Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام عصمتی با بیان اینکه جنبش دانشجویی ضد استکباری و دیکتاتوری و طرفدار عدالت است، گفت: چنانچه دانشجویی در جریان های انحرافی اعتقادی و سیاسی قرار گرفته باشد خواسته و ناخواسته از گردونه جنبش دانشحویی خارج شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، «حجت الاسلام محمدرضا عصمتی» امروز(۱۶ آذرماه) در خطبه های نماز جمعه اظهار کرد: امروز شانزده آذرماه، روز دانشجو نامگذاری شده و شایسته است که نسبت به مقام ارزشمند و مقدس دانشجویی، تجلیل و تکریم شودو روز دانشجو برای دانشجویانی است که پیام جنبش دانشجویی مبنی بر استکبار ستیزی و طرفداری عدالت را درک و فکر و اندیشه خود را با این شاخصه ها سازماندهی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امام جمعه تربت حیدریه با اشاره به اینکه نقش آفرینی در فراگیری گفتمان انقلاب اسلامی و نظام دینی که بر مبنای ارزشهای اسلامی بنا نهاده شده یکی از مهمترین این رسالت ها است، افزود:دانشجوی انقلابی باید از بصیرت دینی برای پاسخ به شبهات القایی استکبار و معاندین برخوردار باشد و بتواند در کنار بصیرت سیاسی فتته را تشخیص دهد و در برابر اصحاب فتنه جبهه گیری کند.

 

وی آگاه سازی مردم و مطالبه گری را از دیگر شاخصه های جنبش دانشجویی عنوان کرد و اظهارداشت: آگاه سازی مردم برای فساد ستیزی و تقویت روحیه مطالبه گری و احساس مسوولیت آحاد جامعه در برابر حاکمیت دینی و زدودن آسیب ها از رسالت های تشکل های دانشجویی است.

 

حجت الاسلام عصمتی تحقق تمدن اسلامی را از دیگر این رسالت ها عنوان کرد و گفت: جنبش دانشجویی باید با وحدت برای تحقق تمدن بزرگ اسلامی تلاش کند تا پرچم اصلی این نظام و انقلاب به دست صاحب اصلی ان بعنی حضرت بقیه الله الاعظم عجل الله برسد.

 

امام جمعه تربت حیدریه با اشاره به اینکه بصیر بودن و بصیرت افزایی از ویژگی‌های بارز و لازم دانشجویی محسوب می‌شود، گفت:بنده تعمد دارم که کار دانشجویی را مقدس بنامم، زیرا آموزه‌های دینی ما برای آموختن علم قداست قائل است، گرامی‌داشت روز دانشجو هم به خاطر احترام مقام دانش است.

 

وی با تاکید بر لزوم اطلاع دانشجو از هدف علم آموزی و حرکت در این مسیر، گفت: دانشجو یک نقش اجتماعی دارد، چشم دیگران است، بصیرت دارد و بصیرت می‌افزاید، روز شانزده آذر به این جهت روز دانشجوست که عده‌ای از دانشجویان جان فدا کردند که کشور جلو برود، کار علمی و دانش‌افزایی اگر با نگاه عمیق باشد، بصیرت خواهد شد، باید دانشجویان بصیر تشویق شوند.

 

حجت الاسلام عصمتی به آسیب های متوجه تشکل های دانشجویی اشاره کرد و گفت: دور شدن از آرماتهای انقلاب، یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی به دانشجو و جنبش دانشجویی و به تبع آن به جامعه آسیب جدی می رساند.

 

امام جمعه تربت حیدریه افزود: که حرکت دانشجویی ضد سلطه و استکبار و استبداد و طالب استقلال کشور است و گفت: مخالفت حرکت دانشجویی با استبداد یک نکته دینی محسوب می‌شود زیرا اسلام هم با استبداد مخالف است.

 

وی با بیان اینکه که امروز اگرچه در کشور ما شکل و ساختار استبدادی کوبیده شده و از بین رفته است اما امکان دارد روحیه استبدادی وجود داشته باشد و دانشجویان باید مراقب این موضوع باشند، افزود:دور شدن از آرماتهای انقلاب، یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی به دانشجو و جنبش دانشجویی و به تبع آن به جامعه آسیب جدی می رساند.

 

امام جمعه تربت حیدریه گرفتار شدن در دام احزاب سیاسی را از دیگر آسیب های جنبش دانشجویی دانست و گفت: داتشجویان باید بصورت فراجناحی و با بصیرت کافی حافظ نظام و انقلاب باشند و گرفتار شدن در دام احزاب سیاسی مختلف انها را از این رسالت دور خواهد بود.

پایان پیام/483

منبع: شبستان

کلیدواژه: مجلس استان سمنان دولت مشهد خراسان جنوبي کانون های فرهنگی هنری مساجد حوزه هنری روز دانشجو روز دانشجو خطبه نماز جمعه تربت حیدریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۸۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا

دانشجویان معترض آمریکایی، از دانشگاه کلمبیا گرفته تا سایر دانشگاه‌های آمریکا، عزم خود را برای دستیابی به خواسته‌های خود مبنی بر توقف همکاری علمی با دانشگاه‌های «اسرائیل» نشان داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که جنبش همبستگی با فلسطین و فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا ریشه تاریخی طولانی دارد و به قبل از اشغال فلسطین و اعلامیه تشکیل کشور «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ توسط جنبش صهیونیسم بازمی گردد.

وعده بالفور
در سال ۱۹۱۷، پس از آنکه «آرتور بالفور»، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، وعده خود را به یهودیان مبنی بر ایجاد وطنی قومی برای آنها در فلسطین اعلام کرد، اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌های آمریکا علیه آنچه امروز به عنوان "اعلامیه بالفور" معروف است، انجام شد.
دانشجویان عرب و آمریکایی در آن زمان در دانشگاه‌ها تظاهرات و یک «سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم» را تأسیس کردند که بعد‌ها نام آن به «اتحادیه ملی فلسطین» و سپس «اتحادیه ملی عرب» تغییر یافت.

اما این پایان کار نبود، بلکه به موازات تأسیس سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم، جنبش دیگری نیز در حمایت از فلسطین در سال ۱۹۲۱، یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش، در دانشگاه‌های آمریکا تشکیل شد.

دانشجویان عضو این جنبش در آن زمان در اعتراض به حمایت آمریکا از گروه‌ها و باند‌های جنایتکار صهیونیستی در فلسطین مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

پیش از نکبت ۱۹۴۸
در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، آواره کردن فلسطینی‌ها و به دنبال آن مهاجرت شماری از آنها از فلسطین به ایالات متحده افزایش یافت. این موضوع باعث شد، دانشگاه‌های آمریکا گروه زیادی از دانشجویان عرب از جمله فلسطینی را برای ادامه تحصیل جذب کنند.

این دانشجویان عرب و فلسطینی نقش بسیار مهمی در آگاه سازی و بیداری دانشجویان آمریکایی نسبت به خطر استعمار انگلیس و تلاش این کشور برای تأسیس کشوری یهودی – صهیونیستی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینی‌ها، یعنی صاحبان اصلی این سرزمین ایفا کردند.

پس از شکست سال ۱۹۶۷ فلسطینی‌ها از «اسرائیل»، دانشجویان فلسطینی دانشگاه‌های آمریکا نقش برجسته‌ای در شکل گیری اعتراضات تاریخی علیه جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ داشتند.

«نورا باروز فریدمن» نویسنده آمریکایی در یکی از تألیفات خویش با عنوان «در قدرت ما: دانشجویان آمریکایی برای عدالت در فلسطین سازمان می‌یابند» می‌نویسد که در دهه ۱۹۶۰ جنبش فلسطینی گسترده‌ای در میان دانشجویان وجود داشت. آنها به همین منظور گروهی تحت عنوان "آزادسازی فلسطین" را تشکیل دادند.

پس از شکست اعراب از «اسرائیل» در سال ۱۹۶۷ و آغاز دور جدیدی از بیرون راندن و آوارگی فلسطینی‌ها، گروه‌های جدیدی از آوارگان وارد ایالات متحده شدند و حضور فلسطینی‌ها به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا افزایش یافت.

گسترش و توسعه جنبش‌های دانشجویی
با شروع دهه ۱۹۷۰، حضور فلسطینی‌ها در ایالات متحده به شکل چشمگیری توسعه و گسترش یافت و بالطبع یکی از نمود‌های این حضور دانشگاه‌ها بود.
در مدت کوتاهی، چندین گروه دانشجویی با هدف اساسی فعالیت برای فلسطین تشکیل شد که از جمله آنها می‌توان به «سازمان دانشجویان عرب»، «اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطینی» و «انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های عربی-آمریکایی» اشاره کرد که تشکل دانشجویی اخیر توسط «ادوارد سعید»، اندیشمند فقید فلسطینی-آمریکایی تأسیس شد. 

جنبش دانشجویی آمریکا به فعالیت خود ادامه داد و با هر رویداد مهمی که رخ می‌داد، مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳، حمله به بیروت در سال ۱۹۸۲ و انتفاضه اول فلسطینی‌ها در سال ۱۹۸۷ بر دامنه و گسترده فعالیت‌های خود می‌افزود. 

این جنبش در دور جدید فعالیت‌هایش تنها به حمایت از فلسطین و فلسطینی‌ها اکتفا نکرد، بلکه همبستگی خود را با آفریقای جنوبی در مبارزه‌اش علیه آپارتاید نیز اعلام کرد که در دهه ۱۹۸۰ اعلام موجودیت کرده بود.

"اسلو" و بازنگری در ساختار جنبش‌های دانشجویی
توافقنامه صلح بین سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ که به توافقنامه «اسلو» معروف شد، ضربه‌ای به جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بود. پس از امضای این توافقنامه فشار‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای همبستگی با فلسطین و حمایت از فلسطینی‌ها توسط دولت‌های آمریکا آغاز شد و هم زمان با تشدید این فشار‌ها و محدودیت‌ها اصطلاح مبالغه‌آمیز "یهودستیزی" ابداع شد تا اتهام آن به هر جنبشی وارد شود که رژیم صهیونیستی و اشغالگری‌ش در فلسطین را رد می‌کرد.

همراستا با تشدید فشار‌ها و سرکوب‌ها، دانشجویان فلسطینی‌الاصل ایالات متحده و دانشجویان آمریکایی حامی قضیه فلسطینی نیز اقدام به بازنگری در تشکل‌های خود و تغییر شکل و ماهیت جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کردند.

در این راستا، طی سال‌های گذشته جنبش «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» تشکیل شد. این جنبش اغلب هماهنگی‌ها و سازماندهی‌ها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات دانشجویی اعتراض‌آمیز به ویژه پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۷ اکتبر گذشته را آغاز کرد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد و هر روز بر گستره آن افزوده می‌شود.

شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه
دانشجویان حامی فلسطینی‌ها با اتهامات شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه‌ای در اعتراضات اخیر مواجه هستند، از جمله این اتهامات، متهم کردن آنها به «یهود ستیزی» و دشمنی و خصومت‌ورزی با یهودیان آمریکایی است.

«الن گرانبرگ»، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن، از جمله افرادی بود که با وارد کردن چنین اتهاماتی به دانشجویان معترض این دانشگاه تلاش کرد، آنها را از ادامه اعتراضات و همکاری با دیگر دانشجویان معترض بازدارد.

گرانبرگ می‌گوید، دانشجویانی که شعار‌هایی مانند «توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها»، «افتخار از آن شهدای ماست» و «آزادسازی فلسطین از رودخانه تا دریا» را سر می‌دهند، «یهودستیز» هستند و او حضور چنین دانشجویانی را در دانشگاه جورج واشنگتن قاطعانه رد می‌کند.
اما با همه این اتهامات و اعمال فشار‌ها و تشدید سرکوبگری‌ها دانشجویان آمریکایی همچنان بر ادامه اعتراضات خود تا دست یافتن به خواسته‌هایشان تأکید دارند

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌های اسپانیا هم به جنبش جهانی دانشجویی برای حمایت از فلسطین پیوستند+ فیلم
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود
  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • اسرائیل از مقاومت فلسطینیان خسته شده است/جنبش دانشجویی شکل گرفته،برخلاف تصور صهیونیسم جهانی است
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است