Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-29@08:53:38 GMT

کتاب « ترانه های لاله زار» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۰۶۰۰

کتاب « ترانه های لاله زار» منتشر شد

رکنا: کتاب « ترانه های لاله زار» توسط انتشارات خنیاگر روانه بازار شد.

به گزارش رکنا، کتاب « ترانه های لاله زار» مجموعه ای از ترانه های قدیمی و کوچه بازاری ایرانی است که توسط محمود بامداد آهنگساز، ترانه سرا، نوازنده و مدرس سنتور گردآوری و جلد اول آن توسط انتشارات خنیاگر منتشر شده است.

نت نگاری این کتاب به صورت ساده و قابل استفاده برای کلیه سازهای ایرانی میباشد که همراه با آوانویسی اشعار در زیر نت ها ارایه شده است و هنرجو در دورهٔ ابتدایی فراگیری ساز توانایی اجرای این قطعات را دارا میباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترانه‌های این کتاب از نظر مقام‌ و ملودی برگرفته از ردیف موسیقی دستگاهی و نمونۀ سادۀ آن هستند و از نظر کلام هم تابع عروض شعر فارسی‌اند و اصطلاحاً به نام موسیقی «کوچه ‌بازاری» شناخته می‌شوند که در واقع موسیقی مردمی (پاپ) ایرانی است.

عموم این ترانه‌ها از نظر صنعت و فن در ملودی و شعر ساختاری ساده دارند و ویژگیِ اصلیِ آنها بیان ساده و همه‌ فهم‌شان است. هرچند بسیاری از اشعار ترانه‌های کوچه ‌بازاری به دلیل کاربرد‌ این موسیقی فکاهی و سطحی‌اند‌، اما آثاری که در این مجموعه گلچین شده‌است، مضامین شعری موردِقبول و بعضاً فاخر دارند و شامل ملودی‌هایی هستند که ذوق و نبوغ و بی‌آلایشی آهنگسازان این قطعات را می‌رساند.

یکی دیگر از ویژگی مهم ترانه‌های این کتاب، مقبولیت و رواج آنها در نسل‌های بعدی است. به ‌طوری‌که بعضی از مضامین یا گوشوارۀ کلام این ترانه‌ها به‌صورت ضرب‌المثل بین مردم رواج دارد.

طراحی جلد این اثر توسط محمدصادق حیدری انجام شده و نمایی از خیابان لاله زار را به عنوان مرکزی موسیقی کوچه بازاری نشان می دهد. عنوان اثر نیز داخل پلاک ثبتی در خیابان درج شده است.

شایان ذکر است بسیاری از افرادی که بدون شناخت قبلی و یا توسط خانواده و نزدیکان با موسیقی ایرانی آشناشده‌اند احتمالا اولین‌ بار با شنیدن موسیقی کوچه‌ و بازار Store جذب این سبک از موسیقی شده و آشنایی با دستگاه‌ها و ملودی‌ پردازی های ایرانی را از زبان ساده‌ فهم و روان این موسیقی درک کرده اند.

گفتنی است کتاب «دُرآهنگ» نخستین تالیف محمود بامداد به شمار می آید که شامل ده قطعه از اساتید سازهای ویلن،تار،سه تار،نی و قانون Law میباشد که برای ساز سنتور تنظیم شده است و کتاب « ترانه های لاله زار» دومین کتابی است که توسط او در حوزه موسیقی ایرانی گردآوری و تنظیم شده است.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

جسد برهنه خانم سرآشپز در کوهستان پیدا شد / به زن جوان تجاوز شده بود+عکس این زن و شوهر فاسد دختر 14 ساله را برای هوسهای کثیف خود خریدند+عکس خانم معلم بی شرم با دانش آموزش در حیاط مدرسه بی حیایی می کرد! +عکس ساقدوش 17 ساله عروس آبروی داماد سر شناس را برد ! / اعتراف رویا زن افغان شوهرش را با تبر کشت مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا صحنه‌ هولناک گیر افتادن مسافر مترو لای در قطار+فیلم این مادر و دختر در بوئین زهرا جنجال کردند! اقدام احمقانه مرد کارتن خواب در خیابان + فیلم این فیلم را حتما ببینید / هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری اینترنتی دختر جوان قربانی قطع ارتباط اش با قاتل شد +عکس این مرد دختر 5 ساله را دزدید و7 سال به او تجاوز کرد تا باردار شود+عکس زن جوان دختر 3 ماهه اش را شکنجه داد تا همسر سابقش را ادب کند+عکس 3 آتش سوزی سریالی در 2 دقیقه در کرمان / ماجرا چه بود !؟ کتک کاری معلم و شاگرد در مدرسه+فیلم

منبع: رکنا

کلیدواژه: بازار Store قانون Law خانواده کتاب قدیمی ساعت در خیابان عکس فیلم حادثه تروریستی دختر دانش آموز عروسی مرد بیمارستان جوان معلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۰۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟

در اینکه انتخاب موسیقی بر مبنای سلیقه شخصی افراد است و شاید درباره تعریف موسیقی مناسب در فضای معین به تعریف مشخصی نرسیم، شکی نیست؛ اما اینکه قبل از شروع یک فوتبال پر هیجان برای تماشاچیان در استادیوم آواز علیرضا قربانی پخش کنیم، قطعا کج‌سلیقگی است!

به گزارش ایسنا، شامگاه گذشته (۷ اردیبهشت‌ماه) پرونده رقابت‌های دور یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال باشگاه‌های کشور با صعود سپاهان و حذف پرسپولیس بسته شد. یکی از حساس‌ترین رویداهای فوتبالی شب گذشته بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک بود که اتفاقا به میزبانی اراکی‌ها برگزارشد.

بسیاری از علاقمندان فوتبال در این شب پر هیجان ورزشی راهی استادیوم شدند تا تیم مورد علاقه خود را تشویق کنند. معمولا در همه دنیا رسم بر این است که قبل از بازی‌های فوتبال برای حاضران در استادیوم موسیقی‌های پر هیجان پخش می‌کنند تا تماشاچی با فضا همراه شود و رخوتی در استادیوم ایجاد نشود؛ گاهی هم بسته به اهمیت بازی خوانندگان مطرح پاپ به استادیوم دعوت می‌شوند تا قبل از شروع بازی شور و هیجان مضاعف به تماشاچی تزریق کنند.

اما شب گذشته در ورزشگاه امام خمینی (ره) اراک بدون توجه به تمام این موضوعات برای حاضران موسیقی نواحی و آواز علیرضا قربانی (خواننده کلاسیک ایرانی) پخش شد؛ آن هم در شرایطی که نه مخاطب برای شنیدن آواز ایرانی حاضر شده است و نه آواز ایرانی قرار است به فضای استادیوم هیجان ببخشد!

درست است که موسیقی برای عده زیادی از مردم تنها جنبه سرگرمی دارد اما نباید از تاثیر موسیقی بر ذهن غافل شد. اینکه در تمام این سال‌ها موسیقی ورزشی مناسبی برای چنین رویدادهایی ساخته نشده است، قطعا جای بحث مفصل دارد اما کاش برگزارکنندگان مسابقه شب گذشته فقط کمی به اثربخشی موسیقی مهیج برای مخاطب فوتبالی احترام می‌گذاشتند و با کج‌سلیقگی نه جایگاه موسیقی ایرانی را تنزل می‌بخشیدند و نه حوصله تماشاچیان فوتبال را سر می‌بردند!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • نماهنگ «نحن المنتقمون» منتشر شد/ یک موسیقی برای نمایش اقتدار
  • کتاب «برای قلب های شکسته» منتشر شد
  • ترانه‌ کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» اینستاگرام را منفجر کرد + ویدئو
  • چاپ دوم کتاب «ترجیع‌بند در شعر نو» منتشر شد
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان