Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداه میراث فرهنگی شهرستان بانه اظهار کرد: مردم این شهرستان همواره حافظ دین مبین اسلام بوده و هستند که نمونه بارز این صیانت وجود 3 قرآن تاریخی و ارزشمند ثبت شده در فهرست آثار ملی در این شهرستان است .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جمهوری اسلامی ایران سرشار از منابع غنی فرهنگی و طبیعی است و یکی از کهن‌ترین تمدن‌ها در دنیا محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پتانسیل‌های آن، این کشور را به یکی از مقاصد گردشگری بی‌بدیل در دنیا تبدیل کرده است.

 

لازم به ذکر است که اتصال گردشگری و معنویت راه میان‌بُر برای استقرار گردشگری پایدار در کشور علی الخصوص روستا هاست چنانچه اگر روستایی خود درآمد زا باشد اهالی آن فکر رفتن به شهر و مهاجرت را در سر نمی پرورانند .

 

گفتنی است که در شهرستان بانه نیز به لطف وجود سه قرآن تاریخی و با ارزش در روستاهای نجنه علیا ، شوی وهفتاش و همچنین با مدیریت صحیح و برنامه ریزی کارشناسانه می توان شاهد سرازیر شدن گردشگران فرهنگی و معنوی و حتی سایر کسانی که علاقه مند به طبیعت گردی هستند ، باشند .

 

می توان گفت که این سه روستا  از لحاظ طبیعت بکر ، مردمان مهمان نواز ، بافت روستایی خاص و دارا بودن قرآن تاریخی می تواند به یکی از پررونق ترین قطب های گردشگری در شهرستان بانه تبدیل شود.

 

هفتاش یکی از این روستاهاست  که  با داشتن جاذبه های، گردشگری، تاریخی ، فرهنگی و زیارتی روستای نمونه گردشگری بخش ننور بانه محسوب می شود. این بخش به علت داشتن مناطق بکر ، روستاهای هدف گردشگری و جای دادن آثار زیارتی و تاریخی کهن در دل خود، دارای پتانسیل ها و ظرفیت های بالایی در جذب توریسم و گردشگر است.

 

روستای هفتاش دارای جاذبه های گردشگری طبیعی و بکر از جمله مناطق کوهستانی ،مراتع زیبا ، باغهای میوه دشت سورین و رودخانه می باشد که در فصول بهار ، پاییز و زمستان با آب و هوای مناسب می تواند پذیرای گردشگران از سراسر کشور باشد، بطوریکه این بخش با داشتن جاذبه های گردشگری ، تفریحی، زیارتی و تاریخی در روستاهای خود توانسته در جذب گردشگر و رونق اقتصادی این بخش تاثیر فراوانی داشته باشد.

 

با این مقدمه برای آشنایی با قرآن تاریخی هفتاش از سعدالله رحیمی خواه که در مراسم جانمایی قرآن  تاریخی هفتاش و همچنین مولودی خوانی مردم این روستا به مناسبت ماه مولود شرکت کرده بود در مورد مشخصات قرآن تاریخی هفتاش پرسیدم و گفت: در حال حاضر یک جلد قرآن درروستای هفتاش بخش ننور شهرستان بانه نگهداری می شود که گفته می شود پیشینه آن افزون بر333 سال است. این قرآن توسط ملامحمد فرزند حاج ابراهیم « شه شه ای » تحریر شده و کتابت آن در پنجم شعبان سال 1107 هجری قمری به پایان رسیده است .

رئیس اداه میراث فرهنگی بانه افزود : این قرآن ارزشمند در سال 87 توسط اداره میراث فرهنگی بانه شناسایی گردید و اقداماتی برای مرمت و بازسازی صورت گرفت و در نهایت این قرآن در سال 97 شماره ثبت ملی گرفت .

وی اذعان کرد : این قرآن تاریخی به تازگی مرمت شده است. از اردیبهشت ماه سال۱۳۸۹ با اختصاص اعتبار ملی و طی مدت دو ماه به صورت کامل اقدامات حفاظتی و مرمتی از قبیل مرمت جلد قدیمی (چرمی)، ساخت جلد چرمی هم رنگ، دوخت و صحافی سنتی، زیباسازی اطراف محل نگهداری قرآن، امسال هم با در مبلغ 170 میلیون ریال ساخت و نصب ویترین نمایش قرآن و سیستم‌های حفاظتی انجام شده است.

 

رحیم خواه تصریح کرد : این نسخه ی خطی شامل 15 جزء آخر قرآن است و در مسجد روستای هفتاش نگهداری می شود. به گفته اهالی منطقه ، 15 جزء دیگر آن در نسخه ی جداگانه ، دچار آتش سوزی شده و اثری از آن نمانده است


لازم  به یاد آوری است که این قرآن که به خط ثلث کتابت شده ؛ جلد آن از پوست آهو به رنگ قهوه ای تیره در ابعاد 24 در30 سانتیمتر ، شیرازه بندی شده است. صفحات قرآن از کاغذ ضخیم و تعداد آنها 280 برگ است و این نسخه قدیمی و باارزش در حال حاضر در مسجد جامع روستای هفتاش و در داخل یک ویترین هوشمند ضد سرقت نگهداری می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بانه گفت: هر 3 جلد از قرآن‌های تاریخی روستاهای نجنه علیا، هفتاش و شوی واقع در شهرستان بانه پس از مرمت و بازسازی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدند.

 

وی بیان کرد : اداه میراث فرهنگی شهرستان بانه آمادگی کامل خود را برای مرمت و نگهداری نسخ خطی  که در دست مردم است و شاخصه های تاریخی و با ارزشی را  دارا هستند اعلام می کند و با فراغ بال برای کسانی که این نسخه های با ارزش را در دست دارند دست همکاری دراز می کند .

 

در ادامه  رحیمی خواه افزود : امید است با وجود این قرآن تاریخی گردشگران روانه این روستا گردند و توریسم معنوی هم در این منطقه شکل گیرد ، وقتی اینچنین قرآن  در این روستا قرار داد خود میتواند بانی اموراتی مهم در توسعه روستایی مانند : ایجاد اشتغال بهبود راه های ارتباطی روستا با منطقه ، ایجاد دکل و آنتن دهی مناسب موبایل ، بهره مندی از اینترنت و ... شود.  

 

 درآخر رئیس اداره میراث فرهنگی بانه در رابطه با  شخصیت والای خلیفه رستم که در روستای هفتاش زندگی کرده و مورد احترام و تکریم عالمان دینی منطقه هست گفت : دردوران ما به خوبی مشخص شده یکی از انگیزه های سفر در جهان، انگیزه مذهبی بخصوص برای مردم ایران است. و جود مردانی با مشخصات خلیفه رستم می تواند این انگیزه را در گردشگران معنوی تقویت کند .

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس به همت پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با همکاری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در دو بخش با رویکرد بررسی مستندات تاریخی و باستان‌شناسی خلیج‌فارس در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.

مصطفی ده‌پهلوان که در مراسم افتتاحیه بزرگداشت روز ملی خلیج‌فارس می‌گفت، خلیج همیشه فارس را قلب زمین خواند و افزود: در اثبات حقانیت فارس بودن خلیج‌فارس و مدیریت این شاخ‌آبه مهم تاریخی توسط ایرانیان طومار طومار اسناد، کتب و نقشه‌های تاریخی وجود دارد.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری با قدردانی از برگزار کنندگان این برنامه گفت: جای چنین نشستی بین دریاداران، نیروهای نظامی، نیروهای مسلح کشور و پژوهشگران حوزه تاریخ میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی واقعاً خالی بود.

وی افزود: به روایت اسناد و مدارک باستان‌شناسی که امروز در کرانه‌های خلیج‌فارس بدست آمده، خلیج‌فارس بیش از بیست هزار سال تاریخ و پیشینه دارد، خلیج‌فارس مسیر رفت و آمد انسان‌های نخستین و از دوران گذشته یکی از نقاط تلاقی فرهنگ‌ها و تمدن‌های دنیای گذشته بوده است. از بندر تیس در چابهار تا بندر گمبرون، جزیره هرمز، قشم، لافت، حریره، لنگه، سیراف، طایری، دیر، بوشهر، خارک … و استقرارگاه‌های مهمی چون چگاسفلی و کاخ‌های هخامنشی در برازجان همه گواهی بر مدیریت ایرانیان و پارسیان بر این خطه از جغرافیا هستند.

به گفته ده‌پهلوان، باستان‌شناسی خلیج‌فارس موضوعی است که امروز از آن غافل مانده‌ایم، ظرفیت میراث‌فرهنگی کرانه‌های شمالی خلیج‌فارس به زعم و گمان باستان‌شناسان چیره‌دستی که بر این خطه پژوهش کرده‌اند هزاران برابر سواحل جنوبی خلیج‌فارس است و این موضوعی است که باید به درستی از آن دفاع کنیم. خلیج‌فارس امروز حیثیت فرهنگی و ملی تاریخی ما است که باید بتوانیم بدرستی از آن دفاع کنیم.

وی با اشاره به اینکه خلیج‌فارس سپر و سینه ایران است اظهارکرد: خیلی‌ها در دوران گذشته در تلاش بوده‌اند که این شاخ‌آبه مهم را در دست بگیرند. اگر تاریخ را بخوانید در می‌یابید که رومیان نزدیک به هشتصد سال در تلاش بوده‌اند که مسیرهای تجاری که از ایران عبور می‌کند را در دست بگیرند. یافته‌های باستان‌شناسی که از جنوب هندوستان بدست آمده نشان می‌دهد رومیان که نتوانستند ایرانیان را شکست بدهند و ترانزیت ایران را بدست بگیرند از طریق دریای سرخ ایران را دور زده و در جنوب هندوستان برای خود کلونی ایجاد کرده‌اند. پس موضوع دفاع از خلیج‌فارس موضوع امروز ما نیست و موضوعی است که دیرینگی آن به چند هزار سال پیش باز می‌گردد تا به امروز که ما رئیس علی دلواری و شهدای دفاع را در این سرزمین داریم.

ده‌پهلوان با طرح این پرسش‌ها که جایگاه و ارزش میراث‌فرهنگی در چیست و یک یافته باستان‌شناسی یا بقایای یک بندر تاریخی به چه کار ما می‌آید و به چه درد مشکلات امروز ما می‌خورد؟ از جایگاه یک باستان‌شناس گفت: پاسخ تجربه زیستی است. تجربه زیستی که نیاکان ما در جای‌جای این سرزمین و از جمله در کرانه‌های شمالی خلیج‌فارس داشته‌اند.

وی با اشاره به تجربه کاوش‌اش در گورستانی تاریخی در بندر بوشهر و گرمای طاقت فرسای محیط گفت: پاسخ این پرسش که گذشتگان ما در این خطه بدون تکنولوژی‌های سرمایشی امروز، چه می‌کرده‌اند، را در بافت تاریخی خواهید دریافت، معماری بومی که مردمان بوشهر از آن استفاده می‌کردند و آنها را در مقابل این شرایط جوی و سخت منطقه محافظت می‌کرده است. میراث ناملموسی که از مردمان ما درکرانه شمالی خلیج‌فارس به جای مانده، تک تک این آداب و رسوم و موسیقی نشان از زیست مسالمت آمیزی است که انسان با دریا داشته است.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری افزود: امروز کشورهایی نظیر عمارات بشدت به‌دنبال یک تپه دوهزارساله هستند، ولی ما بیش از ۲۰ بندرگاه مهم تاریخی را داریم که آثار و شواهدی در آنها بدست آمده که نشان از تجارت و داد و ستد با مناطقی همچون چین دارد. امروز باستان‌شناسان و پژوهشگران چینی بشدت علاقمند هستند که روی آثار خودشان در این بندرگاه‌ها کار کنند.

ده‌پهلوان اظهارکرد: امیدرواریم که ما در پژوهشگاه بتوانیم با همکاری مناطق آزاد و نیروهای مسلح پایگاه‌های پژوهشی خوبی را در باب حفاظت، صیانت، معرفی و شناخت میراث‌فرهنگی این خطه داشته باشیم. متأسفانه در دهه‌های گذشته شاید نادانسته برخی از محوطه‌های کلیدی و تاریخی ما از جمله پی‌تل در بوشهر که کهن‌ترین کتابخانه ایران بشمار می‌رفت در یک منطقه نظامی قرار گرفته، تبدیل به میدان تیر شده و بخش زیادی از این اسناد مکتوبی که گواه محکمی بر حاکمیت ایرانیان بر خلیج فارس است را از دست داده‌ایم.امیدواریم که بتوانیم در تعامل نیروهای مسلح با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، قلعه ریشهر در بوشهر را مورد بررسی و محوطه‌های مهمی که در محدوده‌های نظامی واقع شده‌اند را مورد واکاوی قرار دهیم.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری درادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص بی‌توجه نبودن به دریا و آب افزود: ما به تاریخ و تمدن‌مان نیز بی‌توجهی کرده‌ایم. ممکن است که اختلافات کاری داشته باشیم ولی بر سر تاریخ تمدن این کشور نمی‌توانیم اختلاف داشته باشیم. ما امروز مسئول هستیم تا میراث‌فرهنگی ارزشمندی که درکرانه‌ها و جزایر خلیج‌فارس وجود دارد را بدرستی بعنوان اسنادی بر حاکمیت و تسلط ایرانیان و پارسیان بر این شاخ‌آبه مهم تاریخی حفظ کنیم.

ده‌پهلوان در پایان با درود به روان شهدای دفاع از گذشته تا به امروزگفت: دفاع از این سرزمین نقل دیروز و امروز نیست و در سرزمین ما پیشینه‌دار است. امیدواریم که در این حوزه بستر همکاری‌ها فراهم شود، ما همه فرزندان این سرزمین هستیم که می‌توانیم در کنار یکدیگر میراث آن را بدرستی پاس بداریم.

کد خبر 6092926 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر