Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: قرار گرفتن قفسه‌های سیگار در مغازه‌ها و در معرض دیدی مشتری از جمله موارد تشویق و ترویج مواد دخانی محسوب می‌شود که ممنوع است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزد رسا، بحث دخانیات و مرگ و میر ناشی از مصرف مواد دخانی تهدیدی جدی برای مردم جهان است و بر اساس آخرین تحقیقات انجام شده 17 درصد جمعیت استان یزد به مصرف مواد دخانی اعتیاد دارند که 9 درصد این تعداد قلیان مصرف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف دخانیات مهمترین عامل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر است، استان یزد رتبه 11 کشوری در مصرف مواد دخانی را به خود اختصاص داده و سالانه از حدود سه هزار مرگ ثبت شده در استان یزد، 12 درصد این مرگ‌ها ناشی از مصرف مواد دخانی است.

با وجود اینکه نتایج پژوهشی جدید نشان می‌دهد که تبلیغات تصویری ضد سیگار در واقع می‌توانند خطر شروع مصرف سیگار را در نوجوانان افزایش دهند اما متاسفانه این روزها در برخی از مغازه‌های یزد استندها و قفسه‌های تبلیغاتی سیگار دیده می‌شود.

حسن سلمانی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، گفت: امروز دخانیات عمده‌ترین عامل قابل پیشگیری از مرگ و میر است و تنها فرآورده‌ای است که مرگ مصرف کنندگان آن به دست تولیدکنندگانش رقم می‌خورد. در کشور ما سالانه 50 هزار نفر بر اثر مصرف دخانیات فوت می‌کنند که این میزان تقریبا سه برابر آمار فوتی ناشی از تصادفات در کشور است.

وی ادامه داد: در ایران بیش از 13 هزار میلیارد تومان برای مصرف فرآورده‌های دخانیات هزینه می‌شود و تقریبا دو برابر این رقم برای هزینه درمان افراد مبتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات است. دخانیات علاوه بر ضررهای جسمی، دارای ضررهای اجتماعی و دروازه‌ای برای مصرف مواد مخدر و بزه‌های اجتماعی است.

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با  اشاره به قوانینی که برای محدود کردن دخانیات وجود دارد، عنوان کرد: از جمله این قوانین، قانون جامع مبارزه با دخانیات که مصوبه سال 85 در مجلس شورای اسلامی است و هدف آن کاهش عرضه، تقاضا و در نهایت کاهش مواجه افراد با مواد دخانی است که نتیجه نهایی آن افزایش طول عمر همراه با سلامت افراد است.

سلمانی با بیان اینکه طبق ماده سه قانون جامع مبارزه با دخانیات هر نوع تبلیغ و تشویق مستقیم و غیر مستقیم و تحریک افراد به استعمال دخانیات اکیدا ممنوع است، ادامه داد: قرار گرفتن قفسه‌های سیگار در مغازه‌ها و در معرض دیدی مشتری از جمله موارد تشویق و ترویج مواد دخانی محسوب می‌شود که ممنوع است.

وی تصریح کرد: تنها واحدهای صنفی لبنیات و خواربارفروشی می‌توانند مواد دخانی از جمله سیگار را به فروش برسانند و تنها زمانی مجوز این کار را دارند که عاملیت و مجوز عرضه و فروش مواد دخانی را از اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه دریافت کنند.

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در کل استان تنها 570 مورد عامل مجاز فروش مواد دخانی در استان وجود دارد که 287 مورد آن مربوط به شهرستان یزد هست.

سلمانی اضافه کرد: زمانی که یک واحد صنفی این عاملیت فروش را دریافت می‌‌کند تعهداتی گرفته می‌شود که باید رعایت شود که ممنوعیت هر گونه تبلیغ و تشویق در مصرف دخانیات، ممنوعیت فروش مواد دخانی به افراد زیر 18 سال، ممنوعیت فروش سیگار به صورت نخی و فروش سیگار قاچاق از جمله این موارد است.

وی در خصوص وجود قفسه‌های سیگار در برخی مغازه‌ها گفت: تبلیغ و تشویق مواد دخانی مانند قراردادن تابلوها و قفسه‌های سیگار در معرض دید مشتریان از نظر قانون جامع مبارزه با دخانیات و دستورالعمل‌های بعدی آن ممنوع است و حتی نصب هر گونه تبلیغات نیز بر روی این قفسه‌ها ممنوع است.

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: با توجه به قانون جامع کنترل و مبارزه به دخانیات دستگاه‌هایی چون وزارت بهداشت، اتاق اصناف، سازمان صنعت معدن تجارت، نیروی انتظامی و مراجع قضایی در ارتباط با این قانون باید اقدام کنند و کمیته‌ای نیز با دبیری دانشگاه علوم پزشکی، ریاست مسئولی از استانداری و عضویت دستگاه‌ها تشکیل شده است.

سلمانی ادامه داد: از سال 90 که قانون جامع مبارزه با دخانیات اجرایی شد مرکز بهداشت وارد عمل شد و با حکمی که از دادستانی گرفت تمام قفسه‌های سیگار را جمع آوری کرد و از آن زمان بیشتر در حد تذکر و همراه با دیگر تخلفات بهداشتی با آن برخورد می‌شود و بعد از آن این موضوع به صادرکنندگان عاملیت فروش مواد دخانی یعنی اصناف و سازمان صنعت معدن تجارت سپرده شد که باید در این زمینه اقدام کنند.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه عاملیت فروش مواد دخانی از اتاق اصناف و در نهایت سازمان صنعت معدن تجارت برای واحدهای صنفی لبنی و خواربارفروشی صادر می‌شود، بررسی این عاملیت برای این اصناف و تخلفاتی که در این زمینه از جانب آنها رخ می‌دهد باید توسط اتحادیه‌های مربوطه، بازرسان اتاق اصناف  و سازمان صنعت معدن تجارت انجام گیرد.

این مقام مسئول عنوان کرد: مرکز بهداشت نیز طبق قانون جامع مبارزه با دخانیات و همچنین قانون 13 مواد خوردنی بهداشتی و آرایشی نظارت‌هایی بر اصناف صورت می‌گیرد که از جمله آنها ممنوعیت فروش سیگار به افراد زیر 18 سال، نصب تابلو سیگار کشیدن ممنوع، عدم مصرف دخانیات دراماکن عمومی و ... است.

سلمانی عنوان کرد: واحدهای صنفی که بدون داشتن عاملیت فروش مواد دخانی اقدام به فروش آن کنند مراجع قضایی می‌توانند تا 13 میلیون آنها جریمه کنند و همچنین مراجع قضایی می‌توانند برای تبلیغ و تشویق به مواد دخانی به هر صورتی از جمله نگهداشتن قفسه‌های سیگار تا 21.5 میلیون برای آن جریمه تعیین کنند.

وی ادامه داد: چنانچه مردم شکایتی در خصوص فروش دخانیات و تخلفات بهداشتی دارند می‌توانند از طریق تماس با شماره 190 گزارش کنند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۸۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ۱۰۰ میلیاردی سینما برای تبلیغ در شبکه GEM

به گزارش «تابناک»، سینما اعتماد نوشت: اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

سال گذشته فروش بالای هزار میلیارد تومانی گیشه برای سینمای دچار بحران در جذب مخاطب یک اتفاق مهم و اساسی به شمار می‌رفت. در میان خیل فیلم‌هایی که دخل و خرج خود را نمی‌توانستند با هم مطابقت بدهند و اصلا بود و نبود آن‌ها بر پرده سینما فرقی نمی‌کرد و حتی ساخته شدن بسیاری از آن‌ها شکست مطلق برای سازندگان بود.

گیشه بالای هزار میلیاردی (البته فقط برای چند فیلم) خوشحال کننده بود. حتی این عدد آن‌چنان شوقی ایجاد کرد که به سرعت آن را به کل سینما چسباندند و مسئولان آن را جزو افتخارات دوران کاری خود می‌دانند و از این فروش به عنوان تحول در سینما یاد می‌کنند.

خیلی هم خوب؛ به هر حال اتفاق خوب، خوب است و باید از آن حرف زد، ولی نکته قابل اهمیت اینکه باید آن را آنالیز کرد و دلایل و چرایی آن را بررسی کرد. برای شما پرسش نیست که چرا فقط چهار یا پنج فیلم توانستند رقم‌های گیشه را جابه‌جا کنند؟ چرا اکثر فیلم‌ها نه تنها بازگشت مالی نداشتند که هزینه‌های اولیه ساخت را هم برنگردانند؟

تعارف که نداریم، کیفیت چند فیلم پرفروش را حداقل خودمان می‌دانیم، اینکه چه جنسی به مخاطب ارائه دادیم قبل از همه خودمان مطلعیم، پس نمی‌توانیم مدعی شویم کیفیت باعث جذب مخاطب فروش این چند فیلم شده است. البته که فضای کمیک و شاد حاکم بر فیلم و حضور بازیگران شناخته‌شده در فروش فیلم تاثیرگذار هستند، اما دلیل اصلی و کافی نیست، چرا که فیلم‌های کمدی دیگری هم سال گذشته اکران شدند، اما به فروش این چند فیلم نرسیدند.
ماجرا چیست؟

سال گذشته ۲۲ مرداد بود که قربان نجفی کارگردان فیلم «فصل ماهی سفید» در گفتگو با اعتماد درباره نحوه تبلیغات فیلم‌ها در ماهواره‌ها گفته بود: رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان هفته‌ای ۵ هزار تا ۱۵ هزار دلار از فیلمساز می‌گیرند تا فیلم‌هایشان را در رسانه‌شان تبلیغ کنند.

همان زمان قربان نجفی توضیح داده بود متاسفانه یکی از همین فیلم‌های روی پرده مبلغ گزافی حدود ۲۵۰ هزار دلار به این ماهواره‌ها داده و تمام تبلیغات را برای فیلمش گرفته و البته همین دوستان سینماگر ما قیمت را بالا برده‌اند تا دست کسی به تبلیغات آنجا هم نرسد.

دقت کنید، این نکات را سینماگری که سال گذشته فیلم روی پرده اکران داشته و طبیعتا از مناسبات اکران و تبلیغات فیلم‌ها اطلاع داشته بیان کرده است.

اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست. حتی اینکه آیا تبلیغات ماهواره‌ها در جذب مخاطب تاثیر دارد هم منظور نظر ما نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

ما گفته قربان نجفی مبنی بر اینکه رقم ۲۵۰ هزار دلار برای تبلیغ یک فیلم شده را حساب نمی‌کنیم، اما شما در نظر بگیرید تعداد فیلم‌هایی که سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند چقدر بوده؟ بالای ۱۰ فیلم سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند، از فسیل و هتل و شهر هرت گرفته تا ویلای ساحلی و هاوایی و…، آن هم نه یک بار و حتی ده بار، به طرز مشمئزکننده‌ای بیشتر از هزار بار.

تبلیغ فیلم‌ها آنقدر زیاد بود که لابه‌لای این تبلیغ‌ها سریال‌ها و برنامه‌های جم هم پخش می‌شد، از زیرنویس گرفته تا تیزر و عکس و… فیلم‌های در حال اکران سینما‌های ایران از سر و روی شبکه جم می‌بارید. کمااینکه در حال حاضر هم وضع برای فیلم‌های تمساح خونی و بی‌بدن و سال گربه همین‌گونه است.

حالا شما خودتان محاسبه کنید برای تبلیغات هزار باره فیلم‌ها در شبکه‌های جم چقدر هزینه شده باشد خوب است؟

بر اساس شنیده‌های موثق ما،  سال گذشته از سینمای ایران رقم بیش از صد میلیارد تومان به شبکه ماهواره‌ای جم تبلیغ داده شده و پخش‌کننده‌ها چنین رقم بالایی را برای تبلیغ فیلم‌شان هزینه کرده‌اند.

بله، یک‌ونیم میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است. حالا این پرسش به وجود می‌آید که با توجه به این پرداخت بالا به ماهواره‌ها، آیا سود اصلی از اکران فیلم‌های کمدی را سینمای ایران برده یا ماهواره‌ها؟

سریال‌های پلتفرم‌ها که از همان دقایق ابتدایی انتشار، بلافاصله در ماهواره‌ها با زمان‌بندی کامل پخش می‌شود، تبلیغات فیلم‌های ایران که به ماهواره‌ها داده می‌شود…. آیا رواست که سرمایه‌های کشور این‌گونه از کشور خارج شود؟

دیگر خبرها

  • حاکمان امارات: مجازات زندان و جریمه در انتظار منتشر کنندگان تصاویر منفی یا جعلی از سیل دوبی
  • محمدیه به شهر بدون دخانیات تبدیل می‌شود
  • جریمه ۶۰ میلیونی پرسپولیس به دلیل شکایت ذوب‌آهن!
  • جریمه ۶۰ میلیونی پرسپولیس به دلیل اتفاقات عجیب اصفهان
  • هزینه ۱۰۰ میلیاردی سینما برای تبلیغ در شبکه GEM
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم
  • باخت زندگی تاوان یک اعتماد
  • تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود/ دخانیات تنها صنعتی که پس از انقلاب تحریم نشد!
  • یک «کام» تلخ تا مرگ زودرس/ فقط «دخانیات» تحریم نشد!