Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@13:10:29 GMT

مجریان گردشگری آشوراده رویای «کیش» در سر دارند

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۵۹۱۷۶

مجریان گردشگری آشوراده رویای «کیش» در سر دارند

به گزارش خبرنگار مهر، ستاد مردمی نجات آشوراده (سمنا) و شبکه تشکلهای محیط زیستی استان مازندران در اعتراض به کلنگ زنی طرح گردشگری در جزیره آشوراده واقع در پناهگاه حیات وحش میانکاله بیانیه‌ای صادر کردند.

در این بیانیه که نسخه‌ای از آن را در اختیار خبرنگار مهر قرار داده‌اند آمده: کلنگ زنی طرح مخرب گردشگری جزیره آشوراده واقع در پناهگاه حیات وحش میانکاله مازندران هفته گذشته در حالی بی صدا و در سکوت کامل خبری، توسط مسئولان استان گلستان انجام گرفت که این روزها طبیعت زخم خورده کشورمان، بیش از هر زمان دیگری آماج طرح ها، برنامه ها و تصمیمات غلط دولتمردان کشورمان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شگفتا که در این شرایط بحرانی، که پایداری اکولوژیک سرزمین مان به دلیل پیامدهای تغییر اقلیم و سوء مدیریت در منابع آب و خاک و تنوع زیستی تحت مخاطره جدی قرار گرفته، هر روز گوشه نسبتا بکر دیگری از اکوسیستم های طبیعی کشورمان برای بهره کشی بیشتر از سرزمین به ثمن بخس واگذار شده و در معرض نابودی قرار می گیرد، و این همه رخداد نامیمون در دولتی اتفاق می افتد که شوربختانه بیش از دولتهای قبلی مدعی طبیعت دوستی و آشتی با محیط زیست است.

علی ایحال، با گذشت چهارسال از اعلام موافقت رییس وقت سازمان محیط زیست با واگذاری ۳۸۰ هکتار از اراضی جزیره آشوراده به منظور اجرای طرح گردشگری و شکل گیری همزمان ستاد مردمی نجات آشوراده (سمنا)، به رغم درخواست های متعدد جامعه مدنی برای شفاف سازی طرح گردشگری و جلب مشارکت مردمی در تهیه طرح، سازمان محیط زیست همچنان از شفاف سازی و اطلاع رسانی امتناع ورزیده تا امروز شاهد کلنگ زنی طرحی در جزیره آشوراده باشیم که مجریانش رویای تبدیل آشوراده به کیش دوم ایران و نابودی تنوع زیستی را در سر می پرورانند.

ستاد مردمی نجات آشوراده (سمنا) و شبکه تشکل های محیط زیستی استان مازندران با اعلام اعتراض شدید خود به این اقدام غیر قانونی، غیرفنی و مخرب، مسئولیت و عواقب اجرای این طرح در زیستگاه ارزشمند آشوراده را، متوجه تمامی دستگاه های مسئول و در راس آنها سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استانداری گلستان و اداره کل محیط زیست استان گلستان دانسته و در این شرایط، نهادهای نظارتی اعم از قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اصل نود مجلس و دیگر نهادهای ذیربط را به برخورد جدی با خاطیان و توقف طرح و اخذ توضیح از عاملان و آمران فرا می خواند.

ما با توجه به سابقه ۱۶ سال گذشته برخی افراد ذی نفود و دستگاههای اجرایی در تصاحب اراضی جزیره آشوراده، که اکنون بار دیگر به بهانه اجرای طرح گردشگری، رویای تصاحب مجدد این اراضی و زمین خواری های آتی را در سر می پرورانند هشدار می دهیم که از تمام ظرفیت های قانونی و مدنی خود در چارچوب قوانین کشور به منظور اعلام جرم علیه خاطیان و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی جزیره آشوراده به قصد اجرای طرح های ناپایدار گردشگری استفاده می کنیم.

کد خبر 4479069

منبع: مهر

کلیدواژه: آشوراده سازمان های مردم نهاد گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۵۹۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی