Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، «اگر فضا را  درست کنند باز خواهیم گشت و برای کشور کار می‌کنیم» این صحبتی است که بسیاری از دانشجویان ایرانی که کشور را ترک کرده‌اند می‌زنند و از سوی دیگر دانشجویانی که در دانشگاه‌های داخل هم تحصیل می‌کنند متفق‌القول معتقد هستند که اگر فضای مناسب فراهم شود هیچگاه به فکر خروج از کشور نمی‌افتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروز ایران به مدد اساتید و به همت جوانان دانشجو توانسته است گوی سبقت را از کشور‌های منطقه و جهان برباید و پله‌های افتخار را یکی پس از دیگری بپیماید؛ رتبه اول تولید مقالات، چهارمین کشور از لحاظ تعداد مهندس، اولین کشور منطقه از لحاظ رشد علم و بسیاری از افتخار دیگر همگی دستاورد‌هایی هستند که از طریق دانشجویان ایرانی برای کشور به وجود آمده‌اند؛ دانشجویانی که با دست خالی و با کمترین امکانات توانستند کار‌هایی شگفت انگیز را انجام دهند.

امروز دانشجویان در دانشگاه‌های ایران از دستگاه‌ها و تجهیزاتی استفاده می‌کنند که سال‌ها پیش در کشور‌های دیگر منسوخ شده‌اند و زیرساخت‌هایی لازم است که اکنون در کشور وجود ندارد؛ همین کمبود‌ها سبب شده برخی از دانشجویان دلسرد شوند و برای ادامه تحصیل به دیگر دانشگاه‌های کشور‌های جهان برود و ادامه تحصیل شان را در جایی غیر از ایران بگذراند.

 

آن طرف دنیا برایمان فرش قرمز پهن نکرده‌اند

یکی از دانشجویان نخبه کشور که موفق به کسب مقام در جشنواره خوارزمی شده است در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اگر تمام شرایط مهیا شود و فضا برای فعالیت جوانان نخبه به وجود آید به طور قطع مهاجرت نخواهیم کرد و در داخل خواهیم ماند.

همچنین دانشجوی دیگری که موفق به تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه شریف شده و اکنون در حال گذراندن دوره دکترای خود در کشور سوئیس است در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  با بیان اینکه شرایط مناسبی اکنون در کشور وجود ندارد و همین موضوع سبب خروج ما شده است گفت: دانشگاه‌های ایران زیر ساخت‌های مناسب را ندارند، اما اگر شرایط مهیا شود به طور قطع باز خواهیم گشت، زیرا آن طرف دنیا برای ما فرش قرمز پهن کرده اند که بخواهیم برویم و باز نگردیم.

البته در این میان برخی از مسئولین هم هستند که به فکر دانشجویان بودند؛ در حال حاضر کمیته ای  ۵ نفره ماموریت برگرداندن برخی از دانشجویان را به عهده گرفته است و فارغ التحصیلان ایرانی را به داخل کشور بازمی‌گرداند؛ علی مرتضی بیرنگ قائم مقام امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در حال حاضر بیش از هزار فارغ التحصیل ایرانی را از صد دانشگاه برتر دانشگاه‌های خارجی به کشور بازگردانده ایم و فضای کاری را برای آن‌ها فراهم کرده ایم.

 

نبود برنامه مناسب مانع پیشبرد اهداف آموزشی

بازگشت فارغ التحصیلان از ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان سبب شد تا دانشجویان ایرانی در داخل کشور دلگرم شوند و با امید بیشتری به کار خود ادامه دهند و فعالیت‌های خود را پیش ببرند؛ اکنون شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌هایی در کشور فعال هستند و درآمدزایی بالایی دارند شرکت‌هایی که به سبب همت همین جوانان دانشجو ایجاد شدند؛ جوانانی که می‌توانستند به کشور‌های دیگر بروند و آنجا کار کنند، اما با وجود تمام ناملایمات ماندند و شرکت‌هایی را تاسیس کردند که درآمدشان از مرز چندین میلیارد تومان گذشته است و افتخار آفرینی می‌کند.

  ایجاد سرا‌های نوآوری، طراحی زیرساخت‌های مناسب آموزشی، تدوین برنامه‌های مختلف برای پیشبرد اقتصاد دانش بنیان، ایجاد بستر‌های مناسب برای شکل‌گیری استارتاپ‌ها همه و همه اهدافی هستند که که مسئولان به دنبال تحقق آن‌ها هستند، اما نبود برنامه‌ریزی مناسب و عزم کافی سبب شده که برخی از این برنامه‌ها تنها در برنامه مرحله حرف باقی بمانند و پیش نروند؛  این درست است که پارک‌های علم و فناوری متعددی در داخل دانشگاه‌های کشور وجود دارد و دانشجویان با تمام سختی‌ها و ناملایمتی‌ها در آنجا کار می‌کنند، اما به طور قطع وجود برنامه و زیرساخت مناسب لازم است.

 

دانشجویان توقعات خود را متناسب با شرایط کشور در نظر بگیرند

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به زیرساخت‌های دانشگاهی گفت: این درست است که زیرساخت‌های مناسب در کشور وجود ندارند، اما امروز استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در دل دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به فعالیت دانشجویان اظهار کرد: دانشجویان توقعات خود را متناسب با شرایط کشور در نظر بگیرند زیرا  این دانشجویان هستند که باید در کشور کار کنند، فضا را آماده کنند و روز به روز افتخار آفرینی داشته باشند.

 

شانزده آذر روز توجه به دانشجویان و برآورده کردن خواسته آنها

امروز فضای علمی و دانشگاهی کشور تبدیل به حالی جوان شده و نباید با بی برنامگی و توجه نکردن به دانشجویان مانع از رشد آن شد؛ شانزدهم آذر هر سال روزی است که مسئولان کشور به فکر دانشجویان می‌افتند و با تشریح برنامه‌های پر آب و تاب سعی در وعده دادن دارند؛  وعده‌هایی که جوانان را قانع نمی‌کند و به جای آن که نیروی محرکی باشد تبدیل به عامل بازدارنده برای ژن‌های خوبی شده است که  مدال‌های افتخار آفرینی را روی سینه خود دارند امروزی که مصادف با شانزدهم آذر است باید به تقاضای دانشجویان توجه شود و برای برآورده کردن خواسته آنها تلاش کرد.

دانشجویانی که همواره ثابت کرده‌اند هیچ چیزی کمتر از دیگر دانشجویان خارجی ندارند و هنگامی که بحث اختراع، دانش و توانمندی به میان آید آن‌ها یک سر و گردن بالاتر از دیگر دانشجویان کشور‌های جهان بر قله افتخار ایستاده‌اند و باید دید وعده مسئولان تا شانزدهم آذرماه سال آینده چه اندازه عملیاتی می‌شود و چه میزان برای پیشرفت و پیشبرد اهداف دانشجویان جوان کشور کار می‌کنند.


انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۷۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک هزینه IOC در تیراندازی به افرادی که باید می رسید نرسید

کارشناس و پیشکسوت تیراندازی گفت: آخرین مسابقه دیگر موقع گرفتن سهمیه المپیک نیست چون شانس کسب سهمیه ۵۰ – ۵۰ خواهد بود.

به گزارش مشرق، ابراهیم برخورداری در مورد عملکرد تیم ملی تیراندازی در مسابقات جهانی برزیل و عدم کسب سهمیه المپیک اظهار کرد: مسابقات کسب سهمیه المپیک به پله آخر رسید و در این شرایط روی ورزشکار و مربی فشار وجود دارد. این فشار روی عملکرد تاثیر می‌گذارد. سطح مسابقات برزیل هم خیلی بالا بود و رکوردهای خیلی خوبی ثبت شد. آخرین مسابقه، دیگر موقع گرفتن سهمیه نیست چون شانس کسب سهمیه ۵۰ – ۵۰ خواهد بود. فردی که می‌خواهد سهمیه بگیرد باید همانند هانیه رستمیان به موقع و همان ابتدای کار سهمیه خود را قطعی کند و در مسابقات بعدی برای موفقیت و درخشش در المپیک تلاش کند.

وی در خصوص عملکرد تیم ملی تپانچه و تفنگ گفت: در بخش تپانچه گلخندان خوب عمل کرد. او هر چند بازی‌های آسیایی را از دست داد اما در این مسابقات رکورد خوبی زد. البته سطح مسابقات برزیل بالا بود و متاسفانه با بدشانسی نتوانست به نتیجه لازم برسد. در میکس تپانچه انتظار بیشتر بود اما نتایج بدی کسب شد و رکوردهای ثبت شده خیلی پایین بود. ملی‌پوشان تفنگ هم خیلی خوب کار کردند. خدمتی و نوروزیان رکوردهای خوبی زدند. آنها تلاش و رشد خوبی داشتند اما ای کاش این تلاش ها ماه‌های قبل می‌شد تا به نتیجه لازم و کسب سهمیه بیشتر منجر می‌شد.

وی در خصوص نتایج ورزشکار المپیکی نیز گفت: رستمیان در ۲۵ متر خوب کار کرد. او در چندین مسابقه اخیر فینالیست شده و این یک نقطه امید است که رستمیان را در فینال المپیک هم ببینیم. البته هر چه قسمتش باشد چون حضور در فینال المپیک به موارد مختلفی بستگی دارد. لازم است که در این سه ماه باقی مانده تا المپیک، مهمات فراوان برای او پیدا شود تا او بتواند با فشنگ خوب تمرین کند و فینالیست شود.

کارشناس تیراندازی در مورد عملکرد جواد فروغی نیز افزود: جواد ورزشکار خوب و توانمندی است. او طلای المپیک گرفته اما تیراندازی بالا و پایین زیاد دارد. هر چقدر علم فرد در این رشته بیشتر شود سخت‌تر می‌تواند نتیجه بگیرد. نمی‌گویم فروغی قبل از المپیک علم لازم را نداشت اما هر چه درک از کسب مدال و سختی‌های رشته بیشتر شود نتیجه گرفتن سخت‌تر می‌شود. چینی‌ها همانند یک ماشین در خط آتش قرار می‌گیرند و هر آنچه که به آنها دیکته شده را انجام می‌دهند و به مدال می‌رسند.

برخورداری افزود: آوردگاه المپیک خیلی بزرگ است، سهمیه گرفتن، فینالیست شدن و مدال گرفتن در آن کار آسانی نیست. بنابراین سخت است که ورزشکاری در تیراندازی بتواند از جایگاه خود دفاع کند. خیلی از مدال‌آوران دور قبل المپیک این رشته هنوز نتوانسته‌اند سهمیه بگیرند. امیدوارم فروغی برای المپیک بعدی تلاش کند و بتواند مدال بگیرد.

پیشکسوت تیراندازی افزود: کمیته بین‌المللی المپیک ورزشکاران مستعد را بورسیه کرد و مبلغ ۵۰۰ دلار در ماه به عنوان کمک هزینه به آنها پرداخت شد. کم پولی نیست اما باید دید در تیراندازی به چه افرادی تعلق گرفت؟ مثلا به رسول عفتی یا سجاد پورحسینی تعلق نگرفت تا آنها وضعیت بهتری داشته باشند و بتوانند کسب سهمیه کنند. پوریا نوروزیان در چند مسابقه اخیر عملکرد خیلی خوبی داشت اما در شرایطی که تازه متاهل شده و کار هم ندارد شامل این بورسیه نشد. این کمک‌ها می توانست در روحیه ورزشکاران تاثیرگذار باشد. به نظر من این کمک هزینه IOC در تیراندازی به افرادی که باید می‌رسید نرسید.

برخورداری در خصوص کاهش تعداد سهمیه های المپیک تیراندازی گفت: خیلی از رشته‌های دیگر هم تعداد سهمیه هایشان کمتر شده، مثلا تیروکمان در المپیک توکیو سهمیه داشت اما در این دوره تاکنون نگرفته است. کلی هم برای مربی کره‌ای هزینه کردند. وزارت ورزش که شلاقی عمل نمی‌کند و نمی‌گوید چرا فلان فدراسیون دوره قبل ۶ سهمیه گرفته و در این دوره تعداد سهمیه‌اش کمتر شده است. این اتفاقات به مدیریت برمی‌گردد.

او در پایان در مورد پشتوانه سازی تیم ملی گفت: باید پشتوانه‌سازی می‌شد. اکنون این اتفاق رخ داده و تیم‌های ملی جوانان و نوجوانان آغاز به کار کرده‌اند. امیدواریم اتفاقات خوبی برای رده‌های پایه رقم بخورد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • افتخار آفرینی نازنین فاطمه عیدیان برای کشورمان / کسب طلای ۴۰۰ متر با مانع توسط این بانوی ایرانی
  • به دخترم برای تعلیق از دانشگاه افتخار می‌کنم | ویدئو
  • پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ووشو
  • پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • همه چیز درباره بخش نوعی نگاه، فیلم کوتاه و سینه فونداسیون کن ۲۰۲۴
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفر‌های نوروزی
  • کمک هزینه IOC در تیراندازی به افرادی که باید می رسید نرسید