Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@02:47:02 GMT

آیا یکی از استیضاح‌کنندگان ظریف، افغان است؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۵۱۰۶

ساعت24-یک بحث جنجالی در چند روز اخیر در حاشیه استیضاح‌ ظریف مطرح شده و آن توییتی است که محمد مهاجری از فعالان رسانه ای در مورد تابعیت یکی از نمایندگان استیضاح‌کننده ظریف ارسال کرده است. او مدعی شده که یکی از نمایندگان حامی طرح استیضاح‌تابعیت افغان دارد.

ماجرای استیضاح ظریف فروکش کرده است. نمایندگان امضاکننده طرح به هیأت رئیسه مراجعه و کتبا اعلام انصراف خود را اعلام کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی تحلیلگران علت این اتفاق را تنها ماندن دلواپسان می دانند اما احد آزادی خواه و حسینعلی حاجی دلیگانی که لیدر استیضاح بود، نظر دیگری دارند.

احد آزادی خواه گفته است: نیت اکثر استیضاح کنندگان آقای ظریف اجرای واقعی استیضاح نبود. بلکه صرفا اعتراض جدی به موضعگیری اشتباه آقای ظریف بود. به هر حال نباید ما موافقان و مخالفان یک طرح را متهم به پولشویی یا هر امر دیگری کنیم.

وی با اشاره به مصاحبه ظریف ادامه داده است: آقای ظریف وقتی در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حاضر شد آن مصاحبه را تکذیب کرد، با این مضمون که آن مصاحبه برای او نبوده یا اینکه دست در آن برده شده است. از آن مصاحبه برداشت می شد که آقای ظریف مخالفان FATF به پولشویی متهم کرده بود. آقای ظریف در جلسه کمیسیون جمله ای مشابه گفت و اعلام کرد من به آن صراحت نگفتم.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما به این قضیه معترض بودیم که وزیر امور خارجه نباید یک جریان بزرگ را در داخل کشور متهم به پولشویی کند. البته ما نیز همفکر او هستیم و قائلیم که پولشویی در کشور وجود دارد اما معتقدیم انتساب موضوع پولشویی به یک فرد یا جریان خاص خطا است.

وی افزود:لیدرهای اختلاس و زدوبندهای مالی و رانتخواری در کشور از هر جریان سیاسی که باشند باید دستان شان باید قطع شود. نه اینکه من به عنوان یک اصولگرا جریان اصلاح طلب را متهم کنم و آنها هم جریان اصولگرا را. بهتر بود آقای ظریف می گفت در کشور ما رگه های پولشویی وجود دارد و باید یک موجی درست شود و این رگه ها را بخشکاند.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی یادآور شد: ما طرح استیضاح را امضا کردیم تا از قدرت نظارتی خودمان استفاده کنیم اما با توجیهات و توضیحاتی که آقای ظریف در کمیسیون گفت و مصاحبه های مهمی که انجام داد، ما به این نتیجه رسیدیم که به همین مقدار بسنده کنیم و دیگر پیگیری موضوع را ادامه ندهیم.

وی درباره صحت اخبار فضای مجازی مبنی بر افغانی الاصل بودن یکی از امضاکنندگان طرح استیضاح ظریف اظهار کرد: من خبر ندارم و از این قضیه بی اطلاع هستم اما خود من اصالتا ملایری هستم و افغان نیستم.

اکثریت مجلس انقلابی نیست

حسینعلی حاجی دلیگانی درباره منتفی شدن استیضاح ظریف گفت: طرح استیضاح همچنان نصاب امضا را دارد و قرار است جلسه بعدی یکشنبه دو هفته آینده برگزار شود، ببینیم به چه جمع بندی می رسیم.

وی درباره علت انصراف برخی نمایندگان از پیگیری استیضاح ظریف با این استدلال که «قرار نبود طرح استیضاح تا آخر دنبال شود»، اظهار کرد: براساس آنچه اتفاق افتاد مطالب مان را جمع بندی کردیم بعد دیدیم که اگر بخواهیم در قالب سئوال مطرح کنیم، فرایندش خیلی طولانی خواهد شد و معلوم هم نیست که به نتیجه برسد بنابراین تصمیم گرفتیم به این صورت عمل کنیم، ضمن آنکه کوتاهی های گذشته وزارت خارجه نیز در متن این طرح لحاظ شود.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که آیا علت پس گرفتن امضاها، تنها ماندن استیضاح کنندگان و قطعی شدن پیروزی ظریف بود؟ توضیح داد: نمی دانم نمایندگانی که انصراف دادند، چه انگیزه ای داشتند چون با آنها صحبت نکردم. ما که استیضاح را نوشتیم دنبال نتیجه گیری هم بودیم ولی بالاخره مجلس است و همه به این قاعده تن دادیم که در چارچوب قانون اساسی و ایین نامه داخلی مجلس عمل کنیم.

وی درباره علت تنها ماندن استیضاح کنندگان در مجلس اظهار کرد: مجلس اکثریتش با رویکرد ما هماهنگ نیست، یعنی اکثریت موضع انقلابی ندارند و نگاه شان این است که با گذر زمان مسائل را حل کنند.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی درباره صحت اخبار فضای مجازی مبنی بر افغانی الاصل بودن یکی از امضاکنندگان طرح استیضاح ظریف گفت: قطعا دروغ است چون وقتی کسی می خواهد داخل مجلس بیاید باید ایرانی باشد و این مسئله دقیقا کنترل می شود.

وی در پاسخ به این سئوال که «شما نایب رئیس کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی بودید و اعلام کردید که این افراد تابعیت مضاعف خود را پنهان کردند، آیا نمی تواند یک نماینده که در جمع استیضاح کنندگان آقای ظریف است تابعیت دوگانه خود را پنهان کرده باشد؟» گفت: ممکن است.

حاجی دلیگانی در پاسخ به این سئوال که «به عنوان نایب رئیس کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی پیگیری می کنید که مشخص شود، کدام یک از ۲۵ نماینده امضاکننده طرح استیضاح ظریف افغانی الاصل است؟» گفت: چنین چیزی نشد است و چنین کسی را نداریم و تکذیب می کنیم اما اگر کسی اطلاعاتی دارد در اختیار ما و مجلس قرار دهد تا بررسی شود.

وی درباره انتساب داشتن تابعیت مضاعف به یکی از نمایندگان در فضای مجازی گفت: کاملا تکذیب می کنم.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۵۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم

رییس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌هایی که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «غلامرضا نوری قزلجه» با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیدا‌هایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است، اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخورد‌هایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.

دیگر خبرها

  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • محکومیت صبا آذرپیک با شکایت مجلس و برخی نمایندگان | جزئیات حکم
  • ببینید | بازدید نمایندگان مجلس دوازدهم از صدا و سیما
  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • گزارش تصویری | بازدید تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از معاونت سیما
  • بازدید نمایندگان مجلس دوازدهم از صدا و سیما
  • ببینید | درخواست معاون حقوقی رئیسی از نمایندگان مجلس آینده برای رفع مسائل اقتصادی!
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید