Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ ۱۶ آذرماه، سالگرد عروج ملکوتی ابوالفضل علامی، چهره نام‌آشنای قرآنی کشور است. این معلم و مدرس قرآن که خود نویسنده و عضو شورای تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن کریم نیز بود، سال 1394 و در سن ۵۷ سالگی بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.
زنده‌یاد استاد ابوالفضل علامی، قاری و مدرس پیشکسوت در دی‌ماه سال ۱۳۳۷ در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود و در حالی که فقط چهار سال داشت پدرش آیت‌الله شیخ اسدالله علامی میانجی را از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پس از گذراندن دوران تحصیل در مدرسه و پشت سر گذاشتن دوران ابتدایی و دبیرستان در آغاز دوران جوانی و در سن ۲۲ سالگی پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای آموختن دروس طلبگی وارد حوزه علمیه قم شد و در کلاس درس اساتیدی مانند آیت‌الله محفوظی حاضر شد و در کنار آن به فعالیت‌های قرآنی و امر پژوهش در زمینه علوم و معارف قرآن پرداخت. وی علاوه بر پژوهش، در حوزه قرآن به تدریس علم قرائت، تاریخ و علوم قرآن و کتب اعتقادی پرداخت.
آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن کریم(۳ جلد)، قرآن کریم، ویژه آموزش ترجمه و مفاهیم، قرآن حکیم، همراه ترجمه و تفسیر برخی از آیات، کتاب معلم، راهنمای تدریس آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن، کتاب مربی، راهنمای تدریس قرآن کریم ویژه آموزش ترجمه و مفاهیم، آداب تلاوت قرآن کریم، زبان قرآن، پژوهشی در علم تجوید، درآمدی بر علم تجوید(ترجمه «التمهید فی علم التجوید» نوشته ابن جزری)، درآمدی بر دانش وقف و ابتدا، تجوید(1)، تجوید نماز، آموزش صحیح‌خوانی و زیبا‌خوانی نماز، آشنایی با ضبط‌المصحف، پژوهشی درباره مد از نظر علم‌الضبط، روایات و تجوید، آواشناسی زبان عربی (ترجمه «الاصوات اللغویه» نوشته دکتر ابراهیم انیس)، فرهنگ اصطلاحات صرف و نحو عربی(ترجمه کتاب «معجم لغه النحو العربی» نوشته آنتوان دحداح لبنانی)، قرآن صاعد(آموزش معارف اهل بیت)۲ جلد، مفاتیح(با علائم ترمیم نگارشی) و رسم‌الملاء، صحیفه سجادیه (با علائم ترمیم نگارشی و رسم‌الملاء)، از جمله آثار وی در زمینه قرآن کریم است.
علامی همواره به امر آموزش قرآن اهتمام داشت به طوری که همیشه در کنار ارتقای توانمندی‌های خود در زمینه علوم مختلف قرآنی، به تدریس علوم قرآنی نیز می‌پرداخت. از افتخارات زندگی این استاد فقید علاوه بر پژوهش‌هایی که در علم قرائت قرآن داشت، می‌توان به تلاوت قرآن در محضر امام خمینی(ره) اشاره کرد که در سال ۱۳۶۱ در جمع قاریان کشورمان و در حسینیه جماران به تلاوت قرآن پرداخت. همچنین ایشان را می‌توان در زمره قرآنیان انقلابی برشمرد که با مخالفت‌ها علیه امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب مقابله می‌کرد و در یک کلام مطیع ولایت فقیه بود.
وی از سال ۱۳۶۰ به امر داوری مسابقات قرآن در رشته‌های تجوید، وقف و ابتدا و صوت اشتغال داشت، عضویت در شوراهای تخصصی قرآنی، عضویت در شورای تخصصی آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن، عضو شورای تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن کریم، کارگروه «علمی و فنی» ستاد عالی مسابقات قرآن کشور، عضو بنیاد بین‌المللی حفظ قرآن کریم، عضو ستاد عالی و شورای راهبردی مسابقات قرآن کشور، کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو هیئت مؤسس «مجمع قاریان و حافظان استان قم»، رئیس هیئت‌مدیره «مؤسسه فرهنگی قرآنی نور مبین»، تأسیس پایگاه فرهنگی قرآنی نور مبین از دیگر فعالیت‌های ایشان بوده است.


زهد و پارسایی مرحوم استاد علامی به قدری بود که حتی افرادی که از دور با ایشان مراوده داشتند به شخصیت متخلق به اخلاق قرآنی ایشان اذعان دارند، همچنین ایشان همواره به کلام امام علی(ع) در نهج‌البلاغه در مورد نظم در کارها عنایت ویژه‌ای داشت و رعایت نظم را جزء دستورات دینی محسوب می‌کرد.
یکی از اقدامات مهم مرحوم علامی در حوزه پژوهش، همکاری در زمینه تدوین مصحف جمهوری اسلامی بود. تدوین متون آموزشی در حوزه ترجمه و مفاهیم قرآن و معارف اهل بیت(ع)، تولید نرم‌افزارهای آموزش ترجمه و مفاهیم، طراحی و تربیت دوره‌های تربیت معلم، مربی و مدرس ترجمه و مفاهیم، ترجمه آثار یاد شده به زبان‌های اردو، ترکی و فرانسه، همکاری با رادیو قرآن و رادیو معارف، از دیگر فعالیت‌های قرآنی مرحوم علامی است.


مرحوم استاد علامی در طول سالیان متمادی که به امر قرآن کریم پرداخت، به تربیت شاگردان قرآنی فراوانی نیز همت گماشت و نه تنها در مباحث علمی قرآنی برای جامعه قرآنی کشور یک الگو محسوب می‌شد، بلکه در زمینه اخلاق نیز دارای خلقی نیکو بود چنان‌که با تأسی از خلق قرآنی رسول خدا(ص) و ائمه معصومین(ع)، عمر نه چندان طولانی خود را صرف قرآن و خدمت به پیشگاه کلام‌الله مجید کرد.


یادآور می‌شود، مرحوم استاد ابوالفضل علامی روز ۱۶ آذرماه سال ۱۳۹۴ پس از سه دهه فعالیت و تلاش فراوان در زمینه قرآن کریم جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی ابوالفضل علامی پژوهش قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب، امیرحجت مرادی، مدیرعامل مؤسسه تسنیم قرآن و عترت گیلان در گفت‌وگویی از آغاز ثبت‌نام سومین دوره مسابقات تیمی حافظان و قاریان قرآن کریم استان خبر داد و اظهار کرد: سومین دوره مسابقات تیمی حافظان و قاریان قرآن کریم «ضحی» گرامیداشت شهدای قرآنی گیلان این دوره در قالب لیگ در استان برگزار می‌شود.

وی افزود: رشته‌های این دوره شامل حفظ جزء۳۰، حفظ سه،  پنج، ۱۰، ۲۰ و حفظ کل و قرائت و حفظ موضوعی(مسطورا) است؛ مسابقات گروه‌های ۱۰ و ۲۰ جزء و حفظ کل به صورت لیگ و گروه‌های قرائت و حفظ جزء ۳۰، سه جزء و پنج جزء به‌صورت یک مرحله‌ای(جام قهرمانی) برگزار خواهد شد.

مسئول دبیرخانه هفته قرآن و عترت گیلان با بیان اینکه در رشته‌های حفظ اجزاء همه اعضای تیم یکسان و از ابتدای قرآن نظیر سه جزء اول، پنج جزء اول و غیره است، گفت: در رشته قرائت آقایان ترکیب تیم شامل یک نفر تحقیق، یک نفر ترتیل، یک نفر مؤذن و در بخش بانوان یک نفر تحقیق، یک نفر ترتیل و یک نفر دعاخوان است؛ رشته حفظ موضوعی بر اساس طرح زندگی با آیه‌ها «مسطورا» شامل حفظ و مفاهیم از کتاب مسطورا خواهد بود.

دبیر اجرایی سومین دوره جام قرآنی «ضحی» استان گیلان بیان کرد: در این دوره تیم‌ها توسط شخصیت‌های حقوقی شامل تشکل‌های قرآنی، مجموعه‌های فرهنگی دینی، مدارس یا شخصیت‌های حقیقی نظیر اساتید، حافظان و قاریان تشکیل می‌شود؛ هر تیم از سه عضو(متسابق) و یک سرپرست تشکیل می‌شود.

مسئول دبیرخانه هفته قرآن و عترت گیلان با بیان اینکه در شخصیت‌های حقوقی مدیر تشکل به عنوان سرپرست تعیین و در شخصیت‌های حقیقی مربی یا یکی از اعضای تیم به عنوان سرپرست معرفی می‌شود، تصریح کرد: ضوابط و آیین‌نامه داوری مسابقات مطابق آیین‌نامه مسابقات رسمی جمهوری اسلامی ایران (اوقاف) است.

وی افزود: همه تیم‌ها باید امتیاز ۷۰ را کسب کنند و معدل تیم نباید از ۷۰ کمتر باشد؛ تیم‌هایی که امتیاز کمتر از ۷۰ را کسب کنند در مراحل بعدی یک گروه سقوط خواهند کرد. 

مرادی گفت: ثبت‌نام این مسابقات آغاز شده و تا ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه دارد، علاقه‌مندان می‌توانند از طریق تکمیل و ارسال فرم مشخصات از طریق پیام‌رسان ایتا به شماره ۰۹۱۱۱۴۹۳۴۵۷ نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.
  انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • «مقرأة الحرمین» خدمتی برای تصحیح قرائت، یادگیری تجوید
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • دو ایرانی در مسابقات قرآن مالزی
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا