Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح اتوبوس اطلاع‌رسانی ایدز در مازندران از 8 الی 14 آذر ماه در 17 شهرستان مازندران با میانگین روزانه 400 تست در حالی اجرا شد که تاکنون از 2700 بیمار مبتلا به ایدز در استان تنها 394 نفر شناسایی شدند. به گزارش بلاغ، ایدز نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد می‌شود.

مراحل سه‌گانه بیماری ایدز
بر اساس این گزارش، بیماری ناشی از ویروس HIV دارای سه مرحله اصلی است که در مرحله اول (عفونت حاد) فرد ممکن است برای مدت کوتاهی بیماری شبه آنفلوآنزایی را تجربه کند، به همین دلیل معمولاً این بیماری تا یک دوره طولانی بدون هیچ علائمی دنبال می‌شود که به این مرحله از بیماری، دوره نهفتگی گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گفتنی است هر چقدر که بیماری پیشرفت یابد، تداخل بیشتری با دستگاه ایمنی بدن پیدا می‌کند و باعث می‌شود که افراد به عفونت‌هایی مانند عفونت فرصت طلب و تومور دچار شوند، البته معمولاً در افرادی که دستگاه ایمنی آن‌ها به خوبی عمل می‌کند، تأثیرگذار نیست.

در نهایت بیماری زمانی وارد مرحله سوم یا ایدز خواهد شد که شمار سلول های CD4+ T به کمتر از 200 سلول در هر میکرولیتر برسد.

با توجه به عدم شناسایی تعداد قابل ملاحظه افراد مبتلا به بیماری ایدز در کشور، طرح "اتوبوس اطلاع‌رسانی ایدز" با هدف آموزش، اطلاع رسانی، کاهش انگ، معرفی ویروس اچ آی وی به جامعه و در راستای کاهش ترس مردم از این ویروس در سطح خیابان‌های شهرهای کشور و متعاقبا در استان مازندران اجرا شد.

به اعتقاد کارشناسان، این بیماری مرموز که در مرحله پیشرفت از کنترل و درمان خارج می‌شود، در مراحل اولیه و با انجام یک آزمایش ساده، قابل شناسایی و مهار است که با روزانه مصرف یک قرص، فرد مبتلا می‌تواند به راحتی به شرایط عادی زندگی برگردد.


انجام رایگان آزمایش ایدز در مراکز درمانی خصوصی مازندران
سید عباس موسوی در آیین اختتامیه طرح اتوبوس ایدز در ساری گفت: تمام درمانگاه‌های خصوصی استان موظف‌اند به صورت رایگان آزمایش ایدز را برای شهروندان مراجعه کننده انجام دهند.

وی افزود: پیش از این، آزمایش تشخیص بیماری ایدز در مراکز درمانی دولتی به‌خصوص درمانگاه‌ها، رایگان بود و برای فراگیر شدن این برنامه در درمانگاه‌های خصوصی نیز اجرایي شد.

عدم تحقق شرایط برای اجرای طرح اتوبوس ایدز در دانشگاه‌ها و مدارس
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد اجرای طرح اتوبوس ایدز دردانشگاه‌ها و مدارس مازندران با بیان اینکه تاکنون شرایط برای ورود به این مراکز که در رتبه اول رفتارهای پرخطر قرار دارند، ایجاد نشده است؛ بیان کرد: دانشجویان و دانش‌آموزان باید در صدر فعالیت‌های علوم پزشکی برای تشخیص بیماران ابتلا به ايدز قرار گيرند.

موسوی متذکر شد: باید برای شناساندن رفتارهای پرخطر در حوزه بیماری‌ها به خصوص ایدز مراکز آموزشی ما در الوویت باشند.

اجرای طرح اتوبوس ایدز در 17 شهرستان مازندران
محمدرضا پارسایی نیز در این باره به خبرنگار ما گفت: طرح اتوبوس ایدز در مازندران از 8 الی 14 آذر در تمامی شهرهای استان اجرا شد.

وی با بیان اینکه از 20 شبکه تحت پوشش در 17 شبکه این طرح  اجرا شد؛ افزود: 17 اتوبوس ایدز در 17 شهر مازندران به انجام ویزیت رایگان داوطلبان برای شناسایی و پیشگیری این بیماری پرداختند.


میانگین روزانه 400 تست در طرح اتوبوس ایدز در مازندران
مدیرگروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: به‌طور متوسط روزانه 400 تا 500 تست از داوطلبان اخذ آزمایش بیماری ایدز در استان انجام شد که در برخی از شهرستان‌ها مثل ساری این میزان به روزانه 700 تست هم رسیده است.

این مسئول هدف اصلی اجرای این طرح را تابو شکنی و از بین بردن انگ این بیماری به مبتلایان عنوان و بیان کرد: تنها شعار امسال بهداشت شعار من برای حفظ سلامت خودم آزمایش می‌دهم بوده است که در این راستا این طرح کمک شایانی به تحقق و مشارکت مردمی این شعار کرده است.

پارسایی تأکید کرد: اگر این بیماری خوب و به موقع شناسایی شود، به‌راحتی تحت درمان قرار می‌گیرد و فرد مبتلا طول عمر بسیار خوبی خواهد داشت.

شناسایی 394 بیمار مبتلا به ایدز در مازندران
وی شمار بیماران مبتلا به بیماری ایدز در استان را 394 نفر اعلام کرد و افزود: از ابتدای سال‌جاری تا کنون، تعداد 26 مورد شناسایی شده است که 20 مورد از طریق جنسی بوده است.


عدم شناسایی بیش از دو هزار بیمار مبتلا به ایدز در مازندران
مدیرگروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص پیش‌بینی مجموع تعداد مبتلایان به بیماری ایدز در استان پاسخ داد: پیش‌بینی می‌کنیم حداقل دو هزار و 500 تا دو هزار و 700 نفر در مازندران مبتلا به این بیماری هستند که با توجه به شناسایی حدود 400 نفری مبتلایان در استان، بیش از دو هزار نفر تاکنون شناسایی نشده‌اند.

این گزارش حاکی است طرح اتوبوس ایدز توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به منظور انگ زدایی از بیماری ایدز و آزمایش رایگان تشخیص این بیماری اجرایی شد.

در این طرح شهروندان با مراجعه به اتوبوس به‌صورت رایگان، آزمایش تشخیص اچ آی وی را انجام دادند و پس از 20 دقیقه نیز نتایج را دریافت و در صورت مثبت بودن نتیجه، آزمایش تکمیلی از فرد گرفته شد.

براساس آمار رسمی حدود 400 بیمار مبتلا به ایدز در مازندران شناسایی شده است که آمار کل بیماران ایدزی در کشور، حدود 60 هزار نفر برآورد شده است.

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۰۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟

به گزارش «تابناک» به نقل از گجت نیوز، فاکتورهایی مانند سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات و عفونت هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ریسک بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. اگر جزو گروه‌های پرخطر هستید، لازم است با علائم و شیوه‌های تشخیص این بیماری بیشتر آشنا شوید.

بهترین راه برای تشخیص سرطان معده چیست؟

بهترین و مطمئن‌ترین راه برای این‌که بدانید به سرطان معده (Stomach cancer) مبتلا هستید یا خیر، آزمایش است. در ادامه آزمایش‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که پزشکان گوارش اغلب آن‌ها را برای تایید سرطان معده و رد سایر احتمالات پزشکی توصیه می‌کنند:

    آزمایش خون: این تست می‌تواند شامل آزمایش CBC و تومور مارکرها مانند CEA باشد. این تست سرطان معده در منزل به‌راحتی انجام می‌شود و نیازی نیست حتما به آزمایشگاه مراجعه کنید. برای این آزمایش‌ها به نمونه خون نیاز دارید که از ورید بازویی گرفته می‌شود.

 •   تست‌های تصویربرداری پزشکی مانند سی‌تی اسکن
 •    آزمایش بلع باریم (Barium swallow): این تست یک روش تصویربرداری پزشکی است که برای تشخیص مشکلات و بیماری‌های مرتبط با دستگاه گوارش فوقانی مانند معده و مری استفاده می‌شود.
 •    آندوسکوپی فوقانی: در این آزمایش لوله ظریف و باریکی به نام آندوسکوپ از راه دهان وارد مری و معده می‌شود. در انتهای آن یک لنز قرار دارد که از وضعیت داخلی اندام‌های گوارشی تصویر تهیه می‌کند. پزشک با بررسی این تصاویر در مانیتور بروز سرطان معده را بررسی خواهد کرد.
 •   بیوپسی: در واقع این آزمایش به‌طور دقیق مشخص می‌کند که آیا سرطان معده رخ داده است یا خیر. پزشک در طی آندوسکوپی نمونه‌ای از بافت معده را خارج می‌کند و به آزمایشگاه می‌فرستد.

علائم اولیه سرطان معده چیست؟

سرطان معده مانند بسیاری از سرطان‌های دیگر در مراحل ابتدایی نشانه خاصی ندارد یا علائم آن با سایر بیماری‌های گوارشی همپوشانی دارد. بسیاری از بیماران به بهانه مشکلات گوارشی به دکتر گوارش مراجعه می‌کنند و در ادامه متوجه می‌شوند به این بیماری مبتلا شده‌اند. در واقع آن‌ها زمانی متوجه سرطان معده می‌شوند که بیماری پیشرفت کرده است. از علائم اولیه سرطان معده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوء هاضمه

این مشکل گوارشی اغلب با احساس ناراحتی در قسمت بالایی یا میانی شکم، سوزش معده، احساس پُری شکم و ترشی دهان همراه است. سوءهاضمه می‌تواند به دلایل مختلف مانند پُرخوری، استرس و مصرف بیش از حد غذاهای چرب نیز ایجاد شود.

تهوع و استفراغ

سرطان معده به تدریج باعث تخریب بافت‌های سالم معده و کاهش اسید معده می‌شود. این فرآیند باعث اختلال در فرآیند جذب و هضم غذا خواهد شد و می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد. از سوی دیگر، تومورهای سرطانی به‌طور مستقیم بر سیستم گوارش فشار وارد می‌کنند.

این موضوع نیز منجر به بازگشت اسید معده به مری، حالت تهوع و استفراغ می‌‌شود. همچنین سرطان معده ممکن است سطح هورمون‌ها و مواد شیمیایی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد، این مشکل نیز می‌تواند با تهوع و استفراغ همراه باشد.

نفخ بعد از غذا خوردن

سرطان معده به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث ایجاد تغییراتی در عملکرد دستگاه گوارش می‌شود که ممکن است به نفخ و تورم شکمی پس از غذا خوردن منجر شود. برای مثال تومورهای سرطانی باعث ایجاد فشار در قسمت‌های مختلف دستگاه گوارش می‌شوند. این فشار می‌تواند عصب و بافت‌های حسی در دیواره معده را تحریک کند و باعث ایجاد نفخ شود.

کاهش حجم معده

همین‌طور که تومورها رشد می‌کنند، حجم معده را نیز اشغال خواهند کرد. به همین دلیل معده خیلی زودتر از ظرفیتش پُر می‌شود. در این حالت بیمار با خوردن مقدار کمی از غذا احساس سیری پیدا می‌کند. همچنین تومورهای سرطانی با تحریک عصب‌های معده باعث می‌شوند بیمار زودتر از حد طبیعی احساس سیری داشته باشد. این مشکل در طولانی‌مدت با کاهش وزن همراه می‌شود.

اگر به‌طور مکرر با این علائم گوارشی مواجه هستید باید برای بررسی‌های بیشتر و تشخیص دقیق به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. همچنین به یاد داشته باشید بروز این علائم به این معنی نیست که حتما به سرطان معده مبتلا شده‌اید.

گاهی اوقات مشکلات ناشی از غدد می‌توانند منجر به بروز علائمی مانند کم‌اشتهایی یا کاهش وزن شوند، اگر تشخیص این باشد پزشک گوارش شما را به دکتر غدد ارجاع می‌دهد.

علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته چیست؟

زمانی که بیماری پیشرفت می‌‌کند، علائم سرطان معده نیز به‌طور خاص دیده می‌شوند. از رایج‌ترین علائم سرطان معده در مراحل پیشرفته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد

درد ناشی از سرطان معده به فاکتورهایی مانند مکان و اندازه تومور بستگی دارد. این درد می‌تواند در ناحیه معده و یا بافت‌های اطراف آن حس شود. بیماران اغلب آن را دردی تیز و مزمن توصیف می‌کنند که می‌تواند به سایر نواحی بدن مانند پشت، شکم، شانه‌ها و حتی قفسه سینه منتشر شود. همچنین بسیاری از بیماران پس از غذا خوردن با تشدید این درد مواجه می‌شوند.
خون در مدفوع یا مدفوع سیاه

یکی از عوارض متداول سرطان معده خونریزی معده است. تومور با آسیب رساندن به عروق خونی در دیواره معده باعث خونریزی داخلی می‌شود. این خون در فرآیند هضم قرار می‌گیرد و باعث سیاه شدن مدفوع خواهد شد. باید بدانید خون روشن و تازه در مدفوع اغلب نشانه‌ خونریزی اندام‌های گوارشی تحتانی است و در بیشتر مواقع به بیماری‌هایی مانند بواسیر و هموروئید مرتبط است.

استفراغ خونی

تومورهای سرطانی به عروق خونی آسیب می‌زنند و باعث خونریزی می‌شوند. این خون وارد دیواره معده وارد می‌شود و به دلیل حساسیتی که این قسمت از دستگاه گوارش دارد، ممکن است بیمار خون را به‌صورت استفراغ تخلیه کند.

آب آوردن شکم

رشد تومور در دیواره معده به انسداد آن منجر می‌شود و از عبور مواد غذایی جلوگیری می‌کند. این مشکل با انبساط معده و شکم همراه است، زیرا مواد غذایی و مایعات درون معده تجمع می‌یابند.

به این موضوع توجه داشته باشید که این علائم جدی هستند و در صورت بروز آن‌ها به مشاوره با پزشکان متخصص نیاز دارید. با این حال بروز این علائم اصلا به این معنا نیست که حتما سرطان معده رخ داده است.

دیگر خبرها

  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • اجرای طرح نظارت بر بازار لاستیک خودرو در مازندران
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • پرداخت بیش از ۱۲ هزار و ۷۳۰ میلیارد ریال به مراکز درمانی
  • هزینه ۱۳ میلیارد ریالی درمان بیمه شدگان کرمانشاهی طی سال گذشته
  • اجرای طرح نور در مراکز درمانی کهگیلویه و بویراحمد
  • نیاز به فرآورده های خونی افزایش یافته است
  • جزئیات خدمات درمانی «رایگان» تامین‌اجتماعی به بیمه‌شدگان
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت
  • اجرای طرح پایلوت و رایگان غربالگری شناسایی اختلالات شناختی سالمندان