Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@15:08:14 GMT

بیکاری سدی در برابر درمان اعتیاد

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۶۶۵۲۸

بیکاری سدی در برابر درمان اعتیاد

همدان- ایرنا- نبود فرصت های شغلی و پذیرش اجتماعی برای بهبود یافتگان از دامن اعتیاد، موجب ادامه چرخه مستمر و نامیمون گرایش به مصرف مواد مخدر شده است

قرار گرفتن همدان در ردیف شهر پاک از معتاد متجاهر در کنار رتبه 21 این استان از نظر شیوع اعتیاد آمارهای مثبت و ارزندهای بود که مردم را به تلاش مسئولان برای زدودن اعتیاد از جامعه امیدوار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما در کنار این خبرهای های مبارک، شنیدن مراجعه چند ده باره فرد معتاد برای درمان به کمپ های ترک اعتیاد نشان از خلاء در درمان ترک اعتیاد است.
به طور حتم بهبود یافتگان دیگر تمایلی به بازگشت به وضعیت گذشته ندارند اما نبود چرخه حمایتی قوی و روگردانی جامعه از آنها زمینه ای برای بازگشت دوباره این افراد به گرداب اعتیاد می شود.
یکی از مهمترین و اولویت دار ترین دغدغه معتادان بهبود یافته و خانواده هایشان داشتن شغل است، چرا که بسیاری از کارشناسان مهمترین علت بازگشت به دامن اعتیاد را نبود فرصت شغلی می دانند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان در این باره می گوید: برخی از مراجعه کنندگان به ترک اعتیاد برای چندمین نوبت در این مراکر پذیرش می شوند که این وضعیت ضرورت تصویب آیین نامه هایی برای حمایت از بهبود یافتگان را بیشتر نمایان می کند.
سید رسول حسینی معتقد است: برای حل این معضل ابتدا باید حرفه آموزی به معتادان بهبود یافته جدی دنبال شود همچنین پس از دریافت کارت مهارت توسط آنان، تسهیلاتی در اختیار بهبود یافتگان قرار گیرد.
وی گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته آموزش رایگان بهبود یافتگان در مراکز فنی و حرفه ای این استان و مهارت آموزی توسط آنان دنبال می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان اضافه کرد: تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد دغدغه 91 درصد از آحاد مردم کشور اعتیاد و قاچاق مواد مخدر است.
حسینی افزود: عمده ترین علل گرایش به اعتیاد طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان اداره کل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر بیکاری است.
وی اضافه کرد: مشکل عمده نهادهای درمانی نظیر بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی نیز بازگشت دوباره افراد بهبودیافته به سمت مصرف اعتیاد است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان ادامه داد: طبق تصمیم و تفاهم نامه ها و موافقت نامه های منعقد شده بین ستاد مبارزه با موادمخدر با بسیاری از بانک های عامل مقرر شد برای بهبود یافتگان، خانواده هایشان و کارفرمایان اشتغال ایجاد شود.
حسینی افزود: طبق قراردادهای منعقد شده 100 تا 150 میلیون ریال تسهیلات کم بهره به هر یک از بهبود یافتگانی که دارای مدرک فنی و حرفه ای هستند پرداخت می شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه برخی از بهبود یافتگان توان و امکانات حضور در مرکز فنی و حرفه ای را ندارند می توان تیم آموزش را به شهرستان ها اعزام کرد تا زمینه یادگیری، دریافت مدرک و در ادامه دریافت تسهیلات بانکی برای بهبود یافتگان فراهم شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر همدان اضافه کرد: هدف این ستاد ایجاد اشتغال در قالب خوداشتغالی، مشاغل خانگی و کارفرمایی است.
حسینی افزود: در این راستا اداره کل زندان با مراکز کارآفرینی اقدام به انعقاد تفاهم نامه کرده و موفق به ایجاد یک هزار و 200 فرصت شغلی برای زندانیان شده است.
وی بیان کرد: همچنین اداره کل بهزیستی با پرداخت 36 میلیارد ریال برای 242 تن، اداره کل تبلیغات اسلامی برای372 تن، کمیته امداد امام خمینی (ره) برای 28 تن و بسیج سازندگی سپاه برای 157 جویای کار اشتغال ایجاد کرده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر همدان افزود: در مجموع برای افراد بهبود یافته 2 هزار و 69 فرصت شغلی در قالب خود اشتغالی، کارفرمایی و مشاغل خانگی ایجاد شده است.
حسینی تاکید کرد: میزان پرداخت تسهیلات، نحوه هزینه کرد تسهیلات، اشتغال ایجاد شده و استمرار کار به صورت مستمر رصد و راستی آزمایی می شود.
وی گفت: با توجه به اینکه وظیفه این ستاد نظارت بر عملکرد اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر است اما برای دبیرخانه شورای هماهنگی برای 85 تن اشتغال ایجاد کرد.
مدیرکل زندان های همدان نیز گفت: سه هزار و 304 زندانی این استان در 136 کلاس حرفه آموزی در 57 رشته از جمله صنایع دستی و هنر، صنعت، کشاورزی و گیاهان دارویی، صنعت ساختمان و عمران ، خدمات عمومی شرکت کردند که 95 درصد آنها موفق به دریافت مدرک شدند.
حسن محمد یاری افزود: سهمیه سازمان برای اشتغال و حرفه آموزی محکومان به موادمخدر یک هزار و 285 شغل مولد است اما با احتساب مشاغل غیرمولد برای یک هزار و 700 زندانی در این استان اشتغال ایجاد شده است.
وی بیان کرد: زندانیان در حرفه هایی نظیر خیاطی، سفالگری، سبد بافی، نجاری، قالی بافی، چوب و معرق کاری در داخل زندان مشغول به کار هستند.
مدیرکل زندان های همدان بیان کرد: طبق قانون 75 درصد دستمزد پیش بینی شده در قانون کار به زندانیان اختصاص می یابد که تاکنون 20 میلیارد ریال دستمزد به زندانیان همدان پرداخت شده است.
محمدیاری ادامه داد: بیش از 70 درصد شاغلان در زندان های این استان بهبود یافتگان از دامن اعتیاد به موادمخدر هستند.
وی گفت: یک هزار و 200 زندانی از طریق انجمن ان.ای بهبود یافتند و به همین میزان زندانی معتاد در چرخه درمان با متادون تراپی هستند.
مدیرکل بهزیستی همدان نیز گفت: با زمینه سازی برای ایجاد اشتغال بهبود یافتگان از اعتیاد و فعال شدن کمیته پیشگیری و فرهنگی 242 معتاد بهبود یافته مشغول به کار شدند.
حمیدرضا الوند افزود: هشت ماهه سالجاری در راستای کنترل و کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد 160 نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌ها برگزار شد.
وی همچنین از دایر شدن 55 کارگاه آموزشی در حوزه پیشگیری از مصرف مواد مخدر با محوریت مخدر صنعتی گل و برگزاری جشنواره نوجوان سالم خبر داد.
مدیرکل بهزیستی همدان اضافه کرد: با توجه به نقش مهارت های زندگی در کاهش معضلات اجتماعی دوره آموزشی با این مضمون توسط بهزیستی برگزار شد.
الوندی برگزاری 52 دوره کلاس مهارت ورزش صبحگاهی، آموزش دانش‌آموزان در قالب مدارس عاری از خطر، آموزش مهارت زندگی به مددجویان و خانواده های آنها، تولید و پخش برنامه تلویزیونی و تهیه و پخش پمفلت های آموزشی را از دیگر فعالیتهای صورت گرفته برشمرد.
وی نداشتن دانش و آگاهی در کنار بیکاری را از جمله عوامل مهم گرایش افراد به اعتیاد دانست.
7526/2087

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی اعتیاد اشتغال همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۶۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد

شهردار همدان با بیان اینکه سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد، گفت: همدان جز شهرهای پاک کشور است و این مسئولیت شهرداری را بیشتر می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سید مسعود حسینی در مراسم هفته زمین پاک و بهره‌برداری از حوضچه‌های جمع‌آوری و مدیریت شیرابه سازمان مدیریت پسماند، اظهار داشت: همدان طبق فاکتورها و استاندارهای لازم جزو شهرهای پاک کشور است که از این فرصت باید برای تقویت گردشگری و افزایش سهم همدان از اقتصاد گردشگری بهره گرفت.

وی حفظ محیط زیست را ضروری‌ترین موضوع بشری دانست و عنوان کرد: سرمایه‌گذاری 80 میلیون یورویی در حوزه پسماند، انعقاد قرارداد با شرکت بهروب برای تفکیک زباله از مبدا، پاکسازی ورودی‌های شهر و آزادسازی حریم رودخانه‌ها و راه‌اندازی سیستم آبیاری مکانیزه در دستور کار شهرداری قرار دارد.

شهردار همدان، اعلام کرد: ایجاد دومین پایگاه سنجش آلودگی هوا، افزایش دوربین‌های ترافیکی، تشکیل اداره محیط زیست در شهرداری همدان، خرید اتوبوس و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی، ارتقای سطح فضای سبز از جمله پارک‌های فرامنطقه‌ای اکباتان و ولایت و احداث پارک 48 هکتاری در کوی شهید مفتح(واقع در بلوار بدیع الزمان) و برفروبی با روش‌های علمی از جمله این اقدامات بوده است.

حسینی گفت: بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست، سنجش کیفیت هوا در همدان در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد.

15هکتار فضای سبز در سایت حوضچه‌های جمع آوری و مدیریت شیرابه ایجاد شد

رئیس سازمان پسماند شهرداری همدان، گفت: سند مالکیت این سایت از حوضچه‌ها در سال 92 اخذ شده و اقدامات توسعه ای در آن ادامه دارد که در همین راستا 15هکتار فضای سبز شامل گونه‌های مختلف گل محمدی، سنجد، صنوبر و گردو در آن ایجاد شد.

بابک مهدی آزاد از به‌کارگیری پست برق 500 کیلو وات ، 2735 متر سوله و دستگاه پردازش 250 تنی در  این سایت خبر  داد و افزود: سه حوضچه با ظرفیت 40 هزار متر مکعب در این سایت ایجاد شده ضمن اینکه لایه‌های ژئو تکستال د رآن به کار برده شده که غیر قابل نفوذ به سطح‌های زیرین است و بنا داریم در ماه‌های آینده تجهیزاتی را در آن به کار ببریم که سرعت تبخیر این شیرابه‌ها بالا رود.

مهدی آزاد با بیان اینکه پروژه لندفیل نیز در آینده نزدیک کلنگ زنی می‌شود عنوان کرد: همچنین محلی برای نگهداری حیوانات در حوالی این سایت ساخته می‌شود که به این منظور سال گذشته 2100 تن آسفالت با اعتباری بالغ بر 80 میلیارد ریال در این محل انجام شده که این اقدام نیز به بهره‌برداری می‌رسد.

نقش رسانه‌ها در کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی

مدیرکل محیط زیست استان همدان با تاکید بر کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در زندگی روزمره و محیط زیست افزود: نقش رسانه‌ها در زمینه فرهنگ‌سازی مهم است و در ابتدای این زنجیره وزارت صمت نقش بسیار مهمی در کاهش مصرف پلاستیک‌ها دارد.

مریم محمدی با اشاره به اینکه شهرداری از مهم ترین سازمانها در کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است تصریح کرد: جمع آوری صحیح زباله‌ها، تجهیز و ارتقای ماشین آلات حمل زباله و استانداردسازی این مجموعه نقش مهمی در این زمینه دارد.

قطع درختان در یک مدرسه سبب گلایه مندی عضو شورای شهر شد

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این مراسم اظهار داشت: حفظ سلامت مردم و حفظ محیط زیست جزو دغدغه‌های شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان است و دولتها و شهروندان و سازمانها هم در این راستا وظایفی بر عهده دارند که باید به آن عمل کنند.

علی اکبر نظری با ابراز گلایه‌مندی از آموزش و پرورش در حفظ فضای سبز مدارس عنوان کرد: متاسفانه مشاهده شده درختان زیادی در یک مدرسه قطع شده و این موضوع جزو حقوق عامه است که نباید خدشه‌ای بر آن وارد شود و آموزش و پرورش باید در تربیت و پرورش افراد جامعه پیشقدم باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با ۱۵۰ کار فرمای متخلف
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • بهره‌مندی بیش از ۶۰۰ نفر در مانور تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • تولید و اجرای انواع پارتیشن اداری مدرن
  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟