنوان «آسیب‌‌شناسی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد کشور» به این موضوع می‌پردازد که فرق اساسی بین نهاد و سازمان آن است که نهادها در پیش‌برد تغیرات جامعه و کارکرد آن به وجود می‌آیند و فرد، مقام یا دولت در پیدایش آن دخیل نیستند.

در این مقاله آمده است که هویت یکی از مسائل مهم در جامعه است که در فرآیند گروهی حاصل می شود و این رسانه‌ها هستند که فرایند گروهی را تشکیل می‌دهند و باید گفت مسجد نیز یک رسانه جمعی است که برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است.

به زعم این پژوهشگر هدف این پژوهش شناسایی نقاط چهارگانه قوّت، ضعف، فرصت و تهدید شبکه‌های اجتماعی برای مساجد و ارائۀ راهبرد استفادۀ بهینه از این شبکه‌ها برای ارتقای فعالیت‌های تبلیغی و رسانه‌ای مساجد کشور است. چهارچوب نظری این پژوهش سازمان شبکه‌ای‌ شده بری ولمن (Barry Wellman)  برگرفته از کلان‌ نظریه جامعه شبکه‌ای‌ شده اوست.

مساجد برای رسیدن به کارکردهای خود و رساندن پیام خود، نیاز به ابزار های متنوع و مناسبی دارد که یکی از آنها شبکه‌سازی است که یک نیاز ضروری است

خجیر در این مقاله می‌نویسد: روش این پژوهش آمیخته کیفی کمّی است. در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون و در بخش کمّی از روش تجزیه‌ و‌ تحلیل راهبردی یا سوات به‌عنوان روش آینده‌پژوهی استفاده شده است. در روش نخست، جامعۀ آماری نخبگان دانشگاهی و خبرگان حوزه شبکه‌های اجتماعی فعال در امور دینی و مساجد هستند که از بین آنها نمونه به روش هدفمند با معیار تدریس و تألیف بیش از پنج سال در حوزۀ رسانه‌های جدید و دین و فعالیت مستمر اجرایی در بخش امور دینی و مساجد و آشنایی کامل با فضای شبکه‌ها انتخاب شده است.

* نقاط ضعف و قوت فضای مجازی در امور مساجد

به گفته این پژوهشگر یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که انتشار اخبار و تقویت شبکه‌سازی بین مسئولان مساجد و شهروندان و بسیج‌سازی جزء قوّت‌های مهم؛ هم‌بستگی اجتماعی کاذب و درگیر شدن مسئولان مساجد و مردم در فضای مجازی و انتشار اخبار جعلی جزء ضعف‌های مهم؛ اقناع شبکه‌ای دین و جهانی شدن فعالیت‌های مساجد و تنوع و تعدد مخاطبان مساجد جزء فرصت‌ها؛ و ترویج خرافات دینی توسط مغرضان و اعتیاد مجازی فعالان امور مساجد و تضعیف خانوادۀ ایرانی‌اسلامی جزء نقاط تهدید است.

هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا، نرم‌افزار با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی و ... این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد

به زعم خجیر مهم‌ترین راهبرد طراحی و تولید و راه‌اندازی شبکۀ اجتماعی بومی توسط دولت برای تولید محتوای فرهنگی و دینی و تربیتی مناسب از سوی فعالان مساجد و برنامه‌ریزی نهاد‌های دولتی و غیردولتی دینی برای تولید و انتشار محتوای دینی در این شبکه‌ها است.

همچنین یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که هماهنگی بین سازمان‌های متولی تولید محتوا و نرم‌افزار و ایجاد محتوا با مختصات ارزش‌های اسلامی‌ایرانی و ارائۀ خدمات ارتباطی مبتنی بر ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و همکاری چندجانبۀ همه ذی‌نفعان ازجمله سیاست‌گذاران، دولت، سازمان‌های نظارتی، بخش خصوصی و سایر دست‌اندرکاران این حوزه باید به‌عنوان راهبرد مرجح مدّ نظر قرار گیرد.  

 در یک جمع‌بندی کلی باتوجه به یافته‌های این پژوهش، بین آزادی طرح مطلب در شبکه‌های مجازی اجتماعی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه ها ارتباط معنی دار وجود دارد. آزادی طرح مطلب در شبکه‌های اجتماعی مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر مثبت و معنی دار دارد.

در پایان لازم به ذکر است که بین رابطه دسترسی آسان و غیر مکان‌مند و غیر زمان‌مند بودن شبکه‌های مجازی و احراز جایگاه حوزه عمومی توسط این شبکه‌ها ارتباط معنی دار وجود دارد، در نتیجه دسترسی آسان به شبکه‌های مجازی بر تغییر حوزه عمومی از مسجد به شبکه‌های اجتماعی مجازی تأثیر گذار است.

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به تامین اجتماعی؛ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است