Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان از کمیسیون‌های انتخاباتی این کشور خواسته است که درباره مسئله "ابطال آرای انتخابات پارلمانی کابل" از سوی کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی به یک راه‌حل مشترک برسند.

به گزارش ایسنا، این کمیسیون روز پنجشنبه انتخابات پارلمانی برگزار شده در ولایت کابل را به دلیل "تقلب‌ها و جرائم انتخاباتی گسترده" باطل اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلافاصله ساعاتی بعد، کمیسیون مستقل انتخابات واکنش نشان داد، تصمیم کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی را رد کرد و گفت که تصمیم این کمیسیون "سیاسی، احساساتی، عجولانه و بدون اسناد کافی" است.

پیری مایدون، سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان در واکنش به جنجال بین دو کمیسیون انتخاباتی افغانستان گفت که اتحادیه اروپا روند انتخابات دراین کشور را از نزدیک پی‌گیری می‌کند.

به گزارش بی.بی.سی مایدون گفت دو کمیسیون انتخاباتی افغانستان باید بر اساس قانون و گفت‌وگو به یک "توافقنامه راه حل" دست یابند. او افزود که به آرای شماری زیادی از شهروندان کابل که با وجود خطرات زیاد رای دادند، باید احترام گذاشته شود.

به گفته پیری مایدون در حال حاضر باید به دو کمیسیون انتخاباتی فرصت داده شود تا گفت‌وگو کنند و بر اساس قانون راه حلی ارائه دهند.

مایدون افزود:" اگر دو کمیسیون به توافقی نرسند و نتوانند راه حلی پیدا کنند، بر اساس قانون، رای‌گیری دوباره صورت بگیرد. اما باید در نظر داشته باشیم که در برابر این رای‌گیری دوباره، مطمئنا چالش‌های مشخصی وجود دارد."

به نظر می‌رسد اگر کمیسیون‌های انتخاباتی افغانستان بر موضع فعلی‌شان اصرار ورزند، انتخابات پارلمانی با چالش جدی روبه‌رو خواهد شد. به‌ویژه اینکه گفته شده قرار است در دست‌کم سه ولایت دیگر هم آراء انتخابات پارلمانی باطل شود.

در حالی‌که هر دو کمیسیون انتخاباتی خود را بر حق می‌دانند و کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی، آرای کابل را باطل اعلام کرده است، سه راه احتمالی، پیش‌روی انتخابات پارلمانی کابل وجود دارد. یک؛ کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی از موضع فعلی‌اش عقب نشینی کند.

این امر در حال حاضر خیلی بعید به نظر می‌رسد، به‌ویژه اینکه کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی گفته است که بر اساس ۲۴ دلیل حقوقی انتخابات کابل را باطل اعلام کرده است.

دو؛ برخورد احتمالی دیگر با وضعیت فعلی انتخابات پارلمانی در کابل این است که کمیسیون مستقل انتخابات ابطال آرا را بپذیرد و انتخابات را دوباره برگزار کند. این موضوع هم بعید به نظر می‌رسد که با توجه به وضعیت کنونی عملی شود.

این کمیسیون توانایی برگزاری این انتخابات در مدت یک هفته که قانون مشخص کرده است، را ندارد. هم از نظر عملیاتی و امنیتی و هم از نظر تامین بودجه این امر بسیار ناممکن دیده می‌شود.

از طرفی هم نباید فراموش کرد که باجود چالش‌های امنیتی، میزان پایین مشارکت در انتخابات دوباره، خود چالش دیگری است. موضوع مهم دیگر این است که اگر فرض بر این باشد که انتخابات دوباره برگزار شود، چه تضمینی وجود دارد که این انتخابات به سرنوشت انتخابات قبلی دچار نشود؟

در حالیکه کمیسیون انتخابات به "ناتوانی در برگزاری انتخابات قابل قبول" متهم است، آیا در مدت کوتاهی این کمیسیون قادر است که مشکلات انتخابات قبل را رفع سازد؟

در نهایت، به نظر می‌رسد دو کمیسیون انتخاباتی چاره‌ای ندارند جز اینکه با هم به گفت‌وگو بنشینند و راه حل میانه‌ای را پیدا کنند که به قول معروف "نه سیخ بسوزد و نه کباب".

این امر همانگونه که نهادهای ناظر انتخاباتی مطرح می‌کنند، باید بر اساس سره و ناسره‌سازی رای‌ها صورت بگیرد.

انتخابات پارلمانی افغانستان در ولایت کابل به تاریخ ۲۸ و ۲۹ مهر برگزار شده بود. شکایات زیادی از بی‌نظمی‌ها و مدیریت ضعیف در این انتخابات وجود داشت.

امروز جمعه ۱۶ "اتحادیه نهادهای ناظر برای تامین شفافیت انتخابات" اعلام کرد که برای بیرون‌رفت از "بن‌بست" فعلی کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی در تصمیم خود تجدید نظر کند.

این اتحادیه، متشکل از هفت نهاد نظارت از انتخابات از کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی خواسته است که در ابتدا آرای مراکز انتخاباتی را که در آنجا "آثار و علائم تقلب" بارز است، باطل سازد، سپس کیفیت آرای مراکز دیگر سنجیده شود.

این اتحادیه به کمیسیون رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی پیشنهاد کرده است که اگر مشخص شود که در اکثر مراکز و محلات رای دهی انتخابات به‌گونه عادلانه برگزار نشده است، در این صورت، انتخابات پارلمانی کابل باطل اعلام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۹۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست فوق العاده هیات رییسه فدراسیون انجمن‌های ورزشی روز شنبه برگزار شد. این نشست به ریاست نصراله پریچهره سرپرست فدراسیون و با حضور حمیدرضا غزنوی نایب رییس، مهدی سلاطی سرپرست دبیری فدراسیون، سهراب آزاد، سلامی، امیر غریبلو و چشمی بازرس فدراسیون برگزار شد.

در این جلسه تاریخ پیشنهادی برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون انجمن‌های ورزشی تعیین شد و مقرر شد که این تاریخ به وزارت ورزش و جوانان ارائه و پیشنهاد شود.

خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد انتخابات ریاست فدراسیون روز ۳۰ خرداد سال جاری برگزار خواهد شد.

بررسی حضور سه رشته سپک تاکرا، فلوربال و جوجیتسو در مسابقات ایندورگیمز(داخل سالن آسیا)، میزبانی ایران از مسابقات سپک تاکرای آسیا در شهریور و بیس بال غرب آسیا در مهرماه ۱۴۰۳ و همچنین بازگشت رشته‌های آبی اسکی روی آب، جت اسکی و موج سواری به فدراسیون انجمنهای ورزشی و اضافه شدن انجمن ماهیگیری به فدراسیون از دیگر موارد قابل بحث در این نشست بود.

به گزارش خبرنگار مهر، نام نویسی از کاندیداها از بهمن ۱۴۰۱ آغاز شد و تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی نیز در اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام شد. بر اساس آنچه که در جلسه هیات رییسه فدراسیون انجمن‌های ورزشی مورد بررسی قرار گرفت مقرر شد مجمع انتخاباتی این فدراسیون در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ برگزار شود. برای حضور در این انتخابات ۱۰ نامزد نام نویسی کرده بودند.

کد خبر 6090740

دیگر خبرها

  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • ببینید | آرای انضباطی در جلسه ویژه رسیدگی به کتک کاری داور در تهران
  • آرای انضباطی در جلسه ویژه رسیدگی به کتک کاری داور در تهران
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • ضبط مناظرات انتخاباتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه