Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@08:07:50 GMT

16 آذر نماد جنبش آزادی‌خواهی در ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۶۵۰۳

16 آذر نماد جنبش آزادی‌خواهی در ایران

تهران- ایرنا- جنبش‌های اجتماعی نشان دهنده عمق تلاش برای اصلاح شرایط براساس مجموعه‌ای از اعتراضات است. در میان جنبش‌های اجتماعی، حرکت‌های دانشجویی از اهمیت و معنای خاصی برخوردار است.

حامد روشن چشم قائم مقام دفتر سیاسی انجمن اسلامی مهندسان ایران در یادداشتی در روزنامه آرمان، نوشته است: به عبارتی بهتر، آرمان‌های اجتماعی و خواست‌های سیاسی در متنی از دانش و فعالیت صادقانه دانشجویان برای ساخت جامعه‌ای بهتر متبلور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جنبش‌های دانشجویی از زمان شکل‌گیری دانشگاه و نظام آموزشی دانشجو پرور پیشرو در تغییرات و نمایندگی کننده اراده اجتماعی بر اساس تغییر و اصلاح بوده است. روز 16آذر 1332 شمسی یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران است که فریاد دوباره مبارزه و آزادی اجتماعی را به گوش همگان رسانید. گرچه فضای سیاسی و اجتماعی سال‌های 1332 توام با نوعی پراکندگی و فراز و نشیب مبارزات در خصوص حاکمیت ملی بود، با این حال روز 16آذر همان سال بیانگر اتحاد وصف‌ناپذیر گروه‌های سیاسی ضد امپریالیسم و تجلی آن در قالب دانشگاه به‌عنوان بستر توسعه در ایران بود.

بر این اساس، روز 16آذر در چارچوب تاریخی خود نقطه عطفی در تقویت جنبش‌های دانشجویی به منظور ایجاد فصل جدیدی از مناسبات سیاسی بر محوریت، آزادی و استقلال ارزیابی می‌شود. شاید در نگاه نخست، این روز تداوم حضور گروه‌های سیاسی باشد، اما با نگاهی عمیق پدیدار کننده حضور جوانان آزادی‌خواه برای توسعه کشور و در عین حال نقش بی‌بدیل دانشگاه در تعالی و حرکت به سمت آزادی در ایران بود.

16آذر بیانگر تاریخی از مبارزات بی‌پایان جامعه ایران برای دستیابی به آرمان‌های انسانی، الهی و اجتماعی است و گسستی در سبک مبارزات و جنبش‌ها به شمار می‌رود که بیش از هر زمان دیگر بر آگاهی، علم و دانش برای مبارزه با موانع آزادی در ایران گام برداشت. از این روز، دانشگاه تنها محل تحصیل علم به‌شمار نمی‌رود، بلکه محلی برای تجلی آرمان‌های جامعه و چشم‌انداز توسعه کشور و تبیین موانع ساختاری این حرکت نیز محسوب می‌شود.

جنبش دانشجویی و مطالبه‌گری آنان حرکتی مستمر در ایران است که شاخص‌های اصلی آن به حوادث سال‌های 1332 و 16آذر بازمی‌گردد. رخدادی که بعدها تحلیل آن عمق آگاهی بخشی حرکت‌های دانشجویی را نمایان کرده و مقاومتی در برابر جریان اجبار کننده به منظور استیلا بر منابع و انسان‌ها به‌شمار می‌رود. اجباری که بیش از هر چیز انسان آزاد را هدف قرار داده و با پنهان کردن چهره خود اقدام به انباشت قدرت می‌کند. به عبارتی بهتر، جنبش‌های دانشجویی آشکار کننده چهره‌های رفتاری قدرت در تطمیع برای بازتولید شبکه‌ای خاص از مناسبات است که در برگیرنده از خود بیگانگی و غرق در معنای تولید شده امپریالیسم و قدرت است. بدین معنی که ساختارهای قدرت با تبیین مجموعه‌ای از روابط مستقر، شکل دهنده معنای رفتاری و سیاسی در جامعه برای بازتولید هرچه بیشتر ساختار هستند، ساختارهایی که نابرابری، بی‌عدالتی و در نهایت تسلط بر انسان‌ها را برای اهداف کوتاه مدت خود به‌کار می‌گیرند.

16آذر روز به لرزه در آوردن این ساختار و شکل دهنده تاریخ ترس قدرت از دانشگاه است. فرآیندی از آگاه‌سازی اجتماعی در برابر هرگونه استیلا بر انسان و جامعه است که با روشنگری و اهدای جان خود در برابر دژ قدرت ایستادگی می‌کند. در نتیجه 16 آذر و روز دانشجو آغاز راه بی‌پایان مبارزه با هرگونه آزادی‌ستیزی نیز به‌شمار می‌رود. لذا، تکریم این روز بازتولیدکننده پیکان‌های بی‌امان مبارزات اجتماعی و متجلی‌کننده اراده تحول‌خواهی و اصلاح هستند.

منبع: روزنامه آرمان،1397،9،17
گروه اطلاع رسانی**1893**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آرمان 16آذر روز دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۶۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پس از آمریکا؛ حالا دانشجویان دانشگاه‌های فرانسه در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به پاخواسته اند.
دانشگاه سوربن و ساینس پو یا همان دانشکده معروف علوم سیاسی پاریس به کانون جنبش ضدصهیونیستی دانشجویان فرانسه تبدیل شده اند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


دانشجویان دانشکده علوم سیاسی پاریس از شب گذشته و پس از بازداشت همکلاسی هایشان دست به اعتصاب زده و در حمایت از مردم غزه کلاس‌های خود را تعطیل و در مقابل دانشکده تجمع کردند.
دانشجویان فرانسوی با در دست داشتن پرچم فلسطین و عکس‌های دانشجویان بازداشتی ضمن حمایت از ملت فلسطین؛ با شعار " اسرائیل قاتل و جنایت کار، مکرون همدست و شریک" عملکرد دولت فرانسه را به شدت زیر سئوال بردند.
روز گذشته هم گروهی از دانشجویان حامی فلسطین در جلوی دانشگاه سوربن؛ محل سخنرانی مکرون درباره اروپا و چالش‌های پیش روی آن؛ تجمع کردند که به گفته برخی رسانه‌ها تعداد زیادی از آنها بازداشت شدند.
هنوز پلیس آمار دقیق دانشجویان بازداشت شده در فرانسه را اعلام نکرده است.

دیگر خبرها

  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • انتقاد شدیدالحن از حکم اعدام توماج | کسانی عمدا حیثیت نظام را بر باد می‌دهند؟
  • ظرفیت های مردمی در اجرای طرح نماد بکارگیری شود
  • سکوت جامعه آرامش قبل از طوفان است /حکومت پس از جنبش مهسا به رویه سابق برگشت / زندگی گراها فاقد توانمندی برای ایجاد سامانه های جدید قدرت هستند
  • بانوان نماد خودباوری و مسوولیت پذیری در جامعه هستند
  • انتقاد معاون استاندار از آپارتمان‌سازی در قم
  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • بانوان نماد خودباوری و مسؤولیت پذیری در جامعه
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید