Web Analytics Made Easy - Statcounter

هپاتیت‌های ویروسی B و C بیماری‌های منتقله از راه تماس خونی آلوده است که بروز بیماری‌های مزمن را به دنبال دارد.

به گزارش شریان نیوز،بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت‌ از مهمترین مشکلاتی است که بر اثر عوامل مختلف از جمله برخی از داروها، ویروس‌ها، بیماری‌های خودایمنی و بیماری‌های ژنتیکی رخ داده و سالانه با درگیر کردن سلامت میلیون‌ها نفر به ناتوانی و مرگ آنها منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هپاتیت‌های ویروسی B و C بیماری‌های منتقله از راه تماس خونی آلوده هستند که به بروز بیماری‌های مزمن در میان میلیون‌ها انسان منجر شده و از آنجایی که در اکثر موارد بدون علامت ظاهر می‌شوند، 60 تا 70 درصد مبتلایان به هپاتیت‌های ویروسی B و C تا مراحل پیشرفته از ابتلای خود بی‌اطلاع مانده و در برخی موارد ممکن است سرطان، سیروز و نیاز به ماردی همچون پیوند کبد به سراغ آنها بیاید.

با تشخیص و کنترل به موقع هپاتیت‌ آسیبی چندان به فرد مبتلا وارد نخواهد شد و در غیر این‌صورت فرد دچار آسیب کبدی‌ و صدماتی جبران ناپذیر خواهد شد.

سید مؤید علویان استاد و رئیس شبکه هپاتیت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد:  ویروس هپاتیت B با نام اختصاری HBV از طریق تماس با فرآورده‌های خونی آلوده منتقل می‌شود؛ این بیماری در گذشته در حین زایمان از طریق مادر آلوده به جنین منتقل می‌شد که اکنون به لطف دارو و واکسن موثر از ابتلای نوزادان به این بیماری جلوگیری می‌شود.

وی افزود: تزریق آلوده و یا تماس خونی با فرآورده‌های خونی آلوده از راه‌های دیگر انتقال ویروس هپاتیت است که بسیار شیوع دارد، در صورتی که وسایل پزشکی به درستی استریل نشده و آلودگی در آنها باقی مانده باشد، بسیار خطرناک خواهد شد، از این رو هپاتیت B نه تنها بیماران بلکه پزشکان، پرستاران و کادر درمانی که با فرآورده‌های خونی در تماس هستند را نیز تهدید می‌کند.

رئیس انجمن هپاتیت تشریح کرد: تا کنون درمان قطعی برای هپاتیت B کشف نشده و درمان‌هایی که تاکنون صورت گرفته بیشتر به منظور بهبود علائم بیماری و کنترل آن بوده است، لذا انجام واکسیناسیون برای کلیه افراد به ویژه گروه‌های در معرض خطر الزامی است.

بیشتر بخوانید: هشدار؛ خطر هپاتیت و آسیب مغزى با قمه زنى/ بدعتى که جان عزاداران حسینى را تهدید مى‌کند

علویان بیان کرد: با وجود تلاش‌های صورت گرفته هم‌اکنون حدود 1 میلیون و 400 هزار ایرانی مبتلا به هپاتیت B هستند که شیوع آن در گروه‌های سنی 28 تا 50 سال بیشتر است و علی‌رغم تلاش‌های کشور در کاهش میزان ابتلای موارد جدید در سن پایین، مشکلات اجتماعی مانند اشتغال، ازدواج و غیره گریبانگیر این جمعیت مبتلاست که  مستلزم فعالیت این جمعیت  است.

وی ادامه داد: امروزه هپاتیت C به تنهایی بیش از ایدز در دنیا قربانی می‌گیرد و بار بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی فراوانی را بر دولت و مبتلایان تحمیل کرده است؛ در این بین عمده‌ترین راه انتقال این بیماری در ایران استفاده از سرنگ مشترک آلوده در معتادان تزریقی است که می‌تواند سلامت آنها را به خطر بیندازد.

رئیس انجمن هپاتیت گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر کنترل سلامت خون در عرصه درمان هپاتیت C در دنیا رخ داده و شرایطی مناسب را جهت جلوگیری از بروز موارد ابتلای جدید و درمان قطعی هپاتیت C فراهم کرده است، به طوری که در حال حاضر داروهای ایرانی با هزینه بسیار کم و اثربخشی معادل داروی خارجی، امکان درمان قطعی این بیماران و حذف هپاتیت C را در سراسر کشور میسر کرده است، به طوری که هپاتیت C بیماران خاص، در برخی استان‌ها ریشه‌کن شده و تا حذف کامل آن در تمام استان‌ها تنها 3 سال فرصت باقی است.

رئیس شبکه‌ هپاتیت ایران‌ تشریح کرد: هپاتیت‌ نوع C واکسن ندارد، اما درمان قطعی برای آن وجود دارد در مقابل هپاتیت نوع B قابل کنترل و پیشگیری است؛ این بیماری را می‌توان از طریق آزمایش تشخیص‌ داد و در مراحل اولیه درمان کرد.

ریشه‌کنی هپاتیت C تا 15 سال آینده

وی تشریح کرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی و برنامه‌ای که در وزارت بهداشت مطرح شده است هپاتیت C باید تا 15 سال آینده در ایران ریشه‌کن شود، لذا با وجود 190 هزار مبتلا به هپاتیت C در ایران، درمان و کاهش نرخ ابتلا بدون همیاری تک تک افراد جامعه میسر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: همه آنچه که درباره هپاتیت باید بدانید

رئیس شبکه هپاتیت بیان کرد: یک میلیون و 400 هزار نفر در کشور مبتلا به هپاتیت B هستند و 190 هزار نفر هپاتیت C دارند که در مجموع حدود یک میلیون و 600 هزار نفر برآورد می شوند؛ از سال 1373 واکسنی‌ برای پیشگیری‌ از این ویروس‌ تولید شد و در نتیجه این بیماری در کشور کاهش پیدا کرد و تعدادی کمتر به این بیماری مبتلا شده‌اند.

علویان یادآوری کرد: هر ایرانی می‌تواند یک سفیر سلامت برای حذف هپاتیت باشد، از این جهت شبکه هپاتیت از تمامی علاقمندان به «ایرانی بدون هپاتیت» دعوت می‌کند تا با پیوستن به این حرکت عظیم  در جهت تولید و پخش رسانه‌ای آثار سمعی و بصری در جهت آموزش و اشاعه فرهنگ زندگی سالم گام بردارند.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۰۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی ان ان، این هشداری است که توسط دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت، دکتر «جرمی فارار» صادر شد.

فارار گفت: «ما باید مراقب باشیم که اگر مورد H۵N۱ به انسان با سرایت انسان به انسان را مشاهده کردیم فوراً با دسترسی به واکسن‌ها، درمان‌ها و تشخیص‌ها پاسخ دهیم.»

در موارد نادر، H۵N۱ می‌تواند انسانی را آلوده کند که به طور مداوم در تماس نزدیک با حیوانات آلوده بوده است، همانطور که در اوایل این ماه در یک گاودار تگزاسی اتفاق افتاد، اما تاکنون انتقال انسان به انسان به ندرت مشاهده شده است.

با این حال، این ویروس عمدتاً در پستاندارانی ظاهر می‌شود که نسبت به پرندگان بسیار نزدیک به انسان هستند.

فارار گفت: «البته نگرانی بزرگ این است که این ویروس اکنون تکامل یافته و توانایی آلوده کردن انسان‌ها را داراست.»

به گفته سازمان جهانی بهداشت، تعداد تلفات ممکن است فاجعه بار باشد: از سال ۲۰۰۳، تنها ۸۸۹ مورد ابتلاء به آنفلوانزا مرغی انسانی در سراسر جهان شناخته شده است، اما در ۴۶۳ (۵۲٪) از این موارد، فرد مبتلا فوت کرده است.

ویروس دخیل در یک مورد انسانی گزارش شده در این ماه در تگزاس توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده مورد مطالعه قرار گرفته است و گفته شده که به نظر می‌رسد نسبت به داروهای ضد ویروسی موجود آسیب پذیر است.

شیوع فعلی H۵N۱ در میان گله‌های گاو ایالات متحده در هشت ایالت تگزاس، نیومکزیکو، کانزاس، داکوتای جنوبی، آیداهو، میشیگان، اوهایو و کارولینای شمالی گزارش شده است.

کد خبر 6086946

دیگر خبرها

  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است