Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@07:43:35 GMT

اجماع علمی و فهم مشترک، اکسیر توسعه

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۶۹۲۳۷

اجماع علمی و فهم مشترک، اکسیر توسعه

پروفسور رضا منصوری شامگاه شنبه در همایشی با موضوع ' علم در جامعه بدون اجتماع علمی ' که در دانشگاه مازندران برگزار شد، افزود: متاسفانه در حال حاضر هیچ درک مشترکی در مباحث علمی و مشکلات اجتماعی در کشور وجود ندارد و تمامی کلنجاری ها و چالش های علمی، سیاسی و اقتصادی که با آن درگیر هستیم ناشی از فقدان درک و همزیستی مشترک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی توضیح داد: گاهی متاسفانه متولیان مفاهیم مختلف هم به جای تلاش در درک و هماهنگی، خود را دشمن هم قلمداد می کنند و این باعث ارتباط بدی در ایران شده که امروز مانع از هرگونه پیمایش مسیر علمی، سیاسی و توسعه ای است.
این استاد فیزیک دانشگاه برتر کشور با تاکید بر این که امروزه دوره هر نوع جنگ برای اختلاف عقاید به سر رسیده است، تاکید کرد: وقتی در یک جامعه مثل جامعه ما مفاهیم و رفتار متضاد در یک موضوع وجود دارد، باید با تکیه بر مفاهمه مشترک در جهت همزیستی توام با آرامش حرکت کرد.
منصوری افزود: واقعیت این است که همه ما از جمله نیروهای علمی و سیاسی در این بخش کوتاهی کردیم و همگی مقصریم و همه باید بپذیریم که مردم جامعه اعتقادات و سطوح درک متقابل و متفاوتی دارند و هیچ راهی جز همزیستی و ارتباط انسانی که در دنیای مدرن به آن گفتمان می گویند، وجود ندارد.
وی توضیح داد: منظور از گفتمان یعنی صحبت کردن، بحث کردن و نوشتن و در عین حال پذیرفتن منطق درست و علمی است و در این موضوع باید روی ساده ترین اشتراکات اجتماعی و سیاسی و علمی انگشت بگذاریم و سازندگی را حول و حوش آن انجام دهیم، نه این که مفاهیمی را که روی آن جنگ و دعوا داریم، برجسته کنیم برای این که برجسته کردن مفاهیم مورد اختلاف نه تنها هزینه را زیاد می کند، بلکه ثروت مردم نیز در گرو این چالش های مفهومی در معرض نابودی قرار می گیرد.
پروفسور منصوری تاکید کرد: هر کسی در هر مقامی و یا هر نهادی که خودش را به نوعی متفکر یا دلسوز ملت تلقی می کند، باید ایجاد اجتماع علمی و همزیستی ادراکی را از خود و اطرافش آغاز کند، برای این که اکنون در حساس ترین زمان تاریخ کشور یا ملت ایران قرار داریم.
** هشدار در باره سرنوشت کشور در 50 سال آینده
وی هشدار داد: در 50 سال آینده با توجه به حرکت جوامع به سوی هوش مصنوعی و غلبه بر جوامع دیگر، اگر نتوانیم بر سر مفاهیم به درک مشترک برسیم، احتمالا کشورها و گروههای علمی مقتدر دنیا تعیین کننده وضع کره زمین خواهند شد و ما مجبوریم تابع باشیم.
این استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف گفت: شاید به ظاهر در آن زمان در رفاه زندگی کنیم، اما در تعیین سرنوشت و اراده خود نقشی نخواهیم داشت و این آینده را گریزی برای هیچ کشور و ملتی نیست.
وی با پیش بینی دو وضع برای ملت ها در نیم قرن آینده، افزود: ممکن است در 50 سال آینده بازیگر و در معادلات بقای بشری موثر باشیم و یا ممکن است به عنوان رعایای دیگر انسان ها صرفا زنده باشیم بدون هیچ اراده ای.
منصوری مهم ترین عامل تعیین کننده برای قرار گیری در هر یک از این دو وضعیت را فراگیر شدن همزیستی ادراکی دانست و تاکید کرد: آنچه برای همه مردم کشور در هرسطحی لازم است فراگیری همزیستی ادراکی حتی در زمانی است که درک و فهم مشترک از جمله در مورد علم خوب و بد، دفاع از کشور، جنگ اقتصادی و غیره نداریم.
وی افزود: امروزه جدل های ناشی از نبود درک مشترک در کشورهایی که به اجتماع علمی و هماهنگی تفکر رسیده اند و همچنین در جوامع عقب افتاده وجود ندارد، زیرا در اولی مشکل حل شده و در دومی اصلا به آن مراجعه نشده است ولی جوامعی مانند کشور ایران که در حال گذار هستند با این مشکل رو به رو می شوند زیرا نمی دانند چه چیز خوب و چه چیز بد است.
پروفسور منصوری یکی از عوامل عدم دستیابی به فهم مشترک را سیاست زدگی دانست و تصریح کرد: سیاست زده کردن تمامی مسائل سبب ایجاد بن بست برای فهم مشترک در کشور شده است و نباید همه مسائل را به مشکلات و حوزه سیاست کشاند و در آنجا آن را له و یا آلوده کرد.
** مناسک محوری آموزش عالی
استاد فیزیک دانشگاه صنعیتی شریف که به دعوت انجمن فلسفه علم این سخنرانی را برگزار کرد، در مورد نحوه شکل گیری علم در جوامعی که فاقد اجتماع علمی هستند توضیح داد و گفت: متاسفانه در ایران هنوز اجتماع علمی وجود ندارد.
وی با اشاره به تحولات رشد کمی علمی در یک قرن اخیر بویژه چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی در ایران، افزود: 800 واحد آموزش عالی در حال حاضر سالانه یک میلیون ورودی دوره کارشناسی و یک میلیون خروجی لیسانس ، 300 هزار ورودی دوره کارشناسی ارشد و 25 هزار دوره دکترا دارند.
وی گفت: بسیاری از مواقع سیاستمداران ما به این رشد آموزش عالی افتخار می کنند در حالی که کمتر از 5 درصد فارغ التحصیلان دوره دکترا در دانشگاهها استخدام می شوند و اقتصاد و بخش خصوصی ما نیز آمادگی جذب بقیه را ندارد و این مساله حبابی می آفریند و کسی هم پاسخگو نیست.
پروفسور منصوری افزود: علاوه بر سطح جامعه، در دانشگاهها ضعیف عمل می کنیم، پدیده ای به نام مناسک گرفتن دانشجو و مناسک آموزش عالی رایج شده است و این مساله تبدیل به یک آیین شده است که برحسب نیاز نیست و بنا بر این ارتباط دانشگاه و نقش آن در جامعه فراموش شده است.
استاد دانشگاه صنعتی شریف همچنین قداست گری و مرجعیت مطلق اساتید علمی را آفت علم در ایران دانست و گفت: متاسفانه از اساتید و چهره های علمی کشور قدیسی ساخته ایم که هیچ کس جرئت نکند پا را فراتر از آنها بگذارد و برهمین اساس علم در مجامع علمی کشور به یک رسوب تبدیل شده است.
رضا منصوری، فیزیک‌دان ایرانی و استاد دانشکدهٔ فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است که زمینه پژوهشی او نسبیت و کیهان‌شناسی می باشد.
منصوری به همراه 'رومن الریش سکسل' نظریه 'آزمون نسبیت' را ارائه کرده‌ است که سنجشی برای بررسی تمامی ابعاد نظریه نسبیت انشتین در فیزیک است.
همچنین او تحقیقاتی در زمینه گرانش، نسبیت عام، سیاه‌چاله‌ها و کیهان‌شناسی را در کارنامه علمی خود دارد.
7335/1654
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف ثروت دانشجو دانشگاه صنعتی شریف کارشناسی کارشناسی ارشد منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۹۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها

روزی که گذشت شاهد اخبار و رویدادهای متفاوتی در علم و فناوری ایران و جهان بودیم که در این گزارش به مرور آنها می‌پردازیم.

به گزارش ایسنا، از ساخت باتری با آب توسط محققان چینی و شکستن رکورد نزدیکی اتم‌ها تا اوج گرفتن بارش شهابی اِتادَلوی و بررسی زلزله‌های کلانشهرها در یک کنفرانس علمی در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، دنیای علم و فناوری ایران و جهان شاهد اخبار متفاوت و جذابی بود که در ادامه به مرور آنها می‌پردازیم.

اوج بارش شهابی اتادلوی در شامگاه امشب

شامگاه امشب یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت بارش شهابی اتادلوی به اوج بارش خود می‌رسد.

چینی‌ها با «آب» باتری ساختند

دانشمندان چینی می‌گویند باتری آبی آنها تقریباً دو برابر ظرفیت انرژی نسبت به باتری‌های لیتیومی ارائه می‌دهد. این باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهد.

فیزیکدانان MIT رکورد نزدیکی اتم‌ها را شکستند

نزدیکی اتم‌ها برای شبیه‌سازهای کوانتومی که ابزارهای قدرتمند دانشمندان برای اکتشاف مواد و حالات جدید ماده هستند، بسیار مهم است.

این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادوی اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.

میدان مغناطیسی زمین ۲۶ میلیون سال ناپدید شده بود

یک مطالعه جدید موضوع شگفت‌انگیزی را کشف کرده است که در آن می‌گوید میدان مغناطیسی زمین ۵۹۰ میلیون سال پیش به مدت ۲۶ میلیون سال ضعیف شده است.

بررسی زلزله‌های کلانشهرها در کنفرانس علمی/زلزله بم در منطقه بدون زلزله ۲ هزارساله رخ داد

رئیس پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با تاکید بر اینکه زمین زیر پای ما در حال تکامل همیشگی است، گفت: در بم زلزله در جایی به وقوع پیوست که ۲ هزار سال زلزله در آن رخ نداده بود؛ از این رو زلزله یک پدیده پیچیده است و نیاز است برای بررسی دوره‌های بازگشت زلزله همه نظرات مورد بررسی قرار گیرد.

اعطای امتیاز ویژه در برنامه‌های اعزام به خارج از کشور به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی ریاست‌جمهوری گفت: نمایشگاه «ایران هلث» به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های مؤثر برای توسعه همکاری‌ها و ایجاد تعاملات بین‌المللی مبتنی بر فناوری‌های حوزه سلامت است.

صفحه نمایش‌های لمسی ضدباکتری می‌شوند

اگر چیزی در دنیا وجود داشته باشد که باید آنتی باکتریال یا ضد باکتری شود، آن صفحه‌ نمایش‌های لمسی عمومی هستند که همه با انگشتان آلوده خود به آنها دست می‌زنند. اکنون کمک به شکل یک پوشش مسی جدید از راه رسیده است.

برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد

محقق ایرانی برای پایش تازگی غذاهای دریایی با فناوری نانو و مواد گیاهی، جوهر هوشمند سبز ساخت.

درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!

هزاران سال است که طب سنتی چینی از صدپاهای سمی برای درمان بیماری‌های کلیوی، صرع و بسیاری از اختلالات دیگر استفاده کرده است.

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید، چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در مؤسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

عکس‌های فضاپیمای «استارلاینر» در آستانه اولین پرواز سرنشین‌دار

فضاپیمای «استارلاینر» برای اولین پرواز سرنشین‌دار در روز ششم مه، به سکوی پرتاب انتقال یافت.

«زلزله» و «جنگ» دو مخاطره مهم جوامع بشری

به اعتقاد عضو هیات علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله امروزه شاخص تاب‌آوری جایگزین میزان تلفات انسانی در بررسی وقوع مخاطرات شده است؛ از این رو دو رخداد «زلزله» و «جنگ» مهمترین مخاطرات جوامع بشری به شمار می‌روند؛ چرا که زلزله بزرگ هائیتی موجب از دست رفتن استقلال این کشور شد.

چگونگی بومی‌سازی فناوری‌ها از طریق اعتبار مالیاتی اپراتورها

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: هزینه‌هایی که اپراتورها باید به‌عنوان مالیات بپردازند، می‌تواند صرف پروژه‌های تحقیق و توسعه برون‌سپاری شده آن شرکت به شرکت‌های دانش‌بنیان شود.

ایجاد مهاجرت گروهی در بخش زمین‌شناسی و اکتشاف معدنی به دلیل عدم جذب مناسب نیروی انسانی متخصص

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه در حوزه زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی متاسفانه با پدیده مهاجرت گروهی سروکار داریم و این امر ارائه خدمات زمین‌شناسی را در کشور با بحران مواجه خواهد کرد، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه در کشور بسیار بالا است، ولی اقدامی که برنامه جذب نیروی متخصص را ناکارآمد کرده، عدم جذب مناسب در طی این سال‌ها به‌ویژه در طی برنامه ششم توسعه در کل کشور بوده است.

فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»

یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن از فیزیک و نظریه آماری برای تایید نظریه تعادل اجتماعی «فریتز هایدر» استفاده کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • دانشگاهها در راستای رفع مشکلات توسعه ای مازندران پای کار بیایند
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی