Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-03-29@08:00:51 GMT

هند با روپیه از ایران نفت می خرد

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۴۰۹۱۸

هند با روپیه از ایران نفت می خرد

مقامات دولتی هند اعلام کردند که دهلی نو و تهران یک یاداشت تفاهم برای پرداخت بهای نفت وارداتی از ایران با استفاده از ارز روپیه امضا کرده اند.

 به نقل از روزنامه تایمز آو ایندیا این یاداشت تفاهم پس از اعطای معافیت آمریکا به هند و هفت کشور دیگر در ارتباط با تحریم های ایران امضا شد.
مقامات هندی افزودند که دهلی نو بهای نفت خریداری شده از ایران را در حساب شرکت ملی نفت ایران در بانک یوکو سپرده گذاری خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیمی از این سپرده گذاری برای پرداخت صادرات هند به ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
هند پس از آنکه واردات نفت خود از ایران را کاهش داد توانست معافیت های آمریکا را دریافت کند.
براساس این معافیت 180 روزه، هند می تواند در هر روز حداکثر 300 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کند. در سال جاری واردات متوسط نفت هند از ایران 560 هزار بشکه نفت خام در روز بوده است.
مقامات هندی توضیح دادند که پس از معافیت های آمریکا، دهلی نو واردات نفت خود از ایران را به 1.25 میلیون تن نفت خام در ماه یا 15 میلیون تن در سال رسانده است. این درحالی است که در سال مالی 18-2017 میلادی هند 22.6 میلیون تن(452 هزار بشکه در هر روز) نفت خام از ایران وارد کرده است.
شرکت نفت هند و پالایشگاه منگلور برای ماه نوامبر (آبان) و دسامبر( آذر)، 1.25 میلیون تن نفت خام از ایران خریداری کردند.
پیش از این هند بهای نفت خریداری شده از ایران را با استفاده از ارز یورو پرداخت می کرد، اما کانال های بانکی اروپایی از ماه گذشته پس از آغاز تحریم های ایران مسدود شدند.
پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران یا برجام در ماه مه (اردیبهشت)، این کشور به سایر ملت ها فشار وارد کرده است تا واردات نفت خود از ایران را متوقف کنند. بخشی از تحریم های آمریکا علیه ایران در تاریخ 6 ماه اوت (15 مرداد) اجرایی شدند درحالی که تحریم های ایران در بخش انرژی در چهارم ماه نوامبر (13 آبان) به اجرا گذاشته شدند.
آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که تنها به کشورهایی معافیت خواهد داد که واردات نفت خود از ایران را به صورت قابل توجهی کاهش دهند.
هم اکنون ایران با استفاده از کشتی ها و بیمه خود به هند نفت صادر می کند.
هند نفت ایران را ترجیح می دهد زیرا در مقایسه با سایر کشور های نفت این کشور ارزان تر و با شرایط رقابتی بهتر عرضه می شود. هند 80 درصد از نیاز خود به نفت را از طریق واردات تامین می کند.
مجموع تقاضای نفت خام هند حدود 4.6 میلیون بشکه در روز است که این کشور را در رتبه سومین مصرف کننده بزرگ جهان پس از آمریکا و چین قرار می‌دهد.
این کشور به دلیل پیشرفت سریع اقتصادی، افزایش طبقه متوسط جامعه و افزایش خرید وسایل نقلیه موتوری بسیار به انرژی احتیاج دارد.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی می کند که تا سال 2040 هند یک چهارم از انرژی تولیدی در جهان را مصرف کند./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۰۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که «پاکستان درحال مشاوره با نهاد‌های قانونی برای بررسی امکان کسب معافیت درباره انتقال خط لوله گاز با ایران است. آیا آمریکا در این زمینه معافیتی صادر خواهد کرد»؛ گفت: من در مورد هیچ اقدامی به صورت زودهنگام صحبت نخواهم کرد.

میلر در عین حال مدعی شد: «اما ما همیشه به همه هشدار می‌دهیم که تجارت با ایران خطر برخورد با تحریم‌های ما را به دنبال دارد و به همه توصیه می‌کنیم این موضوع را با دقت بررسی کنند».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین گفت: ما از ادامه انجام این پروژه خط لوله حمایت نمی‌کنیم.

همزمان، «مصدق ملک» وزیر نفت پاکستان بر مطالبه این کشور از آمریکا برای دریافت معافیت تحریمی تاکید کرد و افزود: موضع اسلام‌آباد روشن است و ما نسبت به پروژه انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران صرفا ابراز تمایل نمی‌کنیم بلکه نیازمند به این پروژه هستیم.

وی طی گفت‌وگویی با شبکه «جیو نیوز» پاکستان پیرامون مسائل مرتبط با خط لوله گاز ایران و پاکستان اظهار داشت: ما صادقانه در تلاش برای پیشبرد این پروژه هستیم و این تعهد را بار‌ها به برادران ایرانی خود منتقل کرده‌ایم.

ملک در واکنش به سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر اجرای پروژه مشترک گازی با ایران گفت: پاکستان قطعا به تماس‌های خود با طرف آمریکایی درخصوص معافیت تحریمی ایران ادامه خواهد داد.

وزیر نفت پاکستان افزود: از آنجایی که عراق، ترکیه و یا جمهوری آذربایجان قادر به بهره‌گیری از معافیت تحریمی هستند، پس پاکستان نیز باید بتواند از این امتیاز برای اجرای خط لوله گاز ایران بهره‌مند شود.

وی به زعم خود افزود که تحریم‌های آمریکایی ممکن است با ۵ روش بر پاکستان اعمال شود که شامل تبادل ارز با ایران، همکاری با شرکت‌های اصلی مرتبط با صادرات گاز ایران و اتصال مستقیم به زیرساخت‌های گازی این کشور است لذا اسلام‌آباد با طرف‌های ایرانی در ارتباط است تا دریابد چگونه بدون تاثیر پذیری از تحریم‌ها می‌تواند گاز ایران را وارد پاکستان کند.

وزیر نفت پاکستان در نهایت تاکید کرد: ما قطعا درصدد دریافت معافیت تحریمی از آمریکا خواهیم بود و همزمان به کشور برادر خود ایران نیز اطمینان می‌دهیم که اسلام‌آباد به پروژه گاز متعهد و خواهان سرمایه‌گذاری روی آن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاقوکشی در ایلینوی آمریکا با ۱۱ کشته و زخمی (فیلم)
  • نرخ ارز امروز ۹ فروردین ۱۴۰۳ +جزئیات
  • وضعیت پل فرانسیس اسکات پس از برخورد کشتی (فیلم)
  • فیلیپین؛ ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد
  • فیلیپین : ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌ نیکلاس را آزاد کرد
  • فیلیپین: ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد
  • رژیم صهیونیستی یک موجودیت ضد صلح است
  • وزیر نفت پاکستان: ما به گاز ایران نیاز داریم
  • آمریکا: از پروژه خط لوله گاز پاکستان- ایران حمایت نمی‌کنیم
  • نرخ ارز امروز ۸ فروردین ۱۴۰۳ +جزئیات