Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، برنامه افق رادیو قرآن امروز 17 آذرماه به مناسبت روز دانشجو با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سعید کرمی، مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها و بررسی فعالیت‌های این نهاد به روی آنتن این شبکه رادیویی رفت.
حجت‌الاسلام کرمی در ابتدای صحبت‌های خود در این برنامه با اشاره به اینکه نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها عهده‌دار فعالیت‌های فرهنگی به معنای عام و مذهبی به معنای خاص است، گفت: در عین اینکه خود دانشگاه‌ها در ذیل معاونت‌های فرهنگی فعالیت‌ها خاص خود را دارند، نهاد نمایندگی نیز جایگاه هدایتی و حمایتی دارد و تلاش دارد تا فضای موجود دانشگاه‌ها و تغییرات و تحولات فرهنگی و سیاسی دانشگاه‌ها را مدنظر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه به معرفی مراکز فعال در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: نهاد نمایندگی در حوزه ازدواج و خانواده، قرآن و عترت، اقامه نماز، هنر و ادبیات انقلاب، اداره تشکل‌های فرهنگی و اداره ارتباطات و برنامه‌های فرهنگی فعالیت دارد که هر کدام فعالیت‌های خاص خود را در طول سال انجام می‌دهند.
کرمی در ادامه در پاسخ به این سوال که چه میزان از دانشجویان به حضور در فعالیت‌های مراکز راه‌اندازی شده تمایل دارند، گفت: نهاد تلاش دارد با استفاده از دفاتر و ظرفیت ستادی که در دانشگاه‌ها دارد و به 250 نمایندگی در دانشگاه‌ها می‌رسد، خدمات خود را ارائه دهد. لذا استقبال از این فعالیت‌ها موضوع به موضوع متفاوت است. به عنوان مثال، در حوزه قرآن و عترت برخی شاخص‌ها مانند جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان، دروس معارف که سرفصل درس‌های قرآنی دارد، حوزه اعتکاف یا برگزاری نماز جماعات در دانشگاه‌ها و مسائلی از این دست آمارها مشخص است.
مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه در حوزه دانشجو و فضای دانشگاهی، تحلیل‌های متفاوتی وجود دارد، افزود: برخی تلاش دارند برای بهره‌برداری خاص خود فضا را به سمتی ببرند که گویی فضای دانشگاه‌ها آن‌گونه است که می‌خواهند، اما اگر دقت کرده باشید، مقام معظم رهبری که دیدارهای زیادی در طول سال با دانشجویان و دانشگاهیان دارند، اغلب متذکر شده‌اند که فضای دانشگاهی فضایی مؤمنانه است. اینکه برخی جریان‌سازی‌ها صورت می‌گیرد، باعث نخواهد شد که متن و اصل دانشگاه‌ها را زیر سؤال ببریم.
کرمی اظهار کرد: در حوزه امور قرآنی، فعالیت‌ها امیدبخش است. با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهاد نمایندگی عهده‌دار مسئولیت شورای عالی هماهنگی فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان شد. تمامی دستگاه‌های دانشگاهی در این شورا عضویت دارند و قله فعالیت‌های آن نیز جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان است. در مرحله اول این مسابقه که از متن دانشگاه شروع شده است، 300 هزار نفر درگیر آن بوده‌اند و در مرحله کشوری نیز 1170 نفر اثر حضور داشته‌اند.
مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها بیان کرد: آنچه که در مجموع می‌توان گفت، این است که دانشگاه ما امروز دانشگاهی است که عطش معنویت و عمل به آموزه‌های دین و قرآن دارد، اما اینکه امثال ما چه میزان توانسته‌ایم این نیاز را تأمین کنیم، بحث دیگری است که نیاز به پردازش بیشتر دارد.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا حضور در برنامه‌ها و فعالیت‌های قرآنی پیوسته و به صورت یک جریان است یا خیر، گفت: نهاد نمایندگی ولی فقیه یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری را نصب‌العین خود قرار داده است. معظم‌له در یکی از دیدارها فرمودند که آرزو دارند در جامعه علمی و دانشگاهی روزی برسد که هر استادی که حضور دارد، واقعیت‌های اطراف خود را با قرآن تطبیق دهد، یعنی آن چنان با قرآن آشنا شود که قرآن وارد متن تصمیم‌گیری‌ها شود. این موضوع برای ما یک شاخص کلان است و طراحی‌ها بر این اساس است.
مدیر کل فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها اذعان کرد: یکی از آفت‌هایی که وجود دارد، این است که زمانی که از فعالیت‌های قرآنی نام برده می‌شود، بیشتر تلاوت و حفظ قرآن کریم به ذهن می‌رسد، ولی آنچه مدنظر جامعه تحصیل‌کرده و فرهیخته است، فرهنگ قرآن، معارف قرآن، سبک زندگی و آشنایی با تفسیر قرآن کریم است لذا هدف‌گیری ما در همین راستا هست.
کرمی با اشاره به اینکه جریان‌دار بودن فعالیت‌ها در برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها وجود دارد، تصریح کرد: جشنواره قرآن و عترت جریانی یک‌ساله است و حتی در برخی سرفصل‌ها، سیر مطالعاتی را برای شرکت‌کنندگان در نظر می‌گیریم. حتی در برخی سرفصل‌ها به گونه‌ای طراحی صورت گرفته است که دوستان مطالعات بسیار زیادی را برای رقابت داشته باشند. هدف ما این است که از قِبَل این جشنواره انس حداکثری که باید اتفاق بیفتد، رقم بخورد. در مرحله بالاتر این حلقه ارتباطی تنگ‌تر خواهد شد و شرکت‌کنندگان در طول مسیر به رشد خواهند رسید تا به جامعه قرآنی کشور متصل شوند. بنابراین سازوکار، یک سازوکار منطقی و علمی قابل دفاع است.
وی بیان کرد: اگر افق کلان مدنظر این است که دانشگاه‌ها قرآنی بوده و قرآن وارد متن و فضای دانشگاهی شود، مقداری به حمایت‌های بیشتر نیاز داریم و در همین راستا ضعف اعتبار وجود دارد و حمایت‌های لازم صورت نمی‌گیرد. ضعف اعتبارات دامن‌گیر همه دستگاه‌های فرهنگی است، البته سایر حوزه‌های فرهنگی هم در بالا و پایین‌های اقتصادی محروم هستند و همیشه مظلوم‌ترین حوزه حوزه فرهنگ بوده است.
مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه یکی از هنرهای فعالان این عرصه باید تغییر نگاه مدیران نسبت به فعالیت‌های فرهنگی باشد، بیان کرد: یکی از هنرهای ما باید این باشد که این نگاه را به مسئولان منتقل کنیم که اولاً حوزه تمرکز دشمن ما فرهنگ، فضای عمومی دانشگاه و دانشجویان است. دانشگاه مرکز تجمع نخبگانی است که در هیچ جای دیگر نمونه آن دیده نمی‌شود، در دستگاه‌های دیگر باید هزینه های زیادی صورت بگیرد تا چنین تجمعی ایجاد شود، اما متأسفانه آن چنان که باید در مسئولان جا نیفتاده است، امروزه پر اعتکاف‌ترین و با کیفیت‌ترین مراسم‌ها در دانشگاه‌ها هست و با کیفیت‌ترین کانون‌های خانواده در فضای ازدواج دانشجویی شکل گرفته است، آمار طلاق ازدواج دانشجویی هفت درصد است، در حالی که میانگین کشوری بالاتر است، بنابراین اختصاص دادن اعتبار برای انجام فعالیت‌های فرهنگی برای چنین تجمعی اثرات بسیار زیادی خواهد داشت.
کرمی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی در مورد طراحی برنامه‌ها بر اساس نیازسنجی‌ها، گفت: بخشی از نیازسنجی‌ها این در فضای آموزش عالی کشور و بخشی نیز در نهاد نمایندگی پیگیری می‌شود. در حوزه رصد و نیازسنجی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی دائماً در حال رصد است تا آسیب‌ها را رصد کرده و به دستگاه‌های مسئول انعکاس دهد. هر سال نیز برخی دانشگاه‌های کشور به صورت «پایلوت» بررسی می‌شود و تمام ارزیابی‌ها ثبت می‌شود. خود نهاد نیز به صورت سالانه طرح راهبری دانشگاه‌ها را پیگیری می‌کند. در این طرح یکی از مواردی که جزء ملزومات است، این است که برخی ارزیابی‌ها باید به روز شود.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تأکید بر اینکه دنیای استکبار با توجه به ضربه سختی که از انقلاب خورده است، برای تک‌تک واحدهای دانشگاهی ما برنامه دارد، گفت: دشمنان ما فعالیت‌ها و تحولات را نو به نو بررسی می‌کنند، با توجه به این وضعیت ما نتوانسته‌ایم امکانات خودمان را به روز کنیم.
کرمی در پایان با اشاره به اینکه امروزه بیش از هر زمان دیگری دنیا تشنه شنیدن صدای انقلاب اسلامی و پیام انقلاب است، گفت: از جمله افرادی که می‌توانند این صدا را به گوش دنیا برسانند جوانان و دانشجویانی هستند که در حال کسب تخصص هستند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی روز دانشجو نهاد نمایندگی افق قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۵۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است

نمایندگان ادیان الهی در مجلس در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد، این اقدام را یک جنایت فرهنگی دانستند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان ادیان الهی در مجلس شورای اسلامی اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد را یک جنایت فرهنگی دانسته و ضمن محکوم کردن آن از مقامات سوئدی خواستند از این قبیل اقدامات علیه مقدسات اسلامی و بشری دست برداشته و با عذرخواهی از تمام مسلمانان و موحدان، جهان درصدد جبران آن برآیند.

متن بیانیه به شرح زیر است؛

اهانت به قرآن کریم، اقدام ضد اندیشه، ضد اخلاق و ضد بشری مدعیان آزادی بیان در اهانت به قرآن کریم که تحت حمایت استکبار جهانی، رژیم غاصب صهیونیستی و ایادی غرب در کشور سوئد که با حمایت مقامات این کشور انجام می‌شود یک جنایت فرهنگی است.

مقامات سوئدی که مسبب ایجاد این جنایت بوده‌اند باید از این قبیل اقدامات علیه مقدسات اسلامی و بشری دست برداشته و با عذرخواهی از تمام مسلمانان و موحدان، جهان درصدد جبران آن برآیند.

اهانت به قرآن، هتک فضیلت انسانیت و اخلاق است و دولت سوئد در این اقدام شرم آمیز، آزادی بیان را به مسلخ برد. تکرار زنجیره‌ای این اهانتها در کشورهای غربی، نشانه‌ی برنامه ریزی‌های پنهان جریانهای ضد دینی در اسلام ستیزی است، که این نشان از استیصال غرب و کارنامه سیاه خود که نشان از اسلام هراسی در آن مثل روز روشن بوده که طبعا اقدامات دین ستیز و جنون آمیز با شعارهایی همچون آزادی بیان، پرده از صورت کریه و دستان ناپاک مستکبرین عالم برداشته و ضمیر شیطانی آنان را رسوا کرده و در آینده نیز خواهد کرد.

ما نمایندگان ادیان الهی در مجلس شورای اسلامی ایران این اقدام جنایتکارانه هتک حرمت به قرآن کریم را محکوم می‌کنیم و نیز نفرت و انزجار خود را از این تصمیم شوم و عمل کوردلانه اعلام کرده و اقدام قاطعانه تمام نهادهای بین المللی در تقابل با اینگونه رفتارهای مذبوحانه و جریحه دار کردن عواطف برادران و خواهران مسلمان را خواستاریم و از همه آزادی خواهان جهان میخواهیم در کنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به همه مقدسات و نفرت پراکنی مقابله کنند.

روبرت بگلریان نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران
همایون سامه یح نجف آبادی نماینده کلیمیان ایران
اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان ایران
آرا شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران
شارلی انویه تکیه نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی ایران.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • تأمین اعتبارات کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر
  • اتفاقات دانشگاه‌های امریکا نتیجه فعالیت‌های گسترده ایران و نهاد «جامعة‌المصطفی» است | اذغان به تأثیرپذیری دانشگاهیان امریکا از ایران
  • تصویب ممنوعیت فعالیت شبکه «الجزیره» در کابینه رژیم صهیونیستی
  • تصویب ممنوعیت فعالیت شبکه الجزیره در کابینه رژیم صهیونیستی
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا