Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تقریب، رضا رحمانی‌ در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه امروزه در تحریم باید باور کنیم که با جنگ اقتصادی شدید مواجه هستیم، اظهار داشت: امروز در تهاجم قرار داریم و باید در برابر این جنگ، مانند دفاع مقدس عمل کرده و هرکس هر اقدامی بلد است انجام دهد تا مشکلات برطرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تاکید بر اینکه اولویت برنامه وزارت صنعت، تامین مواد اولیه واحدها‌ست، افزود: در تولید داخلی اساسا مشکل جدی تامین مواد اولیه اصلی که عبارت است از مواد پتروشیمی، فولاد، مس، آلومینیوم و... است که چند‌ هزار واحد از این مواد اولیه استفاده می‌کنند که 2 برابر مصرف کشور تولید داریم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اگر مشکلی هست در مدیریت و نحوه توزیع مشکل داریم که باید اصلاح شود ابراز داشت: غیر از رفتار دولت، باید علما نیز برخی موضوعات را در جامعه در حوزه «انصاف» و... با کار فرهنگی مورد توجه قرار داده و تبیین کنند.

وی افزود: تامین مواد اولیه خارجی هم بعد از تامین کالاهای اساسی در اولویت قرار دارد و ارز اختصاص می‌یابد، در مناطق آزاد هم مواد اولیه بدون ثبت سفارش وارد می‌کنند و از ظرفیت استان‌های مرزی استفاده می‌کنیم؛ امروزه باید در شرایط جنگ اقتصادی هر کس هر اقدامی در امکان دارد، مانند دفاع مقدس انجام دهد. 

رحمانی با بیان نمونه‌ای از حل مشکلات صنایع در کشور در شرایط فوق‌العاده‌ خاطر نشان کرد: در اراک همواره دچار بحران بودند و مشکل صنعتی زیادی داشتند که با اقدامات ویژه، تعدادی از اقدامات کارخانجات در حال تعطیلی را بازگرداندیم و هپکو و آذرآب نجات یافتند.

وی سه مرحله مقابله با تحریم را برشمرد و گفت: مرحله اول هجمه اقتصادی را در «خروج از برجام» و مرحله «13 آبان»،  را با هزینه اما با موفقیت پشت سر گذاشتیم که مرحله سوم از کار انداختن چرخ تولید است. در این موقعیت ویژه نباید منتظر بخشنامه بود و هر کس هرجایی هست مانند دفاع مقدس کار کند و اوضاع را مدیریت کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت مشکلات داخلی در مدیریت را بی‌ربط به تحریم دانست و گفت: سرعت عمل در کار و برخی موضوعات مدیریتی ربطی به تحریم ندارد و با تفویض اختیارات وزیر صنعت به استان‌ها سعی کردیم این شرایط ویژه را در استان‌ها مدیریت کنیم.

وی افزود: در حوزه ثبت سفارش، متقاضیان به دفاتر وزارتخانه می‌آیند و طبیعی است که طول می‌کشد، این موضوع را به استان‌ها تفویض کردیم ولی هنوز عملیاتی نشده است، لذا دستور دادم تا ظهر امروز دلیل اینکه تفویض اختیارات در استان‌هایی که راه نیفتاده را پیدا کنند و ثبت سفارش را در استان‌ها راه‌اندازی کنیم.

رحمانی در ادامه به دیدار با مقام معظم رهبری اشاره کرد که ایشان بر حمایت از کالای ایرانی تاکید داشتند تصریح کرد: دغدغه جدی مقام معظم رهبری تولید داخلی و حفظ آن است که تاثیر زیادی در بازار دارد.

این مقام ارشد دولت ادامه داد: امروز باید واحدها را یک به یک بررسی کنیم چرا که برخی از مشکلات را با روال عادی نمی‌توان حل کرد. برخی بدهی مالیاتی دارند که نمی‌توانند مواد اولیه وارد کنند. در شرایط اقتصادی فعلی نباید مانند عادی رفتار کنیم. اگر قانونی داریم که تسهیل‌گر نیست، در جلسه سران قوا مجوز می‌گیریم و حل می‌شود بنابراین در بالا شرایط فراهم است و باید این موضوع را به بدنه انتقال دهیم.

وی به مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: این موضوع در شرایط جنگ اقتصادی باید به دغدغه بانک‌ها تبدیل شود. خود بانک‌ها در همه ایران باید منابع و مصارف خود را بالانس کنند و نقدینگی لازم را تامین نمایند. به همه استانداران گفته‌ام که به بانک‌ها این موضوع را تکلیف کنید، هر بانکی به تکالیف عمل نکرد استاندار می‌تواند برخورد کند چراکه در شرایط عادی، بدهی مالیاتی، چک برگشتی و... مانع استفاده از ظرفیت بانک‌هاست اما با دستور ویژه باید این موانع برداشته شود.

وزیر صنعت با تاکید بر اینکه در حمایت تمام قد از واحدها، ملاحظه فروش و بازار داریم خاطر نشان کرد: واحدهایی که مشکل بازار ندارند، باید کمک کنیم در شرایط اقتصادی فعلی به حداکثر ظرفیت برسند، چراکه اگر شش ماهه پیش رو را با موفقیت طی کنیم، در این جنگ اقتصادی دشمن را با شکست جدی مواجه می‌کنیم.

رحمانی افزود: معتقدم اگر مشکلات استان‌های پیشرو صنعتی را حل کنیم، بقیه استان‌ها حل می‌شود. در این شرایط هم به مدیران استان‌ها اعلام کردم که هر تصمیمی لازم باشد، برای جلوگیری از تعطیلی واحدها انجام دهند وگرنه مسئول مستقیم تعطیلی کارخانجات مدیران کل صنعت، معدن و تجارت استان‌ها است.

وی با اشاره به توان بالای تبریز در حوزه های صنعتی، گفت: لشکر عاشورا در جبهه‌ها در خط مقدم کارها بود امروز هم تبریز در خط مقدم است و باید برای علاوه بر خود به سایر استان‌ها در حوزه اقتصادی کمک کند. کاملا باور دارم که مشکلات کشور قابل حل است، لذا راهی می‌یابیم و مشکلات را حل می‌کنیم.

این مقام ارشد دولت دوازدهم با تاکید بر اینکه از امروز تا حداقل شش ماه باید شرایط را در شرایط جنگ اقتصادی لحاظ کنیم تا تولید را حفظ کنیم، ادامه داد: تولید برای ما مهم است و این هدف را نباید گم کنیم و از برخی قوانین در صورت نیاز اجازه عدول می‌دهیم.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۷۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،محمدصادق معتمدیان در این جلسه با بیان اینکه سفر‌های استانی ریاست محترم جمهوری موجب تحول و شتاب بخشیدن به روند توسعه و آبادانی مناطق مختلف کشور شده، افزود: در سفر ریاست محترم جمهوری به آذربایجان‌غربی، ۵۰ هزار میلیارد تومان مصوبه در حوزه‌های عمرانی و اقتصادی مصوب شد که اتمام بسیاری از پروژه‌های عمرانی استان را به دنبال داشت.

محمدصادق معتمدیان ادامه داد: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ۵ هزار پروژه نیمه تمام مختلف عمرانی در استان به بهره‌برداری برداری رسیده و این مسئله موجب رضایت مندی اقشار مختلف مردم شده است. 

وی در ادامه حضور میدانی در مناطق مختلف آذربایجان غربی و بررسی مسائل و مشکلات مردم از نزدیک را از جمله اولویت‌ها و برنامه‌های استان عنوان کرده و اظهار داشت: علیرغم انباشت بسیاری از مشکلات از سال‌های گذشته، با تمام توان در مسیر رفع این مشکلات گام بر می‌داریم.

استاندار آذربایجان غربی همچنین با ارائه گزارشی از روند برگزاری طرح یکشنبه‌های حمایت از تولید در استان، خاطرنشان کرد: در بازدید‌های هفتگی از واحد‌های تولیدی و همچنین با برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و بررسی مسائل و مشکلات واحد‌های تولیدی و فعالان اقتصادی، از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۳۰۰ واحد راکد و نیمه راکد به چرخه تولید بازگشته است. 

معتمدیان همچنین با اشاره به برخی از مشکلات در پرداخت تسهیلات بانکی به فعالان اقتصادی استان مصوب سفر ریاست جمهوری، خواستار پیگیری و رفع این موانع از طریق هیات دولت شد.

وی در پایان از همراهی دستگاه قضایی استان با مجموعه دولت در آذربایجان غربی در راستای رفع مسائل و مشکلات مردم در بخش‌های مختلف، قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • خودکفایی صنعت داروسازی با ورود به تولید مواد اولیه دارویی
  • آثار تولید مواد اولیه دارویی در خودکفایی صنعت داروسازی
  • اجرایی شدن بیش از ۷۰ درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید در استان بوشهر
  • توسعه طرح‌های اقتصادی نیازمند حل مشکلات زیرساختی است
  • مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر
  • مقایسه ابرقدرت های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر (+ اینفوگرافی)
  • فاز توسعه کارخانه سیمان دشتروم در اولویت تیم اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • منشا بخشی از مشکلات تولید خارج از وزارت صنعت است
  • «جهش تولید» باطل السحر مشکلات اقتصادی است
  • برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان