Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@05:32:54 GMT

با عوارض مصرف زياد دارچين آشنا شويد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۷۰۲۹

با عوارض مصرف زياد دارچين آشنا شويد

خبرگزاري آريا -
بعضي از افراد با مصرف زياد دارچين دچار زخم‌هاي دهاني مي‌شوند
دارچين، گياهي است که از پوسته‌ي دروني درخت دارچين تهيه مي‌شود. دارچين ادويه‌اي مشهور در تمام دنياست که فوايد زيادي براي سلامتي دارد، مانند کاهش ريسک ديابت، سرطان و بيماري قلبي. دو نوع دارچين وجود دارد:
کاسيا: که به آن دارچين معمولي مي‌گويند و نوعي است که بيشتر مردم از آن استفاده مي‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سيلان: که به آن دارچين واقعي مي‌گويند و طعمي سبُک‌تر داشته و تلخي‌اش نيز کمتر است.
دارچين کاسيا، بيشتر در فروشگاه‌ها يافت مي‌شود و نسبت به دارچين سيلان، بسيار ارزان‌تر است. مصرف دارچين کاسيا در مقادير کم خطري ندارد اما مصرف زياد آن مي‌تواند مشکلاتي براي سلامتي ايجاد کند، زيرا حاوي مقادير زيادي از ترکيبي به نام کومارين است.
پژوهش‌ها نشان داده که خوردن زياد کومارين مي‌تواند به کبد آسيب زده و ريسک سرطان را بالا ببرد. ضمنا، مصرف زياد دارچين کاسيا، عوارض جانبي ديگري نيز دارد که در اين مطلب، به 6 مورد آن اشاره مي‌کنيم.
عوارض مصرف زياد دارچين
1. آسيب کبد
کاسيا يا همان دارچين معمولي، منبع قابل توجهي از کومارين است. اين نوع دارچين تقريبا حاوي 5 ميلي گرم کومارين در هر قاشق چايخوري است، در حاليکه دارچين سيلان تنها ردي از کومارين دارد. ميزان مجاز توصيه شده روزانه براي مصرف کومارين، تنها 0.1 ميلي گرم به ازاي هر کيلوگرم از وزن بدن است. يعني شما مي‌توانيد در طول روز، فقط نصف يک قاشق چايخوري دارچين کاسيا مصرف کنيد. متاسفانه مطالعات زيادي نشان داده‌اند که خوردن زياد کومارين مي‌تواند کبد را سمي کرده و به آن آسيب بزند. مثلا گزارش شده که يک زن 73 ساله، تنها با يک هفته مصرف مکمل دارچين، دچار آسيب کبدي شده بود. البته اين شامل مکمل دارچين مي‌شود که دوز زيادي از کومارين را داراست.
2. ريسک سرطان
مطالعاتي که روي حيوانات انجام شده نشان مي‌دهد خوردن زياد کومارين که به وفور در دارچين کاسيا وجود دارد مي‌تواند ريسک انواع خاصي از سرطان را افزايش بدهد. مثلا، آزمايش روي جوندگان نشان داد که خوردن زياد کومارين باعث رشد تومورهاي سرطاني در ريه، کبد و کليه‌ها شده بود.
شيوه‌اي که کورمارين تورمورها را تغذيه مي‌کند هنوز مشخص نيست. اما بعضي از دانشمندان باور دارند کومارين مي‌تواند به طور مداوم به يک سري از ارگان‌هاي بدن آسيب بزند و به مرور زمان اين آسيب مي‌تواند سلول‌هاي سالم را با سلول‌هاي سرطاني جايگزين کند.
3. زخم دهان
بعضي از افراد با مصرف زياد دارچين دچار زخم‌هاي دهاني مي‌شوند. دارچين حاوي سينامالدهيد است که ترکيبي است که مي‌تواند در صورت مصرف زياد، واکنش آلرژيک ايجاد کند. ظاهرا مقادير کم اين ادويه چنين واکنشي را در بر ندارد چون بزاق دهان مانع تماس طولاني مدت اين مواد شيميايي با دهان مي‌شود. ساير واکنش‌هاي آلرژيک نسبت به سينامالدهيد شامل التهاب زبان يا لثه، احساس سوزش يا خارش و لکه‌هاي سفيد رنگ در دهان مي‌شود.
هر چند اني علائم خطرناک نيستند اما موجب ناراحتي مي‌شوند. فراموش نکنيد تنها کساني دچار زخم دهان ناشي از سينامالدهيد مي‌شوند که به آن آلرژي داشته باشند. البته به نظر مي‌رسد زخم دهاني بيشتر کساني را دچار مي‌کند که به مقدار زياد از روغن دارچين استفاده مي‌کنند يا مدام آدامس‌هاي دارچيني مي‌جوند، چون اين محصولات داراي سينامالدهيد بيشتري هستند.
4. پايين آوردن قند خون
قند خون بالاي مزمن شده، مشکلي براي سلامتي است که اگر درمان نشود مي‌تواند منجر به ديابت، بيماري قلبي و بسياري از بيماري‌هاي ديگر شود. دارچين به دليل توانايي‌اش براي کاهش قند خون نيز شهرت دارد.
مطالعات دريافته‌اند اين ادويه مي‌تواند تاثيرات انسولين را تقليد کند. هر چند خوردن کمي دارچين، قند خون‌تان را پايين مي‌آورد اما مصرف زياد آن مي‌تواند کاهش زيادي در قند خون ايجاد کند، که به اين وضعيت، هيپو گليسمي يا افت قند خون مي‌گويند که عوارضي چون ضعف و خستگي، احساس گيجي و احتمالا غش کردن دارد. افرادي که در معرض افت قند خون هستند و براي اين بيماري دارو مصرف مي‌کنند بايد در مصرف دارچين احتياط کنند زيرا دارچين مي‌تواند اثرات داور را بيشتر کرده و موجب افت بيش از حد قند خون شود.

مصرف زياد دارچين در يک وعده مي‌تواند مشکلات تنفسي ايجاد کند
5. مشکلات تنفسي
مصرف زياد دارچين در يک وعده مي‌تواند مشکلات تنفسي ايجاد کند. دليلش هم اين است که اين ادويه، بافت ريزي دارد که ممکن است به راحتي وارد بيني شود. تنفس تصادفي دارچين مي‌تواند موجب سرفه، احتقان و تنگي نفس شود. همچنين سينامالدهيد دارچين، محرکي براي گلو بوده و مي‌تواند موجب بروز مشکلات تنفسي شود. افرادي که مبتلا به آسم يا ساير بيماري‌هايي هستند که سيستم تنفسي‌شان را تحت تاثير قرار مي‌دهد بايد خيلي مراقب باشند تا اشتباها دارچين را تنفس نکنند چون اين افراد بيشتر در معرض مشکلات تنفسي هستند.
6.احتمال تداخل دارويي
خوردن مقدار کمي دارچين معمولا تداخلي با بيشتر داروها ايجاد نمي‌کند. اما اگر بابت ديابت، بيماري قلبي يا کبدي دارو مصرف مي‌کنيد، دارچين زياد مي‌تواند مشکل ساز باشد. زيرا دارچين با اين داروها تداخل پيدا کرده و تاثيرات يا عوارض جانبي آنها را تشديد مي‌کند.
مثلا دارچين کاسيا حاوي کومارين زيادي است که مي‌تواند کبد را سمي کرده و به آن آسيب بزند. اگر داروهايي مصرف مي‌کنيد که کبدتان را تحت تاثير قرار مي‌دهد، مثلاپاراستامول، استامينوفن و استاتين‌ها، مصرف زياد دارچين مي‌تواند ريسک آسيب کبدي را افزايش بدهد. همچنين دارچين ممکن است به کاهش قند خون کمک کند، بنابراين اگر داروي ديابت مصرف مي‌کنيد اين ادويه مي‌تواند اثر آن را بيشتر کرده و موجب افت زيادي قند خون شود.
از آنجاييکه اين روزها دارچين شهرت زيادي پيدا کرده، خيلي از افراد در تلاش براي مصرف بيشتر اين ادويه، مقدار زيادي از آن را بصورت خشک مصرف مي‌کنند. اين چالش شامل خوردن يک قاشق چايخوري دارچين پودر شده در عرض کمتر از يک دقيقه و بدون نوشيدن آب مي‌شود.
شايد بي‌خطر به نظر برسد اما واقعا کار خطرناکي است! خوردن دارچين خشک مي‌تواند گلو و ريه‌ها را تحريک کند. همچنين ممکن است باعث آسيب دائمي به ريه‌ها شود. چون ريه نمي‌تواند فيبرهاي اين ادويه را تجزيه کند و در نتيجه در ريه تجمع کرده و باعث التهاب آن مي‌شود که به آن پنومونيا يا سينه پهلو مي‌گويند. اگر پنومونيا درمان نشده بماند، ريه‌ها براي هميشه زخم شده و احتمالا از کار مي‌‌افتند.
منبع: bartarinha.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۷۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خسته‌ترین انسان کره زمین آشنا شوید (فیلم)



منبع: پیج ravifactig

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دقت باور نکردنی این ربات در عمل جراحی (فیلم) شبیه سازی گرافیکی ساختمان چشم انسان (فیلم) توانایی تشخیص خیر و شر ذاتی انسان تا چه حد است؟ (فیلم)

دیگر خبرها

  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • با خسته‌ترین انسان کره زمین آشنا شوید (فیلم)
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین