Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ضرورت جلب مشارکت مردمی برای حفظ  و مدیریت محیط زیست گفت: متاسفانه در شرایط حاضر دولت خود را صاحب منابع می‌داند. از سوی دیگر مردم نیز خود را صاحب منابع و در رقابت با دولت می‌بینند. قطعا این رویکرد منجر به توسعه پایدار نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، حمید ظهرابی در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پروژه همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار که امروز با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی همچنین استانداری آذربایجان غربی و مدیر پروژه بین‌المللی تالاب‌ها در میاندوآب برگزار شد، اظهار کرد: محیط زیست در کشور ما وضعیت خوبی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفتارهای ما در مواجهه با محیط زیست نشان می‌دهد که بهره برداری از منابع طبیعی ایران به شکل مناسبی انجام نشده و ایرادات اساسی به آن وارد است.

وی ادامه داد: متاسفانه کشور ما در تخریب محیط زیست در رده‌بندی جهانی رتبه بالایی دارد و در حفظ محیط زیست در جایگاه پایینی قرار گرفته است. شرایط موجود نشان می‌دهد که در حوزه فرسایش خاک، مصرف انرژی و مصرف آب عملکرد درستی نداشته‌ایم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه موضوع محیط زیست بیشتر از اینکه حاکمیتی باشد یک مسئله اجتماعی است، گفت: متاسفانه در شرایط کنونی دولت خود را صاحب منابع و به اصطلاح ارباب می‌داند و مردم نیز از سوی دیگر خود را صاحب منابع و در رقابت با دولت می‌بینند و سعی دارند که حداکثر بهره‌برداری را از منابع داشته باشند.

به گفته ظهرابی در این رویکرد انتظار آن است که دولت دریاچه ارومیه را احیاء کند. دولت هم فکر می‌کند که باید مسائل مختلف را به شکل دستوری پیش ببرد. مطمئنا این مسیر به سمت توسعه نخواهد بود چون توافق جدی بین دولت و ملت حاصل نمی‌شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار کرد: درون دولت نیز شاهدیم که دستگاه‌ها نسبت به مسائل فرابخشی بی‌توجه هستند و تنها به ماموریت‌های سازمانی خویش فکر می‌کنند. برای مثال بخش کشاورزی صرفا ماموریت یافته که سطح اراضی کشاورزی را توسعه و تولیدات کشاورزی را افزایش دهد. بخش مدیریت آب در کشور نیز به فکر انتقال آب به پروژه‌هایی از این دست است.

ظهرابی تاکید کرد: با اینکه هر یک از دستگاه‌ها به وظایف خود عمل می‌کنند اما در مجموع عملکرد درستی نداشته‌ایم چون با این رفتارها محیط زیست را به چنین وضعی دچار کرده‌ایم و در این شرایط دریاچه ارومیه به مرحله خشکی رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه مسیری که تاکنون طی کرده‌ایم درست نبوده است، گفت: روش‌های پیشین را باید اصلاح کنیم. رقابت بین دولت و مردم را در زمینه مدیریت مناطق حفاظت شده نیز شاهد هستیم به طوری‌که طی ۵۰ سال گذشته جمعیت حیات وحش در مناطق حفاظت شده نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش نیز یافته‌ است چون منافع مردم با دستگاه‌های دولتی یکی نیست و کاری که ما به عنوان دستگاه دولتی انجام می‌دهیم در تضاد با منافع بومی و محلی است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت دخالت دادن ذینفعان مختلف در حفاظت از محیط زیست گفت: جلب مشارکت‌های مردمی جزو سیاست‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است که در حوزه دریاچه ارومیه در قالب پروژه تالاب‌ها از پنج سال گذشته شروع شده است و همچنان ادامه دارد.

ظهرابی با بیان اینکه سعی داریم دستگاه‌های دولتی مختلف را به مشارکت بگیریم، گفت: در صورت تعامل دستگاه‌های مختلف و جلب مشارکت‌های مردمی توسعه پایدار محقق می‌شود. به طوری‌که ضمن تامین رفاه مردم محیط زیست نیز حفظ خواهد شد.

معاون محیط زیست طبیعی وتنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اگر می‌خواهیم دریاچه ارومیه را احیا کنیم و به توسعه پایدار دست یابیم باید شیوه بهره‌برداری مردم از منابع طبیعی عوض شود و آنان به این باور برسند که روش‌های گذشته در بهره‌برداری از منابع درست نبوده و لازم است که شیوه جدیدی در پیش گیرند.

ظهرابی با اشاره به ضرورت انجام کارهای فرهنگی برای جلب مشارکت عمومی گفت: زمانی می‌توانیم حوزه آبخیز دریاچه ارومیه را احیاء کنیم که باور داشته باشیم که «می‌توانیم». همچنین برای احیای دریاچه ارومیه باید منافع همگان را در نظر بگیریم و دستگاه‌های مختلف لازم است منافع یکدیگر را در کنار هم ببینند. افزون بر اینها باید در حوزه مشارکت عمومی کارهای کوچک اما دنباله دار انجام دهیم.

ظهرابی تاکید کرد: برای احیای دریاچه ارومیه به مشارکت احتیاج داریم البته در همین مدت کوتاه اجرای پروژه تالاب‌ها به نتایج بزرگی دست یافته‌ایم. کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی در تعدادی از روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه محقق شده است و می‌توانیم این موضوع را به همه روستاها تسری دهیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با بیان اینکه ۲۰۰ نفر از متخصصان در قالب تصویرگر در تعدادی از روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه در زمینه جلب مشارکت عمومی برای تحقق کشاورزی پایدار فعال هستند، گفت: باید تلاش کنیم دانش بومی را ارتقاء دهیم. تاکنون در زمینه توانمندسازی جوامع محلی از جمله زنان خانه دارنیز اقدامات موثری صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درياچه اروميه سازمان حفاظت محیط زیست منابع طبيعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۱۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صید ماهی در دریاچه سد زاینده‌‍رود ممنوع است

رئیس اداره محیط زیست شهرستان چادگان گفت: با توجه به تقارن ایام پیش‌رو و آغاز فصل تکثیر و تخم‌ریزی ماهیان در دریاچه سد زاینده‌رود، ماهیگیری در این دریاچه ممنوع است.

مجتبی حاجتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان، اظهار کرد: با توجه به تقارن ایام پیش رو و با شروع فصل تکثیر و تخم ریزی ماهیان در دریاچه سد زاینده‌رود، تا اطلاع ثانوی ماهیگیری در این دریاچه ممنوع است.

وی افزود: ممنوعیت صید ماهی در دریاچه از یکم اردیبهشت تا اواسط تیر سال جاری به منظور حفظ ذخایر آبزیان و جلوگیری از تخریب محیط زیست و منابع طبیعی است.

رئیس اداره محیط زیست چادگان خاطرنشان کرد: طی سه روز اخیر از اعلام ممنوعیت صید ماهی، هنوز مورد تخلفی مشاهده نشده است.

حاجتی تاکید کرد: با توجه به ممنوعیت صید در این فصل گشت‌زنی و کنترل دریاچه زاینده‌رود بیشتر شده است و اگر مورد تخلفی مشاهده شود، مراتب آن صورت‌جلسه و به مقام قضائی تحویل می‌شود.

وی اضافه کرد: دریاچه زاینده‌رود با مساحت ۵۴ کیلومترمربع یکی از مناطق حفاظت شده دالانکوه و سد زاینده‌رود است.

رئیس اداره محیط زیست چادگان گفت: بیشتر ماهیان این دریاچه، کپور، آمور، زرد پر، فیتوفاکت و قزل‌آلا هستند که علاوه بر آن محل زادوولد و جوجه‌آوری پرندگان مهاجر کاکایی ارمنی و پرستوی دریایی در فصل پاییز است.

کد خبر 747144

دیگر خبرها

  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • آغاز مرحله دوم رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر
  • همایش پاکسازی محیط زیست در ملارد برگزار شد
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • درویش، کنشگر محیط زیست: شاهد کاهش شدید مشارکت مردم پس از بازداشت فعالان محیط زیست، بودیم
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • صید ماهی در دریاچه سد زاینده‌‍رود ممنوع است
  • طرح پاکسازی زباله در چهارمحال و بختیاری
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود