Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@04:51:41 GMT

مهاجرت بیش از ۷۰۰۰۰۰ افغانستانی از ایران

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۸۶۴۶

مهاجرت بیش از ۷۰۰۰۰۰ افغانستانی از ایران


فرارو- تقاضا برای نیروی کار افغانستانی در بخش غیر رسمی اقتصاد ایران به طرز چشمگیری پایین آمده و تحریم‌های آمریکا علیه ایران هم شرایط زندگی مهاجران افغانستانی در ایران را دشوار کرده است. به همین دلیل آن‌ها به طور دواطلبانه ایران را ترک می‌کنند.
به گزارش فرارو به نقل از عرب‌نیوز، اوایل سال جاری، علیرضا ابتدا گله باقی‌مانده‌اش را که از خشکسالی شدید در استان بادغیس در غرب افغانستان جان سالم به در برده بود، فروخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پول‌هایش بزودی تمام شد و او مجبور شد خانواده‌اش را به استان مجاور هرات منتقل کند.
مانند بسیاری از مردم که از خشکسالی فرار کرده بودند، او برای چند هفته در هرات بیکار ماند. خشکالی باعت مهاجرت جمعی مردم شده و برخی از آن‌ها را مجبور کرده که دختران خود را شوهر دهند یا حتی آن‌ها را بفروشند. رضا که نجار جوان و ماهری بود، قطعا نمی‌خواست ببیند که دو کودکش در هرات از بین بروند. قبل از اینکه پول‌هایش کاملا تمام کند، او باید راهی برای زنده ماندن پیدا می‌کرد.
رضا که به مقدار حقوق خوب در ایران امیدوار شده بود، به هزاران افغانستانی پیوست که روزانه برای کار یا اقامت به طور غیرقانونی از مرز به ایران عبور می‌کنند.
در ایران، اما، شانس با رضا یار نبود. زیرا که فقط چند ماه پس از تصمیم او، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در ماه می، واشنگتن را از توافق هسته‌ای خارج کرد و در چند مرحله، تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرد. تحریم‌ها، باعث سقوط چشمگیر ارزش پول ایران شد و حقوق‌هایی که افرادی مانند رضا می‌گرفتند، کافی نبود. رضا به طور تلفنی از هرات به عرب‌نیوز گفت: «آنجا (ایران) هم، به دلیل افول اقتصاد ایران، اوضاع به شکل فزاینده‌ای سخت می‌شد. با درآمدهایم نمی‌توانستم هزینه‌های روزمره خانواده‌ام را تامین کنم و چند هفته پیش تصمیم گرفتم برگردم.»
رضا قصد دارد یا به استان شمالی مزار شریف برود و در آنجا یک کارگاه نجاری کوچک باز کند. یا اینکه در هرات مستقر شود. او هنوز تصمیمی نگرفته است. او گفته، برخلاف گذشته که تهران مهاجران غیرقانونی در ایران را اخراج می‌کرد، افغانستانی‌ها خودشان به دلیل تاثیر تحریم‌ها به طور داوطلبانه به کشورشان بازمی‌گردند. او گفت: «تحریم‌ها بر زندگی بسیاری از مردم - کارگران ماهر، قاچاقچیان و کارگران عادی- به یک اندازه اثر گذاشته است.»
بنا به گفته ساکنان هرات، افغانستانی‌ها برای دریافت ویزا جهت سفر به ایران، دیگر در برابر اماکن دیپلماتیک آن کشور صف تشکیل نمی‌دهند. به دلیل جنگ، چند میلیون افغانستانی برای چند دهه در ایران زندگی کرده‌اند.
از ایران به عنوان نقطه ترانزیت عبور افغانستانی‌هایی که تلاش می‌کنند از طریق ترکیه به اروپا برسند، استفاده شده است.
سازمان بین المللی مهاجرت گفته از آغاز سال جاری، ۷۰۰۰۰۰ هزار افغانستانی ثبت‌نشده به کشورشان بازگشته‌اند. این سازمان در این هفته طی بیانیه‌ای گفت: «بازگشت (مهاجران) ثبت‌نشده از ایران در سال‌های گذشته شاهد افزایش گسترده‌ای بود که عمدتا از مسائل اقتصادی و سیاسی در ایران، از جمله سقوط زیاد ارزش پول، ناشی می‌شود.»
سازمان مزبور، گفته از آنجا که افغانستانی‌ها در بخش غیر رسمی اقتصاد ایران کار می‌کنند، تقاضا برای این نوع کار به شکل موثری کمتر شده است.
برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از سقوط ارزش پول ایران، بسیاری از افغانستانی‌ها، به کشورشان بازگشته یا تلاش می‌کنند از طریق ترکیه به اروپا بروند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مهاجران افغانستانی افغانستانی ها در ایران سقوط ارزش پول سازمان بین المللی مهاجرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۸۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه اعلام کرد که ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی به دلیل به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشر توسط ایران تحریم شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد 4 و 5 قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد: 

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند: 

1. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛ 

2. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های 155 میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛ 

3. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛ 

4. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛ 

5. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛ 

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

1. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

2. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

3. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

4. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

5. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

6. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

7. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛ 

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیلکنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • کریدور ریلی خواف هرات گرفتار تحریم‌ های داخلی است
  • سفارت ایران حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را محکوم کرد