Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - زنجان- ايرنا- محصولات تراريخته (دستکاري ژنتيکي شده) محصولاتي هستند که با اصلاحات ژنتيکي از تزريق ژن بيگانه به بذر اوليه محصول از حالت عادي، خارج و در برابر برخي محدوديت‌ها مانند کم‌آبي، شوري آب، بيماري و آفت‌ها مقاوم و اين منجر به توليد انبوه مي‌شود.

به گزارش ايرنا؛ توليد و عرضه محصولات تراريخته، موافقان و مخالفاني در کشور دارد که اثبات صحت و سقم ادعاهاي هريک از اين گروه ها نيازمند کارهاي کارشناسي و بررسي هاي علمي و تخصصي است با اين حال اکنون برخي از مواد غذايي در بازار، تراريخته‌اند به‌طوري که بنا به گزارش مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام، اين نوع محصولات در برخي مناطق کشور، کشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


** محصولات تراريخته در زنجان کشت نمي‌شود
مدير روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان زنجان گفت: محصولات تراريخته در زنجان، کشت نمي‌شود و تاکنون نيز محصولي از سوي نهادهاي بالادستي براي کشت تراريخته در استان معرفي نشده است.
محمدحسين سروش‌نيا با بيان اينکه مخالفان کشت محصولات تراريخته معتقدند که به جاي توليد اين محصولات براي جبران نيازهاي غذايي کشور بايد به واردات، روي آورده شود، خاطرنشان کرد: محصولات وارداتي، اغلب تراريخته هستند. لذا اگر توليد محصول تراريخته در داخل، منفي باشد واردات آن، منفي در منفي است!
وي افزود: مخالفين، معتقدند که اصلاح ژنتيکي انجام‌شده بر روي گياهان به سيستم اکولوژي، محيط زيست و سلامت جامعه ضرر مي رساند.
سروش‌نيا ادامه داد: نظر موافقين بر اين است که به دليل محدوديت منابع آبي و زمين‌هاي کشاورزي بايد اين نوع محصولات در داخل کشور، توليد شوند.
** مفيد يا مضر بودن محصولات تراريخته، بستگي به چگونگي استفاده دارد
عضو هيات علمي گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان با بيان اين که توليد محصولات تراريخته، موضوع بسيار مهمي است، گفت: اين موضوع مانند چاقو است که مي‌تواند هم مفيد و هم مضر باشد که اين امر، بستگي به نحوه و چگونگي استفاده ما دارد.
دکتر محمدرضا عظيمي با اشاره به اين که کشت محصولات تراريخته به دليل برخي مخالفت‌ها متوقف شده است، افزود: با اين حال، اين نوع محصولات به‌صورت محدود و غيررسمي در برخي نقاط کشور، کشت مي‌شود و در واقع، بين موافقان و مخالفان، معلق مانده است.
وي در خصوص دلايل کشت محصولات تراريخته در کشور، تصريح کرد: کشور و البته دنيا با بحران افزايش جمعيت، محدوديت منابع آب، محدوديت سطح زير کشت، افزايش دما و تغيير اقليم، مواجه شده و نه تنها ايران بلکه کل دنيا جهت تامين غذاي مردم، ملزم به توليد محصولات تراريخته است.
عظيمي با بيان اين که يکي از راه‌هاي توليد و تامين غذاي مردم، بالا بردن ميزان توليد در واحد سطح است، ادامه داد: در اين شرايط، اصلاح نباتات به فرياد مي‌رسد که از جمله ابزارهاي آن، توليد گياهان تراريخته است.
عضو هيات علمي گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان با اشاره به اين که گياه تراريخته داراي ويژگي‌هايي است که ساير هم‌گونه‌هايش ندارند، اظهار داشت: براي مثال برنج به شدت، آفت ساقه‌خوار دارد. حال اگر بتوان بذري توليد کرد که ژني بيگانه به آن تزريق شده که آفت نمي‌تواند به آن حمله کند اين نوع برنج، تراريخته است.
وي يادآور شد: نمايندگان مجلس هم در تلاش هستند که توليد محصولات تراريخته به قانون تبديل شود که صحيحش اين است.
عظيمي در خصوص وجود محصولات تراريخته در بازار داخلي، گفت: اکثر روغن‌ها و ذرت موجود در بازار، تراريخته‌اند چرا که پتانسيل گياهي ما طوري نيست که بتوانيم اين همه محصول را در داخل، توليد کنيم. البته محصولات تراريخته، مضراتي هم دارند که منکر آن نيستيم اما بايد به‌صورت کنترل شده باشد و از مراحل آزمايشگاهي بگذرد.
** تراريخته بودن محصول بايد بر روي آن قيد شود
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان نيز در خصوص عرضه محصولات تراريخته در استان، گفت: تعداد محدودي از شرکت‌ها در زنجان، اين نوع محصولات را عرضه مي‌کنند که الزام کرده‌ايم تراريخته بودن آن را بر روي محصول، قيد کنند تا خريدار، با آگاهي آن را انتخاب کند و تصميم به خريد بگيرد.
دکتر جواد تاج‌کي افزود: در صورت ادعاي تراريخته بودن محصول فاقد لوگو نيز عرضه‌کننده بايد گواهي يا مستنداتي مبني بر تراريخته بودن، ارائه دهد تا مجوز عرضه آن صادر شود.
وي با بيان اين که آيتم‌ها و دلايل مختلفي مبني بر تاييد يا رد محصولات تراريخته وجود دارد که هيچ‌کدام هم به‌طور قطع، تاييد نشده‌اند، افزود: واقعا نمي‌دانيم خوب است يا بد چرا که اگر مضر است نبايد اجازه توليد داده شود و اگر مفيد است نبايد جلوي توليد آن گرفته شود.
تاج‌کي خاطرنشان کرد: محصولات تراريخته داراي مزايايي است از جمله اين که توليد انبوه مي‌شود و از سموم کشاورزي، استفاده نمي‌شود چون خودشان مقاوم شده‌اند در حالي که مخالفان، همين عدم توليد آفت و عدم استفاده از سموم را عيب مي‌دانند که نياز به بررسي مفصل دارد تا تصميم نهايي گرفته شود.
6085/9556
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۱۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند

به گزارش خبرآنلاین ؛محمدعلی نیکبخت در پایان جلسه هیئت در پاسخ به سؤال مبنی بر کنترل قیمت بازار گوشت و مرغ گفت: «برای تنظیم بازار بسترسازی تولید را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم از طریق یکنواختی تولید، نوسانات بازار را از نظر کمی و قیمتی به حداقل برسانیم. عید نوروز امسال همزمان با ماه مبارک رمضان فشار زیادی برای تامین کالا وجود داشت که با برنامه‌ریزی صورت گرفته و تامین کالای مورد نیاز نسبت به سنوات گذشته کمتر دچار نوسان قیمت کالا بودیم و تثبیت در بازار اتفاق افتاد.

ایلنا در خبری نوشت: وزیر کشاورزی با بیان اینکه برخی کارهای بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم، گفت: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالاهای اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالاهای اساسی بود و ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیکبخت با اشاره به اینکه تا امروز توسط کارخانه‌های تولید روغن و بازرگانان ۷۰ هزار تن دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری شده است، یادآورشد: در هیچ میوه فروشی کمبود کالا مشاهده نمی‌شود، کالاها تامین شده و گرانی برخی کالاها ناشی از کمبود کالا نیست.

وی بیان داشت: وقتی حداکثر سازی تولید اتفاق می‌افتد قطعا بر اساس قانون عرضه و تقاضا، قیمت به تعادل می‌رسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تک به تک محصولات را رصد می‌کنیم، گفت: برنامه تولید و تنظیم را بررسی می‌کنیم و بر اساس پیش بینی‌های که صورت می‌گیرد اگر مازاد بر نیاز داشته باشیم ما بدون هیچ گونه محدودیتی صادرات محصولات کشاورزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

نیکبخت در مورد خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: تمام تلاش ما این است که محصولات کشاورزی را به سمت صنعت، بازرگانی و تجارت گره بزنیم این موضوع در سال ۱۴۰۲ در دستور این وزارتخانه بود و امسال هم با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۲ به دست آوردیم در سنوات آینده با حداقل خطا این پروژه را اجرا می‌کنیم، اضافه کرد: صنایع غذایی هم به عنوان بخشی از زنجیره تولید که مسئولیت فرآوری خام محصولات کشاورزی را برعهده دارد مورد توجه ما است و باید در خدمت تولید کننده باشد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: با هماهنگی که با صاحبان صنایع به صورت مرتب انجام می‌شود به دنبال آن هستیم که آن‌ها به سمتی بروند که محصولات مازاد کشاورزان را بخرند.

نیکبخت افزود: در مورد برخی از محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای و دانه‌های روغنی سیاست ما بر این است که تا می‌توانیم دولت به عنوان خرید تضمینی ورود پیدا نکند تا بازرگانانی که کار واردات این محصولات را انجام می‌دهند و یا کارخانجاتی که محصولات در این حوزه تولید می‌کنند، محصولات کشاورزان را خریداری و فرآوری کنند.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901820

دیگر خبرها

  • امروز؛ پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی/نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌ها
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد
  • دست مایوالکترونیک توسط مرکز توانبخشی هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • ۶۲۲ کاروان از سراسر کشور راهی سرزمین وحی می شوند