Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، بحث دو نرخی شدن قیمت هتل‌ها یکی از موضوعات پربحث این چند وقت اخیر صنعت گردشگری بوده که در این مدت موافقان و مخالفان بسیاری درباره آن صحبت کرده‌اند. سازمان میراث فرهنگی نیز در آخرین صحبت‌های خود درباره این موضوع، صراحتا اعلام کرده بود که نمی‌توان تنها با نظر هتل‌داران چنین پیشنهادی را قبول کرد و باید بخش‌های دیگر گردشگری که نقش مهمی در جذب گردشگران خارجی به کشور دارند نیز موافق آن باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی‌الله تیموری (معاون گردشگری) نهایتا نتیجه صحبت‌های اعلام شده پیرامون دو نرخی شدن قیمت هتل‌ها را این‌طور عنوان کرد: موضوع دو نرخی شدن هتل‌ها، سالیان قبل وجود داشت و ما با توجه به گرفتاری‌هایی که در آن زمان برایمان به وجود آمد؛ ناچار به جمع شدن آن شدیم. یعنی در آن زمان فضا به سمتی رفت که دیدیم این موضوع در حال لطمه زدن به بسته‌های سفر است. بنابراین آن را جمع کردیم و از سال 94 یک دستورالعمل نرخ‌گزاری تاسیسات گردشگری را ایجاد کردیم که براساس آن نرخ‌ها مشخص باشد.

وی افزود: نرخ تاسیسات گردشگری در این دستورالعمل، واحد رایج پول کشورمان (ریال) است؛ اما تاسیسات گردشگری می‌توانند براساس نرخ برابری که بانک مرکزی اعلام می‌کند، با رضایت گردشگران هزینه‌ها را به صورت ارزهای دیگر هم دریافت کنند. یعنی اگر نرخ هتل 500 هزار تومان است؛ گردشگران می‌توانند معادل این هزینه را طبق نرخی که بانک مرکزی برای هر دلار اعلام کرده، به صورت دلار یا یورو به هتل‌ها بپردازند.

 تیموری ادامه داد: باید گفت که تعیین نرخ هتل‌ها، موضوع امروز و دیروز نبوده و از سال 94 تا به امروز براساس دستورالعمل نرخ‌گزاری تاسیسات گردشگری که با توافق جامعه دفاتر خدمات مسافرتی که مصرف‌کننده خدمات هتل‌ها هستند، جامعه هتلداران به عنوان نماینده مراکز اقامتی و همچنین سازمان میراث فرهنگی به عنوان نماینده حاکمیت، مردم و گردشگران انجام شده، تعیین می‌شود.

وی افزود: بنا بر تصمیم نهایی همانند گذشته این دستورالعمل که مورد تایید و امضا هر سه حوزه (دفاتر مسافرتی، جامعه هتلداران و سازمان میراث فرهنگی) است، به کار خود ادامه خواهد داد و بحث دو نرخی با این مضمون که دسته‌ای از گردشگران ملزم به پرداخت دلار باشند و دسته‌ای ریال، وجود نخواهد داشت. مبنای تعرفه‌های ما ریال است اما گردشگران خارجی اگر خودشان بخواهند می‌توانند این نرخ ریالی را براساس شاخص برابری که بانک مرکزی اعلام می‌کند، به یورو و دلار هم بپردازند.

معاون گردشگری در پایان گفت: در اصل ما روی موضع و توافق قبلی خودمان که از قبل بوده اصرار کردیم و نهایتا با دوستانمان هم در حوزه دفاتر هم در حوزه هتل‌ها به توافق رسیدیم تا همان رویه قبلی برپا باشد. تنها هتل‌ها می‌توانند همانند صرافی‌ها با نرخ شاخصی که بانک مرکزی اعلام می‌کند، دلار گردشگران را به ریال تبدیل کنند که در دستورالعمل مصوبه ما آمده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دلار گردشگری یورو صنعت گردشگری هتل های ارزان قیمت هتل های لاکچری هتل های پنج ستاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۴۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است


به گزارش صدای ایران از انتخاب،آسوشیتدپرس در گزارشی تفصیلی به بررسی تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فعالیت‌های قالی‌بافان سنتی در ایران پرداخته است که با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

به نوشته این خبرگزاری، بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران، با فرش‌های ابریشمی نفیس خود در جهان شناخته می‌شود، اما به دنبال فروپاشی توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی، و افزایش تنش‌های گسترده با غرب، بافندگان این قالی‌ها برای فروش محصولات خود دچار مشکل هستند.

بر اساس آمار گمرک دولتی ایران، صادرات فرش این کشور که دو دهه قبل بیش از دو میلیارد دلار بود، در سال گذشته خورشیدی به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به شرایط ایران، گردشگران خارجی کمتری به این کشور سفر می‌کنند، و از طرفی، به دلیل مشکلات انجام معاملات بین‌المللی، فرش‌های ایرانی به فروش نمی‌رسند.

به گفته علی فائز، صاحب یک مغازه فرش‌فروشی در بازار کاشان، آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان فرش ایرانی بودند که اشتیاق فراوانی برای خرید این کالای لوکس داشتند، و در گذشته فرش‌های زیادی می‌خریدند.

صنعت قالی بافی کاشان در فهرست «میراث فرهنگی ناملموس جهانی» یونسکو به ثبت رسیده است.

بسیاری از بافندگان فرش‌های ایرانی، زن هستند و مهارت‌های لازم برای آفرینش این محصول سنتی نسل به نسل منتقل می‌شود. بافت یک فرش نفیس فرآیندی پیچیده دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشت: گردشگران غربی و خارجی برای دهه‌ها بهترین مشتریان فرش‌های ایرانی بودند و در سفر خود به این کشور فرش‌های نفیس را به‌عنوان یادگاری یا سوغاتی می‌خریدند.

در بیش از چهار دهه گذشته، واردات فرش ایران به آمریکا چند بار توسط دولت‌های مختلف ایالات متحده ممنوع و آزاد شده است. پس از فروپاشی برجام، ورود فرش‌های ایرانی به ایالات متحده بار دیگر قدغن شد.

ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا، از بهترین بازار‌های جهانی این کالای لوکس، ضربه سنگینی برای قالی‌بافان ایرانی محسوب می‌شود.

به گفته عبدالله بهرامی، رئیس سندیکای ملی تولیدکنندگان فرش دستباف، ارزش صادرات سالانه فرش ایران به آمریکا پیش از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار بود.

کاهش مسافرت گردشگران آمریکایی و اروپایی به کاشان یکی از دلایل دیگر وضعیت بد اقتصادی قالی‌بافان است. با توجه به شرایط کنونی در ایران و منطقه، تقریبا ورود این گردشگران به کاشان که بهترین مشتریان فرش ایرانی هستند، تا حد زیادی متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • نمایشگاه کتاب ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارد
  • آنتالیا طی ۴ ماه از ۲ میلیون و ۶۶ هزار و ۹۶۲ گردشگر خارجی میزبانی کرد
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی مشهد از گردشگران سلامت در ۱۴۰۲