Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی امریکن کانسروتیو در گزارشی نوشت: مجلس سنای آمریکا در بحبوحه قتل وحشیانه جمال خاشقجی، هفته گذشته به پیشبرد قطعنامه‌ای رای داد که هدف نهایی آن پایان دادن به مداخله این کشور در جنگ ائتلاف به سرکردگی سعودی‌ها در یمن است. اکنون این موضوع باید در صحن سنا مطرح شود که انتظار می‌رود حتی تا پیش از دوشنبه چنین اتفاقی بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته این نشریه، هنگام رای‌گیری درباره این طرح، مخالفت‌های لابی سعودی بسیار شدید بود و به خوبی خود را در آراء سناتور‌ها نشان داد. در حقیقت از 37 سناتوری که علیه این اقدام رای دادند، 30 نفر از شرکت‌های لابی که در خدمت سعودی‌ها هستند پول گرفته بودند. تحلیل سوابق به دست آمده از قانون ثبت ماموران خارجی (FARA) نشان می‌دهد این سی سناتور در دو سال گذشته روی هم رفته ۲۲۶ هزار و ۱۸۲ دلار از سعودی‌ها پول گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: سناتور‌هایی که به پیش‌نویس لایحه ضدسعودی رای ندادند، از ریاض رشوه گرفته بودند

از جمله سناتور‌هایی که به این طرح رای منفی دادند، دین هلر، سناتور جمهوری خواه ایالت نوادا، با دریافت ۲۷ هزار و ۱۵۰ دلار، بیشترین کمک مالی را از لابی‌کننده‌های سعودی دریافت کرده است. رای هلر از آنجا جالب توجه بود که او پیشتر علیه فروش سلاح به عربستان رای داده و حتی یکی از تهیه‌کنندگان طرحی بود که در صورت تصویب نهایی، ارتش آمریکا را مکلف به قطع سوخت‌رسانی هوایی به هواپیما‌های ائتلاف سعودی می‌کرد.

راجر ویکر، تد کروز و روی بلانت دیگر جمهوری‌خواهان سنا نیز همگی ظرف دو سال گذشته به ترتیب ۲۵ هزار و ۵۵۰، ۲۳ هزار و ۱۹ هزار و ۲۵۰ دلار از لابی‌کننده سعودی‌ها دریافت کرده‌اند. کروز حتی در رقابت‌های انتخاباتی از احتمال دست داشتن دولت عربستان سعودی در قتل خاشقجی و مشکل‌آفرین بودن این اقدام خبر داد و گفت «این کار آن‌ها باید عواقبی داشته باشد»؛ هرچند رای چهارشنبه او در راستای مسدود کردن یکی از همین عواقب بود.

بلانت، اما بر خلاف کروز تا حد زیادی هیچ گونه موضع‌گیری مشخصی در برابر نقش سعودی‌ها در مرگ خاشقجی نداشته است. او اخیرا گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را مبنی بر دست داشتن ولیعهد عربستان سعودی در قتل خاشقجی رد کرد و گفت: «ما به همه اطلاعات لازم دسترسی نداریم.»

شایان ذکر است اوایل ماه آذر سناتور‌های آمریکایی با ۶۳ رأی موافق در مقابل ۳۷ رأی مخالف در روز چهارشنبه به پیشبرد پیش‌نویس مصوبه‌ای در این باره رأی دادند. این رأی گیری اقدامی است که سبب مطرح شدن این مصوبه در سنا می‌شود، اما مجلس نمایندگان آمریکا هنوز در ارتباط با یمن اقدامی انجام نداده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که یکی از همپیمانان قاطع عربستان سعودی محسوب می‌شود و توانست به قرارداد‌های تسلیحاتی گزافی با ریاض دست پیدا کند و ارتباطات شخص مالی‌اش با این کشور تحت موشکافی قرار دارد، تهدید کرده است اگر این مصوبه به میز او برسد، آن را وتو خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: یمن عربستان آمریکا کنگره آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تارنمای خبری وکس، این سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و نیز از حامیان روابط قوی میان ایالات متحده و عربستان سعودی است، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که درباره آنچه در سنای آمریکا در مورد توافقات احتمالی بین ایالات متحده و عربستان سعودی می‌تواند اتفاق بیفتد و نمی‌تواند اتفاق بیفتد شفاف باشیم.

گراهام در ادامه اظهار کرد: اگر توافقنامه امنیتی متقابل میان واشنگتن و ریاض در قالب یک معاهده دفاعی مذاکره شود، برای الزام‌آور شدن نیازمند ۶۷ رأی مثبت از سوی سناتورهای آمریکایی است و بدون عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و تأمین نیازهای امنیتی (رژیم) اسرائیل در مورد مساله فلسطین این معاهده دفاعی از آرای (مثبت) کمی در سنای آمریکا برخوردار خواهد بود.

این سناتور جمهوری خواه افزود: انعقاد پیمان دفاعی میان واشنگتن و ریاض از همان ابتدا هم مشروط به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل بوده و تا به امروز نیز همین‌‎طور است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به توافق با عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک شده است.

میلر به خبرنگاران، افزود: ما به توافقی درباره ابعاد دو جانبه موافقتنامه عادی‌ سازی روابط بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بخشی از جزئیات توافق هنوز باقی مانده است اما فکر می‌کنم که به زودی می‌توانیم به توافق درباره این جزئیات دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: در مورد یک بخش جداگانه که به مسیر تشکیل دولت فلسطینی مربوط می‌شود، هنوز کار زیادی باقی مانده است.

میلر خاطرنشان کرد که موضع عربستان در مورد عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل دو پیش‌ شرط دارد که شامل بازگشت آرامش به غزه و ایجاد مسیری برای تشکیل دولت مستقل فلسطین است.

وی اظهار کرد: این بسته توافقی شامل بخش‌هایی درباره روابط دو جانبه و همچنین مسیری برای تشکیل دو دولت است. ما در این باره صراحت داشته‌ایم و عربستان نیز مواضع بسیار روشنی داشته است.

کد خبر 849061 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • بازداشت هزاران دانشجو در آمریکا دروغ آزادی بیان را اثبات کرد
  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • نامه سرپرست دانشگاه گیلان به ۳۸ نفر از روسای دانشگاه های آمریکا