Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@17:00:02 GMT

◄ دلیل تاخیر در تولید ریل ملی چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۸۸۴۴

◄ دلیل تاخیر در تولید ریل ملی چه بود؟

تین‌نیوز | 

یکی از خبرگزاری‌های حوزه حمل‌ونقل، روز پنجم آذرماه امسال گزارشی با عنوان «تعلل راه‌آهن از دریافت 2هزار تن ریل ملی» را روی خروجی سایت خود قرار داد.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، به‌رغم بررسی‌های عدیده‌ای که در مورد درجه مرغوبیت و نحوه و میزان تولید ریل ملی پیش از این در پایگاه خبری تین‌نیوز و سایر خبرگزاری‌ها صورت گرفته بود، در این گزارش گفته شده است که شرکت راه‌آهن باوجود توافق و تاییدیه‌های قبلی، از دریافت 2هزار تن ریل تولیدی ذوب‌آهن اصفهان امتناع و علت را عدم نظارت بازرسان بر نحوه تولید ریل‌ها عنوان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست وزارت راه‌وشهرسازی دو سال قبل، قراردادی برای واردات ریل از هند امضا کرده بود که با تایید ریل‌های تولیدی در شرکت ذوب آهن این قرارداد عملا لغو شد. از آن زمان تاکنون بحث‌های بسیاری پیرامون تولید ریل ملی بین شرکت ذوب آهن و شرکت راه‌آهن در گرفته است.

معاون فروش ذوب‌آهن اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ما می‌گوید: ما نخست موفق به تولید ریل U33 شدیم و سپس بر اساس نیاز کشور موفق به تولید ریل UIC60 نیز شدیم.

احسان دشتیانه افزود: تولید این نوع ریل پس از انجام آزمایش‌های بسیار در طول یک سال و نیم گذشته، به تولید انبوه رسیده است و در صورت تامین مالی قرار است این نوع ریل در تیراژ بالا تولید شود.

یک کارشناس حمل‌ونقل نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما دلیل اصلی تعلل تولید ریل به‌رغم تلاش‌هایی که راه‌آهن برای تسهیل پروسه تامین داخلی ریل انجام داده است را عدم تمکن مالی این شرکت برای تامین شمش موردنیاز برای تولید ریل دانست و ریل‌هایی وارداتی قبلی از کشور هند را نیز فاقد کیفیت مطلوب عنوان کرد.

این کارشناس صنعت ریلی افزود: باید شرایط همکاری دو شرکت راه‌آهن و ذوب آهن برای تولید انبوه ریل تا سقف فعلیِ 40 هزار تن ریل UIC60- با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور در عرصه بین‌الملل- فراهم شود.

این در حالی است که معاون فنی و زیربنایی شرکت راه‌آهن پیش از این نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تین‌نیوز اعلام کرده بود که راه‌آهن آمادگی خرید ریل‌های تولید شده در شرکت ذوب‌آهن را دارد.

مازیار یزدانی اضافه کرد: ریل‌های UIC60 به تایید شرکت راه‌آهن رسیده و در هر مرحله از مراحل تولید نیز بررسی‌های کیفی برابر با استانداردهای UIC روی آنها صورت می‌گیرد.

حالا پس از این بحث‌ و بررسی‌ها، شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران پاسخ خبرگزاری‌ای که ادعای عدم تایید تولیدات ریل ملی توسط این شرکت را مطرح کرده بود، به‌طور مبسوط و با ذکر تاریخ و نحوه تایید ریل‌های تولیدی داده است.

بر اساس پاسخ شرکت راه‌آهن، این شرکت ادعا دارد که برخلاف برخی سوء برداشت‌ها درخصوص عدم همکاری با شرکت ذوب‌آهن اصفهان در زمینه تحویل ریل ملی، همواره نهایت هماهنگی و همراهی و انعطاف را با این شرکت در زمینه تولید ریلی ملی در طول سال‌های اخیر داشته و حسن نیت خود را در عرصه‌های مختلف از جمله چارچوب قرارداد و نحوه پرداخت نشان داده است‌.

راه‌آهن اعلام کرد: البته در این مسیر، امنیت جابه‌جایی مسافر و حمل‌ بار از بالاترین اولویت برخوردار است. بنابراین و بر اساس اسناد و اطلاعاتی که تا پیش از این بارها نیز از سوی رسانه‌ها‌ منتشر شده است، شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران درخصوص نظارت‌های فنی در خرید ریل، نهایت دقت و جدیت را انجام داده و بحث استانداردهای کیفی، همواره به عنوان مهم‌ترین اولویت از دید متولیان آن مطرح بوده و هست.

در ادامه توضیحات شرکت راه‌آهن آمده است: شرکت راه‌آهن قرارداد خرید ۴۰ هزار تن ریل U33 را در تاریخ ۱۳۹۵/۸/۲۵ با شرکت ذوب‌آهن اصفهان منعقد و در پی آن، این شرکت متعهد به تحویل ریل‌های مذکور به راه‌آهن مطابق استاندارد بین‌المللی طی مدت ۵ ماه شد، پس از انتخاب و معرفی موسسه بازرسی کننده، شرکت مذکور در چندین نوبت از جلسه در تاریخ ۱۳۹۶/۲/۳۱ و در تاریخ ۱۳۹۶/۵/۱ اعلام کرد که برنامه تولید ریل طی هفته آتی آغاز خواهد شد که البته هر بار تولید ریل به دلایل فنی به تاخیر افتاد و عملا تولید ریل از تاریخ ۱۳۹۶/۷/۴ آغاز و طی ۸ روز از تاریخ مذکور تا ۹۶/۷/۱۲ در حدود ۱۰۰ تن ریل U33 نورد و مجددا به جهت برخی دلایل فنی خط نورد ریل متوقف شد.

این شرکت می‌افزاید: شرکت ذوب‌آهن اصفهان در آذرماه، دی‌ماه و بهمن‌ماه سال ۱۳۹۶ به صورت منقطع در حدود ۴۰۰ تن دیگر ریل U33 نورد شد، برای انجام آزمایشات کیفی مورد نیاز برای تطبیق با استاندارد مربوطه، نمونه‌های لازم از سوی شرکت ذوب‌آهن به آزمایشگاه مورد تایید ارسال شد که نتایج این آزمون‌ها، باوجود آماده شدن در اواخر بهمن ماه در اختیار مؤسسه بازرسی‌کننده قرار نگرفت.

راه‌آهن توضیح داد که با پیگیری راه‌آهن به منظور بررسی وضعیت تولید ریل و آزمایش آن، جلسه‌ای در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ با حضور نمایندگان طرفین و موسسه بازرسی‌کننده برگزار و مقرر شد نتایج آزمون‌ها در اختیار شرکت «بیرووریتاس» قرار گرفته و نواقص اسناد و مدارک فنی برای صدور گواهی کیفیت ریل‌ها برطرف شود، با وجود پیگیری‌های مستمر، روند آماده کردن اسناد و مدارک و تحویل آنها به موسسه بازرسی کننده تا اواخر اردیبهشت ۱۳۹۷ به طول انجامید، پس از تحویل این مدرک و بررسی مطابقت آنها با مشخصات فنی و استاندارد ریل، گواهی کیفیت مربوط به ریل‌های مورد اشاره در خردادماه جاری برای حدود ۵۴۵ تن ریل (U33) (46E2) ارائه شد.

در پی این اقدامات، هماهنگی‌ها و اقدامات لازم برای چگونگی تحویل این ریل‌ها انجام گرفت و با ارسال واگن، تحویل‌گیری محموله مذکور از ۲۷ خردادماه ۱۳۹۷ شروع شد، بسته‌بندی، بارگیری و تحویل ریل‌های مذکور که شامل حدود ۵۰۰ تن ریل ۱۸ متری می‌شود تا اواخر تیرماه سال جاری به طول انجامید، از سوی دیگر تاکنون راه‌آهن، چندین بار برنامه زمانبندی تولید و تحویل مابقی ریل‌های موضوع قرارداد از سوی ذوب‌آهن را درخواست داشته که امیدواریم به زودی دریافت کنیم و در حال حاضر پس از ۲۲ ماه، حدود ۱.۴ درصد از ریل‌های موضوع قرارداد تحویل شده است.

بنابراین براساس آنچه یاد شد، حسب ضوابط و استانداردها، همه ریل‌های تولیدی (به‌طور مشخص هر بخش) توسط شرکت ذوب‌آهن قبل از هرگونه بهره‌برداری باید از طریق یک موسسه استاندارد مورد آزمایش و تایید قرار بگیرد و در غیر این صورت هیچ‌گونه بهره‌برداری از آنها مجاز نیست.

زهرا ایرانشاهی خبرنگار

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: شرکت راه آهن ریل ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۸۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان ۸۰۰ پهپاد «وکتور» دیگر به اوکراین می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، رسانه‌های آلمانی اعلام کردند که دولت اوکراین جدیداً درخواست تحویل بیش از ۸۰۰ پهپاد شناسایی «وکتور» از آلمان شده است.

به نوشته اشپیگل هفته پیش رییس شرکت سازنده این پهپاد به همراه رییس و معاون امور اقتصادی به کی‌یف سفر کردند و در جریان این دیدار مقامات اوکراینی تمایل خود را برای پهپادهای شناساسی وکتور اعلام کردند و در خواست خود را به وزارت دفاع آلمان ارائه دادند.

پیش از این اعلام شده بود که شرکت سازنده این پهپاد یک کارخانه تولید پهپاد و مرکز توسعه را در اوکراین تأسیس کرده است. گفته می‌شود این شرکت قصد دارد در دو سال آیندده شش میلیون یورو در زمنیه تأسیسات تولید این پهپاد در اوکراین سرمایه‌گذاری کند.

این شرکت آلمانی از می ۲۰۲۲ پهپادهای وکتور را در اختیار ارتش اوکراین قرار می‌دهد. تاکنون بیش از ۲۱۰ پهپاد از این پهپادها تحویل ارتش اوکراین داده شده که یک‌سوم آنها منهدم شدند. قرار است تا پایان سال میلادی بیش از ۵۰۰ پهپاد دیگر از این نوع به اوکراین تحویل داده شود.

به گفته این شرکت، افزایش ظرفیت تولید باعث افزایش تعداد ساخت پهپادها تا ۱۰۰۰ پهپاد در سال می شود. بر اساس گزارش روزنامه اقتصادی پراودا اوکراین، پهپاد وکتور می تواند به صورت عمودی بلند شود و فرود بیاید و دارای یک موتو کم‌صداست.

شرکت سازنده این پهپاد( Quantum Systems) در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در مونیخ آلمان قرار دارد. دفاتری در آمریکا، استرالیا و اوکراین هم دارد.

کد خبر 6090860

دیگر خبرها

  • افزایش تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه نفت در نفت و گاز گچساران
  • جهش تولید نفت ایران در سال جاری
  • زنجیره تولید پتروشیمی‌ها باید تکمیل شود
  • تحلیلگر اسرائیلی:زمان آن رسیده تا این جنگ متوقف شود/ دیوان کیفری در حال آماده شدن برای صدور حکم بازداشت نتانیاهو/ یدیعوت آحارانوت: این نتانیاهو است که توافق مبادله اسرا را به تاخیر می‌اندازد+ عکس و فیلم
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • یا اضافه کاری یا اخراج، پاسخ بیمارستان به اعتراض پرستاران
  • آلمان ۸۰۰ پهپاد «وکتور» دیگر به اوکراین می‌دهد
  • تاخیر در تحویل خودرو متقاضیان شرکت مدیران خودرو را گلایه‌مند کرد
  • پاری سن ژرمن ۳ - ۳ لوآور/ قهرمانی چند روز به تاخیر افتاد+ فیلم
  • لوآور رده پانزدهمی، جشن قهرمانی پاری‌سن‌ژرمن را به تاخیر انداخت