Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در سال جاری قیمت برخی کالاها و اجناس مصرفی به دو برابر یا بیشتر هم رسید، ولی حقوق کارمندان افزایشی پیدا نکرد و البته همین وضعیت برای کارگران نیز صادق است. بسیاری از کاسبان و صاحبان سایر مشاغل نیز با مواجه شدن با افت شدید فروش کالاهایشان و رکود گسترده، وضعیت بهتری نسبت به کارمندان و کارگران ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی انتظار می رفت، دولت علاوه بر تسریع تعدیل اوضاع اقتصادی، تدابیر مرتبطی برای جبران وضعیت قشرهای آسیب پذیرتر بیندیشد. به همین دلیل، دولتی ها تصمیم گرفتند به جای افزایش حقوق و دستمزد از بسته های حمایتی برای کمک کردن به این قشرها استفاده کنند.

قرار بود این بسته ها به همه افراد نیازمند که درآمد زیر سه میلیون تومان در ماه دارند تخصیص پیدا کند؛ اما خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که دولت توزیع بسته ها را از کارمندان خود شروع کرده و کارگران، بازنشستگان و سایر افراد زیر خط فقر در اولویت های بعدی دولت قرار گرفته اند. به همین دلیل این موضوع با انتقاداتی روبه رو شده است.

رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 85 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر زندگی می کند. تعارفی هم در این خصوص نداریم. این رقم هم که اعلام شده، کف رقم است و احتمال دارد، در چند ماه اخیر، اضافه تر هم شده باشد.

وی گفت: بزرگترین کارفرما در کشور ما، دولت است و بزرگترین و بیشترین قشر جامعه نیز کارگران هستند، اما این قشر از بسته حمایتی که دولت برای مردم در نظر گرفته بی بهره مانده اند. علاوه بر این قشر، افراد آسیب پذیر دیگر و بسیاری از افرادی که از جایی درآمدی ندارند در این بسته نادیده گرفته شده اند.

این نماینده مجلس افزود: دولت که قرار بود با بسته های حمایتی کمکی به افراد بی بضاعت و ناتوان در شرایط بحران اقتصادی بکند، فعلا مشغول دادن بسته ها به کارمندان خودش است؛ هرچند که این بسته حمایتی چنگی به دل نمی زند و ارزش آن بین 150 تا 300 هزار تومان بیشتر نیست و خلاصه آنکه بسته های حمایتی دولت دردی را دوا نمی کند، ولی از هیچ چیز بهتر است. قرار است این بسته ها در سال، دو یا سه بار پرداخت شود، ولی فعلا گویا کارمندان دولت واجب تر از قشرهای دیگر جامعه هستند.

این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: گفته شده است که افراد با درآمد زیر سه میلیون تومان زیر خط فقر هستند، ولی به نظر من در جامعه ای که تورم آن بالای 40 درصد است، خط فقر به بالای پنج میلیون تومان درآمد در ماه رسیده است. کسی که هم اکنون زیر 5 میلیون درآمد داشته باشد با فلاکت زندگی می کند.

این نماینده مجلس همچنین افزود: در سال های گذشته، اجناسی که در بسته های حمایتی گذاشته می شد، اجناس بنجل و به درد نخور بود، ولی ظاهرا تغییری در کیفیت بسته ها ایجاد شده و قرار است، این کمک نقدی به افراد داده شود. البته انتظار ما این بود که در دادن بسته ها، افراد واقعی نیازمند تشخیص داده شوند و در اولویت دریافت قرار گیرند. کارگری که حدود یک میلیون و دویست هزار تومان در ماه درآمد دارد و یا بازنشسته ای که درآمد آن به یک میلیون تومان هم نمی رسد، مشخص نیست کی و چه میزان بسته حمایتی دریافت می کند. اتفاقا اگر دولت اراده ای برای کمک به مردم داشت، باید از حقوق های کمتر شروع می کرد، نه اینکه از کارمندان خود شروع کند.

این نماینده مجلس در خصوص افزایش حقوق ها نیز گفت: افزایش حقوق هایی که برای سال آینده در نظر گرفته شده، با توجه به تورمی که ایجاد کرده اند، بسیار ناچیز است. به نظر من، دولت سر مردم و مجلس کلاه گذاشته است. الان دلار در بازار 12 هزار تومان توسط خود بانک مرکزی به فروش می رسد، ولی در بودجه مبنای دلار را 5700 تومان در نظر گرفته اند.
همچنین دولت نفت را 57 دلار به فروش می رساند و از طرف دیگر، دلار را با 12 هزار تومان به بازار می دهد و از سوی دیگر، مبنای دلار را در بودجه 5700 تومان قرار داده و مابقی درآمد دلار را که بیش از دو برابر است، در اختیار خود می گیرد و به عبارت دیگر، درآمد دولت دو برابر می شود اما سود آن مشخص نیست به کجا می رود.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 دولت اقتصاد مجلس تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۵۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نماینده: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا جبار کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا درخصوص نابسامانی‌های ارزی و شرایط اقتصادی کشور از ابتدای سال ۱۴۰۳ و لزوم چاره اندیشی مسئولان اقتصادی دولت و پیگیری مجلس در این حوزه، گفت: در بحث مباحث اقتصادی معتقدم که این تلاطم های موجود بر زندگی، کار و معیشت مردم اثر می‌گذارد و از همین ابتدای سال دارد سفره مردم را با چالش و مساله مواجه می‌کند و این در حالی است که مسئولان باید به طور جدی نسبت به این مساله توجه و دقت داشته باشند.

از جملات رییس کل بانک مرکزی در صداوسیما متاسف شدم

وی ادامه داد: نمایندگان هم همواره در صحن علنی مجلس تذکرات متعدد شفاهی و کتبی را نسبت به عملکرد دولتمردان و تیم اقتصادی داشته‌‌اند و به دنبال این هستیم که دولت با جدیت پای کار حاضر شود و فکری به حال اقتصاد کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اظهارات رییس کل بانک مرکزی در رسانه ملی، اظهار داشت: آقای فرزین به صداوسیما آمد و با آن جملاتی که در صداوسیما به کار گرفت برای ایشان متاسف شدم. اینکه رییس کل بانک مرکزی بگوید قیمت‌ها حباب است و کاذب است، ما قبول نداریم و حرف‌هایی از این جنس به این معناست که ایشان مردم را خوب نمی‌شناسند و نمی‌دانند که مردم ما به خوبی حرف‌های ایشان را می‌فهمند و تجزیه و تحلیل می‌کنند و می‌دانند که بانک مرکزی با اختیاراتی که دارد موظف است ثبات بازار را برقرار کند.

وی ادامه داد: حالا سه‌شنبه‌های نظارتی است آقای فرزین به مجلس می‌آیند و اعتراض نمایندگان هم نسبت به ایشان شدید است هم درخصوص نوسانات ارزی، ارز دارویی و همه موارد مرتبط دیگر در حوزه مسئولیتی ایشان صحبت خواهد شد.

تیم اقتصادی دولت دچار یک بحران فکری شده است

کوچکی‌نژاد خاطرنشان کرد: به اعتقاد من واقعا دولت در حوزه اقتصادی دچار یک مشکل اساسی است، تیم اقتصادی دولت قدرت تحلیل مسائل اقتصادی و توان تصمیم گیری مناسب را ندارد و به همین خاطر دچار یک بحران فکری شده اند.

وی تصریح کرد: معتقدم که دولت باید یک خانه تکانی در تیم اقتصادی خودش انجام دهد و اگر این کار را انجام ندهد مجلس موظف است ورود کند و این مشکل را حل کند. به نظر من این تحلیل‌ها و آمارهایی که می‌دهند غیرواقعی است، در هفته‌های اخیر شاهد نوسانات شدید نرخ ارز بودیم، این تکانه ها یک تا دو ماه دیگر در حوزه اقتصاد ایران و معیشت مردم و اجناس وارداتی خودش را نشان می‌دهد.

کل تیم اقتصادی از معاون اول تا سایر اعضا باید تغییر کنند

نماینده مردم رشت در مجلس در پاسخ به این سوال که اقدام ثانویه شما در صورت عدم حصول نتیجه از جلسه سه‌شنبه‌ها چه خواهد بود؟ گفت: باید ببینم نتیجه جلسه چه خواهد شد، اگر نتیجه بخش نباشد باید راهکارهای دیگری را در پیش بگیریم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این سوال که «تغییر در تیم اقتصادی در چه سطحی باید باشد؟ معاون اول به عنوان نفر اول تیم اقتصادی یا در سایر سطوح این نیاز به تغییر احساس می‌شود؟»، ابراز داشت: کل تیم اقتصادی از معاون اول تا سایر اعضای تیم اقتصادی دولت و حتی مشاورین و معاون اقتصادی باید تغییر کنند، آقای محسن رضایی و سایر افرادی که در تیم هستند واقعا توان این کار را ندارند و من فکر می‌کنم که علم کار را هم ندارند.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید واحدهای صنعتی سمنان با ارائه بسته‌های حمایتی در دستور کار است
  • کلاه‌برداری مجرمان سایبری با ارسال پیام با مضمون دریافت کالابرگ
  • تأمین زمین ۷۵ هزار متقاضی مسکن حمایتی در خوزستان
  • مسعود پزشکیان: وعده تورم تک‌رقمی دادند، اما نه‌تنها نصف نشد بلکه چندین برابر شد
  • دولت با حمایت از ساخت مردمی مسکن به دنبال تحقق شعار سال
  • کل تیم اقتصادی از معاون اول تا سایر اعضا باید تغییر کنند
  • تامین زمین ۷۵ هزار متقاضی مسکن حمایتی در خوزستان
  • یک نماینده: کل تیم اقتصادی دولت باید تغییر کند
  • نوسانات بازار ارز و طلا زندگی مردم را با مشکل مواجه می‌کند
  • پرداخت مالیات باید به فرهنگ تبدیل شود