Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-28@16:46:47 GMT

12میلیون جوان آمادگی ازدواج دارند

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۴۱۰۶۸

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت کشورگفت: در کشور حدود 12 جوان آماده به ازدواج وجود دارد که شرایط کشور و همچنین شرایط خانوادگی جوانان مانع ازدواج آنان است، اگر بخواهیم در جهت رفع این آسیب‌ها قدمی برداشته شود باید کار فرهنگی از جنس مردم و با خود مردم انجام گیرد. ناطقان: طاهره چنگیز ظهر امروز در نشست توجیهی بین دانشگاهی آموزش‌های هنگام ازدواج اظهار کرد: تغییرات جامعه و تأثیر نقش آسیب‌های اجتماعی در سلامت جامعه سبب شده تا ضرورت ارتقا سطح سلامتی مردم بیش‌ازپیش آشکار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: سند ملی آسیب‌های اجتماعی مسیر را برای بحث آسیب‌ها روشن کرده و برنامه‌هایی که در سطح کشور تعیین‌ شده است سبب شده تا تولیت بخش‌های کاهش و کنترل هر آسیب مشخص شود.

وی در ادامه تصریح کرد: نسبت طلاق با فروپاشی برخی بنیان‌های اجتماعی و حرکت گذار از جامعه سنتی به سمت جامعه شهری افزایش‌ یافته که متناسب آن نیازمند همکاری با نهادهایی هستیم تا بتوانیم بنیان خانواده را به‌عنوان سلول اصلی تشکیلات جامعه مستحکم‌تر کنیم که این امر نیازمند برنامه‌های علمی در سطح استان و حتی کشور است.

چنگیز خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که به‌عنوان اولین محور برای کنترل و کاهش طلاق در نظر گرفته‌شده محور مشاوره و آموزش است که در این موضوع فقط سیستم بهداشت درگیر آن نیست بلکه از روحانیت، قوه قضاییه و غیره دعوت به همکاری شده است تا با بهره‌گیری از آموزش‌های منسجم به ارائه آموزش‌های هدفمند آن‌هم در شرایطی که علاوه بر خانواده، جامعه هم نقش مهمی در تربیت فرزندان دارد، برسیم.

وی در پایان گفت: اگر بتوانیم تعاملات خود را با مردم و مسوولان بیشتر کنیم و راهکارهای درست را به‌صورت هدفمند و سازمان‌یافته منتقل کنیم به نتیجه مطلوب خواهیم رسید اما مسوولان باید بدانند که آموزش زمانی محقق شده است که مخاطب آن را یاد گرفته باشد، نه هنگامی‌که تعالیم ارائه‌شده است.

فرزند آوری،تحکیم بنیان خانواده و طلاق سه چالش مهم در جامعه

در ادامه این برنامه سید حامد برکاتی فرزند آوری، بنیان خانواده و طلاق را سه چالش مهم در جامع دانست و بیان کرد: بحث فرزند آوری و تحکیم بنیان خانواده و همچنین بحث طلاق در کشور دچار یک چالش جدی شده است.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت کشور در ادامه افزود: پدیده سالمند، بحثی است که باید به‌عنوان یک برنامه بلندمدت به آن توجه کرد چراکه 30 درصد جمعیت کشور در سال 1430 جمعیت سالمند خواهد بود و درحالی‌که در بحث سلامت و بهداشت پیرامون آنچه مربوط به وزارت بهداشت است اقداماتی موثری صورت گرفته است اما بااین‌حال زیرساخت‌های کشور آماده چنین اتفاقی نیست.

وی با اشاره به کاهش آمار ازدواج و طلاق در استان اصفهان گفت: تعداد ازدواج و به طبع آن طلاق در کشور و سبب آن در استان اصفهان کاهش‌یافته است به‌طوری‌که طبق آمار تجمیعی حدود 20 میلیون خانواده در کشور وجود دارد و مجموع طلاق‌های گرفته‌شده در 20 سال اخیر 5 درصد است که عدد قابل‌توجهی است.

برکاتی ابراز داشت: طی 10 سال گذشته در استان اصفهان حدود 100 هزار طلاق به ثبت رسیده است که این عدد نشان می‌دهد باید به این موضوع به‌طوری جدی پرداخته شود.

فرزند آوری از اولویت‌های اصلی کشور است

وی فرزند آوری را اولویت اصلی کشور دانست و تصریح کرد: اگر همین استانداردهایی که در سیاست کشور وجود دارد ادامه پیدا کند، رشد جمعیت در آینده از 2.1 کمتر خواهد شد.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت کشور در ادامه گفت: رشد جمعیت در 5 سال منتهی به سال 95 برابر 2.01 و این عدد در 3 ساله منتهی به سال 95 به 2.08 رسیده است و نهایتاً در سال 95 رشد جمعیت بالاتر از 2.1 بوده که این رشد جمعیتی در طی این سال‌ها به دلیل فرزند آوری های سال 60 است.

12 میلیون جوان آماده به ازدواج در کشور وجود دارد

وی در ادامه اذعان کرد: در کشور حدود 12 جوان آماده به ازدواج وجود دارد که شرایط کشور و همچنین شرایط خانوادگی جوانان مانع ازدواج آنان است، اگر بخواهیم در جهت رفع این آسیب‌ها قدمی برداشته شود باید کار فرهنگی از جنس مردم و با خود مردم انجام گیرد.

برکاتی اظهار داشت: از انتهای دهه 80 رویکردهای وزارت بهداشت تغییر کرده و رویکردهای فرزند آوری به‌عنوان اولویت اصلی آن قرار گرفته است و پیامی‌هایی که به‌عنوان سیاست‌های اتخاذشده در کشور وجود داشت در رویکرد جدید با تعریف شد.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت کشور ادامه داد: در کنار این تغییر رویکرد سه بحث دیگر در کشور شکل گرفت، نخست آن‌که تفاهم‌نامه‌ای با عنوان سیاست کلان جمعیت به تصویب مقام معظم رهبری رسید و همچنین شورا اجتماعی کشور وزارت بهداشت را در بحث آسیب‌های متولی بحث آموزش‌های هنگام ازدواج و پس از ازدواج می‌داند.

وی تصریح کرد: طبق آخرین مصوبه هیئت‌وزیران در مهرماه سال 95 وزارت بهداشت همچنان متولی اخذ آموزش‌های هنگام ازدواج و پس از ازدواج شده است.

برکاتی افزود: سن ازدواج در سال‌های اخیر بالا رفته است به‌طوری در سال جاری سن متوسط ازدواج خانم‌های بالای 24 و پسران 28 سال است و سن فرزند آوری به‌طور متوسط 5 سال بعد از ازدواج است که با بررسی‌های انجام‌شده در وزارت بهداشت در گفت‌وگو با زوج‌های جوان، علت افزایش سن فرزند آوری را عدم شناخت از یکدیگر و یا عدم ادامه اطمینان از ادامه زندگی مطرح می‌کنند.

4 درصد متولدین در جامعه حاصل باروری مادران 35 سال هستند

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت کشور متذکر شد: آنچه قابل‌توجه است این است که 4 درصد متولدین، حاصل باروری مادران در سن 35 سالگی هستند درحالی‌که بهترین سن بارداری برای زنان بین 20 تا 35 سال است که امر سبب شد تا به‌اجبار به طراحی بسته‌هایی جدید به همراه مراقبت‌های ویژه‌ای بپردازیم تا سلامت مادر و فرزند حفظ شود.

وی در ادامه افزود: برای رفع چنین آسیبی پرداختن به کار فرهنگی در جهت ترویج ازدواج و فرزند آوری زودتر امری الزامی است.

یکی از دلایل طلاق ناسازگاری جنسی زوج‌های جوان است

برکاتی یادآور شد: طبق بررسی‌های انجام‌شده یکی از دلایل اصلی 25 درصد طلاق‌هایی که اتفاق می‌افتد ناسازگاری جنسی زوج‌های جوان است که این امر سبب شد تا در کنار آموزش‌های دیگر در خصوص ازدواج به آموزش چنینی مسائلی به آن‌هم بعد از ازدواج پرداخته شود.

مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت، خانواده و مدارس وزارت کشور در ادامه بیان کرد: با بررسی 6 اخلال جنسی در کشور متوجه شدیم بین 11 تا 21 درصد آقایان و همچنین 21 تا 40 درصد خانم‌ها مزدوج ایرانی دچار یکی از این اختلال‌های جنسی هستند که اگر این آمار را به‌صورت زوج متصور شویم، دامنه این مشکل در خانواده‌های به بیش از 50 درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: طی مصوبه ذکرشده قرار است زوج‌ها جوان 5 سال بعد از ازدواج هم تحت آموزش‌های لازم با عنوان آموزش‌های پس از ازدواج قرار بگیرند تا اگر مشکلی به لحاظ سلامت جنسی در کنار مسائل دیگر خانواده‌ای را تهدید می‌کند رفع شود.

برکاتی در پایان گفت: با بررسی‌های انجام‌شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و غیره متوجه شدیم 72 درصد جوان آن‌که به این مراکز مراجعه کرده بودند از مسائل مذهبی که در جلسات آموزشی به آن‌ها گفته‌شده بود رضایت کامل داشته‌اند که این امر نشان می‌دهد جوانان نیازمند و تشنه چنین مباحثی هستند. منبع: فارس برچسب ها: جوانان ، ازدواج ، شرایط خانوادگی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: جوانان ازدواج شرایط خانوادگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۱۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ قانون پرداخت تسهیلات ازدواج به شبکه بانکی/ تخلفات وام ازدواج را گزارش دهید

روز گذشته بانک مرکزی بند‌های مرتبط با قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله است؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر بیست و پنج سال و زوجه‌های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.

گفتنی است، مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط است. عدم اجرای هریک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

پرداخت تسهیلات ازدواجی که علی‌رغم تاکیدات بانک مرکزی، اما برخی از بانک‌ها با سختگیری‌های خارج از ظوابط برای زوج‌های جوان چالش ایجاد کردند که در این راستا اسد نژاد یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: به سبب سختگیری یکی از بانک‌ها در تامین دو ضامن برای وام ازدواج مجبور شدم فعلا برای دریافت این تسهیلات دست نگه دارم.

در ادامه هم یکی دیگر از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان ابراهیمی گفت: بانک‌ها برای بحث پرداخت تسهیلات ازدواج در حوزه اخذ یک ضامن برخلاف تاکیدات بانک مرکزی عمل می‌کنند امیدوارم سال جدید در این حوزه سختگیری بیشتری صورت گیرد تا گره از کار ما جوانان باز شود.

پرداخت وام ازدواج با یک ضامن

پیش از این هم محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: بانک مرکزی به شکل رسمی و در دستورالعمل خود اعلام کرده که بانک‌ها موظف هستند برای اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج یک ضامن را قبول کنند، اما گاهی ممکن است متقاضیان فردی را به عنوان ضامن معرفی کنند که بر اساس ارزشیابی بانک، فرد صلاحیت کافی برای ضامن شدن را نداشته باشد بر این اساس بانک اعلام می‌کند که فرد ضامن دیگری را هم معرفی کند.

او افزود: این که بانک مطرح می‌کند دو ضامن برای تسهیلات قرض‌الحسنه نیاز است موارد استثنایی است که توجیهاتی مانند این دارد که گاهی ضامن اول که فرد معرفی می‌کند توان بازپرداخت ضعیفی دارد که در اینجا ممکن است بانک‌ها برخلاف مصوبه بانک مرکزی اعلام کنند که متقاضی یک نفر دیگر را هم معرفی کند تا دو نفر ضامن شوند.

در همین راستا و با توجه به قانون بودجه ۱۴۰۳ هم روز گذشته اعلام شد: در رابطه با تسهیلات ازدواج پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

امکان گزارش دهی تخلفات حوزه تسهیلات ازدواج فراهم است

بانک مرکزی هم اعلام کرده است: مردم می‌توانند هرگونه ناهماهنگی از سوی شبکه بانکی را به بانک مرکزی اطلاع دهند و چنانچه افراد به شعب مراجعه می‌کنند و شکایت و درخواستی دارند، می‌توانند با تماس با سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی (شماره تلفن ۲۷۰۶) یا «سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباط مردمی»، درخواست‌ها و شکایت‌های خود را ثبت کنند و حتماً بانک مرکزی این مهم را پیگیری می‌کند که از جمله مواردی که افراد حتما باید آن را گزارش کنند درخواست ضمانت‌های فراتر از قانون و بخشنامه‌ها است.

گفتنی است، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به هیچ وجه دوبار پرداخت نمی‌شود و هر فرد تنها یکبار می‌تواند از تسهیلات ازدواج استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • اهدای ۱۸ سری جهیزیه به زوج‌های جوان در شهرستان خواف
  • ۱۳ مرکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده در کردستان فعالیت دارند
  • تاکید استاندار تهران بر آمادگی جمعیت هلال احمر
  • خطرات ناشی از ازدواج با تفاوت فرهنگی
  • رتبه سوم مازندران در سالمندی
  • جشن ازدواج آسان ۱۱۴ زوج جوان در بجنورد برگزار شد
  • زوج‌های جوان کیک بزرگ ۱۵۰ کیلویی را برش زدند + تصاویر
  • جشن ازدواج ۱۱۴ زوج جوان در بجنورد
  • آمادگی کامل گیلان برای خدمت رسانی به مسافران نوروزی
  • ابلاغ قانون پرداخت تسهیلات ازدواج به شبکه بانکی/ تخلفات وام ازدواج را گزارش دهید