Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-27@17:30:07 GMT

تاسیس دو مجتمع پتروشیمی جدید در هرمزگان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۷۲۰۷۹

تاسیس دو مجتمع پتروشیمی جدید در هرمزگان

مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر پارسیان، از احداث دو مجتمع جدید پتروشیمی در این منطقه خبرداد و گفت: به‌طور کلی شش متقاضی حوزه پتروشیمی جهت سرمایه‌گذاری مراجعه کرده‌اند که دو مورد موفق به اخذ مجوزهای لازم از وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی شده‌اند.

 منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم پتروشیمی، فولاد و آلومینیوم در جنوب کشور به شمار می‌رود که بنا بر اعلام مسوولان، با تلاش مجموعه ایمیدرو، حمایت استاندار هرمزگان و همکاران منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان، پروژه‌های زیرساختی این منطقه پیشرفت چشم‌گیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا جذب نیرو و افزایش آمار اشتغال در منطقه ویژه پارسیان در حالیست که اشتغال مستقیم در این منطقه در پایان سال ۱۳۹۵ حدود ۱۰۰ نفر و در پایان سال ۱۳۹۶ حدود ۱۰۰۰ نفر اعلام شده و اکنون در ۹ ماهه سال ۱۳۹۷ به ۲۰۰۰ نفر رسیده است.

در افق منطقه ویژه پارسیان، اشتغال بیش از ۶۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۲۷۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم شغل دیده شده است. موقعیت مکانی، جغرافیایی و دسترسی آزاد به آبهای بین المللی، معافیت های مالیاتی و گمرکی، بندر تخصصی واردات و صادرات کالاهای مورد نیاز سرمایه گذاران، دسترسی مطمئن به جاده های ترانزیتی و همجواری با پارس جنوبی بخشی از ظرفیت‌های مورد نظر و درخواست سرمایه گذاران است که به گفته کارشناسان، می‌تواند هزینه سرمایه گذاری را کاهش و سودآوری مناسبی را برای آن‌ها در بر داشته باشد.

 در این باره، مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با اشاره به ساخت ۱۹ پست اسکله در این منطقه، توضیح داد: بزرگترین بندر تخصصی صنایع معدنی و پتروشیمی کشور با ایجاد ۱۹ پست اسکله با ظرفیت تخلیه و بارگیری ۴۰ میلیون تن در منطقه ویژه پارسیان در حال ساخت است که می‌تواند به‌عنوان یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی ایران در زمان تحریم ها از آن نام برد. اولویت نخست، جذب و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی پارسیان و استان هرمزگان است، طی دو سال اخیر اولویت با جذب نیروهای بومی در تمامی رده‌های مورد نیاز منطقه ویژه پارسیان بوده است.

 

حسن شاهرخی در ادامه با بیان این‌که قانون جذب ۵۰ درصدی نیروهای بومی را تکلیف کرده است، افزود: علیرغم قوانین و مصوبات مجلس، تلاش مجموعه بر جذب حداکثری نیرو از ساکنان استان هرمزگان بوده است که طبق آمار بیش از ۵۰ درصد نیروهای شاغل در منطقه ویژه بومیان استان هرمزگان هستند.بر اساس اطلاعات سایت منطقه ویژه صنایع انرژی‌بر پارسیان، وی با اشاره به ذخایر انرژی ایران و قطر تصریح کرد: تامین خوراک سرمایه‌گذاران و خطوط لوله گاز که از فاصله ۵۰ متری منطقه ویژه عبور می‌کند، می‌تواند سرمایه‌گذاران سایر صنایع را برای حضور در این منطقه استراتژیک اقتصادی کشور ترغیب کند.

 

او در ادامه درمورد سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه پارسیان توضیح داد: شش متقاضی حوزه پتروشیمی جهت سرمایه‌گذاری مراجعه کرده‌اند که دو مورد موفق به اخذ مجوزهای لازم از وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی شده‌اند. هم‌چنین پیش از این، تقاضای سرمایه‌گذاری احداث مجتمع فولاد، تولید آلومینا، نیروگاه و تولید آب شیرین از دریا توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی در منطقه ویژه ارایه شده است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۷۲۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟

مرتضی تقوایی نائب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان خراسان رضوی و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه هوش مصنوعی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا پیرامون استفاده از هوش مصنوعی در بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: بعضی صنایع ساده هستند و نیاز به هوش پیچیده‌ای ندارد، هوش مصنوعی یا «تحقیق در عملیات» در اکثر صنایع بزرگ پالایشگاه، معادن سیمان، فولاد و آب که پیچیدگی دارد قابل استفاده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: بهینه‌سازی مصرف انرژی در سه محور تجهیزات محور، فرایند محور و بهره‌برداری قابل انجام است. در ابتدا تجهیزاتی که در فرایند، انرژی برهستند و صنایع بالا دستی با آن مواجه می‌شوند انتخاب و با در نظر گرفتن مکمل‌های تجهیزات، مصرف آن نسبت به حالت عادی کمتر می‌شود که آب، برق، گاز، صنایع معدنی و خانگی را شامل می‌شود.

وی در ادامه افزود: مورد بعدی فرایند محوراست یعنی افزایش بهره‌وری انرژی با بهینه سازی فرایند‌ها که در صنایع فرایندی مثل آب، پتروشیمی، پالایشگاه کاربرد دارد به این صورت که با چه فرایندی برق یا آب برسانیم که هدررفت کمتر و فرآیند بهینه‌ای باشد که هر دو در بهره برداری تاثیر دارد.

تقوایی بیان کرد: باتوجه به بزرگی داده‌ها در صنایع تصمیم گیری برای اپراتور سخت است که در زمان‌های بحران بهترین تصمیم را بگیرد، اما با استفاده از هوش مصنوعی این اتفاق به سرعت و در کسری از ثانیه می‌افتد مثلا در صنعت آب در ابتدا بهره برداری با کیفیت خوب باید صورت انجام شود و پس از آن بهینه سازی مصرف انرژی صورت بگیرد.

وی در ادامه گفت: همین اتفاقات در صنعت برق، گاز و در صنایع معدنی رخ می‌دهد چون تعداد پارامتر‌هایی که باید برای تصمیم گیری شود زیاد است و ذهن انسان کشش این تعداد داده را ندارد که بتواند بر مبنای آن بهترین تصمیم را بگیرد. بنابراین هوش مصنوعی می‌تواند با انجام اولویت‌بندی‌های مورد نظر در آن صنعت بهترین تصمیم را بگیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: مثلا اولویت اول تامین آب است به طوری‌که درابتدا بتوانیم آب با کیفیتی را تهیه کنیم و پس از آن با نگهداری مناسب بهره برداری بهتر هم صورت بگیرد و در نهایت با تحقق این موارد انرژی بهینه مصرف شود. برای شهر بزرگی مثل مشهد ۷۰۰ هزار معادله در ۷۰۰ هزار متغیر وجود دارد که ذهن انسان امکان حل همچین موردی را ندارد . هوش مصنوعی عملا با سیستم‌هایی مثل «دی اس اس» (سیستم‌های تصمیم یار) به اپراتور کمک می‌کند که در هر لحظه تصمیم بهینه بگیرد؛ یعنی بر اساس توان هوش مصنوعی و پارامتر‌های موجود به مدیریت شرایط بحران کمک می‌کند که بتواند در هر شرایطی اولویت‌های تعیین و در نهایت انرژی تامین کند.

تقوایی در ادامه بیان کرد: بهره‌برداری تقریبا اثری یک دهم نسبت به دو مورد تجهیزات و فرایند دارد یعنی هرچقدر فرایند و تجهیزات خوبی داشته باشیم ولی بهره برداری خوبی نداشته باشیم باز هم انرژی بالایی مصرف کردیم.  

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه اگر بهره‌برداری خوبی داشته باشیم نتایج بسیار خوبی نیز مشاهده می‌کنیم افزود: این نتایج مثبت شامل بازگشت سرمایه در کمتر از۶ماه است، چون استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند پارامتر‌ها‌ی زیادی علاوه بر انرژی بهینه را می‌کند و در نهایت باعث نتیجه مطلوب و رضایت بهره بردار و مصرف بیهنه انرژی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام در عسلویه
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • مدیر شرایط اضطراری و بحران پتروشیمی‌های منطقه ویژه پارس منصوب شد
  • جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی
  • مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند
  • اجرای ٢٠ پروژه عمرانی-زیرساختی منطقه ویژه لامرد در سال ١۴٠٢
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟