Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان در حالی که ایران خودرو قیمت 4 خودرو را افزایش داده است، گفت: اجازه افزایش قیمت در اختیار خودروسازها نیست، اما به دنبال این افزایش قیمت‌، بازار را رصد و سپس واکنش نشان می‌دهیم.


به گزارش شریان نیوز،با اعلام رسمی ایران خودرو برای افزایش قیمت 4 محصول خود این خودروساز عملا افزایش قیمت خودرو را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی در ماه‌های گذشته مباحث زیادی در مورد افزایش قیمت خودرو مطرح بوده و مطالبی هم در روزهای اخیر مبنی بر افزایش قیمت خودرو به میزان 5 درصد کمتر از حاشیه بازار آزاد شنیده شد که البته این خبر هم به صورت رسمی اعلام نشد. از طرفی مخاطبان فارس هم در سامانه فارس من خواستار مشخص شدن تکلیف قیمت‌گذاری خودرو شده بودند.

بنابراین با توجه به افزایش قیمت 4 محصول ایران خودرو گفت‌وگویی را با عباس تابش رئیس جدید سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

آقای تابش آیا با توجه به افزایش قیمت خودروها توسط خودروسازان داخلی از جمله ایران خودرو، سازمان حمایت مجوزی برای افزایش قیمت خودرو صادر کرده است؟ اگر این سازمان مجوز صادر نکرده است، این خودروسازان چگونه افزایش قیمت محصولات را اعلام کرده‌اند؟ آیا همان طور که برای صنایع لوازم خانگی مجوز افزایش قیمت به صورت غیر رسمی صادر شد، خودروسازان هم مجوز غیر رسمی افزایش قیمت را دریافت کرده‌اند؟

تابش: سازمان حمایت هیچ‌گونه مجوز افزایش قیمت رسمی و غیر رسمی برای هیچ خودروسازی صادر نکرده است.

سازمان حمایت مسئول برآورد قیمت تمام شده خودروهای مشمول قیمت گذاری بوده است که این کار را انجام داده و نهایی شده است و این هفته نتیجه این بررسی‌ها به ستاد تنظیم بازار ارائه می‌شود.

وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان یک عضو از ستاد تنظیم بازار است و این ستاد یک کارگروه فرا بخشی است که در مورد سیاست‌های آتی کشور در مورد خودورها تصمیم گیری می‌کند.

ایران خودرو امروز فروش 4 محصول خود به قیمت جدید را به صورت رسمی اعلام کرده است که این 4 خودرو مشمول قیمت گذاری نیستند، بنابراین اگر افزایش قیمتی صورت گرفته، این افزایش قیمت نه نیاز به مجوز سازمان حمایت داشته و نه سازمان حمایت به این خودروساز مجوز افزایش قیمت داده است.

* آتش قیمت در اختیار خودروسازها نیست

اما این موضوع هم به معنای آتش به اختیار خودروسازها نیست، این سیاست باید ظرف یک تا دو هفته آینده منجر به کاهش قیمت خودرو شود و اگر این اتفاق نیفتد حتما سازمان حمایت پیگیری می‌کند.

خودروهایی مشمول قیمت گذاری می‌شود که زیر 45 میلیون تومان باشد، اما تعداد این خودروها بسیار محدود است. به این ترتیب آیا خودروسازان مجازند هر چقدر که خواستند در سایر خودروها که به عبارتی مشمول قیمت گذاری نیست، افزایش قیمت اعمال کنند؟

تابش: خودروهایی که قبل از افزایش قیمت، قیمت آنها زیر 45 میلیون تومان بوده است، مشمول قیمت گذاری است و همان طور که پیش تر گفتم ما این کار را انجام داده‌ایم و نتیجه را به ستاد تنظیم بازار اعلام خواهیم کرد.

تعداد این خودروها بسیار محدود است. قرار است چند درصد قیمت این خودروها افزایش یابد؟

تابش: قیمت تمام شده این خودروها محاسبه شده است. مثلا محاسبه کرده‌ایم که قیمت تمام شده پراید صندوق‌دار چقدر می‌شود و این رقم را به کارگروه تنظیم بازار اعلام می‌کنیم و کارگروه تنظیم بازار هم با لحاظ تمام نقطه نظرات حوزه‌های بخشی و فرابخشی در مورد آن تصمیم گیری می‌کند.

با توجه به اینکه اغلب خودروها قیمتی بیش از 45 میلیون تومان دارند بنابراین قیمت گذاری سایر خودروها بر عهده خودروساز است؟

تابش: عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت است.

بنابراین از صحبت‌های شما این موضوع استنباط می‌شود که خودروساز هر چقدر تاکنون افزایش قیمت داده است، تخلفی نکرده است، مثلا اگر ایران خودرو، 38 میلیون تومان قیمت پژو پارس اتومات را افزایش داده است و قیمت این خودرو را از 54 میلیون تومان به 83 میلیون تومان رسانده هیچ تخلفی نکرده است؟

تابش: خیر، منظور من این نیست. اما افزایش قیمتی که این خودروساز در مورد 4 خودرو خود اعمال کرده دقیقا در مورد خودروهایی بوده است که مشمول قیمت گذاری نبوده است.

بنابراین ایران خودرو در مورد این خودرو خودش می‌تواند قیمت اعلام کند و براساس عرضه و تقاضا هم بفروشد و تا اینجا هم براساس تکلیف سران قوا و شورای رقابت سازمان حمایت مسئولیتی ندارد، چون این خودروها اصلا مشمول قیمت گذاری نبوده است، اما اینکه این اقدام باید منتج به کاهش قیمت باشد فلسفه‌ای است که سازمان حمایت رصد می‌کند.

اما اقدام این خودروساز در جهت کاهش قیمت‌ها نبوده است، وقتی خودوساز قیمت‌ را افزایش داده است شما چطور انتظار کاهش قیمت‌ها را دارید؟

تابش: امروز این اتفاق افتاده است، شما یک فرصت یک روزه به ما بدهید تا ما این اقدام را رصد کنیم و بعد بگوییم برخورد ما چه خواهد بود.

ایران خودرو امروز فروش 4 محصول خود را با افزایش قیمت میلیونی اعلام کرده است، اما خودوسازانی که قطعات خودروهای خود را به صورت سی کی دی وارد می‌کنند، از ماه‌ها پیش افزایش قیمت‌ها را اعمال کرده‌اند و هیچ گونه برخوردی هم با آنها نشده است؟

تابش: خودروهای تجاری داستان دیگری دارد. اینها بحث تعزیراتی دارد و سازمان حمایت آن را هم پیگیری می‌کند، اعتماد ما این است که تمام خودروسازان ایفای تعهد مصرف کننده را سرلوحه کار قرار دهند.

شما چگونه انتظار دارید که این اقدام ایران خودرو و دیگر خودروسازان در مورد افزایش قیمت، منجر به کاهش قیمت‌ها شود، مگر ممکن است؟

تابش: انتظار ما کاهش قیمت در بازار است.

حتی اگر خودروساز قیمت یک خودرو را 38 میلیون تومان افزایش داده باشد شما در انتظار کاهش قیمت هستید؟

تابش: قبول دارید برخی متغیرها افزایش قیمت داده است؟ ایران خودرو به تازگی قیمت‌ها را اعلام کرده است، بگذارید فعلا این خودروساز خودروها را بفروشد و بعد ما نتیجه را در بازار رصد کنیم.

آیا برای این اقدام شما خیلی دیر نیست؟ از ماه‌ها پیش باید بازار رصد می‌شد و به نظر می‌رسد نباید به یک خودروساز اجازه چنین افزایش قیمتی را داد؟

تابش: به هرحال این خودروها مشمول قیمت‌گذاری نبوده است و ما می‌خواهیم بازار را رصد کنیم و اگر این اقدام منتج به کاهش قیمت در بازار نشود، آنگاه مدعی خودرو ساز می‌شویم. باید منتظر نتیجه این قیمت‌گذاری خودروساز در بازار بود.

اگر نتیجه این اقدام، کاهش قیمت خودرو در بازار باشد مورد قبول سازمان حمایت است، ولی اگر این تاثیر در بازار را نداشته باشد مورد قبول سازمان حمایت نیست.

پس قیمت‌گذاری این خودروها آزمایش بازار است؟

تابش: من نمی دانم. من هم امروز متوجه شده‌ام و نمی‌دانم چه سیاستی ایران خودرو از این قیمت گذاری دارد.

تابش در اینجا با طرح این سوال که مگر رسانه‌ها نمی گویند سود خودرو را دلالان می‌برند و مصرف‌کننده و خودروساز چیزی عایدش نمی‌شود؟

بله رسانه‌ها گفته‌اند، اما الان با این قیمت گذاری سود افزایش قیمت قرار است نصیب خودروساز شود و باز هم مصرف‌کننده است که متضرر می‌شود، ضمن اینکه معلوم نیست چه اتفاقی در بازار بیفتد.

تابش: اگر این خودرو پژو پارس اتومات که توسط خودروساز به قیمت 83 میلیون عرضه می‌شود و فرض بگیریم که در بازار قیمت 86 میلیون تومان دارد، اگر در روزهای آتی قیمت بازار به 84 یا 83 میلیون تومان برسد، پس اتفاق خوبی است.

اگر چنین اتفاقی بیفتد این اتفاق فقط به نفع خودروساز است و منافع مصرف کننده را اصلا در نظر نگرفته‌اید؟

تابش: امروز پژو پارس اتومات را دلال‌ها با قیمت بالاتر از 83 میلیون به مصرف کننده می‌فروشند و مردم هم می‌خرند و به این عرضه و تقاضا می‌گویند و اگر این اقدام خودروساز منجر به کاهش قیمت‌ها در بازار شود نتیجه خوبی حاصل شده است. اما نظارت هم باید باشد.

به ما یک فرصت دو هفته‌ای بدهید و اگر به یک عدد معقول در قیمت خودرو نرسیدیم موضوع را پیگیری می‌کنیم. ما به دنبال حقوق مصرف کننده هستیم.

در مورد خودروهای مشمول قیمت گذاری کسی حق ندارد تا اعلام مصوبه یک ریال قیمت‌ها را افزایش دهد.

مصوبه کی اعلام می‌شود؟

تابش: مصوبه تعیین قیمت خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومان بعد از تشکیل کارگروه تنظیم بازار اعلام می‌شود.

دسته بندیاجتماعي

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۹۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت تاکسی برقی؛ بین یک میلیارد تا یک میلیارد و سیصد میلیون تومان

تین نیوز

 سرپرست سـازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: یک هزار خودروی برقی وارداتی به شهر تهران پلاک ملی گرفته اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از بازار، شادی مالکی روز سه‌شنبه افزود: برقی سازی خودرو و تاکسی یک پروژه ملی است که از سوی دولت در دستور کار قرار گرفت و ما نیز در این راستا با وزارت صمت و خودروسازان داخلی در بحث واردات خودروهای برقی کار را شروع کردیم و از سوی دیگر شهرداری تهران هم راستا اقدام به وارادت خودروی برقی کرده است.

وی ادامه داد: امسال شاهد وارد شدن ۲۵ هزار خودروی برقی سدان و ۲ هزار و ۵۰۰ تاکسی برقی و ۱۰ هزار ون برقی و ۲۷ هزار و ۵۰۰ خودروی برقی از طریق خودروسازان داخلی ذیل توافق نامه با وزارات صمت خواهیم بود و در کل نزدیک به ۶۰ هزار خودروی برقی وارد ناوگان حمل و نقل عمومی تهران می شود.

به گفته مالکی، از هفته گذشته تاکنون قرارداد نزدیک به ۱۰ هزار خودرو با خودروسازان داخلی منعقد کردیم و یک هزار دستگاه خودرو نیز هم اکنون در تهران است؛ این خودروها پلاک ملی گرفته‌اند و در صف دریافت پلاک تاکسی هستند.

وی تاکید کرد: خودروهای وارداتی استانداردهای لازم را از مراجع ذی ربط را دریافت کرده اند و از چند روز آینده ثبت نام از تاکسیرانانی که خودروی فرسوده دارند را آغاز می‌کنیم.

مالکی یادآور شد: به ازای خروج یک دستگاه خودروی فرسوده یک دستگاه تاکسی برقی جایگزین می‌شود و به محض دریافت پلاک تاکسی، این خودروها فعال می‌شوند و حتی مسیر حرکت آنها هم مشخص شده است.

وی در مورد حدود قیمت تاکسی برقی هم گفت: قیمت توسط سازمان حمایت و توسط وزارت صمت اعلام می شود اما بین یک میلیارد تا یک میلیارد و سیصد میلیون تومان براساس نوع خودرو متفاوت است.

سرپرست سـازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران افزود: تسهیلاتی برای رانندگان از طریق شهرداری و انعقاد قرارداد با صندوق کارآفرینی امید با کارمزد پایین و بازپرداخت پنج ساله در نظر گرفته‌ایم و از طریق ماده ۱۲ هم یارانه ای هم از سوی دولت داده می‌شود که قیمت خودرو برای تاکسیران منطقی شود.

مالکی در مورد ایستگاه‌های شارژ خودروی برقی هم اضافه کرد: هم اکنون ۱۵ ایستگاه در شهر تهران با ۷۴ نازل داریم که تا پایان امسال ۹۳۰ نازل دیگر در قالب ۹۶ ایستگاه نصب می‌شود.

وی در مورد خدمات پس از فروش خودروهای برقی هم تاکید کرد: خودروسازان متعهد شده اند که به ازای هر ۳۳۰ خودرو یک بخش تعمیرگاهی داشته باشند ضمن اینکه نرخ کرایه هم براساس لایحه‌ای که به شورای شهر ارسال می شود، مشخص خواهد شد.

۸۰ هزار تاکسی در تهران فعال است که نیمی از این تعداد فرسوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پژو پارس
  • قیمت تاکسی برقی؛ بین یک میلیارد تا یک میلیارد و سیصد میلیون تومان
  • برخورد ویژه با ۵ گروه کالایی قاچاق در تهران
  • چراغ سبز افزایش قیمت خودرو داده شده
  • واکنش عجیب وزیر صمت به افزایش قیمت پژو پارس: ما که مجری نیستیم! | فیلم
  • نرخ خرید بازار مسکن در تهران؛ خرید مسکن در زمزم با ۲.۵ میلیارد
  • با ارزش ترین خودروساز جهان بازار را غافلگیر کرد
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار