Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@21:01:09 GMT

مراحل و هزینه های نقل و انتقال سند ملکی

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۵۵۶۱

مراحل و هزینه های نقل و انتقال سند ملکی

پول‌نیوز - تسهیلات گیرندگان بانک مسکن در مقایسه با فروشنده ملک باید هزینه متفاوتی بابت ترهین سند نزد بانک و صدور سند تک برگ به دفتر اسناد رسمی پرداخت کنند.

به گزارش گروه بانک و بیمه پول‌نیوز، ابتدایی ترین مرحله نقل و انتقال سند ملکی، اخذ استعلام هایی است که هنگام نقل و انتقال باید اخذ شود. این مسوولیت بر عهده فروشنده ملک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با حضور در دفتر اسناد رسمی نامه ای بابت مراجعه به شهرداری یا بخشداری دریافت کرده و با این نامه به نهاد مذکور مراجعه می کند.

در این مرحله شهرداری بررسی می کند که ساختمان مورد معامله طبق مفاد پروانه صادره ساخته شده است یا خیر. اگر تطابق با پروانه وجود نداشته باشد فروشنده ناگزیر به پرداخت جریمه خواهد بود.

همچنین عوارض نوسازی برای ساختمان و زمین جزء هزینه انتقال سند است که باید توسط فروشنده به شهرداری پرداخته شود. فروشنده باید هزینه‌ای هم برای پسماند(جمع کردن زباله ها) بپردازد. پرداخت این هزینه ها در حالت عادی به صورت سالانه و در قالب صدور فیش عوارض نوسازی و پسماند از سوی مالکان صورت می گیرد، اما در زمان نقل و انتقالات ملکی باید این عوارض و احیانا بدهی های گذشته ملک در این سرفصل ها از سوی فروشنده تسویه شود تا دفتر اسناد رسمی وارد فاز بعدی انتقال سند شود.

علاوه بر این فروشنده باید استعلام اداره دارایی را نیز اخذ کند. برابر قانون اداره دارایی معادل ۴ درصد از ارزش منطقه ای ملک را تحت عنوان مالیات بر نقل و انتقال از فروشنده دریافت می کند؛ اما این رقم بر اساس قیمت نهایی معامله محاسبه نمی شود و طبق جداول قیمتی دارایی که با قیمت واقعی تفاوت دارد (پایین تر است)، منظور می شود.

به عنوان مثال اگر زمین مورد معامله متر مربعی 10 میلیون تومان قیمت گذاری شده، اداره دارایی رقمی کمتر از یک میلیون تومان را به عنوان قیمت منطقه ای در نظر می گیرد و ۴ درصد را بر مبنای این قیمت گذاری محاسبه می کند که در برابر ثمن معامله رقم ناچیزی است. افزون بر این اگر ملک مورد معامله قبلا در اجاره مستاجر بوده، اداره دارایی رقمی تحت عنوان مالیات بر اجاره نیز از فروشنده دریافت می کند.

پس از این مرحله استعلام ها تسلیم دفترخانه اسناد رسمی که نامه اولیه را صادر کرده بود می شود و مراحل نقل و انتقال با تنظیم اسناد مربوطه کلید خواهد خورد.

در نهایت هزینه دفترخانه (حق التحریر) باید پرداخت شود که به صورت مساوی بین خریدار و فروشنده تقسیم می‌شود. این هزینه بر اساس ارزش ملک متغیر بوده و حدودا بین 200 هزار تا 3 میلیون تومان است.
تسهیلات گیرندگان بانک مسکن باید علاوه بر حق التحریر دفترخانه، هزینه دیگری نیز بابت ترهین سند نزد بانک به دفترخانه بپردازند. افزون بر این کسانی که از تسهیلات زوجین استفاده می کنند و سند ملک به نام هر دوی آنها به صورت سه دانگ، سه دانگ یا اشکال دیگر منتقل می شود، هزینه دیگری نیز بابت صدور دو قطعه سند تک برگ باید بپردازند. این هزینه ها از سوی دفترخانه محاسبه و به خریداران اعلام می شود.

به طور متوسط باید رقمی بین یک تا ۳ میلیون تومان از بابت این هزینه های متفرقه از سوی زوجین تسهیلات گیرنده به دفترخانه پرداخت شود. البته هزینه نقل و انتقال رسمی ملک در دفاتر اسناد رسمی، نسبت مشخصی از ارزش آن ملک دارد که بر اساس تعرفه های مصوب، اعمال می شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروشنده تجهیزات تقلب در کنکور در فضای مجازی دستگیر شد

به گزارش خبرنگار مهر، سرگرد حسین سپه وند امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها، اظهار داشت: در جریان رصد و پایش فضای مجازی و اجرای طرح برخورد با فروش سوالات و تجهیزات تقلب در کنکور و امتحانات نهایی، کارشناسان پلیس فتا لرستان فردی را که اقدام به فروش ابزارهایی برای تقلب در امتحان به فروش می‌رساند را شناسایی و دستگیر کردند.

وی با بیان اینکه متهم پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی شد، افزود: این گونه افراد با انتشار آگهی در شبکه‌های مجازی و سایت‌های واسط خریدوفروش، اقدام به فروش سوالات و تجهیزات تقلب کنکور به قربانیان کرده و ضمن اینکه سعی می‌کنند نظم کنکور و عدالت برگزاری کنکور سالم بین داوطلبان را برهم بزنند، تنها به دنبال کلاهبرداری و کسب منفعت برای خود بوده و طبق تحقیقات به‌عمل‌آمده هیچ‌گونه دسترسی به سوالات کنکور و امتحانات نهایی ندارند و به‌هیچ‌عنوان نباید ادعای آن دراین‌خصوص را باور کرد.

رئیس پلیس فتا لرستان با بیان اینکه فروش هر گونه تجهیزات تقلب که عدالت و رقابت سالم بین داوطلبان امتحانی را به خطر بیندازد جرم است، گفت: کارشناسان پلیس فتا با بررسی‌های تخصصی و اقدامات فنی فروشنده این تجهیزات را در شهرستان خرم‌آباد شناسایی و پس از اخذ مجوزهای قضائی لازم، ایشان را در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر و به مقر انتظامی منتقل کردند.

سپهوند، تصریح کرد: خریدوفروش هرگونه تجهیزات برای تقلب در امتحانات کنکور جرم بوده و با متخلفان برابر با قانون برخورد قضائی صورت خواهد گرفت، همچنین شهروندان می‌توانند در صورت مواجه با این‌گونه جرایم در فضای مجازی با مرکز فوریت‌های پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس گرفته و کارشناسان ما در پلیس فتا را جهت برخورد قانونی با آنها در جریان بگذارند.

کد خبر 6087767

دیگر خبرها

  • بازاری‌ها فروشنده شدند؛ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان
  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • اسناد همکاری میان ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • قیمت آپارتمان در چیتگر چقدر است؟
  • فروشنده تجهیزات تقلب در کنکور در فضای مجازی دستگیر شد
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • سیاست عجیب منچستریونایتد و نیوکاسل در انتقال دن اشورث
  • هنگام خرید ورق آلومینیوم کامپوزیت به چه نکاتی توجه کنیم؟