Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجوی فعال بانه ای به مناسبت روز دانشجو گفت : دانشجو با حضور فعال در محیط دانشگاه و جامعه می تواند درک درستی از جایگاه خود در شکل گرفتن حرکت‌های اجتماعی در کنار حرکت‌های علمی داشته باشد ، با شکل گرفتن این شناخت میتوان گفت : جامعه ای که دانشجویان آگاه ، بیدار ، پیگیر و مسؤولیت پذیر داشته باشد، مترقی و پویاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ، روز دانشجو که می‌شود دانشگاه‌های کشور رنگ و بوی دیگری به خود می‌گیرند. ۱۶ آذر هر سال روز دانشجوهاست. جوانانی که پرسشگری، هیجان و مطالبه از مسئولان جزیی جدایی‌ناپذیر از ذات‌شان است. اما گویا فضای دانشگاه هم مثل بسیاری دیگر از شئونات جامعه امروز ایرانی کم کم به سمت تغییر و بی‌تفاوتی در حال حرکت است. دانشگاهی که پویا نباشد جامعه پویایی هم نخواهد ساخت.

 

 آنچه روز دانشجو را در تقویم مناسبت های انقلاب اسلامی به فراموشی نسپرده، ریشه های عمیق این نام گذاری است:

رژیم پهلوی پس از کودتای 28 مرداد 1332، خود را بیش از پیش نیازمند آغوش گرم امریکا می دید. در ادامه این روند، سفر نیکسون، معاون رئیس جمهور وقت امریکا به ایران در هفده آذر 1332 برنامه ریزی شد. تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران، به عنوان اعتراض به این سفر، از روز چهاردهم آذر آغاز گردید. در گرماگرم غارت سرمایه های ملی، فرهنگی، مادی و مذهبی از سوی امریکاییان، چه کسانی جز فرزندان فرهیخته ایران می توانستند این آگاهی را به ملت خود اعلام دارند؟

 

در روز هفده آذر هم زمان با ورود نیکسون به تهران، تمام دانشگاه های پایتخت در اعتصاب کامل به سر می بردند. وقتی نیکسون برای دریافت دکترای افتخاری حقوق در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران حاضر شد، یکی از مطبوعات در سرمقاله خود با عنوان «سه قطره خون» این گونه نوشت: «آقای نیکسون! وجود شما آن قدر گرامی و عزیز بود که در قدوم شما، سه نفر از بهترین جوانان این کشور، یعنی دانشجویان دانشگاه را قربانی کردند».

خون سه جوان آزادی خواه ایرانی است که نام دانشجو را در شانزدهم آذرماه هر سال بر خاطرها تلنگر می زند.

 

با این مقدمه و به مناسبت  روز دانشجو برای گفتگو با فعال دانشجویی در زمینه فعالیت های (اجتماعی ، فرهنگی و مذهبی ) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بانه  راهی این مرکز شدیم و پای صحبت بارزان خانی بیگ زاده (( ""قادرخانزاده و بهرامی و خانی بیگ زاده ""  سه نام خانوادگی متفاوت ولی در اصل همگی یک خانواده  که شهدای زیادی تقدیم انقلاب اسلامی کردند )) نشستیم .

 

وی در ابتدا خود را معرفی کرد و گفت : بنده بارزان خانی بیگ زاده دانشجوی نرم افزار کامپیوتر، وردی سال 96  و ترم سوم هستم .

 

از وی در مورد روز دانشجو پرسیدم و در جواب افزود : در روز 16 آذرماه سال 1332 تعدادی از دانشجویان که در اعتراض به ورود نیکسون، معاون رئیس جمهور آمریکا پس از وقایع کودتای 28 مرداد به شهادت می‌رسند. روز 16 آذرماه به ‌نام روز مقاومت و ایستادگی دانشجویان این سرزمین در برابر استعمار غرب و استبداد و خود کامگی در دفتر تاریخ ثبت گردیده است .

 

خانی بیگ  زاده در مورد فعالیت های خود در دانشگاه در زمینه های (اجتماعی و فرهنگی و مذهبی ) خاطر نشان کرد : بنده از همان اوایل ورود به داشنگاه با همکاری تعدای از دانشجویان فعال در زمینه امورات مذهبی  اقدام به راه اندازی و فعالیت در گروه تواشیح دانشگاه آزاد اسلامی واحد بانه نمودیم و فعالیت های گسترده خود را در سطح شهرستان و ادارت در مراسمات مذهبی و رسمی در قالب گروه تواشیح دانشجویی شروع کردیم.

این فعال دانشجویی در زمینه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی خود حرفهایی برای گفتن داشت و تصریح کرد : دانشجوی مسلمان یعنی کسی که طالب علم و دنبال روشنگری است و این فرد باید دانشجوی متحرکو فعال و پویا باشدبه گونه ای که ازنیروی فکر و توان جسمی و روحی خودش می‌خواهد برای پیشرفت استفاده کند. یکی از رسالت‌های دانشجوی مسلمان ،تلاش برای روشنگری و فهمیدن است ، و این احساس وظیفه در زمینه امور فرهنگی و اجتماعی من را وا داشت که به شبکه های اجتماعی ورود پیدا کنم و با تاسیس یک کانال خبری ، اجتماعی ، فرهنگی فعالیت های خود را در این زمینه و درخدمت جامعه شروع کنم .

 

خانی بیگ زاده در جواب سوال اهمیت علم آموزی اذعان کرد : پیدایش علم و دانش با خلقت انسان برابری می کند و همواره بشر در صدد آن بوده که بفهمد و درک نماید. علم و دانش در زندگی انسان دارای جایگاه ویژه ای است. نقش علم در زندگی انسان این است که راه سعادت، تکامل و راه ساختن را به انسان می آموزد. علم، انسان را توانا می کند که آینده را همان گونه که می خواهد بسازد. علم مانند ابزاری در اختیار خواست انسان قرار می گیرد و طبیعت را آن چنان که انسان بخواهد و فرمان دهد می سازد.

 

وی در جواب سوال خصوصیات یک دانشجوی پویا و فعال و داری معلومات گفت :  یک دانشجو در جامعه امروزی نباید فقط به کتاب های درسی اکتفا کند و این برهه از زمان نیازمند تلاش بیشتری نسبت به قبل است و من اعتقاد دارم که دانشجو باید فکری باز ، آگاه ، تلاشگر ، مطالبه گر ، پیگیر ، مسئولیت پذیر و دارای قدرت تحلیل بیشتر باشد و وقتی جامعه ای از اینگونه دانشجوهای نخبه داشته یاشد قطعا مترقی و پیشرفته است .

 

 

خانd بیگ زاده در مورد مشکلات امروز دانشجو خصوصا دانشگاه آزاد گفت : امروزه دغدغه دانشجو فقط به درس بر نمیگردد و من همیشه معتقد بودم که یک دانشجو باید همواره منظم و سر ساعت سرکلاس ها حاضر شود و اهتمام اصلی خود را بر علم آموزی بگذارد در کنا این مساله هم می تواند به فعالیت های اجتماعی و فرهنگی و مذهبی هم بپردازد ولی دغدغه هایی هم وجود دارد برای نمونه مسئله بیکاری است که باعث می شود یک دانشجو بیشتر از آن که به تحصیل بپردازد، به مشکلاتی که بر سر راه خود می بیند، بیاندیشد و هر مشکل دیگری برای دانشجو با توجه به شرایط زمانی و خصوصیات خود دانشجو حاد می باشد و این مشکل باعث شده است که به هر کس که می رسی و از او علت ادامه تحصیل ندادن را می پرسی، با کمال افسردگی می گوید: آنهایی که رفته اند، چه کار کرده اند .

 

دغدغه دیگر دانشجو در حال حاضر مشکلات خانوادگی ،مسائل عاطفی، اقتصادی و در مواردی مسائل فرهنگی است و میتوان از گرانی شهریه ها و کتب درسی و کمک درسی به عنوان یک مشکل اساسی نگاه کرد  .

 

این فعال دانشجویی در زمینه گستردگی فعالیت گروه تواشیح دانشجویی گفت : ما با اراده راستین و راسخی که داتشیم و با توکل به خدا وارد این عرصه شدیم و خدا رو شکر توانستیم در بین مردم و ادارت سطح شهرستان به  درجه ای از اعتبار برسیم که برای بیشتر مراسمات خاص و مذهبی و ملی از ما دعوت به عمل بیاید و با افتخار به عنوان یک گروه دانشجویی پای نهاده در مسیر درست دعوت را اجابت می کنیم .

 

وی در مورد وظیفه دولت و مسئولان در قبال دانشجویان و جنبش های دانشجویی تشریح کرد : متاسفانه دانشجویان آنگونه که باید مورد توجه نیستند و مسئولین از این قشر فعال جامعه روز به روز دورتر می شوند و دولت هم باید برای رفع دغدغه های دانشجویان چاره ای بیاندیشند از جمله اشتغال که هم و غم اکثر دانشجوها مربوط است به بعد فارغ التحصیلی و این مساله باید منطقی و کارشناسی شده مرتفع گردد .

 

در آخر خانی بیگ زاده بیان کرد : البته این نکته رو نباید فراموش کنیم که رابطه دانشجو با مسئولین و نهاد های حمایتی دو سویه و متقابل است و اگر هریک از طرفین کوتاهی کنند قطعا گسست و دوری بوجود می آید برای نمونه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بانه در حال حاضر انجمن اسلامی و جامعه اسلامی ندارد و تازگی هم انجمن علمی آن هم فقط برای مقطع کارشناسی تشکیل شده و این مساله بر عملکرد و ارتباط دوسویه بین دانشگاه ،  دانشجوبان و مسئولین نوعی سردی و دوری گزینی را ایجاد خواهد کرد .

 

 

همایش ائمه جمعه و جماعت به مناسبت هفته وحدت و بسیج

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۴۰۰ دانشجو در ۶ مرکز دانشگاه فنی و حرفه ای استان در ۳۸ رشته محل در حال تحصیل هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، محمد مؤمنی امروز در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان با اشاره پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: در استان 6 مرکز و آموزشکده فنی و حرفه‌ای داریم که زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای هستند که از سال 1390 از آموزش و پرورش جدا و به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ملحق شدند.

وی با بیان اینکه در کشور بیش از 180 آموزشکده فنی و حرفه‌ای وجود دارد که وظیفه آن‌ها تربیت نیروی کارآمد و تکنسین است، گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 38 رشته محل داریم که 19 رشته محل کاردانی و 19 رشته محل کارشناسی است که بعضی پیوسته و برخی ناپیوسته است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: ورودی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان، از طریق دانش‌آموزان هنرستان و مدارس کار و دانش است و اخیرا از طریق کنکور سراسری دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرفته می‌شود. بخش اصلی دروس دانشگاه فنی و حرفه‌ای  نسبت به دانشگاه‌های هم‌ارز دیگر عملی است. 40درصد دروس عملی است، به همین دلیل این دانشگاه خدمات خوبی در تربیت نیروی ماهر داشته و آمار فارغ‌التحصیلان شاغل خوب است.

انجام بورسیه صنعتی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای

مؤمنی ادامه داد: امروز دو دلیل اساسی برای تربیت نیروی ماهر در کشور وجود دارد؛ اول اینکه برای جهش تولید زیرساخت‌های لازم وجود دارد و دوم فشار اقتصادی که بیگانگان به کشور می‌آورند. ما باید با توانمندی‌های خودمان بخشی از کالاهای مورد نیاز را تولید کنیم، پس کشور نیاز به نیروی مهارتی دارد، یکی از دانشگاه‌های در خط اول تربیت نیروی مهارتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای است، اگر مهارت علمی به مهارت عملی تبدیل شود، نیروی مهارتی را تربیت می‌کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: هماهنگی بین دانشگاه فنی و حرفه‌ای با دیگر مجموعه‌ها و صنعت باید انجام شود که نیاز دارد عملیات علمی به عملی تبدیل شود، مشکل وزارت علوم این است که صنعت و خدمات در اختیار آن‌ها نیست. ما باید منافع صنعت و خدمات را به دانشگاه و برعکس در نظر بگیریم تا پذیرش دانشجو طوری شود که صنعت هم انتفاعی شود. اگر بخواهیم دانشگاه مهارتی خوب خدمات دهد، صنعت باید در کنار ما باشد. سال قبل بورسیه صنعتی انجام شد و دانشگاه و صنعت در کنار هم قرار گرفت.

مؤمنی عنوان کرد: در قانون توسعه ششم تکلیف قانونی بود که 30درصد دانش‌آموزان به سمت مهارت روند که تا انتهای این قانون 16 درصد جذب در بخش مهارتی داشتیم، در قانون توسعه هفتم این عدد به 40درصد رسیده است.

برپایی نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان، 16 تا 19 اردیبهشت‌ماه

وی ادامه داد: دانشگاه مهارتی باید تلاش برای جذب داشته باشد که نیاز به سیاست دارد. ما باید دانشجو را مهارت محور کنیم، وزیر علوم اعلام کرد که پیگیر هستیم نام دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت تبدیل شود که مهارت محوری به وظیفه دانشگاه فنی و حرفه‌ای اضافه شد تا نیروی انسانی را تربیت کنیم که به درد صنعت و خدمات بخورد که نتیجه آن امیدآفرینی خوبی برای مردم باشد.

مؤمنی با اشاره به اینکه  برپایی نمایشگاه دایمی توانمندسازی دانشجویان استان، پیگیری برای ایجاد شهر مشاغل در شهرکرد و پیگیری موضوع صنایع خلاق از برنامه‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان است، خاطرنشان کرد: نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان از تاریخ 16 لغایت 19 اردیبهشت ماه سال جاری در استان برپا می‌شود که این نمایشگاه هفتمین نمایشگاه توانمندسازی دانشجویان استان و  دومین نمایشگاه کار است.

وی گفت: در این نمایشگاه کارهای نو دانشجویان در سال اخیر در حوزه‌های مختلف به نمایش گذاشته می‌شود، همچنین صاحبان مشاغل در این نمایشگاه از دانشجویان مصاحبه شغلی گرفته و آن‌ها مشغول به کار می‌شوند. همچنین ایده‌هایی که مشکلات صنعت را دیده و به محصول تبدیل می‌شوند مورد حمایت مرکز رشد قرار گرفته و به پارک علم و فناوری معرفی و برای پیشرفت و تولید می‌رود.

مؤمنی ادامه داد: دراین نمایشگاه 7نهاد حامی برای اجرا داریم که با مشارکت آموزش و پرورش، شهرداری و صاحبان مشاغل در فضای 700متر مربع و با 30غرفه برگزار می‌شود ،در این نمایشگاه برای اولین بار محصولات مرکز رشد که به تولید رسیده به فروش می‌رسد.

3400دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان با اشاره به اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان 3400دانشجو در 6مرکز دارد خاطرنشان کرد: در کل کشور بیش از 70درصد دانشجویان فارغ‌التحصیل شاغل هستند و60درصد در رشته شغلی خود مشغول به کار هستند.

وی افزود: امکانات اولیه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای مهیاست اما با پیشرفت علم ما هنوز مشکل را 100درصد حل نکردیم، مشکل اساسی اعتبارات این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه‌ها است، سرانه دانشجویان ما نسبت به دیگر دانشگاه‌ها یک سوم است، اگر اعتبار لازم را نداشته باشیم نمی‌توانیم مشکل امکانات را حل کنیم.

مؤمنی بیان کرد: در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان 50 میلیارد تومان برای 3 پروژه فعال استان محقق شد، اما تخصیص نیافته است، در سفر اول نیز 31.5 میلیارد تومان اعتبار برای این دانشگاه در نظر گرفته شد که 4.5 میلیارد آن محقق شد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان گفت: آمایش سالانه انجام می‌شود و رشته محل‌هایی که برای آنها شغل تعریف نشده حذف می‌شود، چون صنعت در استان فعال نیست نیروی کار به خارج از استان می‌رود در مرکز رشد توانستیم آمار خوبی از ایده‌ها را به شغل تبدیل کنیم.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخوردهای دوگانه
  • دموکراسی دروغین امریکا و برخوردهای دوگانه
  • جای دانشجو زندان نیست!
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • اجتماع دانشگاهیان دانشگاه یزد در حمایت از خیزش دانشجویان جهان
  • وجدان بیدار در جامعه بیمار
  • دستگیری ۶۰۰ دانشجو در دستکم ۱۵ دانشگاه آمریکا در بیش از یک هفته