Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس اطلاع یکی از مخاطبان دفتر تسنیم در خوزستان، ‌‌یکی از داروخانه‌های شهر اهواز ‌اقدام به فروش ‌داروی تاریخ مصرف گذشته می‌کند. ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، سلامت جسم و جان انسان‌ها امری است که هر دولت و حکومتی برای تامین آن همواره باید کوشا باشند همچنین این امر روشن و واضح است که ارگان‌ها و سازمان‌های متخصص و مربوطه موظف هستند تا از عوامل ضرر رسان به افراد یک جامعه جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارو یکی از اقلامی است که با سلامت و جان مردم به طور مستقیم ارتباط دارد و گاهی تنها با یک بی‌احتیاطی از طریق ارائه داروی نامناسب و یا مشکل‌دار سلامت مردم به خطر می‌افتد.

یکی از مخاطبان تسنیم در اهواز در تماسی با خبرنگار این خبرگزاری از فروش داروی تاریخ مصرف گذشته در یکی از داروخانه‌های شهر اهواز خبر داد و اظهار داشت: برای درمان سرماخوردگی فرزندم به یکی از درمانگاه‌ها رفتیم؛ دکتر از طریق سیستمی که در اختیار داشت نسخه را مستقیم به داروخانه ارسال کرد و بنده داروها را دریافت کردم.

وی افزود: هنگامی که فرزندم می‌خواست دارو را مصرف کند، یکی از اقلام آن یعنی شیاف استامینوفن تاریخ انقضا و تاریخ تولیدش بر روی پاکت تراشیده شده بود اما بر روی جلد داخلی شیاف تاریخ انقضای دارو ماه هشتم سال2018 درج شده بود.

این مخاطب درباره اطلاع به داروخانه این درمانگاه گفت: روز بعد از خرید دارو به داروخانه مراجعه کردم و به یکی از افرادی که در داروخانه کار می‌کرد موضوع را شرح دادم. در پاسخ به من گفت این داروها را در شرایط خوبی نگهداری می‌کنیم و دارو کاملا فاسد نشده تنها اثر آن کمتر شده است.

خبرنگار تسنیم در اهواز برای روشن شدن موضوع و بررسی داروهای داروخانه این درمانگاه پس از گزارش این اتفاق؛ معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بعد از گذشت چندین روز از گزارش پاسخگوی این امر شدند.

یوسف بهداروند درباره نتیجه بررسی داروخانه گفت: کارشناس ما برای بازرسی به داروخانه این درمانگاه رفت؛ پس از بازرسی مشخص شد که هیچکدام از داروها تاریخ مصرف گذشته نبودند و تمام داروها مورد تائید بودند.

وی تصریح کرد: ممکن است پست نامبری که درج شده مخدوش باشد زیرا این دارو در داروخانه درمانگاه ذکر شده یافت نشد. این فرد باید دارو را به معاونت بیاورد تا ما دارو را بررسی کنیم.

10 تن داروهای دست‌ساز و قاچاق در شیراز امحاء شدتشکیل آژانس‌های گردشگری سلامت دست دلالان دارو در پایانه بین‌المللی بیله‌سوار را کوتاه می‌کندحجت‌الاسلام ‌رئیسی: تولید داروی آستان قدس رضوی را به 2برابر افزایش دادیم

سرپرست مدیریت نظارت بر دارو و فراورده‌های بیولوژیک معاونت غذا و دارو دانشگاه جندی شاپور اهواز تصریح کرد: ممکن است بر اثر تماس آب با پاکت تاریخ این دارو از روی پاکت پاک شده باشد هر چند ما این احتمال را نیز به طور قطع بیان نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: ما دوره‌های بازرسی‌های مختلفی را برای داروخانه‌ها از لحاظ قیمت و تاریخ مصرف داروها قرار داده‌ایم.

بهداروند در پاسخ به ارسال تصویر دارو تصریح کرد: باید این خریدار به معاونت مراجعه کند و از طریق سامانه مخصوص به معاونت و با استفاده از پست نامبر تاریخ تولید و انقضای دارو را پیدا کنیم.

وی گفت: بازرسی محسوس ما از داروخانه‌ها هر3 ماه یکبار صورت می‌گیرد و همواره نظارت مستمری را بر داروخانه‌های استان داریم و از مردم خواستاریم تا در صورت مشاهده داروهای مشکوک به ساختمان معاونت ما در خیابان24 متری مراجعه کنند.

به گزارش تسنیم، با توجه به الکتریکی بودن نسخه این مراجعه کننده و به جز داروی موجود نبود هیچگونه مدرک برای اثبات ارائه و فروش این داروی تاریخ مصرف گذشته به نظر می‌رسد که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز در بررسی این داروخانه هوشمندانه‌تر و حتی زیرکانه‌تر عمل کنند چرا که بازی با جان کودکان و فرزندان امر شوخی بردار و ساده‌ای نیست.

خرید این دارو توسط مخاطب و انکار وجود چنین دارویی در داروخانه‌ این درمانگاه توسط معاونت غذا و دارو نه تنها ابهام را رفع بلکه بر مبهم شدن این اتفاق افزود و هنوز معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز نتوانسته به درستی درباره چرایی وجود دارو تاریخ گذشته‌ای پاسخ دهد.

طبق گفته بهداروند اگر معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز هر3 ماه یکبار بازرسی‌های لازم خود را از داروخانه‌ها انجام می‌دهد پس چگونه چنین دارویی مانند سایر داروهای دیگر به فروش رفته است؟

سازمان غذا و دارو استان باید پاسخی منطقی و  روشن برای فروش این دارو داشته باشد و در تلاش باشد تا جان سایر هم استانی‌های ما از طریق فروش داروهای تاریخ مصرف گذشته به خطر نیفتد.

انتهای پیام/ش

R41468/P4001/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۰۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضو داروی بی‌حالی برای روزه‌داران

ایسنا/همدان یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی با بیان اینکه وضو گرفتن تأثیر بسزایی بر غلبه بر بی‌حالی در ایام ماه رمضان دارد، گفت: اکثر افراد روزه‌دار در ظهر و بعدازظهر دچار افت فشار به علت کم‌آبی بدن می‌شوند که در این حالت توصیه می‌شود برای غلبه بر این وضعیت وضو بگیرند.

دکتر سیدمحمد انتظاری در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: با گرفتن وضو بدن در برابر سرمایی که حس می‌کند، خود به خود درجه حرارت را بالا می‌برد تا قسمت‌های خیس را خشک کند که همین تحریکات باعث باز شدن منافذ پوست و ورود اکسیژن بیشتر به بافت‌ها، عضلات زیرپوست و رفع بی‌حالی می‌شود.

وی با بیان اینکه روزه‌داری صحیح و رعایت رژیم غذایی مناسب در وعده‌های سحر و افطار در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است، مطرح کرد: روزه‌داری می‌تواند موجب کاهش پاسخ‌های التهابی و تنظیم سیستم ایمنی بدن شود.

انتظاری با بیان این که بهتر است در سحری کمتر از مواد غذایی قنددار استفاده شود، خاطرنشان کرد: نوشیدنی‌های خیلی شیرین مثل نوشابه‌های گازدار، شربت‌ها و چای شیرین و پررنگ هم موجب تشنگی، خشکی دهان و گلو در طول روز شده و توصیه می‌شود در وعده سحر مصرف نشود.

وی با بیان این که مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار ضروری است، مطرح کرد: استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در ماه رمضان است، توصیه می‌شود.

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی مطرح کرد: استفاده از مواد تند، شور و چرب در وعده سحر باعث تشنگی و گرسنگی زودهنگام می‌شود و در این حالت فرد کارآیی خود را دست می‌دهد در ضمن مصرف غذاهای سرخ شده، ماکارونی، کله‌پاچه و آبگوشت در وعده سحری باعث ایجاد عطش می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تأمین قابل توجه برند اصلی داروی بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۲
  • توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی در کشور
  • انجام ۲۴۵ بازرسی از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی 
  • تشدید بازرسی از داروخانه‌ها در تعطیلات نوروزی
  • همراهی داروخانه‌ها در عرضه شیرخشک دولتی تایید شد
  • مشکل جدی در تامین دارو و شیر خشک وجود ندارد
  • توزیع ۲۰ میلیون داروی وارفارین طی ۴ ماه
  • وضو داروی بی‌حالی برای روزه‌داران
  • مواد غذایی تاریخ‌مصرف گذشته در «دیلم» جمع آوری شد
  • معرفی دو عطاری متخلف به مراجع قانونی در ارومیه