Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مصوبه پیمان سپاری ارزی که از سوی دولت برای بازگشت ارز صادرکنندگان صادر شده اکنون به چالشی بین بخش خصوصی و دولت تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، بازگشت ارز حاصل از صادرات به چالشی بین بخش خصوصی و دولت منجر شده است و حتی پس از برگزاری جلسات و بخشنامه جدید هم رضایت بخش خصوصی را جلب نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت تاکید دارد در شرایط خاص فعلی صادرکنندگان باید ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی داخل کشور برگردانند اما، در این بین معتقد است که برخی از صادرکنندگان از این کار شانه خالی می‌کنند بنابراین تصمیم به صدور بخشنامه پیمان سپاری ارزی گرفت تا بتوانند صادرکنندگان را مجاب کند که ارز حاصل را برگردانند و برای بازگرداندن ارز مورد نظر برای هر کدام از کالا‌ها زمان‌های خاصی را مشخص کرد امری که به مذاق صادرکنندگان خوش نیامد و مورد اعتراض قرار گرفت.

صادرکنندگان معتقدند پیمان سپاری ارزی مانعی برای صادرات است و تبعات منفی این بخشنامه در گذشته خود را نشان داده است و بر صادرات کشور تاثیر منفی می‌گذارد و حتی اتحادیه‌های صادرکننده کالای غیرنفتی بخش خصوصی کشور در نامه‌ای به رئیس جمهوری، مصوبه بانک مرکزی در مورد پیمان سپاری ارزی را «مغایر با ماده ۱۳ قانون مقررات واردات و صادرات» دانستند که «موجب نابسامانی و آشفتگی در بخش صادرات می‌شود» و خواهان لغو این مصوبه شدند.

اما دولت زیربار لغو این مصوبه نرفت و بر اجرای آن پافشاری کرد هر چند که بر اساس گفته مسئولان این بخشنامه هم نتوانسته برخی از صادرکنندگان را ترغیب به بازگشت ارز کند.

به گفته محمدرضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت از ۲۷ میلیارد دلار صادرات کالا‌های کشور در سال جاری فقط هفت میلیارد دلار برگشت خورده و این نشان می‌دهد برخی صادرکنندگان ارز‌ها را بر نمی‌گردانند.

با تمام این موارد اما، گلایه صادرکنندگان نتیجه داد و بانک مرکزی تصمیم گرفت با برگزاری جلسه‌ای صحبت‌های بخش خصوصی در این زمینه را بشنود و به اصلاح بخشناممه پیمان سپاری بپردازد.

با گذشت چند رو از برگزاری جلسه با بخش خصوصی، بخشنامه جدید پیمان سپاری ارزی از سوی بانک مرکزی صادر و برای بازگشت ارز حاصل از صادرات شرایط جدیدی تعیین شد تا موجب رفع دغدغه‌های صادرکنندگان را فراهم کند اما، این بخشنامه نیز موجب اعتراض بخش خصوصی شد.

آن‌ها معتقد بودند این بخشنامه در ظاهر برای ارزآوری بیشتر است، اما به افزایش بیکاری منجر خواهد شد تا ارزآوری بیشتربه دلیل اینکه صادرات دچار چالش و اختلال می‌شود.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این باره گفته بود: این بخشنامه مشکلات زیادی را برای صادرکنندگان ایجاد کرده و حتی در اجرا نیز با مشکلاتی مواجه است و باید اصلاحاتی بر روی آن انجام شود.

اما در این بین فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد معتقد است: بخشنامه جدید با مشورت بخش خصوصی گرفته شده و تغییر مکرر بخشنامه‌ها موجب بی ثباتی می‌شود امری که با گفته فعالان بخش خصوص در این زمینه مغایر است.

به گفته سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی توافقی میان صادرکنندگان و بانک مرکزی صورت نگرفت و تنها نظرات دو طرف منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری میزان باید دید سرانجام پیمان سپاری ارزی به کجا خواهد رسید موضوعی که هر دو طرف دعوا خود را برای لغو و اجرای آن محق می‌دانند و تبدیل به چالشی بین دولت و بخش خصوصی شده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پیمان سپاری صادرات بانک مرکزی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۶۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اقتصاد: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است

وزیر اقتصاد با اشاره به عزم جدی دولت برای واگذاری دو تیم پرسپولیس و استقلال، عنوان کرد این مسیر ادامه پیدا می کند و در اینده ای نردیک یک معدن و همچنین پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس عرضه خواهند شد.

طرفداری | سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد، در آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی صحبت هایی را انجام داد. 

سید احسان خاندوزی با اشاره به عزم جدی دولت برای واگذاری این دو تیم از همان ابتدای اغاز بکار گفت:

همکاری ملی و همیاری ملی رمز غلبه بر موانع غیر قابل حل است. روح همدلی که در فضای ورزش ایران است سرایت کرد و خودش را در دل یک اقدام سیاستی و یک تدبیر ملی نشان داد و اتفاق به ظاهر ناشدنی 20 سال گذشته امروز تحقق یافته است.

وی ادامه داد:

در موضوع انتقال پرسپولیس و استقلال خیلی ها به دولت میگفتند که این حرف ها نشدنی هستند و دولت ها در ایران اراده واگذاری این دو تیم را ندارند. اما امروز در اردیبهشت 1403 با یک همت جمعی این امر محقق شد.

خاندوزی گفت:

در پروژه های مختلف شما شاهد این موضوع بودید که دولت سیزدهم دولت خاتمه ی پروژه های نیمه تمام است و امروز هم این اتفاق افتاد. اما 4 موضوع است که باید به ان اشاره شود:
1- در اصل مشارکت طلبیدن مردم و بخش غیر دولتی اراده ی جدی وجود دارد. در اسفند 1400 موضوع بورسی شدن این دو باشگاه و افرایش سرمایه ان ها و مشارکت چند صد هزار نفری مردم برای در اختیار گرفتن سهم 10 درصدی دو باشگاه که خروجی ان شفافیت در عملکرد است، گام اول دولت برای خصوصی سازی بود. در همین راستا مذاکرات مفصلی با وزارت نفت و وزارت صمت صورت گرفته تا پالایشگاه بزرگ ستاره خلیج فارس و همچنین برخی از پروژه های جذاب معدنی کشور را  
2- اهلیت و تخصص نکته دیگری است که تاکید داریم تا واگذاری مبتنی بر آن صورت گیرد. یکی از نکاتی که در دولت سیزدهم واگذاری چندان زیادی نداشته ایم، دقت بر اهلیت و تخصص خریداران و چشم انداز بلند مدت برای این واگذاری ها را داشته باشیم.
3- چشم انداز منابع پایدار درامدی این دوباشگاه نکته سوم است. ما همچنان کمک ورزش خواهیم بود چه از طریق پیگیری حق پخش و …..
4- ما به دنبال این هستیم که از ظرفیت مدیریتی بخش های غیر دولتی، برای مدیریت این باشگاه ها استفاده کنیم تا این موضوع ارام ارام به سایر بخش ها سرایت پیدا کند.

از دست ندهید ????????????????????????

افتضاح تاریخی و رکورد بی‌سابقه چلسی در لیگ برتر دل هوادار کودک چلسی شکست؛ قرار بود بجنگید! سرمربی پاری سن ژرمن قول چهارگانه داد! حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی + عکس

دیگر خبرها

  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است
  • رفع ابهامات حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب قراردادها
  • عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • وزیر اقتصاد: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • خاندوزی: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • قیمت زعفران نجومی شد
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • دولت، پرسپولیس و استقلال را از این جیب به آن جیب کرد؛ خصوصی بازی!