Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@03:41:59 GMT

ماهیان خاویاری برند رونق گلستان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۱۹۵۹

ماهیان خاویاری برند رونق گلستان

گرگان – ایرنا – همسایگی گلستان با دریای خزر و فراهم بودن زمینه پرورش ماهیان خاویاری سبب شده تا این خطه به ویژه شهرستان های بندرترکمن و گمیشان از گذشته دور به عنوان مرکز تولید خاویار کشور محسوب و ظرفیتی برای صادرات وارزآوری باشد هرچند در سال های اخیر این برند آسیب دیده است.

به گزارش ایرنا و بر اساس آمارهای موجود 93 درصد از ذخایر ماهیان خاویاری جهان در دریای خزر قرار دارد و مدیریت حفظ و تکثیر و رهاسازی این گونه در دریا نیز با ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خاویار به عنوان برند اختصاصی گلستان در زمره گران ترین غذاها بوده و در دنیا به دلیل امتیازات فراوان تغذیه ای به مروارید سیاه معروف است.
اما توجه فراوان به مصرف این محصول در دنیا موجب شده در سالیان گذشته کشورهای حاشیه دریای خزر بی رویه اقدام به صید ماهیان خاویاری کنند تا جایی که ذخیره این گونه پرارزش آبزی رو به پایان رفته و در خطر انقراض قرار گرفته است.
طبق گفته دست اندرکاران شیلات همچنین در سال های اخیر صید قاچاق، آلودگی دریای خزر، کم آب شدن رودخانه ها و احداث سد بر روی رودخانه ها که محل اصلی تخم ریزی این ماهیان است، باعث کاهش شدید جمعیت این گونه ها و صادرات خاویار شده است.
این مسائل و بویژه قاچاق این گونه های آبزی با ارزش موجب شتاب در روند انقراض و نابودی ماهیان خاویاری شده و هم اینک صید گونه های آبزی در معرض خطر انقراض طبق قانون صید، حمل، فرآوری و عرضه آنها قاچاق محسوب شود و قانونگذار نیز مجازات شدیدی برای آن تعیین کرده است.
طبق مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست، صید هر قطعه ماهی خاویاری شامل فیل ماهی، اوزن برون، قره برون و چالباش 100 میلیون ریال جریمه دارد و قانونگذار برای صید غیرمجاز آن جریمه تا سقف 5 برابر قیمت این گونه ها تعیین کرده است.
دست اندرکاران حوزه شیلات استان هم اینک با راه اندازی مزارع منفرد و تولید انبوه در مجتمع بزرگ پرورش ماهیان خاویاری استان سعی در احیا و توسعه این برند گلستان دارند.
همچنین در راستای احیا و تلاش بیشتر برای حفظ این گونه های در خطر انقراض و بازگرداندن خاویار و پرورش ماهیان خاویاری به گلستان بزودی مراسم رونمایی از ثبت جهانی لوح خاویار ایران در گرگان برگزار می شود.
این رونمایی فرصت مغتنمی برای یادآوری ضرورت حفظ این گونه ها و هم افزایی دستگاه های مرتبط به منظور تلاش دوچندان در تولید این محصول صادراتی برای استان گلستان خواهد بود.
ثبت جهانی لوح خاویار ایران مهر امسال توسط دفتر حمایت از مالکیت صنعت وزارت صنعت، معدن و تجارت، در سازمان جهانی مالکیت فکری (wipo) انجام شد وبه گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان قرار است با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در گرگان از آن رونمایی رسمی شود.
به گزارش ایرنا حدود 116 گونه شناخته شده و 64 زیرگونه در دریای خزر زیست می کنند که از این مجموع حدود 17 گونه ارزش تجاری داشته و پنج گونه شامل 'فیل ماهی، قره برون ایرانی، گُلد (چالباش روس)، شیپ و ازون برون' (دراکول) ماهیان خاویاری هستند.
خاویار واژه‌ای فارسی و دگردیس شده واژه خاگ‌آور (تخم‌آور) است، این محصول پرکالری و انرژی‌زا بوده و انواع گوناگون آن شامل خاویار طلایی، سرخ و سیاه است.
بسیاری از مردم خاویار این ماهیان را به شکل خام یا همراه با تخم مرغ و آغشته به زرده آن صرف می کنند و گروه دیگر، همراه با سبزیجات خوشبو و نان و کّره می خورند، اما نزد برخی که خوش غذا هستند، هرچیز افزودنی به آن خیانتی است نابخشودنی، آنان بر این باورند که خاویار را تنها برای بوی تند، مزه گس و شور آن باید دوست داشت.
در این پیوند مدیرکل شیلات گلستان به اقدامات در حوزه پرورش ماهیان خاویاری اشاره کرد و گفت: اکنون بچه ماهیان خاویاری تولید شده در گلستان در 34 مرکز آبزی پروری 17استان کشور پرورش داده می شود.
سید قدس علوی به خبرنگار ایرنا بیان داشت: امسال بیش از 40 هزار قطعه بچه ماهی خاویاری از تولیدات استان برای پرورش در مزارع منفرد و قفس به این مراکز ارسال شده است.
وی تاکید کرد که خاویار و ماهیان خاویاری در این استان به عنوان یک برند محسوب می شود و گلستان در زمینه استحصال خاویار جایگاه ویژه ای در کشور دارد.
مدیر کل شیلات گلستان افزود که در سال های اخیر با توجه به شرایط نامساعد ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر با مشکل مواجه شدیم، به طوریکه میزان تولید گوشت و خاویار در استان طی 10 سال گذشته با کاهش قابل توجهی روبرو شده است.
وی اضافه کرد که با توجه به قرار گرفتن استان در حاشیه دریای خزر و همچنین اراضی ساحلی شوره زار، لم یزرع و کم بازده در سواحل گلستان در قالب برنامه کوتاه مدت و بلند مدت، شرایط مساعدی برای توسعه و پرورش ماهیان خاویاری پیش بینی شده است.
قدس علوی اظهار داشت: با گسترش مجتمع های پرورش ماهیان خاویاری، گلستان و ایران در منطقه خاورمیانه در این زمینه ممتاز خواهند شد و درصد هستیم تا دوباره جایگاه خاویار استان را در سطح بین المللی به دست آوریم، چرا که عمده محصولات خاویاری استان اعم از گوشت ماهی و خاویار شرایط صادرات را دارد و در واقع می توان گفت این فعالیت با شاخصه های اقتصاد مقاومتی که مد نظر مقام معظم رهبری است نیز همخوانی دارد.
طبق گزارش اداره شیلات گلستان، چشم انداز شیلات استان در افق 1404 در مجتمع های پرورش ماهیان خاویاری، تولید سالانه هشت هزار و 340 تن گوشت ماهی و 400 تن خاویار با اشتغال زایی چهار هزار و 800 نفر است.
استان مرزی و شمالی گلستان با یک میلیون و 869 هزار نفری با کشور ترکمنستان، دریای خزر و استانهای مازندران، سمنان وخراسان شمالی همسایه است.
6204/1648

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد شيلات خاويار گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۱۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بائو 8 ؛ این پلنگ چینی خیلی شبیه لندکروزر است! (+تصاویر)

عصر ایران- فنگ چنگ بائو (FANG CHENG BAO) برند جدیدی از بی وای دی خودروساز مطرح چینی است که حامل پیام خلاقیت و فناوری برای مشتریان خود است. فنگ چنگ بائو در واقع پنجمین نام در ماتریکس برندهای بی وای دی محسوب می شود که پس از دیتنستی ، اوشن ، دنزا و یانگ وانگ قرار می گیرد.

برند فنگ چنگ بائو محصولات متنوعی را از آفرودرهای شاسی بلند تا خودروهای اسپرت شامل می شود.

فنگ چنگ بائو در زبان چینی به معنی فرمول و پلنگ است و در وب سایت بی وای دی توضیح داده شده که این نامگذاری نمادی از تحول و کاوش در قلمرو دیجیتال به منظور ارائه فرمولی است که چابکی و خوی وحشیانه لئوپارد یا همان پلنگ را تداعی کند.

یکی دیگر از محصولات این برند، بائو 8 یا لئوپارد 8 نام دارد که در بازار چین برچسب قیمت 69 هزار دلاری دارد و یک محصول پرچمدار در کلاس خود محسوب می شود. این خودرو در نمایشگاه بین المللی پکن مقابل دید عموم قرار می گیرد.

بائو 8 مانند دیگر شاسی بلند فنگ چنگ بائو یعنی بائو 5 بر پایه پلتفرم هیبرید/آفرود بی وای دی توسعه یافته است. مجموع خروجی پیشرانه بالغ بر 670 اسب بخار خواهد بود. با توجه به اطلاعات رسانه های چینی، در ساختار هیبرید لئوپارد 8 از انجین 2 لیتری توربو استفاده شده اما در بائو 5 نمونه 1.5 لیتری توربو حضور دارد.  متوسط مصرف سوخت نیز 7.8 لیتر برای 100 کیلومتر رانندگی محاسبه شده است.

بائو 8 نیز دقیقا مانند بائو 5 یک کپی از لندکروزر 2024 است.

اطلاعات موجود درباره بائو 8 بسیار محدود است. خودرو از منظر ابعاد برابر با 5200 میلیمتر در طول، 2000 میلیمتر در عرض و 1900 میلیمتر در ارتفاع توسعه یافته و فاصله بین محورهای آن نیز 2920 میلیمتر است. البته این اعداد حدودی و براساس اطلاعات غیر رسمی عنوان می شوند.

بائو 8 / لئوپارد 8

 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فنگ چنگ بائو با لئوپارد 5 می آید/ یک کپی کامل از لندکروزر 2024 تویوتا ! (+عکس)

دیگر خبرها

  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • 5 دلیل برای خرید میان رده های شیائومی
  • برگزاری یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی ایران در بندرعباس
  • 2 ستاره دیگر WWE اخراج شدند
  • چه دلایلی ایران رادیاتور را در رادیاتور محبوب کرد؟
  • از رنجی که می‌برند...
  • پرورش ماهیان گرمابی در دشتستان از طرح‌های اولویت‌دار شیلات است
  • (تصاویر) خودرویی که شیشه جلو و سقف ندارد
  • اجرای طرح تکام برای رونق اقتصادی روستاهای استان اردبیل
  • بائو 8 ؛ این پلنگ چینی خیلی شبیه لندکروزر است! (+تصاویر)