Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شصت و ششمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات‌شهری شورای‌شهر رشت از مطرح شدن موضوع انتقال آب دریای خزر توسط رئیس‌جمهور به سمنان انتقاد شد.

به گزارش ایلنا از رشت، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات‌شهری شورای شهر در ابتدای این جلسه که با حضور جمعی از دانشجویان رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی دانشگاه گیلان برگزار شد، اظهار کرد: دانشجویان ایران اسلامی بالاخص دانشجویان رشتی با دانش و بینش خود در حوزه تحولات کشور نقش غیرقابل انکاری ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه شیرزاد به بررسی معضلات شهری از نگاه دانشجویان در جلسه امروز اشاره کرد و گفت: ما قصد داریم در این جلسه با گفتمانی دو طرفه برخی مشکلات محیط شهری را با حضور دانشجویان مورد بررسی قرار بدهیم.

وی با بیان اینکه تلاش برای افزایش رضایت‌مندی شهروندان در اولویت برنامه‌های کمیسیون بهداشت شورای رشت است افزود: مجموعه شهرداری رشت بازوان اجرایی شوراها بوده و امیدواریم با تداوم این نشست‌ها از مشارکت بیشتر دانشجویان در مباحث شهری استفاده شود.

شیرزاد با انتقاد از طرح موضوع انتقال آب دریای خزر توسط رئیس‌جمهور به سمنان بیان کرد: با توجه به مخالفت‌های نمایندگان مجلس استان‌های شمالی کشور در این‌باره امیدواریم این موضوع منتفی شود.

وی با تاکید بر اینکه روحانی رئیس‌جمهور تمامی ایران است، افزود: انتظار داشتیم با توجه به مشکلات زیست‌محیطی در استان گیلان و شهر رشت شاهد افزایش اعتبارات زیست‌محیطی به گیلان باشیم و انتقال آب دریای خزر به استان‌های دیگر که از نعمات خدادادی به مردم استان‌های شمالی کشور است قابل پذیرش نیست.

شیرزاد به اختصاص پنجاه میلیارد تومان در سفر گذشته دولت به گیلان به‌منظور ساماندهی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود اشاره کرد و گفت: اعتبار پنجاه میلیارد تومانی که در سفر گذشته هیات‌دولت برای رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود اعلام شد کاملا محقق نشده و این در حالی است که همان مبلغ سی‌درصد واریز شده از این اعتبار نیز همچون گوشت قربانی تقسیم و اقدام موثری در راستای ساماندهی رودخانه‌ها انجام نشد.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت با اشاره به خطرات زیست‌محیطی در گیلان بیان کرد: در شرایطی که شیرآبه‌های سمی، عدم احداث تصفیه‌خانه‌های سالم و بهداشتی، زباله‌های سراوان و غیره همگی زنگ خطر زیست‌محیطی در گیلان و رشت را به صدا در آورده انتقال آب خزر به سمنان خطر زیست‌محیطی جدی دیگری محسوب می‌شود.

شیرزاد با تاکید به ورود نوبخت به موضوع انتقال آب خزر به سمنان افزود: همان‌طوری‌که رییس‌جمهور به واسطه اینکه سمنان شهر زادگاهش است قصد انتقال آب خزر به آنجا را با توجه به تمامی خطراتی که ممکن است برای اکوتوریسم استان‌های شمالی بالاخص گیلان همراه داشته باشد مطرح کرده انتظار داریم محمدباقر نوبخت نیز به این حس ناسیونالیستی پایبند بوده و از بروز این مساله جلوگیری کند.

وی به بهره‌گیری از دانش علمی دانشجویان اشاره کرد و گفت: کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت قصد دارد در نشست‌های مداوم مباحث شهری را با حضور و بهره‌گیری از دانشجویان متخصص بررسی و به راهکارهای جدیدی توسط آنان به منظور رفع مشکلات دست پیدا کند.

عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت نیز با اشاره به حضور تعدادی از دانشجویان رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری در جلسه امروز کمیسیون اظهار کرد: با مطالبی که توسط دانشجویان مطرح شده موافق بوده و متاسفانه شهرداری رشت فاقد منابع درآمد پایدار است.

محمد حسن عاقل‌منش با بیان اینکه سالیان طولانی مسئول انجمن علمی یکی از دانشگاه‌ها بوده‌ام افزود: انجمن‌های علمی دانشجویی ازظرفیت بالایی برخوردار بوده و یقین می‌دانم با واگذاری بسیاری از امور به آنها به واسطه بار علمی و شور و ذوقی که دارند می‌توانند اقدامات تاثیرگذاری در مباحثی همچون محیط زیست و غیره انجام بدهند.

وی به نظرسنجی از مردم رشت و گیلان پیرامون انتقال آب دریای خزر به سمنان اشاره کرد و گفت: یقینا امکان این اقدام به لحاظ علمی، تخصصی و غیره وجود ندارد و در شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و نگرانی‌هایی که پیرامون تورم حاکم بر کشور مطرح است طرح چنین مباحثی اصلا به صلاح نیست.

عاقل‌منش با اشاره به اجرای پروژه قطار شهری در رشت بیان کرد: بحث مطالبه‌گری دانشجویی در چنین فرآیندهایی بسیار تاثیر گذار بوده و یقینا این مباحث می‌تواند با نگاه تخصصی دانشجویان در کمیسیون های مختلف شورا بررسی شود.

نائب دبیر اتحادیه انجمن های علمی جغرافیای کشور در این جلسه با قدردانی از برگزاری این نشست کمیسیون بهداشت با حضور دانشجویان رشته جغرافیای دانشگاه گیلان اظهار کرد: دانشجو بودن فقط پیگیری مباحث آموزشی در کلاس‌های درسی نیست و بارها در کلاس‌های درسی پیرامون مشکلات‌شهری بحث کرده و متاسفانه شهر رشت دارای یک برنامه راهبردی بلندمدت نیست و با تغییر شهرداران شاهد تغییر برنامه‌های مدیریت شهری هستیم.

مرضیه سالم به فقدان منابع درآمد پایدار به عنوان یکی از معضلات شهرداری رشت افزود: فقدان منابع درآمد پایدار در شهرداری رشت موجب بروز مشکلات فراوان و به تاخیر افتادن پروژه‌ها شده و سرمایه‌گذاران نیز تمایلی به سرمایه‌گذاری در رشت ندارند.

وی به وضعیت نامطلوب آسفالت‌های سطح رشت اشاره کرد و گفت: این موضوع به یکی از دغدغه‌های اصلی شهروندان تبدیل شده است.

سالم با اشاره به افزایش مهاجرت‌ها به رشت بیان کرد: مهاجرت از روستا به شهر و متعاقب آن مهاجرت‌هایی که اخیرا به واسطه بروز کم‌آبی شاهد آن هستیم از جمله مباحثی است که انتظار داریم حوزه مدیریت شهری به واسطه مقابله با مشکلات آتی بیشتر به آن توجه کند.

وی به وضعیت نامناسب رودخانه‌های رشت اشاره کرد و گفت: وضعیت رودخانه‌ها اسفبار بوده و متاسفانه یکی از دلایل اصلی آمار نگران‌کننده سرطان در رشت و استان گیلان آلودگی‌های ناشی از زرجوب و گوهررود است.

وی با انتقاد از صحبت‌های اخیر رئیس‌جمهور درباره انتقال آب دریای خزر به فلات ایران گفت: امیدواریم شورای شهر رشت نیز در این باره به‌طور جدی ورود کرده و با جمع‌آوری طوماری در این‌باره یقینا اعتراض خود را بر اساس نظرات علمی و تخصصی اعلام می‌کنیم.

رضا احمدی پور یکی از دانشجویان حاضر در این جلسه نیز با انتقاد از وضعیت نامناسب رودخانه‌های رشت و تبعات زیست‌محیطی آن اظهار کرد: متاسفانه مشکلات زیست‌محیطی در کل کشور مطرح بوده و انتظار داریم با ارائه برنامه‌های راهبردی این دغدغه‌ها برطرف شود.

یکی دیگر از دانشجویان رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه گیلان نیز با تاکید به حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی در ادارات و سازمان‌ها اظهار کرد: متاسفانه این مهم بسیار کمرنگ شده است.

سیده راضیه میرنیکان با بیان اینکه انتظار داریم از پایان نامه‌ها به صورت عملی استفاده شود، افزود: متاسفانه پایان‌نامه‌ها در حال خاک خوردن در دانشگاه‌ها بوده و انتظار داریم نسبت به این مهم تجدیدنظر شود.

وی به وضعیت نامطلوب پل‌های عابر پیاده در رشت اشاره کرد و گفت: اطراف این پل‌ها با انواع بنر و تبلیغات پوشیده شده و این مساله موجب بروز ناامنی در هنگام استفاده از آنها بوده و بنده به عنوان یک خانم خطرات عبور از خیابان را به حرکت از روی پل‌های عابر پیاده ترجیح می‌دهم.

انتهای این جلسه با اهدای گل از دانشجویان دانشگاه گیلان حاضر در کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا به مناسبت روز دانشجو تجلیل شد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف دانشجویان ایران درآمد دریای خزر شرایط اقتصادی شهرداری منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۶۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم

همشهری آنلاین - مجید جباری: ۷میلیون ایرانی در حاشیه آلوده‌ترین پهنه آبی در شمال کشور زندگی می‌کنند. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر وابسته به مؤسسه تحقیقات شیلات در سال ۱۳۹۱میزان آلودگی‌های نفتی دریای خزر را، بیش از ۱۲۲هزار تن در سال اعلام کرد؛ رقمی که با توجه به وقفه چندساله همکاری‌های مشترک ۵کشور عضو کنوانسیون تهران، به‌احتمال زیاد حالا شرایط بحرانی‌تری دارد. اما فاضلاب‌های شهری، سموم کشاورزی و پساب‌های صنعتی و آلاینده‌های رادیواکتیو که از کشورهای حاشیه خزر وارد این اکوسیستم آبی بسته می‌شود، وضعیت دریای خزر را چنان بحرانی کرده است که مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌گوید: «برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم.»

آلودگی خزر به قدری افزایش یافته است که ماهیگیران تالاب انزلی هم از مهاجرت آبزیان این تالاب بین‌المللی به‌دلیل افزایش آلودگی آب خبر داده و گفته‌اند که آلودگی خزر و به تبع آن آلودگی تالاب‌ها و پهنه‌های وابسته به خزر منجر به مرگ‌ومیر و مهاجرت آبزیان این اکوسیستم شده و حتی ماهیان خزر را به سمومی نظیر جیوه و سرب آلوده کرده است.

بحران آلودگی خزر، اما موجب شد تا دولت ایران بعد از ۶سال وقفه در همکاری‌ مشترک با کشورهای حاشیه خزر برای صیانت از این پهنه آبی و کنترل و جلوگیری از آلودگی بیشتر آن، نشست مشترک وزیران ۵کشور حاشیه خزر را برگزار و کنوانسیون خزر را پس از ۶سال وقفه زنده کند.

پدیده بسیار خطرناک در سواحل شمالی کشور | پیامدهای پسروی آب دریای خزر ؛ هشدار به مردم صادر شد کنوانسیون تهران چیست و چه اهدافی دارد؟

سال ۱۳۸۲، ۵کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در توافقنامه‌ای که کنوانسیون تهران نام گرفت، تفاهم کردند برای کاهش و کنترل آلودگی، جلوگیری و کنترل گونه‌های مهاجم، حفاظت و احیای منابع زنده دریایی، مدیریت مناطق ساحلی، بحث مربوط به نوسانات تراز آب دریای خزر و مجموعه فعالیت‌های پایشی با یکدیگر همکاری کنند. کنوانسیون تهران ۳سال بعد در سال ۱۳۸۵برای ۵کشور لازم‌الاجرا و قرار شد نمایندگان این کشورها حداکثر ۲ سال یک‌بار در نشست مشترکی شرایط خزر را در قالب پروتکل‌های کنوانسیون تهران بررسی و برای مقابله با مخاطرات این پهنه آبی تصمیم‌گیری کنند.

سهم ایران در آلودگی خزر

مشاور معاون محیط‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست درباره کنوانسیون تهران گفتکنوانسیون تهران معاهده نسبتا جدیدی است. طبق قوانین این کنوانسیون باید حداکثر ۲ سال یک‌بار نشست وزیران کشورهای عضو برگزار شود، اما از آخرین نشست بیش از ۶سال گذشت و این نشست‌ها متوقف شد تا اینکه سال گذشته، کاپ ۶بعد از این وقفه برگزار و یک گام برای مقابله با تهدیدات خزر برداشته شد.»

فرناز شعاعی، مشاور معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست

فرناز شعاعی درگفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود: کنوانسیون تهران، ۴پروتکل تدوین شده دارد که ۲پروتکل آن برای کشورهای عضو لازم‌الاجرا شده است. یکی «پروتکل مقابله با شرایط اضطراری نفتی در دریا» و دیگری «پروتکل مقابله با آلودگی‌های با منشأ خشکی». برخی اقدامات کارشناسی برای تهیه دستورالعمل‌های اجرایی و کارهایی که لازم است در منطقه به اجرا دربیاید، درقالب این ۲پروتکل در حال انجام است. کنوانسیون تهران ۲ پروتکل دیگر هم دارد که به امضای اعضا رسیده، اما هنوز لازم‌الاجرا نشده است. «پروتکل حفاظت از تنوع زیستی» که منتظر روسیه هستیم و «پروتکل ارزیابی اثرات زیست‌محیطی فرامرزی» که ۴ کشوردیگر آن را تأیید کرده‌اند و این پروتکل در مجلس شورای اسلامی ایران در نوبت تصویب نهایی است. این پروتکل‌ها بازوهای اجرایی کنوانسیون تهران هستند و کارها و مذاکرات و جلسات کارشناسی منطقه‌ای هم در راستای کنوانسیون در جریان است. امیدوارم بعد از عملیاتی شدن این پروتکل‌ها شرایط دریای خزر بهبود پیدا کند.»

او گفت:«بخش عمده‌ای از آلودگی‌هایی که وارد دریای خزر می‌شوند منشأ انسانی دارند و از خشکی وارد دریا می‌شوند. ایران هم در کنار ۴ کشور دیگر، یکی از کشورهایی است که از نظر سموم و پساب کشاورزی و فاضلاب شهری و روستایی و خانگی در آلودگی دریای خزر نقش دارد شرایط دریای خزر شرایط مطلوبی نیست و من به شخصه برای شنا هم به دریای خزر نمی‌روم. بنابراین امیدواریم اجرای پروتکل‌های کنوانسیون تهران روی کاهش آلودگی‌های خزر، بهبود وضعیت مردم ساکن در حاشیه این پهنه آبی و همچنین حفاظت گونه‌ها و زیستگاه آبزیان خزر تأثیر مثبتی داشته باشد.

کد خبر 848523 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران آلودگی آب نفت استان گیلان استان گلستان نفت - آلودگی دریای خزر محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳
  • نامه سرپرست دانشگاه گیلان به ۳۸ نفر از روسای دانشگاه های آمریکا
  • آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد
  • استادان برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تجلیل شدند
  • تجلیل از اساتيد برتر دانشگاه پیام نور استان کرمان
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه+ فیلم
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه
  • انتقاد دیده‌بان‌ حقوق بشر از سرکوب حامیان فلسطین در آمریکا